Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
qfm
őstag
Nekem is rosszabb lett a szuperhold, mint az egy nappal korábbi.
-
qfm
őstag
válasz FoxiestFox #6780 üzenetére
Persze, biztos lehetne, de az már nem akkora kihívás, mint egy relatív gyenge cuccal, csinálni egy jó fotót. Ezért vonzott a gondolat, hogy sikerüljön ez is.
-
qfm
őstag
válasz FoxiestFox #6778 üzenetére
Dehogy. Egy olcsóbb fajta tele obival.
-
qfm
őstag
válasz FoxiestFox #6776 üzenetére
Ez a 3. holdfotóm, amit közzé teszek, és eddig mindig jelentősen jobb volt az új, mint az előbbi. Kíváncsi leszek, holnap találok e még valami apróságot, amitől még kicsit jobb lesz. Ki akarom hozni belőle amit lehet, utána hanyagolom a hold témát.
-
qfm
őstag
válasz FoxiestFox #6774 üzenetére
Olyan rossz, hogy inkább a holdra küldenél?
-
qfm
őstag
Hold téma ismét, mondhatnám főpróba holnapra. (próbálgattam a felszerelésem hogy adja a legjobb képet)
Ha valakinek van valami építő ötlete, még mondhatja holnapig.
[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
válasz ballington #6758 üzenetére
Köszi a tippet Megpróbálkozok vele, hogy csináljak egy jobb hold fotót. Könnyebb, ha nagyobb a hold
-
qfm
őstag
válasz Daniel Alves #6753 üzenetére
Összesen 1 villámot láttam még csak, arról lekéstem. A többinél csak a felhők villogtak. De már hosszú percek óta az sem.. Elég szar helyen van az ablakom, kis területre látok csak rá, de hátha. Egyébként tetszik a villám fotód.
-
qfm
őstag
válasz Daniel Alves #6751 üzenetére
Én is a villámokat várom, csak még nem látszanak az ablakomból
-
qfm
őstag
[link] Ma esti alkotás. Még mindig nem tökéletes, de alakul szerintem. Jöhet róla vélemény.
-
qfm
őstag
Szerintem majd ő eldönti melyikünk magyarázatára gondolt Még egy olyat tudok elképzelni, hogy már megvan a gépe, és abból kell gazdálkodnia, ez esetben valóban csak komponálás jöhet szóba, attól függően mennyire profi a gépe, a valóság közeli mélységélesség alkalmazása, valóság közeli mm-ről, lehetőleg raw-ban lőve, és LR-el vagy bármi mással után hangolva.
De mivel felhozta a profi rendszereket is, ezért tértem ki a technikai oldalára.
(#2520) Murderer69
Ezek szerint mégsem értettem félre a kérdést.
[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
Szerintem ez erős sarkítás. Egy agyon zaj szűrt, kevés színt tartalmazó, esetleg túlszaturált képeket készítő jpeg motorból akkor se hozol ki élethű képet, ha 1 óráig komponálod azt az egy képet. Az élességről meg a fehér egyensúlyról akkor még szó sem volt. Szerintem legalábbis nem a komponálási problémákra gondolt. Egy ledobott szöget is lefotózhatsz élethűen, meg egy beállított modellt is rosszul.
Ez csak az én véleményem, de meg lehet cáfolni.
-
qfm
őstag
válasz otherfirst #2513 üzenetére
Ha a színek eltolódása a baj, akkor mellőzz mindenféle effektet, és a színek állításával lehet játszani, hogy minél jobban hasonlítson a valóságra. Javasolt a raw használata amennyiben tudja a gép, mert azt utána könnyen tudod valósághűre csinálni pl. LR-el, vagy bármi mással.
Ha az baj, hogy nem tud elég színt, nem elég részletet a kép, akkor ott a felbontás, szenzor, és optika körül lesz a kutya elásva. Egy nagy szenzorú gépen, pl. egy dslr-en sokkal jobban fog kinézni ugyanaz a kép, mint egy kis szenzoros kompakton. Kompakt és kompakt között is sok különbség van, pl. nem mindegy hogy 6mpixel jut ugyanakkora szenzorra, vagy 14. Ezen felűl optika és optika között is van különbség, még dslr-en is, más a torzításuk, az élességük, a színek.
Tehát döntsd el melyik kategória érdekel, és keresd meg abból a legjobb lehetőséget, vagy kérj tanácsot. A sok effekt semmit nem ér ilyen téren.
[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
válasz Milan24 #2474 üzenetére
Az az érzésem hogy kötődsz a helyhez, vagy valami hasonlóhoz, azért nyugtat meg. És nem konkrétan emiatt a kép miatt. Engem egyáltalán nem nyugtat meg, össze vissza kapkodom a tekintetem rajta hogy mindent lássak, az a narancsos/barnás cucc pedig folyton elvonja a figyelmem. Az hogy alig látok szabad teret szintén zavar. Inkább valahogy lentről, vagy kintebbről, hogy több tér, vagy több ég legyen a képen. Esetleg hogy el lehessen képzelni ahogy ott ül/fekszik az ember.
Csak amatőr vagyok a témába, így csak azt írtam amit gondolok a képről.
[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
Van valaki aki Debreceni, és tudna kölcsön adni pár órára egy minolta AF 50 f1.7 (vagy hasonló fényerős 50-es) fix-et? Egy Alfán szeretném kipróbálni milyen.
Privátban keressen ha valaki tud segíteni.
Köszönöm -
qfm
őstag
Berakok pár fotót, nem életem fő művei, van ahol nem jó a fókusz, van amibe kicsit beégett a sötét, de ennyit sikerült ott kihoznom a számomra új témából:
Lehet nem ezek lettek a legjobbak, van még kb. 200, de ezekbe láttam hirtelen fantáziát. A fotókon utómunka van, lehet van akinek az eredeti verzió jobban tetszene. Ha valakit érdekel, adhatok raw-ot, vagy esetleg rakhatok fel többet.
[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
Debrecen nekem is egyből feltűnt, majdnem pont ugyanolyan fotóm van, csak az enyémen a híd is látszik Mondjuk helyiként könnyű.
Egyébként megszülettek a fotók a babáról, majd teszek fel párat, valószínűleg szakmailag nem lesznek kiemelkedőek, sokáig nem igazán találtam el, hogy mi állna jól egy babának.
-
qfm
őstag
válasz Játékos #2049 üzenetére
Esetleg valami beállítás terén? Inkább egy nagyjából semleges háttér, mint pl. egy lepedő, vagy inkább a szoba mint hangulat háttérnek, inkább nagyobb mélységélesség hogy látszódjanak a dolgok, vagy kisebb, hogy jobban kiemelje a babát, nagyobb mm-en fotózni hogy jobb legyen a háttér mosás, vagy kisebben hogy tetszés szerint vágható legyen, inkább szép macrók, és közelebbi képek, vagy egész alakos, stb.
Tudom, hogy némelyik kérdés kreativitás kérdése, másoknál pedig lehet vegyesen, mégis úgy gondolom hogy aki csinált ilyet, kitapasztalta hogy hogy születtek a leginkább előnyös képek.
-
qfm
őstag
Sziasztok,
hétvégén egy 10 hónapos babáról kellene használható fotókat csinálnom. (pusztán a család részére, nem fizetős dolog)
Rendelkezésre álló eszközök:
Sony a300 dslr + 18-70 + 70-300 objektívek. Vaku csak a beépített van, egyéb fényt pedig maximum a szoba saját világítása jelenthet.
Valami tanács/tipp, hogy minél jobb képeket készíthessek róla? Valami gyorsan emészthetőre gondoltam, nincs időm elolvasni vasárnapig pár könyvet a témáról.
-
qfm
őstag
Igazság szerint megvan rawban, és 100%-os jpegben is, csak mikor felraktam azon a gépen csak paint volt kéznél és azzal méreteztem (méretezés nélküli feltöltéshez túl nagy lett volna a flickr szerint), és jpegbe mentve rontott a minőségen rendesen. Felraktam egy képet példának:
[Painttel méretezett]
[Eredeti, flickr méretezte]Elsőn zajos a levél erezete, másodikon szerintem jobb, úgyhogy majd lecserélem a képeket jobb minőségűre belőlük, ha lesz időm
[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
Igen, lóg valamin (egy telefonon), és van olyan is amin az is látszik, meg a kéz is ami tartja azt a valamit, csak nem azt tettem fel. A sírosból is van 6 féle, csak engem ez fogott meg, de akkor lehet nem szerencsésen választottam. Abból a 14esből többet nem tudtam kihozni sajnos, az tényleg csak a gép határainak a próbálgatásának indult. (bár inkább a saját határom értem el egyelőre).
Kevesebb mint 1 hete van meg a gép még
[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
Sziasztok, elég kezdő fotók, tele hibákkal, de hátha valamelyik megtetszik valakinek:
Lehet nem a legjobbakat rakom fel, csak most valahogy ezek tetszettek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambanő háza tája
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Reklámblokkolók topikja
- Micro Four Thirds
- Vezeték nélküli fülhallgatók