Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz DarthSun #118772 üzenetére

Érdekes ezt olvasnom úgy, hogy éltem Spanyolországban (még kis gyerekként 1991-92) kicsit Máltán és egy hosszabb időt Cipruson is :D
    Én meg pont a mediterrániumban éreztem magam piszok jól fiatalabb koromban.
    És ha a bőrömet szokatom semmi baj sincs, elsőre leégek a napon, de ha megszokja nincs gond. Cipruson a végén már reggeltől estig napon voltam, meg se kapott. Mikor a Balatonon dolgoztam meg emlékszem, hogy rendesen csoki barnán jöttem haza, még november végén is barnább voltam ahol nem takart a póló, pedig már júl végén hazamentem.
    Mondjuk a Ciprusiak érdekese szerzetek voltak, mert akik a tengerparton éltek, azok 10 fokban már vastag kabátban jártak, és átkozódtak, hogy eljött az új jégkorszak, és meg lehet fagyni stb. Bent a sziget közepén (cca 45 perc autózás) meg ugyanaz a 4 évszak van mint MO-n, sőt télen több hó esik, meg simán lehet síelni is a növényzet is olyan mint itt MO-n. A tengerparti övezetben meg pálmafák, novemberben is 15 fok, nyáron meg 40-45. Ha korán esik bent a hó, akkor simán meglehet csinálni azt, hogy sielés után 45-50 perccel a pálmafák tövében fürdesz a még jó tengerben.

De mesélhetnék arról is, amikor Perpignan mellett PIA közelében (Franciaország) megálltunk, az út mentén szedtük a narancsot a fáról, mindenhol pálmafák, a háttérben hatalmas havas hegyek (Pireneusok), az is hatalmas élmény volt.

Új hozzászólás Aktív témák