- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Kompakt vízhűtés
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
cskamacska
addikt
Éppenséggel akad.
Ugyanakkor abszolút random módon bukkannak fel ilyen procik. Márciusban egy kereskedőnél már hónapok óta ott álltak embedded K6-III+os procik, nem vitte őket senki. Egy szép napon mindet felvásárolták.
Legjobb amit tehetsz, hogy a Vaterát/Teszveszt rendszeresen(2-3 naponta) böngészed, PH!/HWSW-n keresőtopikot futtatsz, azt naponta uppolod, fórumok hardverbazárjait naponta átnézed, Apróneten naponta keresel, hírdetéseket átnézed. No meg időnként rátelefonálsz pár számtekbontóra, hogy hátha..
Namost ha ez mind megvan, akkor várás és heves imádkozás van.
Előfordulhat, hogy szinte azonnal ráakadsz egy K6-III-asra, de lehet hogy csak hetekkel hónapokkal később, mikor már eleged van és hagynád a csába az egészet. -
cskamacska
addikt
Halgassatok Tanksapkát
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
válasz
cskamacska #69 üzenetére
Haló emberek! K6-III-at ide nekem! _Most!_
S hallgassatok Röyksopp-tól In Space-t mer az jó.
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
-
cskamacska
addikt
EasyNow! gépecskuk. -
cskamacska
addikt
The chief export of Chuck Norris is Pain. -
cskamacska
addikt
Fujitsu-Siemens Celvin
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
PL-K6-III/98Az ilyseféle átalakítókat sem vetem meg ám!
-
cskamacska
addikt
Marióval is lehet játszani 4 Gigahertzes P4 gépen, mégis más vele játszani egy Nintendo Entertainment Systemen.
Még mindig keresek K6-2+/K6-III/K6-IIIP/K6-III+, alacsony magfeszültségű K6-2 procikat, 533/550MHz-es AMD K6-2 procit, 400(3x95MHz) illetve 433(3x100MHz)-as Cyrix M-II procit.
Illetve keresek Fujitsu-Siemens Celvin kisgépet(vagy más EasyNow! csodát), illetve bármilyen Socket 7-es kisgépet.(minél kissebbet, pl egy BCOM WinNET ThinClient kifejezetten jól jönne
)
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
Nagyon köszönöm a linket!
Ugyan várom még egy PH!-s kollega visszajelzését, de azért jó tudni, hogy van választási lehetőség.
Jelenleg TX-es lappal nem nagyon tudnék mit kezdeni(leginkább K6-osokkal bütykölődöm), 500-as AFR-ből pedig már van 3 db.
De azt sosem fogom megérteni hogy egyesek miért rakják állandóan hibás kategóriába a cumójukat.
Mit keres egy K6-IIIproci+alaplap a Socket A/370 alaplapok kategóriájában?
Egy Celvin gépet miért a az Egyéb hardverek kategóriába raknak? Azután találjam meg őket..
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
-
cskamacska
addikt
Asztali gépekben a mobil procik rendes aszteli prociként viselkednek.
Legalábbis én nem tudok olyan alaplapról ami kezelné a PowerNow! feszültség/ órajelszabályozó funkciót. (no meg asztali lapban erőteljesen fölösleges is ez)
Ha megfelelően alacsony feszültséggel el tudja látni a procit az asztali alaplap(1.6/1.7/1.8/2 Volt) akkor semmi baja nem lesz, sőt +0.2-0.3 Volt(pl APZ proci 2 Volton) magfeszültségbe sem halnak bele a mobil procik.
Mobil procikat egyébként jobban lehet tuningolni, mint a simákat.
(kevésbé melegszenek és jobban is bírják a hőséget)
(Bár állítólag az 550-eseket már nem lehet annyira, mint a kissebbeket, egy K6 proci sem tud nagyon 600MHz fölé menni.)
Ár: passz. 1 ezer magyar forinttól, 20 ezerig. Nem vicc, ahány eladó annyi ár.
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
Ha zárlatos a proci és a jelenlegi helyén a laptopban halt meg, akkor esélyes, hogy az egész meghalt.
Vagy csak a proci halt meg, egy másik procival a laptop teljesen jól működik?
Nehogy az legyen hogy beteszed az újabb, ritka és drága procit, azután kiderül, hogy így sem megy és még az új procit is elvitte.
Szerintem egy olcsó k6-2-essel (alacson órajelen és feszültségen) ki lehetne próbálni a notit, hogy működik-e. Azt meg nem hiszem, hogy kizárólag +-os procival indulna csak. -
cskamacska
addikt
Talán a sima is jó lehetne, ezen még nem gondolkodtam el.
Talán a sima k6-2 procik sem melegednek annyira, hogy ne lehetne őket notebookba tenni.
Ha jól emlékszem én is hajtottam már 2 volton egy 500-ast véletlenül, de az meg sem érezte a változást. Illetve megy egy elvileg 2,4 voltos K6-III proci 2,2 Volton 450MHz-en.
Ebből[link] a táblázatból úgy tűnik, hogy egy 500MHz-es 2,2 Voltos K6-2 proci 2 Voltra(és esetleg 450-400MHz-re) visszavéve kb ugyanannyit fogyasztana és ugyanúgy melegedne mint egy mobil K6-2+/K6-III+ proci.
Ezt neked kellene kipróbálnod. Igaz, hogy a Powernow akksikímélő funkció így ugrik és a egy AFR procinál a max 65°C gondot okozhat, de mindenképpen olcsóbban jönnél ki a dologból.
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
-
cskamacska
addikt
-
cskamacska
addikt
Ha valakinek van procija eladó az telefonon is kereshet ám!
De lehetőleg úgy hogy tudjam ki hívott. Azaz az azonosítót lehetőleg ne rejtsétek el.
Úgy gyorsabb, illetve adott esetben Budapest környékén még aznap megveszem(illetve még aznap lehetne postázni is). -
cskamacska
addikt
Tyan Trinity ATX S1592S -
cskamacska
addikt
Jó adom lejjeb, elég lesz ilyesmi is.
Uhh igen, a fenti kép egy Epox MVP3-G5 lapot ábrázol,
ez a kép pedig egy AOpen AX59 Pro-ról készült.
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
KERESEK!!!
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
Freeway Design FW-5VGF+/ultra alaplap
K6-III+ 400MHz / 2 Volt
Gimme, gimme!
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
S a nagy K6-2+/K6-III/K6-IIIP/K6-III+ keresés újra folytatódik!
Esetleg érdekel még 533/550MHz-es AMD K6-2, illetve a Cyrix M-II 400(3x95MHz) illetve 433(3x100MHz)-as változata.
Illetve keresek ATX-es(!) Socket 7 alaplapot ezekhez a procikhoz, minél későbbit, minél újabbat.(pl Epox MVP3-G2)
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
-
cskamacska
addikt
válasz
Symple The Best #9 üzenetére
Nekem meg 3 db K6-2 500 megahertzesem, de még nem jöttem rá, hogyan forrasszak rájuk 2. emeleti gyorsítótárat.
Köszi az ajánlatot, de nem nagyon tudnék vele mit kezdeni.
Esetleg, ha olcsón adod..
Talán az EDO-ról, illetve a ''sokminden''-ről írhatnál bővebben. -
cskamacska
addikt
-
cskamacska
addikt
válasz
cskamacska #1 üzenetére
-
cskamacska
addikt
válasz
Printszkrín #5 üzenetére
Egyébként szerinted mennyire érné meg az a Xeon konfig?
-
cskamacska
addikt
válasz
Printszkrín #3 üzenetére
Sajnos nincs.
Sőt, lehet, hogy nekem is szükségem lesz majd ilyesmire.. remélem
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
-
cskamacska
addikt
Tehát gyorsítótárral rendelkező, működő AMD K6 procikat keresek megvételre.
(előreláthatólag még egy jódarabig)
E-mail fiókom rendszeresem megnézem, tehát a szégyenlősek csak e-mail-en is el tudnak érni.
Lehetőleg azt is írjátok meg, hogy mennyit kérnétek a processzorotokért.
Örülnék, ha valamit ezek közül be tudnátok számítani a procitok vételárába:
-1 db 633MHz-es Intel Celeron 2 proci, oem (kérésre esetleg hűtővel)
-1 db 766MHz-es Intel Celeron 2 proci, dobozában, beszerlési útmutatóval, gyári hűtőjével egybe csomagolva
-1 db 350Mhz-es Intel Pentium II proci, Slot 1 foglalat, SECC 2 OLGA(PIII) tokozás, passzív hűtés
-2 db 500Mhz-es AMD K6-2 proci, oem, (kérésre esetleg hűtővel)
Természetesen tisztán csak csere is szóbajöhet.
Uppolni lehet, sőt kötelező!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Formula-1
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Háztartási gépek