- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
brabbitz
aktív tag
válasz
DarthSun #78635 üzenetére
Elég szép!
Az ilyen képek mindig oda húznak hogy építsek össze megint egy FX konfigot.
Egyébként, ha van keret, és idő, próbáld meg a 1156-ot, nem tudom mennyire használtad, vagy érdekelt, i7-870 bele 5 ezer Ft körül van Aliexpressen, nagyobb kihívás hozzá találni korrekt lapot, ahogy néztem most Hardverapron drágább mint kéne. Én még ingyen tudtam szerezni, asszem USB3.0-án kivul minden van rajta ami kéne hogy legyen (2009-es platform, de bőven hozható az FX-es szint szerintem)
-
válasz
DarthSun #78634 üzenetére
Konfig :
Asus M5A97 EVO R2.0
FX8320 + közepes torony-lég
EVGA GTX1650
7800 GTX
24GB DDR3
XFi ElitePro
kínai PCIe to PCI konverter --> Live SB0100
256+128GB SSD
2TB HDD
512GB 2.5" HDD kínai USB3 to SATA kábellel
USB3 kártyaolvasó 3.5" frontpaneles
LG DVDRW
AeroCool ház + 6x12cm venti
700W FSP Hydro
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #78531 üzenetére
Nem vitt még rá a lélek.
FX-re nemrég a W11PRO24H2-őt sakkoztam fel, pöpecül mene vele.M5A97xxx: jó kis lapocska.
FX8370+Asus M5A99X EVO R2.0-ra tettem fel, 4*8 GB DDR3-1866, XMP ON és go, frissítések is felmentek rendben.Tartalék FX-es lapom: MSI 970A Gaming Pro Carbon (dobozos, fullos, újonnan vett, megvigyázott)
Másik projekt: Athlon II X2 250+Gigabyte GA-M61PME-SP+2*2 GB DDR2-667+9600GT-re W11 feltolása.
W11PRO23H2 sima ügy, 24H2 eddig sehogy...lehet, tényleg kell neki az SSE4.2, az Athlon II nem tudja, csak a POPCNT-t. -
erer1000
őstag
válasz
DarthSun #78454 üzenetére
Kulterben kifujattam.
Viszont mivel ennyire rá volt rohadva, a foglalatból a hűtővelegyutt jött ki, eltört egy tű amikor óvatosan vissza akartam hajlítani.
Nem bootol már, beep kód alapján CPU.
Szerintem szegény 8350 most halt meg 😭😭😭😭
Lehet még egyáltalán valahonnan szerezni?
Elfekvoben esetleg nektek? -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #78295 üzenetére
Az FX konfigom én anno lepróbáltam még RyZen előtt, jól futott vele (W10x64 PRO 1909-es Build volt az utolsó verzió), egyedül a Nahimic Audio-val nem voltam megelégedve, W7x64 Ultimate-n tökéletes volt, ment W10x64 alatt is csak fura volt a hangzás (lehet kalibrálni kellett volna, de lusta voltam).
Természetesen, itt is CSM módban ment, ahogy mindenhol is ami UEFI BIOS-os konfig, ez alól csak a B660-as Raptor Lake gép kivétel, amikor telepítettem, akkor nem volt dVGA a gépben, csak IGP-vel meg nem engedélyezhető a CSM, így ez az egy UEFI/GPT-ben van - ezt írtam Czo-nak is a retro topikban. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #78201 üzenetére
Nincs nagy difi. 8320e-nek 300 MHZ-el kisebb az alapfrekije, meg a low P-State-ek mások, kisebb fesszel.
Húzni ugyanúgy lehet egy jó lapban minr bármelyik másik 8xxx-et.
Az én 8320e-m 24/7-ben 4,4 GHZ-et tudott all-core 1,41 Volt Vcore - Vdrop 0,03 Volt, maximumban meg 4,6 GHZ-et all-core 1,51 Volt Vcore - Vdrop 0,04 Volt mellett (970A Gaming Pro Carbon lapban - közepes VWM-el megáldott lap). -
M0ng00se
őstag
válasz
DarthSun #78197 üzenetére
2011/06/07 kiadású a legelső bios ehhez szóval nagy eséllyel valami öreg lap ez
4 rammal sehogy sem akar 1333 mhz felett menni, aztán nem is erőltettem nagyon.
mostanság csinál olyat a gép, hogy szép lassan megfagy, aztán 30-40 másodpercig nem történik semmi a képernyőn, ha van zene azt játsza folyamatosan, aztán mintha misem történt volna működik tovább -
DraXoN
addikt
válasz
DarthSun #78152 üzenetére
Amit az alaplap ad (3.8 azt hiszem Overdrive-al).. nem igazán kerestem a végét.. próbálkoztam kicsit de nagyon manuálisan 3.8 felé nem is jutottam..
De szerintem az enyém egy eléggé antituning példány, csak megnéztem pár "mások beállításait" és próbáltam lemásolni de közel se tudtam stabilizálni magasabb órajelen (de tényleg nem ástam bele magam nagyon).. Igaz, a memóriát se tudtam 3200Mhz-re rakni, az is csak 2933Mhz-en stabil.
Mondjuk nincs offset volt beállítva az is csak amit az alaplap állít magának van hagyva (a hűtőm nevetve elbírja.. mondjuk eleinte a dobozban levővel próbálkoztam, azt zajosnak találtam, így rákerült a nem AM4 kompatibilis hűtőm.. végülis, nem esik le, a hőmérséklet alapján jól fedheti a magot mert túl se melegszik). -
M0ng00se
őstag
válasz
DarthSun #78142 üzenetére
amúgy teszteltem csak xd
a lap amit használtam csak offestben tudott adni feszt
úgyhogy ott rátoltam +0,3-mat, aztán ryzen masterben beállítottam 1.55-öt és a két dolog összeadódott xddd
5100 érdekes hogy dirt rally közben stabil volt, de az új elexben nem sokat bírtbár ez borítékolható volt
-
DraXoN
addikt
válasz
DarthSun #77892 üzenetére
mondjuk nem is értem... tényleg van aki a szín összeállításokba belekötne? (még megértem ha valaki az én asztalomba köt bele ... kupi van, nem is kicsit
... na de színbe)
a fehérnek mondjuk 1 előnye van, este jobban látszik. (én mondjuk csak amiatt kerestem fehér billentyűt)
-
DraXoN
addikt
válasz
DarthSun #77831 üzenetére
Volt nekem is egy háttérvilágítós (rgb de egyszerre egy színű) billentyűzetem (de már elmúlt) Modecom Mc-800m (a logót ami világít anno élből leragasztottam).
Még a polcon van de már nem használom, mert olyan billentyűzete cseréltem ami egyszerre több eszközhöz is csatlakozni tud (maximum 4dbhoz, bár nekem 2 kell). Egyen usb dongle-n át (ott a lag is tűrhető), 3mon bluetoothon át (azon azért nem játszanék). Munka esetén a laptophoz csatlakozik, így nem kell fizikai billentyűzetet válogatni. Ez már nem világít.
Az este lássam dologra a megoldás, egyszer, hogy fehér a billentyűzet, a másik a billentyűzettartó felett vagy egy usbs rgb led szalag (ami a számítógépbe van rakva, utóbbin a hátlapi usb meg folyamatos tápellátásra van állítva, így akkor is bekapcsolható a világítás ha a számítógép nem üzemel).
[kép] [kép] [kép] -
M0ng00se
őstag
válasz
DarthSun #77845 üzenetére
na most mondtál valamit újat ezzekkel, még meg kell emésztenem, de köszi nem vágtam ilyen konkrétan a dolgokat
amit írtam azt tapasztalatból írtam. használtam dolgokat húzva és nem lett semmi bajuk, bár nem is voltak nálam azok a cuccok évekig... a legdurvább az egy x3-mas athlon, 1,75V-tal ment 4,2Ghz-t bő egy évig, jól behűtve, az a mai napig ketyeg egy gépben, bár igaz hogy csak alap órajelen -
-
M0ng00se
őstag
válasz
DarthSun #77837 üzenetére
Persze, de szó szerint egy orkán volt a gépházban, szóval a csatik is kaptak légáramlatot.. Ezek szerint, mégsem eleget
Csak játékra volt használva az meg annyira nem ette a procit, legalábbis nem fullon szerintem csak azért bírta eddig fagyások vagy más artifact nélkül.
Arra emlékszem, hogy amikor cputáp hosszabbítót kellett használnom mert alulról nem ért el a vezeték szépen a helyére, akkor a csatlakozási ponton brutálisan melegedett egy cinebench run alatt -
DraXoN
addikt
válasz
DarthSun #77817 üzenetére
Hát na.. mit mondjak erre?
ugyan már nincs FX-gépem, de azon gondokodok hogy kéne valami "elegáns" megoldást mint világítás csinálni ennek (tényleg csak diszkréten): [link] (na meg a hátsó 3 fehér "gyári" PCI takarót lecseréljem-e feketére... valahol van itthon fekete is)
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #77802 üzenetére
Kép az építésről lesz ?
#77801cbm1974: nekem 8320e volt, ez alap 3,2 GHZ, 24/7-ben 4,4 GHZ-re, benchelésre 4,6 GHZ-re volt belőve, bírta az MSI 970A Gaming Pro Carbon lap, a TT Thoughpower Grand RGB 650W-os táp és a CM Nepton 140 XL AIO hűtő, TT Corex31Riing házban.
Anno az alaplap cseréje, ahűtő, a ház és a táp megvétele mind az FX8320e CPU miatt történtek.
Az első lapom az FX8320e-hez egy Asrock 970 PRO 3 R 2.0 volt - atomgyenge hűtetlen VRM-el, pont mint a te lapodnál, ez csak annyival jobb, hogy BIOS szinten minden funkció megvan az FX CPU-khoz, nem toldozott/foltozott 8x0-as lap BIOS. -
erer1000
őstag
válasz
DarthSun #77128 üzenetére
sry, én az SD-t kimondottan PATA csatira ültetve gondoltam.
pendrive-kártyaolvasóra USB-n át nem fog működni a sztori :/
legfeljebb egy brutális monyákolás árán.
de ha a jelenlegi rendszered mellé kéne, akkor lemezkezelőben az egyik meghajtóra jobb klikk, zsugorítás, és csökkentsed a méretét pág GB-al.
arra a felszabaduló pár GB-ra egy új partíciót csinálj, és arra mehet is az XP, párhuzamosan a mostaniddal -
DraXoN
addikt
válasz
DarthSun #77126 üzenetére
Az nehezen fog menni, eleve XP-nek úgy tudom nincs usb3 támogatása (gyárilag. így a telepítővel is lehet gond, hogy nem látja majd), a másik gond, az XP boot folyamat alatt, "lecsatolja" az usb eszközöket (és újra fel), így ha arra van a rendszer telepítve akkor megszakad az indítási folyamat.
-
Zoltann85
kezdő
válasz
DarthSun #77045 üzenetére
Sajnos igen , bármelyik ryzen generációt választod az csak win 10el müködik , ha 7 vagy 8.1et teszel fel folyton figyelmeztetést kapsz hogy elavult oprendszert használsz nem kapsz biztonsági frissítéseket a hardver win 10re lett fejlesztve st stb , ddr3 esetében még használható a win 8.1 amely 2023ig kap támogatást a microsofttól de itt sok driver nem elérhető már ezért win7es drivert kel használni mint pl radeon rx kártyákhoz én is win7 drivert hadználtam 8.1 rendszeren mert 8.1hez nem ad ki az amd már .
-
DraXoN
addikt
-
rsanya87
tag
válasz
DarthSun #76917 üzenetére
Hát egy 1060 3gb ha pont kifogom talán 35ezerből megvan, a cpu max 15. Arban kissé több. Meg nem tudom, hogy a 1060 3gb milyen minőségben kódol.. Ugye a vga-k nem tudnak olyan minőségben dolgozni, mint az x264 cpu encoding. Ha nem jó a minőség, kidobtam 30-40et az ablakon :D Nem videót nézni kell a gép, hanem streamelni, az fx-es gép lenne a dedikált stream gép.
#DraXoN : nem ti lesztek a hibásak, azért ennyire nem vagyok kezdő :D Nem húznám amúgy se 4ghz fölé, amennyiben ellátja a feladatát :)
#jokeph : TT lite power rgb 450w, zsír új :D
-
Szokenesz
senior tag
válasz
DarthSun #76726 üzenetére
En vegkepp nem jatszom, kb. fel eve valtottam PhenomII x4-rol FX8320@4Ghz-re, de csak mert belement a lapba, es mindenkepp ki akartam probalni a hirhedt FX szeriat. Netezeshez meg linuxhoz rohogve eleg, szemezgetek szorgalmasan egy kicsi Ryzennel, de ezert semmi ertelme lecserelnem.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #76722 üzenetére
A lényeget DraXoN fórumtárs megválaszolta.
Én annyit fűznék hozzá, hogy jelenleg 6-7 gen CPU-s gépeim vannak (i5-6600k 3,5@3,5, i3-7350k 4,2@4,8 HT OFF, i5-7600k 3,8@4,5 + egy s2011-es, E5-1650v2 XEON-al 3,5@3,9.
Amire nekem kell majd az új konfig, arra tökéletesen meg fog felelni egy jóféle B450-es (télre talán kijön a B550 is) lap, és egy R5 3600. Ez a CPU alapon hajtva is vastagon erősebb - single-core-ba is!, mint a fentebb soroltak, multi-coreban kb kiadja az i5-6600k és az i5-7600k összesített alap teljesítményét, ugyanannyi illetve relatíve kevesebb fogyasztással.
Várok mérési eredményeket még, ha meglesznek, szívesen elküldöm privátba is akár.
Másfelől a lap+cpu meglenne durván 100k-ból, intelnél 9700k kellene ehhez a szinthez durván + egy jó lap, alhangban nem állnák meg 170k alatt (mert ugye van egy 1151v1-es csúcslapom, de sokat kellene "reszelni" hogy elvigye a 9700k-t)... Intelből régóta csak "K"-s unlocked CPU-t veszek, mert alapból jóval erősebbek a non-K variánsoknál.
Másrészről olvasom a 8-9. gen fórumot is, OC-nál nagyon sok procinál problémás a hűtés, delidelés szinte kötelező...
RAM marad a meglévő G.Skill TRIDENT RGB 3200 CL16-os 2*8-as KIT.
úgy gondolom, ár/teljesítmény mutató tekintetében az AMD toronymagasan vezet az új RyZen-el, kb. pincétől a padlásig.
-
DraXoN
addikt
válasz
DarthSun #76722 üzenetére
csak a ryzenhez:
jelenleg egymás közt nincs jobb... azaz találni fogsz programot ami az intelnek, találni fogsz olyat ami az amdnek tetszik jobban.. most már játékban se jobb az összesben az intel... van játék aminek a ryzen felépítése jobban tetszik (bár nem sok, de van).. de fogyasztásban a ryzen jobb (bár mások ezt is vitatják)... de lényegében 8magos AMD vs 8magos Intel, egyik se tud a másik felé kerekedni egyértelműen (6 magosakra ez ugyan ez igaz)... 8magos felett viszont AMD uralom várható hamarosan (ha lesz 64magos TR, az intel lehúzhatja a HEDT vonalát a WC-n...). -
br120
csendes tag
válasz
DarthSun #76617 üzenetére
CM 690 III White (CMS-693-WWN1-V2) További részletek az adatlapomon.
Amint azt fejesg2 is írta , egy az egyben ugyan ez a Brocken 2 felfogatása is. -
válasz
DarthSun #76622 üzenetére
az a ledeknek a vezérlője távos cuc ha akarom világit villog mindent csinál. a hűtőt meg alapból így raktam fel mert nem akarom h a vga hőjét keresztül nyomja még + ba a procinak
meg ugye ebben a konfigban még egy 280x toxic oc volt na most már idestova 2 éve a 7950 szolgál mert a280x ugy döntött h nem hajlandó tovább működni ami kicsit bosszantó mert bitang jó vga de lehalálozott ...
-
Pitralon
tag
válasz
DarthSun #76450 üzenetére
Üdv!
Hidd el, már én is kinőttem, csak gondoltam valakit érdekelhet még ma is, hogy ha 1-2 fokot nyerünk mondjuk egy polírozással, vagy az oldallapi venti optimális szögbe állításával, akkor az esetleg másokat is érdekelhet.
Annyira fillérekért adják mondjuk az FX-es félgépeket itt az aprón, hogy az meghökkentő, szerintem egyáltalán nem rosszak annyira...
-
BlindMind
tag
válasz
DarthSun #76446 üzenetére
Nincs személyes ellentétem az RGB-s cuccokkal amíg nem feláras és kikapcsolható, így mindenki ízléséhez mérten szabályozhatja. Én már speciel ki nőttem a "mutogatom a gépemet milyen szép színes" és a "gép van a szoba középpontjába" korból. TJ11-em is úgy van be fabrikálva az asztal alá, gyakorlatilag semmi sem látszik belőle, pedig impozáns egy darab talán anno még csajozni is lehetett volna vele! (gyere mutatok valami igazán nagyot...
)
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #76444 üzenetére
Azért is vettem meg, mert nagyon jóféle táp, 5 év garral.
Már a doboza is ütős, némelyik alaplapnak nincs ilyen patent csomagolása.
Full-moduláris, ez is szempont volt, az RGB-s Riing ventilátor meg plussz extra benne (egyébként ki is kapcsolható, lehet színváltós és egyszínű is) - és passzol a TT házhoz, ebben ugyanilyen sémájú RGB-s ventik vannak, valamint tudja a passzív módot is a táp, ezt kézzel lehet bekapcsolni rajta-Zero Fan gomb.
Rá is merek kötni bármit, a jövőben ez majd valószínűleg X99-es HEDT gép lesz, kemény OC-val.
Anno ezt a házat is az FX miatt vettem, tágas, jól szerelhető, nagyon jól szellőzik és a mi a legfontosabb, hogy az összes ventilátor helyre lehet tenni 140-es ventilátorokat (meg persze 120-ast is), ez meg azért volt szempont, mert már megvolt a CM Nepton 140 XL játékvízem, ezt szintén az FX kedvéért szereztem be anno, nagyon hatékony, 4,6-on járatva se engedte 60 fok fölé IBT alatt sem.
-
DraXoN
addikt
válasz
DarthSun #76283 üzenetére
nem biztos, hogy megoldható ez, van az a toronyhűtő méret aminél a hátsó már a vrm felett van konkrétan. Pl. Thermalright Macho Rev. A (az enyém), a korábbi CM Hyper 212+ -al nem volt olyan gondom, hogy a vrm felé kellett plusz venti (1 venti volt rajta, valószínű, pont kapott még kicsi légáramlatot ami elég volt), de ezzel a nagyobb hűtővel van.. venti nélkül 4.2nél be-be korlátoz IBT alatt, de ventivel a 4.4en is stabil tud lenni (csak szar a CPUm, mert 4.4hez már 1.5v felett kér enni, 4.5 meg 1.55v mellett se stabil, többet adni meg nem mertem)...
-
lovas001
aktív tag
válasz
DarthSun #76197 üzenetére
Üdv itt. Kellemes felhasználói élményt hozzá, nagyon korrekt kis cucc lett
Ahogy néztem ezzel a fesszel amit most kap (1,368 v) ha könnyű hűteni akkor nem a feszt venném le hanem a szorzó fel
amik nálam jártak (5 darab 8350-8320-8300) ezen fesz körül mind ment 4,3-4,4 et.
Annyit megjegyeznék hogy fsb nem 200 hanem 212, így mindent tuningoltál picit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged