Új hozzászólás Aktív témák
-
bekes.andras
tag
válasz
feripapa1 #1248 üzenetére
... vagy írok a fejlesztőknek, hogy lenne egy ilyen igény, legyen kétféle hangerő, egy Alexának, egy a médiatartalomnak.
Alapvetően csak vezérlésre használnám, de ha éppen mutatom valakinek, vagy olyan kedvem van, akkor ne kelljen vele kiabálnom, hogy ne üvöltesse a zenét.
-
maddionmax
senior tag
Plex skillt valaki érti?
Felraktam és amikor kérem, hogy játsszon le valamit, azt mondja nem találja a default playert.Na de hogy lesz a Xiaomi Mi Box 3 a default playerem? :\
-
feripapa1
csendes újonc
válasz
bekes.andras #1247 üzenetére
Index fórumon valszeg igen
Én meg vagyok elégedve vele. Hamarább törik fel a telóm ,mint a voxiort.
Alexa hangjával nekem nincs gondom. A sláger fm-mel van gondom. Az halk a többihez képest, így Alexát is feljebb kell állítanom.
A megoldás sztem, hogy Alexa egy lejátszó eszközt vezérel és a saját hangját egy külön hangszórón szólaltadod meg. -
bekes.andras
tag
válasz
feripapa1 #1245 üzenetére
Szia!
Szerintem mi már kommunikáltunk az index.hu LOXONE fórumában.
Ott ugye probléma volt a voxior felhős jellege, ha jól emlékszem.
Ettől függetlenül megnézem majd azt is.
Jelen pillanatban a LOXONE is alapfunkciókban üzemel...
A TuneIn-t én még régen megvettem Androidra, de ez már nem az a TuneIn... A PLEX-el egész jól elboldogul. Kellett egy nap, hogy magához térjen, gondolom megszokta a helyet.
Arra kellene megoldás, hogy a Alexa a saját hangját és a zene hangerejét kettéválassza. Amin a zene megfelelő lenne, azon Alexa hangja halk, ami jól hallható Alexa, azon meg üvölt a zene.... :/
-
feripapa1
csendes újonc
válasz
bekes.andras #1244 üzenetére
Szia!
Magyar rádiók: az én tapasztalatom, hogy meg lehet hívni a magyarokat is, csak angolosan ejtve. A sláger rádió (szlager), Picur rádió (pikur) ...., szépen jön is. Viszont azok a rádió adó nevek, melyek vannak hasonlóak más területen is azokat nem adja be, csak ha mondasz frekvenciát is (de még így sem biztos).
Viszont Alexa a "play radio"-ra beadja az utolsó TuneIn-en játszott adót.Loxone: én a voxiort használom hozzá. Nagyon jól használható, teljesen meg vagyok elégedve vele. Decemberben karácsony előtt fél áron volt eddig.
-
bekes.andras
tag
Szia!
Nem használom magyarul, mint egyik eszközömet sem. PLEX Skill Artist alapján játssza a zenéket, megnézem, hogy műfajt vagy playlistet támogat-e.
Alexa hatótávolsága jobban zavar, előre keveslem az 4-5 métert...
Én az OpenHAB Skillt néztem ki, az tud kommunikálni a LOXONE eszközökkel, ami meg lefedi a lakást.
-
Tommas
csendes tag
válasz
bekes.andras #1229 üzenetére
Szia!
Mivel magyart nem ért ezért a magyar számokat filmcímeket nem fogja vinni
plex skill elég gáz nem igazán szokta érteni mit akarok.
LG tévével nem tudtam összehozni, samsung smartthing okés de csak kikapcsolni tudja gond nélkül. Bekapcsolni már trükközni kellett mert a tv a lan portot is alvó módba teszi, wake on lannal oldottam meg.
Amúgy a smart cuccokat tudja vezérelni.. -
bekes.andras
tag
válasz
bekes.andras #1235 üzenetére
Megjött a kisasszony, szép, minőségi külleme van. A hangzása is elfogadható, kiderül mennyire válik be a gyakorlatban...
-
Tommas
csendes tag
Illetve egy broadlink rm mini 3 al megoldhato hogy a legkondit kapcsolgassam vele?
Hőfok állítás esetleg? -
Tommas
csendes tag
Ti hogyan oldjátok meg hogy magyar rádiót játszon az alexa? Bluetooth nélkül?
-
bekes.andras
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Úgy voltam vele, hogy Alexát csak őstermelőtől rendelek.
-
Luigi962
őstag
válasz
bekes.andras #1230 üzenetére
Én pl.tavaly vettem a német Amazonról a dot 3-at,ami akkor 50-ről 24 Euróra volt leárazva. Ausztriába rendeltem és ismerősöm aki ott él elhozta.
jézusom
addikt
válasz
Android appot kipróbálhatod ingyé
-
törölt tag
válasz
Ne az amazonon nézd. Alzan pl. 89€ az echo 2.
-
malnabokor
senior tag
válasz
Működik itthon Alexa, és ha érdekel a témakör, érdemes is vele foglalkozni
Itthon a hátránya leginkább a szolgáltatásoknál érezhető, mint mondjuk nem tudsz a Dominotol pizzát rendelni, környező mozik vetítési idejét lekérdezni, Amazonról hangutasítással kedvenc dolgokat rendelni.
US régióban kell beállítani, és akkor 97%-ban működik minden itthon is.
Az az általános tapasztalat, hogy ha az adott külső eszköz (TV, hangprojektor, stb) is US régióra van állítva, akkor működik is (kivéve ha nem, de azt eddig egy TV kapcsán olvastam, és a márka volt a hibás talán.).Az International verzió egy sima UK/US/DE verzió, csak mikor regisztrálod, akkor az adott régiónak megfelelő szolgáltatásokat kapod. Nem érdemes vele foglalkozni, mert ahogy írod, drágább is. Viszont az Amazontól csak ezt szállítják hozzánk. És pontosan én sem tudom, de ha ha a német amazontól rendeled, akkor igen, az adott célország áfáját számolja fel (olyan, mintha itthon vetted volna).
-
bekes.andras
tag
válasz
... már mindegy. Ellenben elég bosszantó, hogy a német és osztrák területre 80 Euro, itthonra pedig a nemzetközi verzió megkötésekkel 120 Euro. :/
Egyébként miért van rajta VAT, ha a németektől rendelem? Amerikai termék?
-
bekes.andras
tag
Sziasztok!
Anélkül, hogy végigolvasnám a fórumot kaphatnék arra választ, hogy itthon működik-e az ALEXA, érdemes-e vele foglalkozni? Elsősorban a LOXONE rendszerrel szeretném párosítani, ami HABridge és egyéb szerverek telepítésével elvileg lehetséges, aztán a PLEX-et sem lenne baj, ha kezelné, ami úgy tűnik szintén kivitelezhető. Azon kívül, hogy angolul kell vele beszélnem, milyen hátrányok lehetnek itthon? Nem támogatott Skillek, vagy egyéb buktatók érdekelnének. A válaszokat köszönöm!
Az Echo második generációs terméke a kiszemelt áldozat, ami most kedvezménnyel be is szerezhető...
-
laracroft
senior tag
Sziasztok,
A spotify kért egy jelszó változtatást, most azóta nem tudom újralinkelni az app-ban a szolgáltatást (hiába nyomok a spotify gombra nem visz tovább az oldalra). Azt olvasom másnál is előfordult ez a dolog. Nem tudtok vmi megoldást?
kösziupdate: sikerült ÍGY
-
NGA
addikt
válasz
maddionmax #1226 üzenetére
Spotify prémium? Csak az megy vele.
-
maddionmax
senior tag
Üdv! Mi Box 3-am van, valahogy rá lehet programozni Echo-ra, hogy alexa vezérehesse?
Illetve kérdés, hogy Spotify beállítását nem engedi Amazon Alexa app (visszaugrik), valamint Video fül alatt sem tudok default playert váltani, mert üres oldal jelenik meg.Ezekkel találkoztatok már?
-
Csaba No. 1
tag
válasz
Carlos Padre #1218 üzenetére
Nyilván, androidos tv függvénye. Sony, Philips, stb.
Egyszerű: ha le tudod tölteni az Amazon Alexa appot, akkor OK.
Kitoltam vele, átállítottam az országot Németre, németül újra raktam az Oreo-t. Ment is Alexa! Beszélgettem vele, már örültem. Aztán az a köv. bekapcsnál ByAlex helyett bye bye Alexa. Letörölte, és ennyi volt -
NGA
addikt
válasz
Carlos Padre #1219 üzenetére
Jól néz ki. Nézegettem egy ideig én is. Kintről rendelted?
-
chipesz
őstag
Vettem egy Samsung RU7102-t. Termékoldala szerint Alexa kompatibilis, csatornát is tudok vele váltani.
SmartThings-zel összelőttem és csak ki/bekapcsolni tudom Alexával. Olvastam itt is hogy tévékkel vannak gondok.Releváns találat nem volt Google-ben, 2019-es (bizonyos) Samsung tévék már hivatalosan Alexa képesek, de nem találtam csak régi leírásokat. Valami ötlet? Köszi!
-
Aki Dot-tal aux-on vagy BT-on köt össze hangszorót, észlel alap sistergést? Kösziiii
-
Carlos Padre
veterán
-
Carlos Padre
veterán
válasz
Csaba No. 1 #1216 üzenetére
UK-ben is tv függvénye.
-
NGA
addikt
Multkor kérdeztem, hogy ki mivel hallgat zenét esetleg alexával, és végre nekem is összeállt a cucc, ami megfelel mind desig, mint hely, mint hang szempontjából. A kiválasztott egy HK Onyx Studio 2 lett. Az Echo Dot 3-ra lett bluetooth-on rákötve, és bekapcsolt állapotában úgy is marad, azaz nem kapcsol ki, és a BT aktív marad. Ez már elég egy 20 nm-es szobára. Természetesen nem a Hifi hang volt a cél, de háttérnek tökéletesen megfelel, van basszus is.
-
Csaba No. 1
tag
válasz
mulcsosz #1215 üzenetére
Nem fog menni a tévé Alexával. Magyarországon nem támogatott. Én sem tudom a Sony tévémet Echóval irányítani. Egyenlőre Ausztria, Németország, Olaszo. Nagy Britanniában megy.
Igaz, hogy ez amerikai, de megkérdezném Brüsszelt, hogy akkor hogy is van ez a másodosztályú tagállam-kérdés, Juncker úr???
-
mulcsosz
újonc
válasz
istvanszucs #1 üzenetére
Szép jó estet!
Szeretném segítséget kérni Philips tv ambilghtunk van,vettünk hozza amazon echo.Philiphs Hue lámpákat irányítja Alexa.Tv nem tudjuk sehogy összehozni vele.Tv letöltöttuk az amazon Alexa alkalmazást.Sehogy nem tudjuk összehozni működjön.Szoval nem tudjuk Amazon alexval használni.Amitnir a tv smart Voice olyan skill nincs.nagyon szépen kérnem aki tud segíteni legyen kedves!:-) -
malnabokor
senior tag
válasz
hitman77 #1212 üzenetére
Esetleg még ne legyen sima "light/lamp"-ként elnevezve egyik sem, hátha az (nem tudom, hogy van-e olyan a rendszeredben). Vagy véletlenül össze vannak valahol keveredve az Echo eszközök.
Nálam és Galehad kollégánál is működik (és még sok helyen), valahol szerintem valami kavarodás van Nálad. -
Galahed
senior tag
-
hitman77
senior tag
válasz
malnabokor #1206 üzenetére
Nekem sajnos nem működik így. A nappali világítást kapcsolja a hálóban levő is a turn on the light parancsra. Ha hozzáteszem hogy bedroom akkor ok.
-
NGA
addikt
válasz
kleinguru #1208 üzenetére
Ne a tv-hez rakd. A tv hangszórója simán elnyomja a hangodat. Rakd olyan helyre a szobába, ahogy nincs közvetlen hangforrás mellett. Nekem tökéletesen működik. És messze jobban érti a hunglist, mint az ipad sirije. Az egy katasztrófa. Ha olvasol teszteket, még az apple fanok is elismerték, hogy az alexa messze jobb.
-
Hosszú távú tapasztalatom (echo dot 3) az, hogy bár sokkal jobb, mint az iPhone-om a "Hey Siri" felismerésében, de nekem még mindig megbízhatatlan.
Nincs pénzem (van, csak sajnálom rá) Homepodra, de azzal állítólag nagyon megbízhatóan működik az eszköz felébresztése.
Komódon van a tv és a síkja előtt van közvetlen, lehet ez is baj, de van, hogy elsőre működik 3x egymás után, van, hogy csak kb 10. alkalommal már közelebb menve, csak azért is megvárom, míg reagál módon megy... (sokkal hamarabb elértem volna már ilyenkor ha a dedikált kapcsolót használom, vagy a telefont nyomkodtam volna).
Összességében csak egy játék, jó áron vettem karácsony előtt, de megbízható stabil működéshez komolyabb eszköz kell.
-
peticsak
csendes tag
Bravosmarton is 15ezer alá mentek a Dot-ok, még egy szobából hiányzik (vagyis ott csak input van), szóval itt az idő upgradelni
-
malnabokor
senior tag
válasz
hitman77 #1205 üzenetére
Nálam csoportok vannak (groups: bedroom, living room, kitchen), az adott csoporton belül egy helységhez tartozó Alexa és lámpák. Az “Alexa, turn on the light” parancsra csak az adott szobában kapcsolnak fel a fények. (90%-ban, a maradék esetben az öt méterre levő Echo Dot 2 úgy gondolja, hogy hozzá szóltam a Show helyett. Mentségére szóljon, egy légvonalban vannak. Szóval csak akkor nem ott kapcsol fel a lámpa, ahol szóltán neki, ha a parancsszóra mindkét eszköz aktiválódott, és rosszul lövik be a mikrofonok a helyzetemet. (Majd ha lesz időm, kisakkozom, hogyan ne aktiválódjon a másik nálam).
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Meg lehet azt oldani valahogy, hogy a lakásban lévő Alexa-k az azonos helyiségben lévő világításokat kapcsolják a light on parancsra? A lényeg, hogy ne kelljen a living room, bedroom előtag hozzá.
Elvileg a helyiségekben elhelyezés tudtommal erre lenne jó, de sajnos ez nem működik. Attól függ, hogy a light on parancs mit kapcsol, hogy melyik volt először,
-
istvan170
aktív tag
válasz
freemanone #1199 üzenetére
Philips ledes szabályozható E27 van, 6 db, 2 lámpában. Most azt találtam ki, hogy vettem ma egy normális fényerő szabályzós kapcsolót, később meg kap 2 Sonoff relét a 2 lámpa. Így a fel/le kapcsolás megy majd Alexával, de természetesen csak a beállított fényerőn.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Renault, Dacia topik
- Hálózati / IP kamera
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dark Souls sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest