Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomigonzo
aktív tag
csak nekem uj, hogy a Pro remote-val nincs lehetoseg sideloadolt appok inditasat gyorsgombra rakni? (eddig a smattube-val mukodott, hasznaltam) se smattube, se kodi,
ez most bug vagy mar ficsor?
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
headhunter
üzenetére
Az jó, a 4kmax2 n meg 400-500 a szabad..
-
-szabi-
addikt
Hi
Van arról valami hír, hogy a közeljövőben megjelenne kodi és hbomax a fire tv alkalmazástérben?
üdv
-
Swenk
aktív tag
Apkmirror oldalról letöltöttem 2 Hbomax .apk, feltelepült , de nem indul el. Rövid karika forgás után közli, hogy valami baj van, próbáljam meg később.Lehet, hogy nem a megfelelőt telepítettem fel, vagy a 2gen stick már nem engedi?
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
headhunter
üzenetére
Melyik stick, és mennyit ?
-
headhunter
addikt
A legutolsó frissítés után a stick eszi a memóriát, mint a "kisgömböc".
-
gyűrű
Topikgazda
Hirdetés a hardveraprón lehetséges.
-
gyűrű
Topikgazda
Swenk, ne írj semmi torrent címet. Köszi
A wifi mindegy milyen sebességet mérsz sosem stabil annyira mint a kábeles.
Az új omega kodikban van cache beállítás smb-re és nfs-re is, állíts be nagyobbat.
110GB-os film truhd hanggal 80Mb/sec képpel, nem akadt nálam a decemberi quietvoid kodival.
Nem tudok jobbat.
Plexet nem tudom, nem használom, és nem is fogom, de ha neked az a jó akkor használd. -
Sanyi.mTs
addikt
Kicsit puffogok.
"Milyen jó, hogy a (4k max) stick csak alvóba megy és nem kapcsol ki, mert a háttérben tud frissülni az fw"
Tegnap délután bekapcsolom, hogy nézzek valamit és nem pont akkor kezd bele az új sw telepítésébe.
-
Hyena
senior tag
Plex Kodi Connect.
Ami egy olyan kiegeszito a Kodihoz melynek segitsegevel lehet a Plexet adatbazisnak hasznalni azaz kapcsolatot teremt a meglevo plex szervered (ha van) es a kodid kozott.
Ha tobb mediaplayert hasznalsz akkor idealis mert nem kell karbantartani az adatbazist minden kulon mediaplayeren... (bar vannak erre mas megoldasok is...) -
Swenk
aktív tag
Bocs, mi az a "PKC-bol megjelent", PKC?
-
pjtr
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérem, Fire Stick Lite-om van, és nem tudok a Disney+ a feliratok méretén változtatni.
Ha webes felületen beállítom, akkor nem viszi át a beállításokat, a Netflixen működik így.
Az Agyafúrt vagány feliratát szerettem volna nagyobbra tenni, de a feliratoknál nincs több beállítási lehetőségem, csak a felirat nyelv tudok változtatni. A Disney súgója nem volt a barátom,
Nagyon Köszönöm! -
Hyena
senior tag
jogos, de amugy az alabbit akartam irni csak mellenyultam.
kodi-21-Omega-Beta2-armeabi-v7a-release-quietvoid-2023-12-10.apk -
Hyena
senior tag
a PKC-bol megjelent a 3.8.3 ami immar kompatibilis mindenfele extra melo nelkul is akar a kodi-21-Omega-Beta2-arm64-v8a-release-quietvoid-2023-12-10.apk -val is.
mavennel nem probaltam. -
skippper
senior tag
-
Troy.
addikt
Sziasztok,
Amazon firestick lite-on az HBO MAX már nem elérhető? Úgy rémlik hogy valami olyat ír az app store hogy nem található az alkalmazás.
-
Kerio
őstag
válasz
Danecay
üzenetére
Egy kicsit túl van tolva ez a téma. Az elérhetőség kérése még mindig előrébb viszi később az ügyet, minthogy semmit sem kérek. Én csak annyit írtam ezzel, hogy nem veszek idegentől semmit úgy, hogy nincs minimum egy telefonszámom. De szerintem ez már nem igazán illik bele a topik témájába.
Vagyis én nem folytatom tovább. Bocs mindenkitől az offért!
-
Danecay
addikt
Azért ha veszek valamit mindig kérek minimum egy elérhetőséget.
Abból bármilyen kamut is meg lehet adni. Mi alapján ellenőrzöd, hogy valid e, a telefonszámot leszámítva, amit szintén el lehet dobni?
Mondjuk ha nem sürgős, akkor ötletnek nem rossz, főleg egy nagyobb értékű vásárlás esetén, mondjuk egy képeslapot küldeni az illetőnek és ha megkapja, és vissza is tudja idézni, hogy mi van rajta, akkor valószínűleg OK a dolog, agy ha mégsem, akkor rövid úton visszakövethető. -
Kerio
őstag
válasz
molnartom83
üzenetére
Azért ha veszek valamit mindig kérek minimum egy elérhetőséget. Ha pedig nem kapok, akkor nem veszem meg a "kéz alól" eladó terméket.
A hardveraprón még értékelve is vannak az eladók, és itt is árulnak (én is) sticket.
Azt pedig én sem tudtam, hogy le kell venni az accountról a már továbbadott eszközt. Eddig nem volt belőle gondom, de persze, amióta olvastam, azóta töröltem én is.
-
molnartom83
csendes tag
válasz
tököscsávó
üzenetére
Azzal kezdtem,hogy írtam neki,hogy nem enged frissíteni, mi lehet a gond.
Teljesen érdektelen, nem nézi meg,nem válaszol.
Biztosan,hogy tud a dologról. -
mikrofon
veterán
válasz
molnartom83
üzenetére
"Pontosan ezért nem szeretnék feljelentést tenni,mert..."
Kihazánkban ezek az eladók pont erre játszanak és ezért élnek meg belőle ennyien.Nem véletlenül szüntette meg egyes termékek hazai kiszállítását az Amazon....
-
molnartom83
csendes tag
válasz
Danecay
üzenetére
Pontosan ezért nem szeretnék feljelentést tenni,mert úgysem látom újra a pénzemet,cserébe még járhatok is a rendőrségre,bíróságra.
Lehet megpróbálom visszahívni a pénzem,de arra sem látok sok esélyt.
Gondolkodtam,rajta,hogy az egyik haverommal rendeltetek egyet utánvéttel és nem veszi át,hagy érezze törődést. Csak más helységbe,mert feltűnő lenne. -
skippper
senior tag
Sziasztok! Arra van tippetek, hogy SSD-t miért nem tudok rákötni USB-n a Cube3-ra? NTFS-re partícionált pendriveot zokszó nélkül viszi, ugyanolyan SSD-t nem. Az eszköz hibátlan, mással simán működik
-
zseko
veterán
válasz
molnartom83
üzenetére
Haveromat is átverték, PS4-es játék csere-bere fórum (te azzal akarsz játszani ami neki van, ő azzal ami neked van, így postán elkülditek egymásnak, esetleg kis különbözettel (haverom esetén +1000ft betéve a csomagba). Nem haverom volt az egyetlen akit átvert, volt akit 80e forinttal húzott le így, és utána még kurvanyázós meg szemberöhögős üzeneteket is küldözgetett nekik hogy átverte őket. Itt csak egy email cím volt, de az alapján meglett facebookon (mondjuk oltári nagy mák is kellett hozzá az igaz), úgyhogy négyen felkerestük, és beszéltünk anyjával, apjával, apja élettársával, a gyerek nem mert hazajönni (haverom egyáltalán nem balhézós amúgy, bár ezt kinézetről nem mondani meg
), végül 7-8 óra várakozás után bementünk a helyi rendőrségre feljelentést tenni, és megadta a beszélgetési előzményeket, kiket vert még át, nevet, lakcímet, meg mindent, mindenről kinyomtatott képernyőmentés volt. Az elvesztegetett időt és az utazásra költött pénzeket ugyan nem kapta vissza (a játékot igen), de legalább meglett aki átverte őket. Egy 18-19 éves kis gyökér volt. -
Danecay
addikt
válasz
molnartom83
üzenetére
Tudsz pénzvisszahívást kezdeményezni a banknál, ami nem ingyen van és amennyiben a számlatulajdonos nem járul hozzá, nem is történik meg, cserébe bukod a visszahívás díját, de ha azt feltételezed, hogy esetleg megijed, a békesség érdekében lehet jóváhagyja a visszahívást, legalábbis ebben is lehet bízni. Anno amikor egyszer engem is átvertek, itt a HardverAprón, én is megpróbálkoztam ezzel, de nem jött be. Rendőrségi feljelentést is tettem, ennek már vagy 4 éve, énnek persze hasznát nem vettem, csak járhattam a rendőrségre tanúvallomást tenni, több alkalommal is, miután a feljelentést digitálisan tettem, az ügyfélkapun azt hiszem, aztán több levelet kaptam az illetékes bíróságtól is, hogy levélben is tegyek tanúvallomást, minden bizonnyal a bírósági tárgyalás miatt, mert meglett az elkövető, mert mint kiderült több embert is átvert, de, hogy ebből én nem profitáltam, vagy kaptam vissza semmi az is biztos. Max a tudat, hogy feltehetőleg megkapta a méltó jussát az úriember.
-
mikrofon
veterán
válasz
molnartom83
üzenetére
Igen van .
A bankodnak is jelentsd be hogy átverés és szeretnél bejelentést tenni, hogy mással ne történhessen meg. Aztán érdeklődni kell hogy mit tudnak tenni hogy a pénzedet visszakapd....
Ugyan ezt tedd meg a csomagküldő cégnél is. Tőlük nem lehet félhivatalosan adatokat is tudsz kapni arra hivatkozva, hogy pontosan tud mit kell felejteni. -
csibe1
addikt
válasz
molnartom83
üzenetére
Gondolom a számlaszáma megvan vagy ahová utaltál, a csomagot felvették valakitől neki megvan a neve a cég rendszerében.
Azt, hogy mennyire érdemes vele foglalkozni neked kell eldöntened. -
Mano66
senior tag
Egy teszt erejéig feltettem a maven féle (01.12) verziót. A PKC-val nem működik jól. A Filmek mappát nem olvassa be a Plexből. Vagy is be olvassa, de nem jeleníti meg a tartalmát. A sorozat mappával nincs gond. A variables.py már ennél a verziónál 129-nél tart.
-
ozark
tag
válasz
molnartom83
üzenetére
Én pont FingR86-tól vásároltam...simán előre utaltam, nagyon korrekt és gyors, a cucc pedig hibátlan!
-
csibe1
addikt
válasz
molnartom83
üzenetére
Akkor gondolom nem te vagy az egyedüli akit átvert.
Lehet megérné utánanézni, és feljelenteni.Más:
Nemrég írtam, hogy az az új generációs Fire Stick 4k is benne van az eszközök között amit meg sem kaptam.
Valamikor majd nekem is ki kell derítenem, hogy melyik új generációs Fire Stick 4k van nálam a kettő közül.
Közben látom, hogy ott a serial is az eszközöknél, és még azt is látja ha másik távirányítót is hozzáadtam a stickhez.
-
FingR86
őstag
válasz
molnartom83
üzenetére
ezt szomorúan hallom :/
legközelebb innen pH-rol, ellenőrzött eladótól. -
molnartom83
csendes tag
válasz
FingR86
üzenetére
Szia. Az van,hogy átverés áldozata lettem. Az amazon support segítségét kértük, és írták sorozatszám alapján,hogy vagy elveszett vagy ellopottként szerepel náluk és így blokkolták, a vevő visszatérítést kapott.
Szerintem rendelt párat és megírta,hogy nem jött meg és így nagy haszonnal értékesítette.
Természetesen azóta el sem érem a patkányt.
Megvan a tanulópénz nekem is. -
gyűrű
Topikgazda
Úgy látszik végre sikerült megoldani azt a hibát az új Firestick max2-nél, ami abban nyilvánult meg hogy a kodi első beállítása után a dts-x és a truehd passtrough akkor működik csak ha a felbontás 4K59,94 és ha a kodi IECpacker raw van kiválasztva.
Eddig ha a kodi más felbontásra volt beállítva mint a 4K59,94 egy 4K tv-n, akkor a következő újrainduláskor eltűnt az iecpacker raw a kodiból, így a hd hangok is.Ezzel a javítással mostmár nem tűnik el, el is fogadták és beteszik az újabb omegákba.
Teszteltem és működik.
Gondolom mire az új quietvoid build kijön az omega beta3-ra, már ez is benne lesz.
Ekkor ha hd felbontásra állítjuk a kodit már a tv tudja felskálázni a videót, nem kell a firesticknek. -
csibe1
addikt
válasz
FingR86
üzenetére
Elvitte a cica
Tavaly írtam, hogy nem jött meg a rendelt 2db 4k stick, csak 1db volt a borítékban, ami sérült volt.
Az Amazon visszaadta az árát, közben írtam a mailboxnak is, de ők utánanézve a dolgoknak nem foglalkoztak vele túlzottan, mert nem volt jegyzőkönyv a sérülésről.
Mindegy, az árát visszakaptam.
A 2db eltűnt pendrive-ra viszont semmi reakció az Amazontól. -
FingR86
őstag
válasz
molnartom83
üzenetére
amikor valaki vásárol az amazonrol ilyen stick-et, a rendszer alapértelmezetten hozzá kapcsolja az eszközöket a vásárló fiokjahoz. Azt külön ki kell pipalni rendelés leadás közben, hogy a fiókhoz ne legyen hozzá adva. Kérd meg az eladót, hogy lépjen be ide, és törölje ki az eszközt. [link]
-
g.gergo
senior tag
válasz
molnartom83
üzenetére
Rendben, h új a készülék, de próbálj meg egy factory resetet. Ha ez sem, akkor amazon ügyfélszolgálat szerintem.
-
molnartom83
csendes tag
Újat vásároltam a jófogásról,bontatlan volt. Nem Értem mi lehet a gond
-
Ro-bika
csendes tag
Sziasztok!
Távirányító elkezdett egyre gyakrabban nem működni. Majd amikor végképp nem akart újraindulni, kínomban szétfeszegettem.
Foltokat láttam az alaplapon, talán beázott...
Gondoltam, ha már úgyis pótolni kell (nem tudom mennyire kényelmes mobilról kezelni), akkor jó lenne billentyűs-egeres vezérlő.
Szerintetek pl. egy ilyen menne vele?
https://aliexpress.com/item/1005005986711297.html
Köszi!
-
FingR86
őstag
válasz
molnartom83
üzenetére
keztől vetted?
talán nem lett kitorolve az eladó fiokjabol. -
molnartom83
csendes tag
Üdv Mindenkinek.
Most vásároltam egy fire stick 4K okosítót.
Sajnos nem tudom beüzemelni,mert ahogy beírom a wifi jelszót,akkor frissítést keres és nem frissít. Próbáltam ,más nettel más tv-n,de ugyanaz a hiba.
Tudna nekem segíteni valaki?
unable to update your firestick 4k, ezt az üzenetet kapom és semmi nem történik.
Köszönöm -
Kerio
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy van egy 2.gen. Fire TV stick 4K maxom és egy AppleTV 4K 2022-m, a TV egy Samsung OLED S95C, vagyis nincs DV, de van HDR10+. Most abban a dilemmában vagyok, hogy eladom az AppleTV 4K-t, mert a sticket használom. Kevés a 4db HDMI, így praktikusabb lenne, ha csak az egyik eszköz lenne használatban. A TV-re rá van kötve egy Q930C soundbar is, ami tudja a ATMOS, Dolby MAT, Dolby Digital Plus,Dolby True HD-t.
Legfőképpen streaming szolgáltatókról szoktam filmet nézni, de néha szoktam letöltött tartalmakat is. Ezeket a NAS-ról szoktam lejátszani.
A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben teljesen kiváltaná az AppleTV-t a stick, vagy inkább tartsam meg azt is.
-
embe
nagyúr
Köszi Urak!
A VLC fent volt, de a letöltött, korábban jól "működő" feliratokat nem tudta normálisan kezelni. A Vimuval ugyanez a heyzet.
De hátha jó lesz a Kodi, a feleségem elfogadja....
-
embe
nagyúr
Most meglestem egy nagyobb teljesítményű táppal, azonnal látta a pent. Nem a gyárit használtam, attól nagyobbat, de az is kevés lehetett neki.... De utána visszacsatlakoztattam a korábban használt 2A-s tápot, és már azzal is működött.
A Kodin kívül valami egyszerű de jól használható filmlejátszó appot tudsz javasolni?
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
Balerik
üzenetére
Nem volt még ilyen hibám, de próbáld meg ezt.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy 1gen. 4KMax kütyüm van. Kérdésem, hogy mivel lehet pendrive-t hozzá csatlakoztatni, illetve van-e valamilyen trükkje? Állítani kell esetleg valamit?
Pontosítok kicsit. Van egy USB otg kábelem, amit ugye a microUSB csatiba dugok. Most vagy a csati nem megfelelő, vagy a pendrivere kényes, de nem látja az otg kábelbe dugott pendrive-t.
Mire legyen formázva? Sem a FAT32-t, se az NTFS-t, sem exFAT-ot nem látja. Lehet az otg kábel a ludas? -
Balerik
aktív tag
Sziasztok!
Egy (igazából kettő) Fire TV 4K Maxim van. Ez a hiba majdnem minden nap előjön.
Mi lehet a probléma? -
Onderon
senior tag
válasz
Danecay
üzenetére
Oké. Ettől még van észrevehető különbség:
https://www.tomsguide.com/news/fire-tv-stick-4k-max-vs-fire-tv-stick-4k-what-should-you-buy
-
zichie
senior tag
Ez a magyar bluetooth billentyűzet vajon együtt működik a stick-kel?
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Cyberpunk 2077
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató