Hirdetés
Aktív témák
-
Nitrogén
tag
válasz
FlasH-BacK #3656 üzenetére
Igen erre sajnos én is rájöttem. máma samsungokat leraktam 7 3 3 2,5 -re és a postal 2-ben újra kék halál volt. holott mikor az 512-es samsungok használtam tegnap akkor 8 3 3 3 jöt ki eredményben normal módban. és mikor mellé tettem a pqi-t akkor 8 3 3 2,5 jött ki normalban. és ezt a everest vettem észre. de akkor ez a birka pqi ram mért nem rakja 8 3 3 3-ra a samsung mellet? mert régebbi talán ram? na mindegy. ha ram időzítést vissza venném akkor följebb lehetne húzni a cpu-t?
-
Nitrogén
tag
és ha megint kék halál lesz vagy ha újra índúl, AKKOR SZIV GÖRCSÖT KAPOK!!!
-
Nitrogén
tag
Nagy kő esett le a szivemről! Most épen az elmúlt 8 órában ramjaimat teszteltem, és az egyik kakás akar lenni. 3 ramm van a gépemben: 2 SAMSUNG meg 1 PQI.
és tesztjeimben a pqi gennyózott a samsungal tuning során. 200fsb 3200+-ra húzott procim mellet tesztelgettem.
512 mega samsung rammal csak 1-szer volt kék halál. 3dmark03-ban nem volt, 3dmark05-ben volt, 1-szer és újra indúlt a gép, és megint elindítottam az 05-öt és utána már nem volt baj vele, ezután nfsug1-et, postal2, cmr4-et teszteltem és itt sem volt probléma.
512 + 256 samsung rammal semmikép nem volt kék halál a tesztekben!
512 samsung + pqi 256-al genyózott a 3dmark03-ban meg az 05-ben is, és utána abba hagytam.
256 pqi ramot megnéztem magában, és érdekes módon nem volt vele baj.
256 samsung + 256 pqi ram mellet újra genyózott a 03-ban meg a 05-ben.
és végűl a samsung rammokat raktam vissza a gépemben és továbbra sem voltak problémák.[REMÉLEM NEM IS LESSZ]
végűl arra jutottam hogy 200fsb tuning mellet a pqi ram, nem müxik megfeleően a samsungokkal. csak stockban.
Ja és még valami 2samsung-al meg pqi-val, windows indítás elött újra índúlt, 2x is.
úgyhogy most jelenleg 3200+-on megy, 512 + 256 --> 768 mega samsung rammal. -
Nitrogén
tag
Táp gond? Gembird 450w-os van, és a neon csövek ki vannak kacsolva a gépemben. de mongyuk vannak benne cuccok azért enyhén szolva.
2 optikai meghajtó, 1 mobilrack ami mindig kivan kacspolva, 1 lcd kijelző ''hardcano12'', fdd amit nem szoktam használni kivéve mikor kell, winyó, vga kari, hang kari, firewire kari, alaplap, athlon xp turbo barton cpu, 3 ram, cpu cooler, + 3 venti a gépházban 2 világit benne, a tápon / tápban 2 venti van, 2 neoncső ami ki van kapcsolva, csak akkor használom mikor villognom kell vele.
elön 2 usb van bekötve amit szintén nem használok, meg mittom én. -
Nitrogén
tag
talán a kártya vagy az új ram. kb 1 hónapja volt az asus a7n8x-e deluxos deszkám. és vettem 1 új kártyát 'inno3d gf 6600 gt 128 mb ddr3 tv-out + dvi'' és elíndítottam a ''gta san andreas'' játékot és elindúlt , (ekkor még 2*256mega rammom volt)
persze szerintem itt 60hz-en ment a game. és pár nappal utána vettem bele 512 mega rammot a többi melé.
és ellíndítottam és kék halál jelent meg a gta san andresnál, elöször azt hittem hogy, az alaplap szarozot, de szarozot is, és ezért is került szervizbe és ott állítolag nem tudták be üzemelni a lapott és akkor lecsérélték gigabyte-ra. és a gigabyte-al is kék halál van. valami ''nv4''-ről volt szó. és mikor bekapcsolom a gépem akkor megjelenik az elején a videokarimról leírás és ít nv43-ról van szó. de lehet hogy a videkari miat van, mert itt már a pwr strippben 100 hz-en használtam a játékokat. és akkor win xp csere lett. fölraktam újra a win xp-ét meg a gtasa-t hogy megnézem hogy a lap miat van e. és elindúlt a játék, utána rájottem hogy 60 hz-en megy a game és föl raktam a pwr stippet és 100 hz-re raktam és elindítottam a gta sa-t és megint csak kék halál. és az jutott eszembe, hogy talán új detonátor kéne? vagy valami nem stim. -
Nitrogén
tag
válasz
Szabesz #3623 üzenetére
Igen?
De érted? fölraktam 3200+-ra, jól bement a win xp-be semmi kék halál nem volt, de mikor elindítom a 3dmark03-at, akkor a felénél lefagyot és kék halál jelent meg és újra indúlt a gép és hibás biost dobott ki, vagyis hibásan adta a képet mikor fel pörög a ram, de tulajdon képen itt is lefagyott, meg a postal2-nél is újra indúl a gép, na jóvan ott már nem mert külön resetett kellett nyomnom, vagy ki-be kapcsolni. -
Nitrogén
tag
Hát ép ezaz, hogy a rammokat 400-on akarom nyomni proci tuning mellet,
de mongyuk gondoltam rá mikor néztem a proci leirásokat 2166 mhz 13* szorzóval 333-rammal, csak itt az a baj hogy, 333 mhz-en megy akkor a ram,
és a rammjaim alapban mennek 400-on vagyis ez egy rendes pc-3200-as ram.
De olyan is van hogy 2083 mhz és ram meg megy 120 vagy 125% -on vagyis 400-on, holott meg azt hallotam / olvastam, hogy a rammot proci fsb-jével érdemes szinkronba hozni a ramméval.
vagyis 2083 mhz alapon 333 fsb 12,5* szorzóval, a ramjaim meg pc-2700-asok és ha tuningolom a procit 400 fsb-re 12,5* szorzóval 2500 mhz. és ekkor mennek igazibol pc-3200-on, 400-en a ramjaim, de 2500 mhz nem bít el ezért kell csökkenteni a szorzót.
És sajnos ebben a lapban nem lehet állítani ram idözítéseket. a régi asusommal tudtam. szerintem jó lap lett volna, ha nem megy tönkre, meg ha nem china gyártja, hanem rendes taiwan. -
Nitrogén
tag
válasz
FlasH-BacK #3620 üzenetére
Leraktam 10,5* 200-ra 2,1 ghz. hát nem is tudom, itt talán / biztos stabill lesz, de nekem azért jobbnak tünt 2,2 ghz, meg több pontott is kaptam a pcmark2002-ben a procira meg a ramra is.
most a procira annyit kapok kb. mint alapon. a ramra az elég jó végül is. de akkor ez inkább ram tuningnak számít.
Biztos nem lehet felrakni 2,2re? jobb volna, mert most az összes 2500+ szerintem rajtam röhög, hogy ők felhuzták 3200+ra én meg csak 3000+ra.
Elöször én is 2500+ vettem volna. -
Nitrogén
tag
válasz
FlasH-BacK #3618 üzenetére
Alapfeszen felhúztam 200fsbre. de raktam bele 5% vcore-t hogy azért stabill legyen. hát nem tünnik annak. van kint ez a ''2500+ barton'' topic és belenéztem 2500+ 3200+-on stabil, ráadásúl alapfeszen, nehogy már csalodjak 2800+ -ban.
vagy elszált a prociban 1 ellenálás mert meg lett küldve 2450 mhz-re?
Lehet hogy megültettem? nem?
De már gondolkoztam 10,5 szorzon.
De akkor már hurka a mhz? lejjeb kerülök mint az alap. hát végül is 400-on megy akkor a ram.
De viszont örültem volna ha 3200+ megcsinálom stabillítás mellet. -
Nitrogén
tag
megnéztem 11* 200 fsb-én. 1, 65v + 5%. hát el kell mondanom itt sem stabil
.
na akkor süllyedjek le 3000+-ra? most mi legyen? -
Nitrogén
tag
válasz
FlasH-BacK #3605 üzenetére
Igen lockmentes
. legalábis az asus deszkámnál tudtam a szorzóval hülyéskedni
.,
de az ilyen kapcsolokba még nem vagyok benne biztos, majd elválik, próba cseresznye
csak még arra lennék kiváncsi hogy, stock 3200+ barton jobb vagy ugyan olyan szint mint 2800+ @ 3200+-ra húzva?. szal úgyan annyit tejeljesít a 2800+@3200+ -on mint egy gyári 3200+? -
Nitrogén
tag
válasz
DigitXT #3593 üzenetére
ok, akkor majd megnézem valamikor 11* szorzóval hogy mi az ábra, mert most nincs kedvem szét szedni a gépemet, kacspolgatni a szorzott.
az a baj hogy, az alaplapon kell állítani a szorzott, ez sajnos nem asus a7n8x-e deluxe vagy más, hogy biosban állítsam át.
pedig az asusban tudtam biosban állítani a szorzást,
csak az sajnos tönkre ment.
és most jelenleg Gigabyte GA-7N400 Pro2-öm van. -
Nitrogén
tag
Emeltem +10%-al. vagyis elméletileg. 1, 65v + 10% de nem vitte 195 FSB-nél többet, még +7,5%-al sem.
csipogott, meg nem hozta be a képet. behalt negyed órára, de szerencsére nem kellet biost resetelnem, pedig már gondoltam rá, mert nem indúlt 5 perc után, úgyhogy vártam vele egy kicsit. mert vissza gondoltam az öreg p2re, mikor pancser voltam leszetem a cooler a cerka 433-asrol és vissza raktam mert kiváncsi voltam hogy néz ki a cpu. utána összeraktam, bekapcsolatm, ott sem hozta be a képet de nem is csipogott, azt vártam vele 2 órát hát ha megjavúl magától, és csoda lett. -
Nitrogén
tag
válasz
DigitXT #3590 üzenetére
köszi. akkor most mit csináljak? rakjam 11-re szorozt 200 fsb esetén vagy maradjon 12,5-ön de rakjam le a fsb értéket? most jelenleg 178-an van 12,5 -ön. itt talán stabil, de van a pcmark2002 és ott lefutattam 166-on meg 180-an is és nem sok változás volt a pont számban 6254 és 180-an 6294 volt a pont ez elég sovány szerintem. egy pentium IV 2, 80 GHz kappot az újság szerint 6700 valamennyi pontott.
Akkor az AMD csak játszásra reális?
a régi asus alaplapommal kaptam tuningolva 6542 pontot is. De az tönkre ment és le lett cserélve gigabyte-ra. ezen a lapon nem a bios ban lehet állítani a szorzót, hanem a lapon vannak kapcsolók.
Meg a tuningra visszatérve van 1 everest nevű program, és azt írta procimra hogy maximális órajel 3200MHz. az asusnál 3000 MHz-et írt gondolom az fsb miat.
de akkor minek ír ennyi mhz-et, ha elsem bírja a proci? -
Nitrogén
tag
Hali nekem van 2800+ -os Barton procim, és nem tudtam fel piszkálni 200 FSB-re. 192-re sikerült ami 2400 MHz de itt a gép már nem tűnik stabilnak elindítottam a pcmark2002 és újraindúlt a gép a felénél. Mikor meg feltettem 200 FSB-re nem hozta be a képet és csipogot.
És olyanokat hallotam hogy 2500+ felhúztak 3200+ -ig.
Egyébként 4-5 FSB-vel húztam a cpu-m 166-ról 195-FSB-ig + 7, 5% vcore. 200-ig akartam volna húzni.
És azt szeretném tudni, hogy mivan ilyenkor?
192 a plafon instabilan?
Vagy valami gyenge a gépemben? -
Nitrogén
tag
Hi! volna 1 kérdésem az athlon xp 2800+ról. hogy feltuningoltam a gépem 166 fsbről 175-re addig normálisan ment, de mikor felhúztam 183-re lefagyott a windows-om. és azt szeretném tudni, hogy ezeket a proccokat meddig lehet húzni? mert azt hallotam róla, hogy fel lehet húzni 200 fsbre, ami 12, 5* szorzóba 2500 mhz. ja és thermaltake volcano 9-esem van, hőmérséklet 50-52 fok volt, ami nem vészes, alapon volt már 58 fok is, max terhelésen.
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung LCD és LED TV-k
- YouTube
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung A40 64GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest