- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Apple asztali gépek
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
- Philips LCD és LED TV-k
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
Új hozzászólás Aktív témák
-
padam87
tag
válasz FuRiONight #7914 üzenetére
https://www.alza.hu/xfx-speedster-swft-319-radeon-rx-6800-core-d7875107.htm
Ez még mindig 160 alzán...
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz Laca333 #7735 üzenetére
Igen. Vannak játékok amiknél magasabb feszültség kell a kártyának (sajnos annyira nem értek hozzá, hogy tudjam konkrétan miért, de gondolom engine miatt), és melegebb a hotspot mint másik játékban.
A delta is változhat játékról játékra. 100 fok alatt nincs gáz, nitrónál ez a 90 környéke a tipikus, ezt úgy kell hoznia, hogy nem hallod a ventit.
-
padam87
tag
válasz Alogonomus #5211 üzenetére
Lenne egy kérdésem annak akinek XFX van:
A 6000 szériánál a ventiknek volt egy erősen süvítő hangja magas fordulaton. Nem sok változott a kártyán... megmaradt ez a hang?
(Nitrom van, csak kiváncsi vagyok)
-
padam87
tag
Hát amit én látok, hogy VSYNC nélkül az egész egy screentear, ahogy mozgatom a kamerát egy hányadék az egész, főleg ha az FPS nagyon kevés.
VSYNC-el meg rendben van, csak ugye az input lag nő, de arra mondjuk számítani lehetett.
Szerintem kb azt hozta amit várni lehetett, kíváncsi leszek a reviewkra, nem lehet olyan nagyon messze az nvidia verziótol.
Ami viszont nagyon nagy király, az a direct storage... rámegyek a continuera, és már bent is van a gameben.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Ugyan az van mint nvidiánál. A smoothness jobb, latency marad ugyanaz az. Ennyi várható el ettől.
Próbáltam úgy is, hogy lehúztam 1000 Mhz-re az XTX-et, mert már nem volt mit feljebb rakni a settingsben. Így lett olyan ~40fps, ~90 FG-vel. Simább a kép, de az input miatt érzetre csak annyit javult amennyit az FSR quality miatt... dehát ez volt a várható ettől a cucctól.
1% low érdekes.
Én a gyári overlayt használom, és úgy mondjuk teljesen egyhelyben állva:
FPS: ~100, 99%: ~90
Frame gennel:
FPS: 144, 99%: ~65Nem egészen értem, szerintem itt az overlay rosszat ír. Az FPS gráf meg a frametime gráf teljesen egyenletes.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Nem igazán úgy tesztelted, ahogy jó eredményre képes.
Hasonlóan mint nvidiánál, 60 fps minimum, 90 preferált.
Vsync ON, Ench sync OFF, Freesync / VRR nem működik FG-vel egyelőre.
Azt írják ez a darabosság várható akkor ha VSYNC OFF.
https://gpuopen.com/fsr3-in-games-technical-details/Így ha mondjuk 144Hz-es a monitorod, akkor a 90 ből lesz 144 fps, és azt kell mondjam egész jó összességében.
Én 1440p UW monitoron tolom a forspoken demót, FSR qualityvel 90 fps, FG feltolja 144 re.
Latencyn egyértelműen érződik, hogy ez nem igazi 144, de korántsem rossz, a cikkben közölt számok nem tűnnek kamunak.Azt kell mondjam egy kifejezetten biztató lett.
-
padam87
tag
válasz laragirl83 #4072 üzenetére
Először mindenképpen nézd meg HWinfoval, hogy tényleg ez van-e.
Ha igen, akkor ha van elállási lehetőség akkor tedd meg.
Gariban kicsit bonyolultabb.[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz laragirl83 #4069 üzenetére
Ne az edge hőmérsékletet nézd, hanem a hotspot-ot.
Elő szokott fordulni, hogy nincs rendesen rajta a cooler vagy rossz a paszta, és maga a GPU egész jól tartja magát, de a hotspot kiugróan magas, emiatt süvítenek a ventik.Nitronál eddig még nem láttunk ilyet, de korai 7900 XT(X) red devilnél, régebbi generációkból MSI, ASRock kártyáknál volt rá példa bőven.
-
padam87
tag
válasz laragirl83 #4067 üzenetére
Egyáltalán nem normális a nitronál.
Alap configon HS 85 fok alatt kellene hogy maradjon alig hallható ventikkel. -
padam87
tag
válasz koxminator #3427 üzenetére
Az enyém szinte ugyanezt produkálta. ~100 fok 1300 fordulatnál.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz koxminator #3407 üzenetére
Eddigiek alapján a nitroval a legkisebb az esély a problémára, de a többi sem rossz.
A TUF is nagyon jó.
A Merc és a Devil is lehet nagyon jó, de a mercnek a venti hangja kicsit eltér a megszokottól, engem zavart már a 6000 szériánál is, persze ez maximálisan szubjektív.
A devilből pedig sok a rossz még mindig.Gigát meg MSI-t én radeonnál nem erőltetném.
Igazából ha pesten vagy, akkor nyugodtan lehet próbálkozni, max visszaviszed. Vidékről csomagküldéssel már kicsit neccesebb, biztosra törekszik az ember.
-
padam87
tag
válasz koxminator #3401 üzenetére
Viszont ha normálisan megy a venti, akkor ez a kártya garanciális eset.
Ne ragaszkodj hozzá szerintem... elállás vagy gari.
Az enyém "csak" 100 fokos volt süvítő ventikkel, de egyből küldtem vissza és vettem egy nitrot.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz koxminator #3401 üzenetére
Minden ventije akadálymentes?
Ha az egyiket lefogod, akkor sok kártyánál ez a helyzet jön elő. A mért fordulat nulla, a másik 2 venti meg sikít.
-
padam87
tag
Már írtam, de úgy látom nem árt még egyszer.
Nehogy már egy ilyen szintű, netről összevadászott infókkal és feltételezésekkel teli videó legyen az ajánlás!
Ez egy K A M U, nálam több kártya volt mint ennél a csávónál.HUB, GN, TPU
Ennél még a user review-k is többet érnek.Amit egyébként arnoldito #3381-ben írt a devilről az úgy van. Nálam csak szar volt, de az egyből ment vissza. Katasztrófa az a kártya.
Ha a V2 jobb, akkor meg lehet rulettezni mit kapsz.
Iponnál volt 400 alatt, azok V1 voltak.[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz ScomComputer #3295 üzenetére
https://videocardz.com/newz/alleged-amd-navi-32-gpu-pictured-with-four-mcd-dies
Ebben állítólag az a poén, hogy ez navi 31, navi 32 package-ben, azaz elvileg design kompatibilis a navi 32 modellekkel, olcsbban lehet gyártani PCB-t meg coolert.
529 helyett 350 mm2
Ha tényleg igaz, akkor zseniális.
Olcsósítottak is a cooleren sokat...
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz Pakmara #3287 üzenetére
Már nem azért, de mi az esély rá, hogy egy 40 ezres csatorna tényleg tesztelte az összes ilyen karit? Meg ahogy nézem az összes nvidiát is... Szerintem ez egy sima educated guess, ilyet bárki tud kártya nélkül is.
TPU noise normalized testing ha valaki komolyat keres.
Saját tapasztalatom alapján ez reális. -
padam87
tag
válasz padam87 #2915 üzenetére
Sziasztok,
Én is most vettem egy XTX Nitrot, a Red Devil után amit visszaküldtem nem akartam szórakozni.
A kártya sokkal szebb élőben mint képeken. Picit rövidebb mint a devil, de egyébként ugyanakkora.
Szerencsére ez már jó is. 20 perc Cyberpunk után 63 / 84 fok, 400W és 1500rpm mellett 25 fokos szobában. Szépen be is állt ezekre az értékekre.
Ugyanekkor a Devil már a 100 fokot ostromolta 375W mellett.Hangtalanok a ventik ezen a fordulaton, coil whine is közel a nullához.
A többi hőmérséklet is a 80 as zónában.
Hétvégén majd megnyúzom kicsit, addig is megy rá egy +1.
[ Szerkesztve ]
-
-
padam87
tag
Sziasztok,
A Nitrón kívül van olyan XTX aminek normálisak a hőmérsékletei?
Most volt nálam egy Red Devil, még csak nem is paszta vagy rögzítés hibás, de így is 95 fokos hotspottal ment 375W on.
(Igorslab tesztje a javítás után mért ennyit 110 helyett, szóval ez a kártya ennyit tud - felejtős)
Természetesen elálltam tőle.A nitro elvileg 85 fok 400W on. Ezen kívül esetleg valami amit érdemes megpróbálni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest