- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
#36531588 #7936 üzenetére
> Bocs, csak egy gyors kérdés.
lassú üzemmódban vagyok;
> "amúgy a piac és a befektetők mondanak itéletet .. és ez épp elég.
ez még mindig igaz.
( mellesleg a piacnak te is a része vagy. )https://www.macrotrends.net/stocks/charts/AMD/amd/market-cap
"A piaci kapitalizáció (vagy piaci érték) a leggyakrabban használt módszer egy nyilvánosan jegyzett vállalat méretének mérésére, és úgy számítják ki, hogy az aktuális részvényárfolyamot megszorozzák a forgalomban lévő részvények számával."A részvényárak tartalmazzák a jővőbeli növekedést/csökkenést .. jelenleg már borusabb a gazdasági előrejelzés és emiatt kisebb növekedést jósolnak az AMD-nek ..
Az Intel-t ez kevésbé viselte meg, mivel már jelenleg is elég alulértékelt.
https://www.macrotrends.net/stocks/charts/INTC/intel/market-cap
Ami érdekes volt annó, hogy
- Az Intelnek még mindig nagyobb a piaci részesedése
- ráadásul az Intelnek rengeteg gyára ( chip öntődéje) is van
És az AMD -t mégis értékesebbnek látta a piac.Bár az arányok egy picit változtak - de a trend nem annyira ..
- Az AMD egy pénznyomda ..
- az Intel meg veszteség közeli és folyamatosan le kell választania a balasztot - ami csak viszi a pénzt. ráadásul a következő 1-2 év még hasonló lesz az Intel CEO szerint.> Hogy állunk az ítélettel? Vagy mára van új számod, amire figyelni kell?
A tőzsde teljesen demokratikus és minden pillanatban egy új egyensúlyi állapot keletkezik.
A verseny jó
és az Intel nincs könnyű helyzetben.
( persze az AMD se .. a versenynek hála .. )> az intelnek akkor még 90%-os piaci részesedéssel nem sikerült avx-be életet lehelni,
> de te az amd-től a 2x%-val az ellenkezőjét várod ....amúgy a többség ezt várja .. nem csak én ..
https://news.ycombinator.com/item?id=32983406avx-512:
- mint ismert az Intel első generációs implementációja downclock-os volt.
- több különböző variáció volt
- és az intel visszatartotta az avx-512-öt a szerverpiacra
vagyis pont az Intel akadályozta az elterjedést.és azért érdemes átolvasni :
- Zen4's AVX512 Teardown:
https://www.mersenneforum.org/showthread.php?p=614191
- AMD Zen 4 AVX-512 Performance Analysis On The Ryzen 9 7950X
https://www.phoronix.com/review/amd-zen4-avx512> avx-be életet lehelni,
érdemes pontosítani ..
A legtöbb proci jelenleg már AVX2 képes.
most az AVX-512 a téma. -
Petykemano
veterán
válasz
#36531588 #7936 üzenetére
Szerintem ez csak "wishful thinking" - és egy átlag felhasználó mondja, aki még csak nem is a chipgyártás, CPU tervezés szakterületén dolgozik. Ennek megfelelően kell kezelni.
Én is mondtam már sok - szerintem - adott pillanatban értelmesnek látszó dolgot, ami aztán nem úgy lett.
Mindazonáltal az AVX512 terjedésével kapcsolatban nekem vannak kételyeim. Egyelőre nem tűnik úgy, hogy a zen4 hamar magas piaci penetrációt érne el. A Zen3+AM4 jelenleg jobb deal. Ez hozzáadhat 2-3 évet, mire egyáltalán érdemes lehet foglalkozni a kérdéssel.
Legalábbis ami a nagy általánosságot illeti. Viszont lehetnek olyan szoftverek - azok, amelyekhez sok ember hajlandó a 16 magos változatot megvenni, vagy TR-t - , amiknél lehet hogy sokkal hamarabb meg fog történni az AVX512 térnyerése, mint mondjuk a játékok terén.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Érdekes egyébként, hogy több helyen megjelent az a vélekedés, miszerint a Zen4 teljesítménye jelenleg azért tűnik kissé laposnak, mert a mérések valójában GPU limitesek és majd az RTX 4000 / RDNA3 kártyákkal fogja megmutatni a teljes potenciált.
(Utóbbi egyébként különösen érdekes lehet, amennyiben az AMD folytatja a CPU-GPU együttműködés elmélyítését.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel topik
- Steam topic
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Lexus, Toyota topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- További aktív témák...
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest