Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz hobizoli #117665 üzenetére

"erdemes lenne megnezni, hogy 133-166-200-s FSB a 2GHz-s CPU core orajelen milyen teljesitmeny difft okoz" - nem túl sokat. Egy ideig használtam a CPUmat 20×133-on is csak kíváncsiságból a 16×166 helyett, és nem vettem észre különösebb teljesítmény változást.
    nekem még mindig az a tapasztalatom, hogy az órajel növelés ezeknek a leghatékonyabb gyorsítása.

Én nem tudom, hogy Pikari miből gondolja, hogy az Athlon XP nem gyorsul 2GHZ felett az órajel emelés hatására, de téved. Esetleg talán azt tudom mondani, hogy nem, lineáris a gyorsulás, de ezzel több dolog van, ami bekavarhat :
    1. VGA limit : A 7300GT példájából tudom, hogy már 2200MHZ-en a 9800Pro-val is VGA limitem van
    2. Az FSB. A komolyabb tuningjaimat mindig FSB emeléssel is csináltam, gyakorlatilag az egyetlen low FSB-s példám ez a 20×133, ráadásul ez is különösebben teszt eredmények nélkül :(

Hiába csinálnék mondjuk - elméletileg, mert ahhoz gyakorlatilag már olyan hűtés kellene ami jelenleg nem áll rendelkezésemre - egy például 3250MHZ-re történő órajel emelést, mert azt csak 250-es FSBvel tudnám megcsinálni. Itt Pikari jogosan mondhatná, mikor látná a gyorsulást, amitől az avatarja yoda fülei lebegnének a szélben, hogy "de komám ez 250-es FSB" és teljesen igaza lenne.
    Arra akarok kilyukadni, hogy rohadt nehéz eldönteni, hogy 2GHZ felett mennyire skálázódik az Athlon XP, még az is lehet a fentebb említett okok miatt, hogy nem egészen lineárisan (tapasztalatom szerint nagyjából DE!).

• Pikari

veterán

válasz hobizoli #117665 üzenetére

Ennek a platformnak a siker volt az átka. Az ezredforduló előtti, 1 ghz körüli athlonokhoz megtervezett platform és chipsetek SD memóriával, mindenféle hackelés által fel lettek készítve DDR memóriához, agp 8x-hez, 166 és 200as fsb-hez, sata portokhoz. Tulajdonképpen egy olyan platformról és foglalatról beszélünk, ami a pentium3 ellen lett csatába küldve. Újonnan 2005ig volt tömeggyártás alatt, és az emberek húzták maguk mögött a földön akár 2010 után is, amíg a 64 bit és legalább a core2 must have lett. Persze ez nagyon fontos történelmi érdekesség, de 1.5 ghz fölött kicsit olyan, mint a tuning trabant, retro perspektívából nézve nincs értelme az athlonxp chipeket tuningolni.

Új hozzászólás Aktív témák