- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
joshua7 #78019 üzenetére
Meglehet. 4,9 a vége, 5 ghz már nem stabil.
Mennyin ment a 2500K-d ?
Annyira nem hajtom a pontokat, a játék a mérvadó ennél a gépnél,ott pedig a 9600GT finoman szólva is karcsú, nála már csak az Intel HD630 IGP karcsúbb.Ezek a tesztek nem alkalmasak a modern CPU-k mérésére, E6700-as Pentium a 03-ban 3-szor annyi pontot kapott mint a 4,5 GHZ-en járó i5-7600k.
-
jokeph
nagyúr
válasz
joshua7 #78016 üzenetére
Semelyik CPU nem tud overkill lenni, ha neki kell a rendert számolni egyedül egy ilyen régi tesztben.
A VGA-hoz mérten értettem az "overkill-t".
Ezen a gépen W10 fut, és ebben volt lehetőség tesztelnem legkönyebben a frissen érkezett VGA-t, a retro konfigot most ezzel nem volt hangulatom abajgatni, majd abban is megmérettetésre kerül, ha az AGP-s karikkal megvagyok, utána jöhetnek a PCI-e VGA-k is.Valóban, a 3DMark benchek ezt sugallják, hogy az i5-7600k gyenge CPU és limitál. Ha megfigyeled a tesztsorokat és visszanézed a korábbival, ahol pl. az E6700-as Pentium Dual Core CPU volt HD3870 mellett W7x64 rendszeren, látható hogy ahogy haladunk az újabb 3DMark-ok felé, szépen megfordulnak a CPU pontszámok az i5-7600k javára.
Ha lefuttatnám a 2011-es-en is mindkettőt, az E6700 kb alig kapna pontot, egy még újabbon meg kb. semmit.
Véleményem szerint, a limitáció valós, mert a régi benchek nem tudnak mit kezdeni egy relatív modern CPU-val. -
válasz
joshua7 #44489 üzenetére
Monumentális hűtő. Néztem a PH tesztet, fotókat. Az alaplap alján levő merevítő stabilnak tűnik, de azért 1.2 kg , nem vetemedik idővel a lap ?
Az nh-d15 meg még nehezebb :
nh-d14
Weight (without fan)
900 g
Weight (with fan/s)
1070/1240* gnh-d15
Weight (without fan)
980 g
Weight (with fan/s)
1320 g(#44488) gban : kéképernyőre tipp - az XP jobban tudja helyretenni az ütköző IRQ- kat. Laptopok legtöbbje kivan hegyezve egy-egy oprendszerre. Az enyémnek a driverlemezén pld Warning : only 64 bit Win7, már a 32 bites Win7 sem támogatott, nem ajánlott. Filmek : az újjabkeletű streamekhez valszeg már kicsi az 1000- es Tua, régebben nekem is elég volt az Athlon2 minimumon, 800MHz- en, mostmár fix 1600- ra teszem filmnél is, a hang nem csúszott, inkább a képen lehetet látni hogy nem az igazi. Valamint az SP3- nál a 256M ram is korlátoz sztem, bár a filmeknél elvileg nem szól bele
-
válasz
joshua7 #44447 üzenetére
Mobilról voltam, nehezebb linkelgetni, tehát kicsit bővebben :
A 2500k- t gondolom min 4G- ra húztad + a kártyát is húztad ( én a GTX- et nem fogom, sőt mivel 1 ventis kártya, jól beventillátorozom a házat is amiben lesz ). Azért a 2500k már nem egy kategória a Regorral. Próbáltam a kártyát a Denebem mellett is, teljesen korrekt, annyit hoz vele mint egy Intel Core 2 Extreme QX9770- el.
Core 2 Extreme QX9770- el ( ez bacsis eredménye ) :
Mindkét proci 3.2GHz- en, ráadásul a Core2QE DDR3- as rendszerben, valamint a Core mellett a GTX is magasabb órajelen járt. Ennek ellenére a Deneb eredménye kissé jobb. Tehát az sem igaz amit mondtam hogy az Intel mindíg jobban kihajt. Ez a két proci nagyjából egymás ellenfelének tekinthető ( alapórajelen, a tuning már más kérdés ). A Core-i szériához pedig már nincs ellenfele az AMD- nek, tehát onnan mindíg jobb lesz az Intel ( viszont drágább is ), valamint tuningolni is nagyon lehet ezeket a procikat. Te mint tuningszakértő is látod hogy az extrém eredményeket manapság az Intelekkel hozzák.
Így hirtelen Regor+GTX285 erdményt nem találtam a neten. A Regor ellen esetleg egy Core2Duo- t lehetne versenybe vinni, nemtom mi lenne az eredmény. A sima AM2 procikat a Core2 elkalapálja, a Regor talán már felveszi vele a versenyt
konkluzió : a 2600k a Denebet is lenyomja rendesen, a Regor meg egyáltalán nem ellenfél. Ettől függetlenül nekem nagyon bejön ez a retro határán levő kombináció - mindkettő, a Deneb+HD6850, Regor+GTX285, örülök hogy be tudtam szerezni. A Core2 szériával folytatom, A Core-i meg akkor ha majd occsó lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest