Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Notebook hibák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alvaro
senior tag
válasz zoltanz #47083 üzenetére
Én kimaradtam a C64-ből, mert nekem Videoton TVC-m volt. Meg is van még, csak nem elérhető, évek óta be se kapcsoltam. C64 az csak úgy véletlen akad elő néha, már retró minőségben.
Egyébként ami nekem PC retró, az röviden összefoglalható azzal, hogy amin ISA busz van. Attól még eljátszogatok újabbakkal is, olyannyira, hogy várakozik itt egy X58+Nehalem i7 meg egy Trinity A6 is kipróbálásra, de mindig jól esik visszatérni a jól bevált régiségekhez.
A kedvenc időszakom nagyjából a 386-tól a Super 7-ig terjed, annak ellenére, hogy sokat mókoltam a K7S5A-s gépemet is annak idején. De abban már nem volt ISA, így a DOS-os hang (GUS, OPL) romantikája már kiveszett belőle. Na jó, nagyon-nagyon speciális esetnek ott a Live Module Player
Sikerült egyébként Abit KT7A alapon Palomino + ISA rendszert is összerakni, igazi szörnyeteg az utolsó DOS-os dolgok kedvéért, de olyan mélyen nem hat meg az se, mint ahogy szerintem kéne. Akkor már inkább összedobok egy 486-ost. Nem tudom, miért, de ez van.
Ja, meg ott van az a marhaság is, hogy a késő 90-es, kora 2000-es csupaszmag-őrület miatt nem nagyon merem a gyűjteményem darabjait piszkálni, főleg, ha tiptop sértetlen állapotúak. Pedig én még sose sarkaztam le K7-est hűtővel. Egy Katmait a'sszem igen, mert bénáskodtam vele, de tanultam az esetből, szóval tudatosan nem igazán tartom veszélyesnek a dolgot. És mégis nehezen veszem rá magam.
Floppy: Rájöttem, hogy szeretem a hangját. A megbízhatósága az más kérdés, nekem személy szerint a tovább élt 3.5"-os lemezekkel csak a bajom volt/van. Szóval nálam 5.25" rulez.
Elképesztő fejlődés? Nálam az '93 után következett be, mert akkor lett XT-m, és onnan igyekeztem csóró diákként utolérni a jelenkort De azért beleléptem a 286, 386, 486 (5x86), Socket 7 (K6, K6-2) korokba. Athlon XP, Core 2 duo már egy teljesen más éra. Utóbbi pedig rettenetesen sokáig, cca. 9 évig bírta nálam, de ha nem találok a szemétben Sandy i3-at, tán még ma is az lenne. Esetlen Llano, mert utóbb azt is leltem
Igazi 8 bitbe lehet hogy kicsit vissza kéne folynom. TVC még megvan, havertól van egy C64+1541 is ugyanott, ki tudja. Egy kis Spectrumot is ki kéne próbálni, fogalmam sincs, megy-e... A kinézetét bírom, totál anakronisztikus kifejezéssel élve olyan smol. Hogy mire jó, azt megint nem tudom
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Direct One (műholdas és online TV)
- EA Sports WRC '23
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Autós topik
- Witcher topik
- Nők, nőügyek (18+)
- DIGI kábel TV
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest