Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
joysefke #2815 üzenetére
>Ezeknek pont nem kell. Mégpedig azért nem kell,
> mert a cloud ügyfeleknek (Azure, AWS, Google Cloud Platform, Digital Ocean ügyfelek)
> akik fizetnek a VM-ért/infrastruktúráért aligha fog mostanában ARM kelleni.ez már hit vita kezd lenni, valószínüleg én a valóság más oldalát látom
ergo -> nem egy buborékban élünk.
meg amúgy sem akarok nagy ARM szerver propagáló lenni,
de szerintem valós a trend és a nagy Cloud szolgáltatók érzik ezt.És valószínűleg van meglévő ügyféligény is.
persze nem lesz teljes kiváltás, de ~30%-os piaci részesedés a Cloud-ban
a következő 10 évben simán elérhető,
( feltéve ha jó az árazás és potensek a chipek , és 10 év nagyon nagy idő ! )De valós ügyféligény a biztonság is, amikor védeni akarják magukat native x86 -os kártevőktől.
A " Microsoft® SQ1™ processor" - ARM alapú.
A Windows 10 Pro, Enterprise-nak ( Microsoft's hypervisor, Hyper-V ) egyre jobb az Arm64-es támogatása.
És manapság az ügyfelek egyre követelődzőek és szinte már sok mindent Arm64-en _IS_ akarnak futtatni.
SQL Server Management studio for Windows on ARM (ARM64)és ARM-es Docker imagek? - azok is vannak
https://hub.docker.com/search?q=arm64&type=image
Az arm64v8/php - docker image-t >1M+ töltötték le.
Kubernates ? van arm és arm64 -es bináris release.A scylladb tesztelte az új AWS -es Arm64 M6g -s instance-okat, és
teljesítményileg már pariban van az M5-el.
https://www.scylladb.com/2019/12/05/is-arm-ready-for-server-dominance/
"Figure3: EC2 M6g vs x86-based M5, both of the same size. The performance of the Arm-based server is comparable to the x86 instance. With AWS claiming that prices will be 20% lower than x86, economic forces will push M6g ahead."20%-ék árelőny ütős érv az AWS részéről, emiatt a többi cloud szolgáltató is követni fogja a példájukat ( mert piaci kényszer is ) .
> Semmiféle forradalom nem zajlik főleg nem minicomputer alapokon.
én párszor beszéltem már Itanium -s rendszergazdával, és együtt bizonygattuk, hogy az x86 egy játék ..
Mainframes-es rendszergazdával is beszéltem., és a téma ugyanez volt .. az x86 egy játék ...
Az OS/2-höz képest a Windows egy játék volt ..
A Microsoft egy bő évtizeden keresztül próbálta bizonygatni, hogy a Linux-egy játék, sőt a legrosszabb dolog a világon .. egy betegség mint a rák ...ezzel csak azt szemléltetem, hogy a trendeket még a szakemberek se ismerik fel, ( vagy csak későn ) és én is már többször tévedtem
...
Szóval én mint az ARM szerverpiaci betörésének a valószínűségét 0-nál többre tartom.
( nulla == lehetetlen esemény )
és emiatt kell Lisa Su-nak is komolyan venni az ARM-es trendet.
A fentiekből az is következik, hogy az Intel számára az AMD-s X86-os feltámadás ( második reneszánsz ) inkább áldás mint átok.
Epyc-ről később könnyen visszacsábíthatóak az ügyfelek, de ha már ARM-re váltanak, akkor 10x nehezebb a feladat.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged