Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #5979 üzenetére
> Ez mobil proci.
Akkor ebből pontosan mi következik?> Van benne 5G; Wifi6E; BT5.3 ..
Ettől kisebb lesz vagy nagyobb? Vagy olcsóbb gyártani, mint SRAM-ot?> Tabletekben és okostelefonokban tarolhat.
Oké, rendben. mondtam is, hogy egy $1000-os készülékből biztos ér $200-t egy ilyen lapka.
Ehhez képest az AMD $4-8000-os szerverprocesszorokban árul ezeket, amikben 4-8 hasonló méretű lapka van. Jelenleg legrosszabb esetben is elkér $300-t egy 5600X-ért, amiben 1 CCD van.
Ha azt látnánk, hogy az AMD $50-150-ért kénytelen adni a portéjáját, akkor érteném, hogy a $200-ért árult mobil procival hogyan ajánl az AMD fölé a Mediatek.
Persze ez a $200 csak egy általam hasraütésszerűen bemondott összeg. Lehetséges, hogy egy csúcskategóriás $1000-os készülékben többet ér a proci? $300-400?> Ha viszont kihoznak egy 4x X2 -es változatot is,
> és a microsoft is kiad rá egy (ARM-es) Windows-t;
> akkor a <150e Ft körüli Notebook piacot letarolhatják az olcsóságával.Viszont akkor meg megint itt nem áll össze a kép. Egy 4x X2-es változat talán még nagyobb is, meg talán a GPU is nagyobb. Akkor még drágábbnak kéne lennie a lapka előállítási költségének. Drágának kell lennie, különben hogy ajánlana a MTK az áruját csak olcsóbban értékesíteni tudó AMD fölé? De egy ilyen drága procival meg hogyan tarolják le "olcsósággal" a notebook piacot?
A vékonykliens-szerűen működő telefon terén lehet, hogy igazad lesz, de én erről a kérdésről nem is állítottam semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest