Igazán halk lett. Most az a bajom, hogy nem fér el a midi házamban: a táp az alaplap mellett van, nem pedig felette. Pár centivel magasabb ez a hűtő...
* George Benson : White Rabbit *

Igazán halk lett. Most az a bajom, hogy nem fér el a midi házamban: a táp az alaplap mellett van, nem pedig felette. Pár centivel magasabb ez a hűtő...

Helycserés támadás: van még 2 másik ház itthon, azokkal oldom meg. A Sempron 140 hűtője 5cm, az E2160 7cm magas (laptól számítva); a Sempron 140 konfig pont jó a régi házba.

Sziasztok,
Egy kis segítséget kérnék. Lehet, hogy korábban már elhangzott a megoldás, de nem találtam.
Adott az alábbi régi gép:
- Lap: Asus A7V8X-X
- Proci: AMD Athlon(TM) XP 2000+ Thornton FSB266
- BIOS: ASUS A7V8X-X ACPI BIOS Revision 1013
- Memória1: Kingmax 1Gb PC3200 400 MHz FSB266
- Memória2: Kingston 512 Mb PC3200 400 MHz FSB266
- VGA: ATI Radeon HD 3450 512 Mb
Cél:
Proci csere egy AMD Athlon XP 2600+ (AXDA2600DKV3C) Thoroughbred FSB266 procira.
Az Asus kompatibilitási táblázatában szerepel ez a CPU, tehát a lap tudja kezelni.
Proci csere után a gép bebootol, BIOS-ban a frekvenciamódosítást felajánlja 2133 MHz-re, át is állítom, de semmi tuning, semmi húzás, minden egyéb BIOS beállítás auto-n marad, mert egyelőre örülnék, ha elindulna, de mentés után nem tölti be a windowst, hanem lefagy.
Az eredeti procival full stabilan 6 éve megy a gép, ~1750 MHz-en elketyeg. A táp 300 W-os, nem tudom elég-e, V-Core 1,65 V (Thoroughbred mag úgy olvastam 1,65-1,75V-ot kér).
Windows újratelepítéssel ugyaneddig jutok: közvetlen mielőtt a win logo feljönne, lefagy. Olyan, mintha az első bonyolultabb grafikai kihívásra összeomlana.
Mi lehet a gond? Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]

sziasztok! lenne nekem egy nagy gondom amennyire nagy nem tudom...!? nekem van egy acer power m6-os p4-es számitógépem nem régiben cseréltem bene processzort amd 3200+ sempron 64, (9 x 200) 1800mhz s939 foglalatú volt bene lecséltem amd 3200+ athlon-ra s939 64, (10 x 200) 2000mhz-esre mostanában könnek a gondok nem mindig veszi be a 4slot közül az első kettő fehér a ramot de kiveszem ulyra beteszem és jo ezt nem igazán csinálja max 2x csinálta idáig szervizbe voltam vele mondták is hogy ki kell veni ujra betteni és jó!! A gonom most az lene hogy a processzor ventilátorja megbolondult szó szerint ha olyanja van akkor egyszer csak felpörög mint az atom leáll és újra felpörög most a biosba álitgatam a cpu hőmérségletén lejebb tettem nem csinálja de kitudja meddig nekem azt tanálcsolták aonnan vettem hogy állitsam be a biosban a pc heart fan control-disablera azon is volt kipróbáltam rátettem enablera f10 de ugy csak felpörög egyfolytában a proci ventilye visszatettem desabled-re most rendesen fut! szerintetek segitene egy hűtőpaszta?Mert lehetséges megsérült miközben kicserélték teszem hozzá mikor bevittem cseréltetni azt kérdezték egmástol a két ember hogy miért van az ott mi az...miért van felragasztva a proci a bordához ragsztva atya úr isten mondom segitséget szeretnék kérni mi lehet processzor ventilátorjának felpörgésének az oka köszönöm hogy elolvastatok és ki tud kérem segitsen vagy vigyem szervizebe megint??viszlát
Hali!
2500+ Barton procimon szeretném a szorzólockot feloldani, csak az érdekelne, hogy melyik hidat kell megbuherálni.(L1,L2 stb.?)
Utálom az iskolát, szétb*ssza az ember kiskorát.

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé
Köszönöm kedves válaszoló!
Viszont lenne még egy kérdésem, ugyanis nem találtam erről (zöld processzorról) leírást sehol, szóval: Van a AMD Athlon XP 2500+ Barton procim, és zöld, ez nem is baj, csak nem tudom, hogy kéne unlockolni, mivel nekem valahogy máshogy vannak a hidak. Így néz ki
Szóval ezt lehet unlockolni? Ha igen, hogyan?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv,
asdf2
[ Szerkesztve ]
Elnézést, megtaláltam a második linkelt weblapon a megoldást!

üdv mindenkinek! Tudom hogy ez nem ide illő csak nem olyan rég lettem tag és nem tudom hova irjak.? segítség kellene aki ért hozzá van egy hp compaq nx6110-es notebook-om és szétment a töltö most gányoltam egyet össze ideiglenesen amíg nem jön meg amit rendeltem hozzá csak érdekelne mivel láttam hogy hp-hoz 2féle csatolofelületű van sárga véges és fekete hogy ez befolyásol valamit is a töltésnél azaz amit a gépbe tugok fejet azon sárga müanyag van nem pedig fekete hogy ez miért van?vagy az mindegy?aki tud a segítségét megköszönom mindekinek szerencsés napot üdv

Már csak a közösség bölcsességében bízom, mert nagyon nem értem a jelenséget: processzor cserét akartam végrehajtani egy ismerős gépében (AMD Sempron 2600+ S462, 2Gb PC3200 DDR RAM, Asrock K7VT4A Pro alaplap) egy AMD Athlon XP 2800+-ra, de nem jött össze (pár évtizedes IT tapasztalattal
).
Az eredeti rendszer teljesen stabilan működik 3-4 éve, problémamentesen. Mivel az eredeti (Sempron 2600+) és az új (XP 2800+) processzorok ugyanolyan alaplapi beállításokat igényelnek, így "csak" a processzort kellene átcserélni és működne tovább a rendszer. Teljesítményben sincs érdemi különbség a kettő között (350W ATX táp), így az egész egy negyedórás szerelésnek tűnt.
Átcserélve az új processzort a rendszer elindult, azonban rendszer töltés közben egyszercsak kék halállal leállt, ami után újra sem akart indulni. CMOS reset, régi proci vissza, újból minden rendben. Új procival megint próba, CD-ről Memtest x86 futtatás. Kb. 6-7 percig semmi, azután mintegy pár 10 ezer hiba fut a képernyőn...
Gép újraindítás, még egy Memtest, ugyanaz. RAM-ok ki, másik gépben ellenőrzés, hibátlanok. Másik gépből RAM belepróbálás a csere gépbe, azokra is pár 10 ezer hibát ad a cseregép.
Eredeti proci és RAM-ok vissza a cseregépbe, minden normálisan működik
Azaz a processzor váltás RAM hibát produkál ugyanolyan alaplapi beállítások mellett. A jelenség időbeli késleltetéséből leginkább valami melegedésre gondolnék, de hogy függ össze a processzor csere a tömeges RAM hibákkal??? Van valakinek ötlete?

Érdekes. Gondolom, mindkét proci fsb 333Mhz. A memóriát is 333-on járasd, ne 400-on, illetve a V-Link maradjon alapon (normal).
Tápok megcserélése esetleg? 1 modullal is hibázik?

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy régi abit nf7s-es lapba ha vennék egy 3200+ os athlon xp-t (az ugye a max) azzal lehetne esetleg hd filmeket lejátszani már? (esetleg húzva) A videókarcsi egy 7600gt. Szóval érdemes lenne azt a pár ezret rákölteni? Vagy inkább vegyek valami asztali mediaplayert 
Köszi a válaszokat előre is!
Gigabyte HA65M-D2H-B3, Chieftec 500W, Core i3 2100, 4Gb Kingstone, Gigabyte GTX 560Ti, Samsung 400Gb, 500Gb, 2Tb Sata2 , 24'' Samsung 245B
Szia!
Szerintem határeset. Nálam a 2500+ szoftveresen lebutítva nyekegve vitte a 720p-t.
A 7600 gt még nem tudott hardveresen dekódolni?
dxva nem alternatíva nálad?
[ Szerkesztve ]

Sziasztok
Tudna nekem valaki Pesten (konkrétan Budán lakok koliban a Petőfi híd Budai hídfőjénél) segíteni azzal, hogy kipróbálja a 2400+ AthlonXP procimat, hogy rendesen működik-e?
Volt egy AthlonXP 1600+om (Palomino), és ezt cseréltem le. Vettem látatlanban egy használt AMD Athlon XP 2400+ - AXDA2400DKV3C típust. Azért ilyet, mert csak 266-os FSBm van. (MSI 745 ultra). 2600+osat meg nem találtam rendes áron. Biost kellett frissítenem.
Titan márkájú hűtő volt az 1,6-oson, a többszöri szerelés miatt hűtőpaszta nélkül. A hűtő állandó fordulaton (3450) kb. 65-75 fokon tartotta a procit. Sima full alu hűtő. (http://img.tomshardware.com/us/2003/01/13/a_comparison_of_34_coolers_for_the_amd_athlon_xp/34_t_titan_ttc_d5_t.jpg)
Én meg csak simán beledomtam a t-bredet paszta nélkül. Aztán a windows betöltése közben ki is fagyott az egész. Utána biosban megnéztem, már ott 60 fok felett volt a proci hőmérséklete, szal úgy néz ki ezzel van a gond.
Most két dolog nem világos. Tehettem-e ezzel a manőverrel kárt a prociban, illetve, hogy alapból, rendes hűtővel működik-e. Ezért kellene valaki segítsége, hogy a gépében ki tudjuk próbálni.
Ha jó a proci, akkor veszek egy xilence k7 pro hűtőt, meg pasztát hozzá aztán csak jó lesz.
Más kérdés,hogy ha tettem volna rá pasztát, az lecsökkentette volna eléggé a hőmérsékletet vagy sem, de szerintem ennyit nem ért volna.
köszi szépen
[ Szerkesztve ]

Hát baszki, ennyit tényleg nem ér meg! [link] 
KÖTELEZŐ a szilikonpaszta használata! A hűtő elég a procidhoz, hogy tettél-e benne kárt, az meg kiderül, ha újra bekapcsolod a gépet a pasztázás után.
[ Szerkesztve ]

OK, akkor pasztázás lesz, ahogy kell.
Nincs valahol valami összehasonlítás a az 1,6os meg a 2,4-es proci hőtermelésével kapcsolatban?
Azért akarok biztosra menni a hűtővel, mert elég nehezen a szerelhető a hűtő a gépemben, mivel csak a tápegység elmozdításával lehet felrakni. Ahhoz meg le kell bontani a gépház három oldalát. Ez így együtt egy rakat kis csavar aztán ha bepasztázom, de úgy is meleg lesz, akkor újra nekiesni, hogy közben beszereztem egy hűtőt, stb. stb..

A Tbred magosok valamivel hűvösebbek, mint a Palominok. A hűtőd 2800+ -ig biztos elég. Teszt Gondolom, a házad az a típus, ahol a táp a hűtő fölött van, ha oldalra fekteted. Ott valóban meg tud szorulni a meleg, de csak teljes terhelésen jelenthet esetleg problémát. Ha nagyon melege lenne, egy egyszerű mod segíthet, nevezetesen 10-es fúróval pár lukat lehet fúrni a ház tetejébe a proci fölött, ahol ki tud jönni a meleg. 
Esetleg használhatod az S2kctl programot. [link] Kafa progi, én is használtam a k7 rendszeremben. Arra kell figyelni, hogy ha pendrájv vagy más usb eszköz (kivéve egér, bill) van rádugva a gépre, akkor addig nem hűt a progi. Illetve képes némileg a wincsi sebességét is visszafogni, hogy mennyire, az alaplapfüggő, meg lehet mérni valami tesztprogrammal. De hát valamit valamiért, ki kell próbálni, hogy mennyire lassít, a kb. 10 fokkal hűvösebb prociért cserébe.

Köszi a választ.
Ma délután újra próbálkozom. Annyi a különbség a linkelt hűtővel szemben, hogy az enyém nem rézmagos.
Majd jelentkezek.

Na úgy néz ki ok.
Megvettem a xilence hűtőt ezerötért, feltettem szépen ahogy kell.
Üresjáratban 42 fokos a proci.
A hűtő meg 2700-al forog.

Sziasztok!
Szükségem lenne kis segítségre.
Van egy Fujitsu Siemens k7600 noti Athlon 2800+ os proci van benne.
Ez socket 462 a tokozása?
Szerintem megadta magát a proci. Annó még csak kinnt a -10fokban tudtam feltelepíteni és azután progival visszaszabályoztam a proci órajelét, mivel mindig leállt csak úgy magától. Az állítás után nem produkálta ezt a jelenséget, de a hűtőventilátor mindig megy és elég zavaró.
Szerintetek is proci a gond?
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, hiszek egy isteni örök igazságban, hiszek Magyarország feltámadásában. Ámen"

Cső!
Most a gépembe egy új Gigabyte MA74GM-S2 alaplap és egy Athon x2 4200+ 2200Mhz
Ezt a procit meddig lehet baj nélkül felhuzni, mert az alaplap biosa tudja!
Miket kell beállítanom?
HELP!
THX!
Nem postázok,nem utalok előre!

Sziasztok van egy AMD athlon 3000+ barton procim de csak 2170 Mhz - en fut!!!
sajnos!!!
hogy lehet ezt felhuzni minimum 2700 mhz - re??? kérleksegitsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Olvasnivaló
Hogy mennyit tud a konfigod, azt neked kell kikísérletezni.
[ Szerkesztve ]

Tuningnál mekkora hőmérséklet az amin még vígan megy Athlon xp 2500+ ast? Vagyis amin még nem károsodik hosszú ideig
Samsung Galaxy S2@ AOKP ICS

Ha még aktuális: nehéz ügy, mivel nem mai gyerekek már és nem lehet tudni mennyit mentek azelőtt, milyen terhelés / hűtés mellett stb.
Anno 50-65 °C körül lehetett az optimális, de biztos kaptak jóval többet is a nyári / tuningos, esetleg takarítatlan időkben. 75-80 °C fölött már nem ajánlott járatni.
Újra segítség kéne... Szóval azóta vettem egy 2600-as Bartont, és ezzel ugyan úgy a lock eltüntetése a cél. Szóval miket kéne mivel(értsd: ezüstlakk, grafit stb.) összekötni? Fekete címkéjére ezeket írták: AXDA2600KV4D alatta: AQZFA 0344UPMW
[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

Sziasztok. egy ilyen cpu-t mennyire lehet húzni kb.?

Ez a témája az általad említett procinak!
Amúgy szerintem 230-240 körüli fsb lehet a vége. De nálam okosabbakat is kérdezz meg ott!!! Mert nekem annyira nincs sok tapasztalatom ilyen procival. Nekem egy 240-esem van otthon, de nem néztem meg a "végét".
[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

Szép napot, topik.
Próbáltam visszaolvasni, amennyire időm engedte, de egy megerősítést azért kérnék a következőkre:
Adott egy Athlon XP 1600+, semmi tuning, egy normál ATX házban, egy Titan TTC D5TB alu hűtőbordára szerelt 8cm-es Spire hűtővel 45-55 fok közötti értékeket mutat az AIDA.
Nekem úgy tűnik, ezek a hőmérsékletek rendben vannak, most nincs plusz ventilátor a ház elejébe ill. hátuljába szerelve, a szobában kb. 27-28 fok volt, amikor néztem a hőfokokat.
Megerősítést szeretnék kérni Tőletek, hogy rendben van-e ez a 45-55 fok közötti hőmérséklet.
Előre is köszönök minden észrevételt.
ma kezdődik életed hátralévő része // Hirdetéseim: http://href.hu/x/f81q

ha kézzel megfogva is kb. ennyinek érzed a bordát, akkor rendben van.
üdv, vASalo

Köszönöm a választ, megnézem úgy is. 
ma kezdődik életed hátralévő része // Hirdetéseim: http://href.hu/x/f81q
Szisztok!
Egy Athlon XP-vel kapcsolatos kérdésem lenne.
Az én alaplapom elvileg 1700+ig támogatja a procikat, ha beletennék egy 2500+os procit, akkor az menne benne csak alacsonyabb órajelen?
Mert az én lapom elvileg 133-as FSB-t tud max, viszont 15-ös szorzóig támogat.
MSI K7T266 Pro2 vagy K7T266 Pro2-A ezt még nem tudtam megállapítani
www.href.hu/x/fe2b

Szia!
Nem fogja felismerni a processzort, be se fog kapcsolni a gép (vagy nem ad képet), nem hogy el juss BIOS-ig szorzót és FSB-t állítani. Egyébként elvileg 2000+ig támogat processzort, már amelyik 133-as FSB-vel rendelkezik.
kt266 os chipszetes lapba ne rakj bartont mert füst edítion lesz belőle.
Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.
Sziasztok,
Az AXDA2500KV4D típusszámú procinak mi a hivatalos neve?
Az Athlon megjelölésen túl kapott még bármilyen nevet/számot?
Audio-technica | Beyerdynamic | Brainwavz | Genelec | Marshall | Shure | Superlux | Hallgatózás: http://href.hu/x/gwv2 | --== www.hangbarlang.hu ==-- Akciós Shure fülmonitorok! Részletekért keress privátban!
2500+ os barton
Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.
Köszönöm a választ, kár hogy későn néztem be ide 
Kipróbáltam egy 2500+os bartont, de nem kapcsolt be. Visszatettem a régi procit, és szépen megy. Megmaradtam a biosbeállítások is.
A Barton nem tudom megadta e magát. lehet hogy megfőtt? nem tűnt úgy hogy baj lenne, egyszerűen nem kapcsolt be vele a gép.
www.href.hu/x/fe2b
Akkor mákod volt illetve jó a lap amibe próbáltad,egy két ilyen régi lapnál simán megkapta ilyenkor a proci a palominó 1,75v feszét amit vagy kibirt a proci vagy nem.Szerintem a te lapod akkor csak letiltotta a proci fesz ellátását és ennyi.Azt észrevetted volna ha megadta volna magát,tud füstölni meg pukkanni rendesen 
[ Szerkesztve ]

Végül procicsere helyett megpróbálom a szorzózár feloldását, aztán meglátom mit tud a proci. Nehéz beszerezni Palomino magos procikat :\
[ Szerkesztve ]
www.href.hu/x/fe2b

1.75 Voltot még simán kibírt a Barton sőőt, van amikor csak felette vált igazán tuning baráttá a drága. Régi szép idők. 

Hali!
Nos egy olyan problémám lenne, hogy kicserélni kényszerültem a procit meg az alaplapot,
előbbit egy Amd Athlon Xp 2500+-ra utóbbit pedig egy Asus A7V8X-X-ra.
A gond csak az, hogy ha bármi más lehetőséget választok a 600Mhz-en kivül ami nem manuális a gép kikapcsol aztán jöhet a Bios reset. A ramok pedig 1Gb kingstone ddr400
meg egy 512 Samsung ddr400.
Ha tudtok segíteni meg köszönném, már vagy 3-4 hónapja próbálom ezt az ócskavasat beizzítani.

Serintem amondó vagyok és vedd ki az 512mb-os ramodat! és úgy próbáld! mert nekem is a ramokkal voltak gondjaim!! :S MSI K7N2 Delta alaplapom van és 3 fajta márkályú ram volt benne, hát voltam is miattuk idegbeteg előtte, h mindig magától reset-et kaptam..pff... De azóta no problem!
Mióta 1 fajta ram fan benne!
Üdv. Remélem tudtam segíteni!

Ugyan az a problémád mint nekem Volt!!! Próbáld ki: 512mb samsung ramot vedd ki belőlee! és így nézd meg! Fogadok h engedi húzni! a feszt állítsd 1.50V-ra! És egyből nem fog újra indúlni!
Vagy ha igen akk picit emeld a feszt! és miután ezek megvannak a biosban nyomj F10 enter Y enter! és újra indítja magát utánna gond nem lehet már szerintem!
Rem tudtam segíteni! üdv.

Vagy másfél év alatt csak megoldotta, nem?