Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali médialejátszót?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Az USA elzárta Kínától az NVIDIA legnépszerűbb AI gyorsítóját
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wa2x_
veterán
válasz
norbert1998 #65927 üzenetére
Simán, sőt még 85-öt is, akár 100/105 is.
-
fattyu
veterán
válasz
norbert1998 #65927 üzenetére
Portera jobb de ismétlem. Egyelőre nem a technika hatraltat
-
Wa2x_
veterán
válasz
norbert1998 #65903 üzenetére
Értem én ezt, de mivel a képet hoztad megmutatni, ezért jeleztem, hogy több sebből vérzik, de mivel túl őszinte vagyok mindig (aztán ez sokszor baj
), ezért csak a ferdét írtam le, hogy nehogy azt hidd, egyből neked esek.
Én azt gondolnám, amit sokan már előttem leírtak, hogy lehet kísérletezni, abból is tanul az ember, de nem érdemes átugrani az alapokat, hogy LÁSS, komponálj aztán, ha úgy érezed, ezt fasza lett, na azt hozd el ide. Mára már mindent megcsináltad előtted, ezért a 1080 mm-es portrézás sem hiszem, hogy túl ígéretes egy dolog lenne, vagy túl sok értelme lenne, de kedved ne szegjem, de inkább egy jó 50/1.8 kezdésnek fillérekért, és még állvány és ISO 1600 sem kell.
-
kk831228
addikt
válasz
norbert1998 #65919 üzenetére
Nézd meg Gavin Hoey, Adorama youtube cstornàn legtöbbször zoom obival csinàl portrét f5.6 - on...
Nem mindig kell az f 0.9 ...
-
fattyu
veterán
válasz
norbert1998 #65919 üzenetére
Ne a technikával foglalkozz az elején,
a bokeh vadászat elvisz a fejlődéstől. Látni tanulj meg. Tudatosan komponálni. Mi van a képen. Kell az oda? odébblépek 1 méterrel máris jobb. MIt akarok mutatni hangsúlyozni. A fényerő és ezáltal a vékony DOF csak egy eszköz nem a cél. -
j.bravo
addikt
válasz
norbert1998 #65911 üzenetére
Amúgy ja, a korábbi haladó topikban sok éve a haladó amatőröket kiszorították a profik képei, aztán azok is szép lassan ritkultak, ma kb. mintha halott lenne az a topik, itt pedig a topik nevében szereplő kezdőnél jóval haladóbbak a rendszeresen posztolók. Effektíve kezdő topik nem is tudom van-e.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
norbert1998 #65916 üzenetére
Okkal. Telével általában eseményfotózás történik, ahol a konverter által okozott fényerőveszteség miatt a záridő már túl hosszú lesz, és be fog mozdulni a kép. Ha nem, akkor is az élek olyan lágyak lesznek, hogy csak drasztikusan leméretezve lesz jó. Persze lehet, hogy manapság az AI újrarajzolja, ha ráküldöd.
Végül 1080 mm-en azért nem portrézunk mert túl kis szög alatt látszik a modell, ami miatt lapos lesz a fotó, és olyan messze kerülünk tőle, hogy elveszítjük a kapcsolatot vele. Van az a sportrendezvény, zebrát símogató miniszterelnök, topless napozó brit hercegnő, ahol a kép léte felülírja a fenti szempontokat, de nem véletlenül alakult ki, hogy FF 85 mm a szokásos portré gyújtótávolság. Viszont ha neked örömöt okoz a határok feszegetése, akkor ne fogd vissza magad azért mert én itt belevau. -
válasz
Nincs baj azzal, ha kezdő az ember (én is az vagyok), de mindenképpen érdemes megfogadni a profi fotósok tanácsait. Ez nem azért van mert okoskodni, vagy kötekedni akarnak, hanem vannak a fotózásban olyan "ökölszabályok" amiket egyszerűen nem lehet felrúgni, mert bármilyen jó a téma, bármilyen jónak érzed a képet, az sz@r lesz; bárhogyan is magyarázza az ember az elkészültének a körülményeit. Nekem is voltak olyan képeim amikről azt hittem belépő a Cápa-szentély halhatatlanjai közé, aztán megmutattam egy gyakorlott fotósnak aki azonnal rávilágított a hibáira ezzel nem kicsit lelombozva a lelkesedésem. Akkor nagyon sértette az egóm, ma már hálával tölt el, hogy elmondta a hiányosságokat és tanulhattam belőle.
Tudom, azt mondja ilyenkor az ember, hogy ez esetben minden kép egyforma lesz majd. Igen, ebben is van igazság, de ahogy a rántott húst sem esszük vaniliszósszal a fotók megnézésére is van egy olyan igazság, hogy mindenkinek egyformán van bedrótozva az agya; azaz, ha egy képet egy másik fotós kifogásolni fog, hogy pl. ferde, akkor az 99%, hogy ferde 1%, hogy szivat 😅😅 -
kerobi
senior tag
válasz
Jajj, nehogy mar te is elkezd.
-
kerobi
senior tag
válasz
Na igy még nem lattam portrét megosztani, hogy a szem le van takarva, max a kék fényben.
-
fattyu
veterán
válasz
norbert1998 #65900 üzenetére
miért lóg bele oszlop?
miért ferde mint állat?Nem ez 5 méter magas elég masszív.
Bár most az állvánnyal meggyűlt a bajom...
-
balazs1022
őstag
válasz
Szerintem elég csak az objektíven leragasztani az elektronikai csatl. érintkezőjét.
-
Wa2x_
veterán
válasz
norbert1998 #65900 üzenetére
De miért ferde?
Új hozzászólás Aktív témák
- Witcher topik
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mikrotik routerek
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kés topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Billentyűzetek
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest