- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lui76
őstag
-
psg5
veterán
Még annyi, hogy egyetlen változás van ha az alábbit megcsinálom:
"Biosban be kell menned az M.I.T menübe ott is az Advanced Clock Calibration az EC firmvare-t hybrid re állítod az ACC-t (alatta) pedig auto-ra. Majd restart"
Hogy a cpu-Z a caches fülön Mindegyik Cache-nél 64 KBytes x2-őt jelez.
Most hogy visszaállítottam biosban mindent így L1 D-Cache és a L1 I-Caches 64 KBytes X2
De a L2 Cache az 512 Kbytes x2 az L3 6Mbytes és nincs x -
Cadal
őstag
Nem feltétlenül kell online végezni a frissítést. Sőt nem is célszerű.
A legbiztonságosabban ezzel a progival úgy lehet, hogy letöltöd a számodra megfelelő biost ( a giga honlapjáról és azt asszem ki kell majd csomagolni egy könyvtárba) majd a file-t "Update bios from file" megoldással feltölteni. Ennyi. -
Cadal
őstag
"Mekkora kárt tehettem akármiben?" Semekkorát.
"Így húzni sem érdemes a cpu.t?" De igen.
"Ha igen hogyan célszerű?" Ezt először olvasd el.Megkérdem harmadszor is. Melyik biosverzió van az alaplapodra telepítve?
Amúgy én nekimennék mégegyszer a magfeloldásnak. -
Cadal
őstag
Nem gond, mert mint a fenti linken is láthattad, azt csak az F5D biostól elérhető. Amúgy aktiváltad a magokat? mert ha nem, akkor lehet meg sem jelenik az a menüpont. De ez most amúgy sem érdekes részedről. Próbáld meg aktiválni a magokat a fent leírtak alapján. Melyik verziójú bios van az alaplapodon?
-
Cadal
őstag
Feszt egyenlőre ne állíts, nézd meg alapon, aztán majd írj. És mégegyszer mondom nem kell parázni. Ha mégis sipolás fogad, amivel nem tudsz mit kezdeni, akkor csak vedd elő az alaplapi kézikönyvet, és a 31. oldalon levő CLR_CMOS megoldással vissza tudod állítani a biost default beállításokra.
-
Lui76
őstag
Hasonló konfigom van , én jelenleg visszavettem kétmagra a procim és 3500MHz-en futtatom. Az én szintemen pillanatnyilag így is elég. Lehet vmi VGA upgrade nem ártana , csak pont annyira nem rossz a VGA-m hogy nem kényszerítő a dolog.
- huh szép mondatgyári hűtővel addig húzd amig nem zavar a hang terhelt állapotban
-
Cadal
őstag
Mit értesz rossz tapasztalat alatt? Esetleg azt hogy nem sikerült a feloldás? Na igen ez előfordul. Olyan nincs, hogy biztonságos feloldás, mert ez csak egy bios beállítás, vagy jó, vagy ha nem, még megpróbálhatod a hibás mag letiltását. Semmi ördöngösség. Ettől nem kell parázni, nem fog semmi sem tönkremenni.
Egy kis segítség a feloldáshoz, és a magok kapcsolgatásához. Szerencsére ugyan ilyen lapom van. Biosban be kell menned az M.I.T menübe ott is az Advanced Clock Calibration az EC firmvare-t hybrid re állítod az ACC-t (alatta) pedig auto-ra. Majd restart. Ne ijedj meg, kikapcsolja majd a gépet, de utána újra fog indulni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- LED világítás a lakásban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest