Hirdetés
- Távol-keleten debütált az LG 17 hüvelykes, hordozható monitora
- Videószerkesztés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Egymilliárd dollárra is büntetheti az USA a TSMC-t
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vélemény: kulcstényező lett a telemetria a meghajtók fejlesztésében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoo123
senior tag
#153 Amazonas: Chrome tiszta telepítés, nem raktam fel 1 plugint-sem, VLC plugin sincs. Ha csak 1db videostreamelő lap van nyitva akkor is nagyon magas a processzorterhelés.
Természetesen nem ragaszkodom a Chromehoz, de mivel 1440p monitort használok, ezért szeretném ezen a felbontáson "élvezni" a videókat is. Edge az nem adja be csak max 1080p minőségben, Firefox, Chrome már engedi 1440p-ben is lejátszani, csak nagyon terheli a processzort és akad.#154 solfilo: Újraraktam a Chrom böngészőt, sajnos semmi változás.
Az i7 4790k proci márpedig akadásmentesen viszi a youtube 4k-t, hogy van-e IGP gyorsítás azt nem néztem, csak egy feladatkezelőt ott 20-30% processzorterhelést mutatott.
Az Intel displaydrivert természetesen felraktam, anélkül egy 1080p videó is diavetítés volt.
Általában van VGA a gépben, de a teszt erejéig természetesen kivettem.Igaz amit írsz, az A8-9600 hardveres videógyorsítás 1080p-ig működik (Windows feladatkezelőben látni hogy dolgozik az IGP is) de sajnos a processzorterhelés akkor is magas. Próbáltam Edge, Firefox, Chrome böngészőket, ezek közül a Chrome terheli legjobban a processzort, Edge legkevésbé.
Az A8-9600 az AMD adatlapja szerint szorzózármentes, szerintem inkább a Gigabyte alaplapom gyengesége hogy nem lehet húzni, de ezt a procit nem is nagyon van értelme, egy r7 2600,2700-at már inkább.
Csak 1 kijelző van a gépre dugva, a FullHD TV-t egyre kevésbé használom.
Driver verzió: most épp 17.12, de frissebbel is úgyanúgy gyenge eredményt ad.Próbaképpen beraktam egy rx570-et az A8-9600 mellé (driverrel együtt természetesen), de sajnos úgy is szaggatnak a youtube videók, ki érti ezt?
Én hajlok rá hogy alaplapi BIOS, vagy valamilyen driver anomália húzódik a háttérben, de nem játszom vele tovább, letöltőgépnek/videónézős gépnek marad így, ha kell a kraft arra meg ott az i7.
Ha megjelenik végre az új 3xxx-es Ryzen széria akkor atváltok arra a "gamer" konfiggal is, GTX 1080 TI-vel karöltve, remélhetőleg jobban kihajtja majd mint a korosodó i7 4790k.Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest