Hirdetés
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- OLED TV topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sike!
tag
Végül sikerült egy ugyanolyan Gigabyte 990XA-UD3 alaplapot vennem használtan, mint az előző. Annyi az eltérés, hogy a régi rev. v1.0 volt az új v1.1 Megmaradt a rendszer is, viszont furcsa, hogy nem bírja annyira a tuningot, azonos sebességhez több feszültség szükséges.
-
fatpingvin
addikt
your call, én biztos maradnék egy pár 10k forintos használt lapnál, azért ezek nem egészen olyanok mint a tej hogy megromoljon az állásban... Ryzenes cuccot 150k alatt szerintem értelmezhetőt nem fogsz összerakni.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
üzleteltem már a taggal (procit vettem) és korrekt eladó, nem tartom reálisnak hogy szart kapnál. értelmes üzemi paraméterek mellett használva én nem hiszem hogy gond lenne vele. nyilván nem használatban levő pécén kell megpróbálni OC rekordokat döntögetni.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
na csak az alaplap hibádzik én biztosan vennék egy újat és nem az egészet cserélném. nem rosszak ezek az FX-ek használt cuccok terén én Xeon és FX párti vagyok.
-
nagyúr
Nagy kár érte... hasonló teljesítményű lap most van fent aprón, 22k-ért.
Vagy 15k-ért szerényebb, de ha nem tuningolod az egekbe, ez is megteheti.
A többi vagy nagyon harmatos lap (VRM-re), vagy már CPU-val együtt van.
#77912sike!: na, akkor ez így nem lesz egyszerű...
Én nem nagyon látok már régóta új/garos combos AM3+-os lapot...#77911fatpingvin: Ha már XEON, akkor X58-as platform occsó' és a jobb Xeon-ok alapon is lelépik bármelyik FX8/9-est. Cserébe nincs AVX utasításkészlet, már ha ez számít.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
erer1000
őstag
Nekem FX8350 alapon , és 1050Ti , 4x8GB ram meg egyéb cicomák mellett maxra terhelve 300 w-ot nem éri el.
Konkrétan folding@home megy, közben egy íróasztali lámpa, egy 5.1 hangrendszerrol zene, egy 19" 16 éves LCD és egy 32" 4k VA monitor még rajta van a konnektoron és megy mind, akkor mérek 320-330W-ot falból. :)
Van a 450W-odban tartalék
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
DraXoN
addikt
FX-ek esetén mint minden más cpu esetén, csak a CPU részéről az órajel emelése (a feszültség módosítása nélkül) lineáris fogyasztási emelkedést eredményez, a feszültség emelése exponenciálisan emeli a fogyasztást.. persze ha "gyorsabb" a központi egység akkor a memória és más komponensek is többet fognak fogyasztani (mert kevesebbaz üresjárat), illetve a táp és alaplapi VRM hatásfoka is máshová eshet, így nem érdemes feltétlen csak a CPU-t nézni ilyenkor, hanem a komplett rendszert érdemes figyelni.
Az én 8320-am nem túl tuningbarát, de saját méréseim (teljes rendszert tekintve):
alap órajelen (3500Mhz, turbó nélkül), alap feszültséggel, csak CPU-t terhelve, úgy 160W (turbóval, kevés szálas terheléssel 200-210W),
4400Mhz-re tuningolva (feszültség 1.5V-on, alatta instabil) 270W..
"optimalizálva" 4100Mhz (gyári -0.1V, fura, de igen, eléggé élesen kell etetni e felett az érték felett) úgy 190W csak CPU-t terhelve, alapjáranot a gyárihoz képest kb. -20W IDLE fogyasztás (mivel minden feszültség/órajel állapotból lejön a -0.1V).Csak érdekességkép mennyire "szerencsétlen" a példányom:
4500Mhz-en még el lehet indítani 1.55V-al, de nem stabil (tesztprogram "hibázik"), de olyan melegott már, hogy throttlingol is a rendszer (hiába egy Thermaright Macho Rev.A hűtő, egy a gyárinál erősebb ~2800fordulatú ventilátorral használva, utóbbit fixen 100% fordulatra állítva).. röviden: nem tudtam lehűteni.
4600Mhz-en bios képernyőt se tudtam már elérni...Az enyémmer értelmesen talán a 4000-4100Mhz környékét lehet megcélozni, ott 60C-t se éri el alacson venti fordulaton se (a vga hangosabb terheléskor).
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 8. nap: Ghostrunner 2
- OLED TV topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Ryzen 5 3600
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest