- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- Kompakt vízhűtés
- Projektor topic
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Aktív témák
-
cskamacska
addikt
Nagyon köszönöm a linket!
Ugyan várom még egy PH!-s kollega visszajelzését, de azért jó tudni, hogy van választási lehetőség.
Jelenleg TX-es lappal nem nagyon tudnék mit kezdeni(leginkább K6-osokkal bütykölődöm), 500-as AFR-ből pedig már van 3 db.
De azt sosem fogom megérteni hogy egyesek miért rakják állandóan hibás kategóriába a cumójukat.
Mit keres egy K6-IIIproci+alaplap a Socket A/370 alaplapok kategóriájában?
Egy Celvin gépet miért a az Egyéb hardverek kategóriába raknak? Azután találjam meg őket..
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
-
cskamacska
addikt
Asztali gépekben a mobil procik rendes aszteli prociként viselkednek.
Legalábbis én nem tudok olyan alaplapról ami kezelné a PowerNow! feszültség/ órajelszabályozó funkciót. (no meg asztali lapban erőteljesen fölösleges is ez)
Ha megfelelően alacsony feszültséggel el tudja látni a procit az asztali alaplap(1.6/1.7/1.8/2 Volt) akkor semmi baja nem lesz, sőt +0.2-0.3 Volt(pl APZ proci 2 Volton) magfeszültségbe sem halnak bele a mobil procik.
Mobil procikat egyébként jobban lehet tuningolni, mint a simákat.
(kevésbé melegszenek és jobban is bírják a hőséget)
(Bár állítólag az 550-eseket már nem lehet annyira, mint a kissebbeket, egy K6 proci sem tud nagyon 600MHz fölé menni.)
Ár: passz. 1 ezer magyar forinttól, 20 ezerig. Nem vicc, ahány eladó annyi ár.
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
Ha zárlatos a proci és a jelenlegi helyén a laptopban halt meg, akkor esélyes, hogy az egész meghalt.
Vagy csak a proci halt meg, egy másik procival a laptop teljesen jól működik?
Nehogy az legyen hogy beteszed az újabb, ritka és drága procit, azután kiderül, hogy így sem megy és még az új procit is elvitte.
Szerintem egy olcsó k6-2-essel (alacson órajelen és feszültségen) ki lehetne próbálni a notit, hogy működik-e. Azt meg nem hiszem, hogy kizárólag +-os procival indulna csak. -
cskamacska
addikt
Talán a sima is jó lehetne, ezen még nem gondolkodtam el.
Talán a sima k6-2 procik sem melegednek annyira, hogy ne lehetne őket notebookba tenni.
Ha jól emlékszem én is hajtottam már 2 volton egy 500-ast véletlenül, de az meg sem érezte a változást. Illetve megy egy elvileg 2,4 voltos K6-III proci 2,2 Volton 450MHz-en.
Ebből[link] a táblázatból úgy tűnik, hogy egy 500MHz-es 2,2 Voltos K6-2 proci 2 Voltra(és esetleg 450-400MHz-re) visszavéve kb ugyanannyit fogyasztana és ugyanúgy melegedne mint egy mobil K6-2+/K6-III+ proci.
Ezt neked kellene kipróbálnod. Igaz, hogy a Powernow akksikímélő funkció így ugrik és a egy AFR procinál a max 65°C gondot okozhat, de mindenképpen olcsóbban jönnél ki a dologból.
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3223, 93% Akkumulátor
- LENOVO Legion Y530-15ICH - 15,6" FHD IPS - i7-8750H - 8GB - ÚJ 512GB SSD - Win10 - GTX 1050 Ti
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i7-4800MQ I 16GB I 500GB I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest