Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    válasz Dzsolo #12993 üzenetére

    Itt több hiba is van.

    Az egyik, hogy még a CPU-teszt során sem tartja a fix órajelet a procid, kb. a felénél van 3.9GHz-en, előtte meg jóval kevesebben, tehát a proci oldaláról biztosan nem smakk valami szimplán csak a CPU-testet nézve (legutolsó grafikon-szakasz).

    A másik, hogy a 6700 XT-d órajele is bazira fluktuál 1500-2500MHz között a Graphics Test 1 és 2 során, a demo-ban meg lemegy 0-ra is, no comment (azt meg már tudjuk, hogy a proci sem megy úgy, ahogy kéne neki), ezért sem stimmelnek 100%-osan a dolgok, de ezt simán okozhatja a processzor is.

    A Time Spy Graphics Score része kb. 30ezer pontig esélyesen nem cpu-limites, de nálad 1500 MHz-en is megy a procid (3.9GHz helyett), így máris olyan extrém helyzet áll elő a procid miatt, hogy a gpu-d nem tudja miatta kifutni magát.

    Mindkét kollegának igaza van, a Time Spy-ban nem kéne CPU-limit legyen, de nálad most tutira van.
    Ha 4k-ban játszol, ott lesz legutoljára proci-limited, majd MSI Afterburnert használva monitorozd a játékokat, és ha vhol nem 99%-os a gpu-kihasználtság, akkor tutira cpu-limited lesz (vannak játékok, amiknél még 5950X-el is az van, mert gagyi a játékmotor vagy már csillió az fps, alapvetően ha számodra folyékony még a játékélmény, akkor nincs probléma).

    Tehát a probléma forrását kéne megtalálni, hogy a procid miért nem megy úgy, ahogy kéne neki.
    Lehet, hogy a háttérben fut vmi ami korlátoz.
    Lehet, hogy energiatakarékos üzemmódban vagy windowsban és nem a teljesítménycentrikuson.
    Lehet, hogy amd szoftverben chill módot vagy akármit bekapcsoltál.
    Lehet, hogy az alaplapod bios-ában van vmi energiatakarékossági mód bekapcsolva és az korlátoz (pl. TDP-keret korlátozás, vagy bármi egyéb).

    Azt kétlem, hogy túlhevülne itt bármi is és amiatt lennének az anomáliák.

    Ha nagyon nem akar összejönni, akkor telepítsd újra a windows-t, tedd fel a legújabb amd drivert amin nem állítasz semmit! A windows-ban pedig teljesítménycentrikus energiasémát bekapcsolod. Ha lenne ilyen amd ryzen clocktuneres cucc a procihoz, azt ne tedd fel (nem tudom 2xxx-hez volt-e már).
    Ha ezek után sem jó, akkor az alaplap bios-ában kéne végignézni mizu.

    Ha ezek után sem megy, akkor vidd el egy szervízbe ha nincs ismerős aki ránézzen, de sztem user-error az egész, és nem a kártyával lesz a baj.

Új hozzászólás Aktív témák