- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- RAM topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Monitor hiba topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Petykemano #7566 üzenetére
> Persze lehet, hogy a Zen4 esetében
én úgy értelmeztem, hogy a ZEN4 tervezése szerveres cél-fókuszú volt,
és elsősorban az AVX-512 hiányt próbálta betölteni.
Valószínüleg sok szerveres projektet az AMD az AVX-512 hiánya miatt bukott el;
amit a mérnöki-szimulációs területen tényleg ki lehet használni.3-4 éve még az Intel teljes pályás AVX-512 -es letámadással indított ( mobil,desktop,szerver)
és az AMD erre válaszul adott nagyobb prioritást az AVX-512 -nek ..
Persze azóta sok minden megváltozott ( desktop 12gen/13gen -ben nem lesz avx-512)
de a prémium-"zsíros" szerver és HPC piacon az AVX-512 elég döntő érv.És persze a Zen4 -re sok más egyéb fontos projekt is épül
- Zen4C ( bergamo )
- 3D-Vcache
- ....Vagyis én a ZEN4-et amolyan alapozásnak látom amire lehet építkezni.
Persze ez a vevőket nem vigasztalja, emiatt fontos,
hogy az ára igazítva legyen az Intel-hez; ( ~ versenyképes legyen )----------
megj: persze nálam inkábba a Workstation-os felhasználás dominál és kevésbé a gaming;
és ott az AVX-512 és az alap Gen5 SSD igencsak előny, főleg akkor ha rendes ECC támogatás is lesz.
Viszont 2-3 éven belül a Gaming-et is eléri az AVX-512 ;
amúgy lefogadom, hogy már idén is látunk 1..n ( amd támogatott ) játékot,
amit avx-512 -re optimalizáltak ( persze multi-arch-os és furnak avx2 -vel is )
-
poci76
aktív tag
válasz
Kizártnak tartom, hogy a végleges prociknál a ST pontszám ugyanannyi lesz, hiszen van +300MHz a 7950X-nél. Meglepően kiegyenlítettnek tűnik a két gyártó új processzorainak teljesítménye az előzetes adatok alapján. Pesze nyilván a fanok majd leírják, hogy az Intel földbe döngöli az AMD-t, meg ez az új Bulldozer, a 0,4%-os MT győzelem miatt. Egyáltalán nem gondolom, hogy az AMD megint a budget processzor lesz, bár talán a 6-8 magosokat kicsit olcsóbban kell adniuk. Szerintem a rendes tesztek után az fog látszani, hogy sok helyen az Intel jobb és sok helyen az AMD, és nem lesz egyértelmű győztes.
-
Devid_81
félisten
válasz
Ha ez igaz, akkor az AMD megint budget king cucc lesz.
En nem banom, felolem aki akar Intelezhet, de nekem akkor sem tetszik a fogyasztas ami aron az Intel "jobb", ize gyorsabbGaming az egyetlen kerdes innen, ott mit fog villantani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -50% Ryzen 7 7735U 16/512 FHD+ AMD 2GB
- LENOVO Legion Pro 7 16IRX9H Intel Core i9 14900HX/RTX 4080/32GB RAM/1TB SSD eladó jó áron
- GoPro HERO12 Black + kiegészítők
- Asus ROG Zephyrus G14 GA402XV AMD Ryzen 9 7940HS/RTX 4060/32GB RAM/1TB SSD eladó RITKASÁG!!!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest