Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
Willhunting #897 üzenetére
Ennyi felbontott DDR5 sosem volt még rendelhető. Ahogy néztem a felbontott tápom ára viszonylag kedvező, de például a VGA-k még mindog új áron vannak. Valamit kell faragniuk belőle, mert a nyakukon marad mind.
-
Willhunting
aktív tag
WD Black SN770 NVMe 2TB - 45 990 Ft
Kingston KC3000 NVMe 1TB - 31 890 Ft
G.SKILL 32GB KIT DDR5 5600MHz CL36 Trident Z5 RGB Black - 39 490 Ft
G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Trident Z5 RGB Black - 44 890 Ft
Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Vengeance Grey EXPO - 40 990 FtNem nagy kedvezmények, de több a semminél...
Amúgy megduplázódott a felbontott PC alkatrészek darabszáma. 500+ termék, ami 1 hete 200 körül állt. -
kzkz
őstag
válasz
BaKeSZ87 #895 üzenetére
Évekkel ezelőtt is csinált olyat az Alza, hogy a felbontott, újszerű termékek drágábbak voltak mint az új, vagy épp annyival olcsóbbak, mint most, hogy nem érdemes megvenni őket, mert alig olcsóbbak, pl.: 42 helyett 40, 65 helyett 62, stb.
Ráadásul más boltokban még olcsóbb is lehet az új, mint náluk...
-
BaKeSZ87
őstag
Az alza egy igazi topic killer.
-
-
nuke7
veterán
válasz
Fox Mulder #892 üzenetére
én személyesen intéztem, lehet, hogy az a különbség?
(nem töltött az óra amit vettem HA-n... és több pénzt kaptam vissza mint amennyiért vettem)
-
Érdekes amit mondasz mert a múlt hónapban 2 garanciális ügyintézésem is volt velük és mivel online vásárlás volt mindkettő, csak az eredeti vásárló a saját fiókjából tudta megadni, hogy hova utalják vissza az összeget. Engem nem is értesítettek még a lehetőségről sem és arról sem, hogy visszafizetik az árát.
-
nuke7
veterán
válasz
Fox Mulder #887 üzenetére
azért arra figyeljünk, hogy magánszemély esetén te mondod meg, hogy hogy/hova kéred vissza a pénzt (levásárlás, utalás, kp. etc)
-
-
Sundesz
addikt
válasz
Fox Mulder #887 üzenetére
A 2. rész az evidens mindenkinek szerintem. A gyártói garanciát pl. Samsung táblagép esetén meg kellene kapnom, mégha az emag 1 évet is adott.
-
Colinka
tag
[link] felbontott iPhone 15 Pro 256 GB kék titán 3 év gari 434 990 Ft
#kis akció -
A gyártói garanciát ne keverd ide, Asus pld nem foglalkozik veled Magyarországon ha videokártyával, alaplappal keresed őket, hiába tudod beregisztrálni, semmit sem jelent, visszairányít a kereskedőhöz ahova a számla szól. Ez nem csak Asus, csinálja más gyártó is. Alzánál pedig úgy működik, hogy ha egy terméket nem tudnak cserélni és nem is szervízelhető akkor visszaadják az árát, de ezt csak az eredeti, számlán szereplő tulajnak. Cég esetén nem kicsit problémás a dolog.
Másik buktatója az Alza felbontott dolgoknak, hogy ha pld veszel itt az oldalon valakitől valamit teszem azt 130.000FT-ért de a hozzá kapott számlán felbontottként szerepel 100.000 ft-os megvásárolt áron akkor az Alza azt fogja neked megtéríteni ha 2 hét múlva elromlik és visszatérítés van ott kapásból bukik az illető.
-
nuke7
veterán
Félre érted - a GVH bunti rendszer szintű hiba miatt volt. Mint írtam, ez nem az, nincs több száz bontott egy termékből tehát igazából keresni se tud rajta az Alza - bukni se, hiszen mindenképp jobban jön ki mintha újra csomagolná es újként eladná - na az logisztikailag mérhető kiadás lenne nekik.
az adminisztrációt meg 2024ben csak nem gondolod komolyan - ha valóban az lett volna a gond, na akkor azért kértek volna plusz pénzt, mint ahogy az utánvétért
-
L4mie
veterán
Hát szerintem meg az olyan cégeket amelyikek minimális profitért képesek a GVH-s büntiket is benyalni, lehet hogy elgondolkoznak rajta, hogy miért más keressen azon amin ő is tudna...ráadásul extra adminisztrációs terhet okozva, mint korábban írtuk....
Szerintem....De lehet úgy is nézni, hogy a nagy jóságos multi.
De attól, hogy az alza a magyarországon megszokottól eltérően ügyfélközpontúbb, még nem jelenti, hogy madárnak kell nézni.
Szerintem. -
nuke7
veterán
Ne legyetek már madarak… egy két termékről van szó, nem több száz van bontva valamiből.
Nekik teljesen mindegy, hogy valaki szürkén / feketén tovább adja-e, nekik megérte annyiért adni.
egy Alza méretű cégnek meg az utanvet sem tétel - simán fedezi az utanvét költsége. Az meg h nem veszik át, benne van a pakliban - ugyanaz a futár vissza tudja vinni a boltba / raktárba aki tölti az automatát, ez nem plusz költség.
egyszeruen az van, hogy látják a beszállítói árakat, azok emelkedtek ezért emeltek a bontott árakon is, nem annyira nagy matek ezt érteni.most még lehet h van új raktáron ami nem bontott és olcsóbban vettek de hidd el a beszerzők nem hülyék, látják mi a helyzet… amikor az új is drágább lesz menni fog a bontott is drágábban. Majd lesz olcsóbb is valsz.
-
Sundesz
addikt
válasz
ittakary #869 üzenetére
Szép volt, de ezt egy fórumtárstól vettem (140-ért vette cégre, gondolom az áfa miatt érte meg neki eladni olcsóbban). Már ki is bontottam, használom egyelőre, úgyhogy átírom a szöveget. Köszi, hogy emlékeztettél rá.
De bevallom eladtam 2 felbontott videokártyát, amit kifizettem és használtam is egy darabig.
Nepper nem az üzletszerű tevékenységre vonatkozik amúgy?
-
krono.
tag
Simán lehet, hogy ennek a topik hatására állt rá a nepperek figyelme erre, de én sem feltétlen gondolom, hogy megvárták, hogy ide legyen linkelgetve.
A számlaátírás is egy dolog, meg a cuccok parkoltatása, amit itt helyben is sokan bevallottan csináltak, bármiféle vásárlási szándék nélkül. Mennyien csinálhatták ezt még csendben, foglalva ezzel az alzaboxokat, amiket valószínűleg nem 2 forint telepíteni. Lehetne ezt "etikusan" is csinálni.
Sosem értettem ezt a mentalitást amúgy, bizonyos emberek amint látnak egy kis akciót, vagy lehetőséget, egyből megpróbálják szétabuzálni, és abból meggazdagodni... Általában ez nem is fog megtörténni, de legalább mindenki más számára is tönkreteszik a lehetőséget.
Aztán megy a csodálkozás, hogy "jajj törölve lett", "bezzeg az edigital anno kiküldte", "bezzeg a [tetszőleges webshop]", persze, a BB topikot is már szerintem tízszer annyi ember követi, a nyerészkedők száma is sokszorozódott, elég volt az MX Master akció után marketplacere felnézni... Az alza egészen kivételes amúgy ilyen tekintetben, de más cégek a nyerészkedés miatt változtatnak a működésükön, aminek aztán az lesz az eredménye, hogy nem lesz akció/elárazás/kuponozás.Arról nem beszélve, hogy ezek után aki talál egy jó akciót vagy elárazást, és szeretné is, hogy kiküldjék, sokkal kisebb eséllyel linkeli be másoknak, hogy rászabaduljon a pokol...
-
marvin_BP
tag
Ami erdekes, hogy van olyan nepper, aki meg most is fel tudja tenni az uj arut, mondjuk azt nem tudom, hogy pl ramoknal is megvolt-e az emeles
-
Colinka
tag
most néztem rá az sk-ra, pl a felbontott iphone-nál nagyobb a kínálat, viszont amit hoz az alza.hu, az mind megtalálható az alza.sk-n is, ugyan annyiért. Ezek szerint az ár emelés nem csak a magyar piacot érintette hanem globálisan az összeset. Ebből én arra következtetek hogy nem ez a topik miatt illetve nem a 10db szállítási cím változás miatt lett emelés...
-
evitiguF
senior tag
válasz
bbsofficial #853 üzenetére
Igen, az is.
Már közel sincsenek olyan jó akciók, mint ~1hónapja.
+Amit észrevettem, korábban ugyanazok az akciók (termékek) mentek sk és hu oldalon is, már ez is változott, van amelyik termék csak itt, van amelyik csak ott elérhető. -
fege87
csendes tag
Önmagában az, hogy van lehetőség 30 napig visszaküldeni egy új / felbontott, használt terméket, nonszensz a mai világban. A visszaélés melegágya. Hány és hány olyan felbontott tételt vásároltam az alzánál, amiből hiányzott ez-az, visszaküldtem, leírtam a hiányosságát, sőt, ha nem működött valami, akkor a tapasztalt hibát is. Ellenőrizte valaki? Dehogy. Néhány nappal később ment vissza eladásra. Látszott, hogy nincs erre kapacitás, erre pedig az itteni ph-s "marketing" még rátett minimum 2 lapáttal. Szóval köszi mindenkinek, így most már senkinek se kell gondolkodnia az alzás felbontott akciókon.
-
Lackki
őstag
válasz
marvin_BP #857 üzenetére
oké, érts vele egyet, de nekik mennyi melóval jár az, hogy ide oda szállítják a csomagokat, és az összes dealer saját névre kiállított számlával árulta a cuccokat
ergo ment vadul az emailezés telefonálás, hogy írják át a számlákat. Túl sok effort. És nem kicsit pörgött be a dolog, mert konkrétan 2 hónap alatt ki lett nyírva.
-
Sundesz
addikt
A nepperek nem ebből a topikból (vagy a BB topikból) tájékozódtak, annyira sok cucc nem volt ide linkelve. Aki komolyan gondolta az rendszeresen nézegette az oldalt vagy valami programot használt. Amúgy az Alza-nak tök mindegy, hogy megvétel után valaki továbbadja, a gond a lefoglalt vagy át nem vett cuccokkal lehetett.
-
mghltm
addikt
alzanal most valami nagyon el van csuszva, minden ucs termek ara az egekben van, bb helyett worst buy. pld januarban bontott b550m ac lapot vettem 30-ert, most ugyanaz 41. kamerat keresnek autoba, a bontott 75, az ujat ak-n 60-ert adjak.
-
L4mie
veterán
Heheh...na elértünk oda, hogy a bontott drágább mint máshol a makulátlan!
Köszi srácok, remélem sok sok hasznot termletetek magatoknak!Akinek nem inge....¯\_(ツ)_/¯INGJOKE: Modi jól tette, mert tele volt szemetelve a BB topic alzás bontott cuccokkal.
A telhetetlen népek akik mindent instant felszipkáztak némi aprópénz reményében aztán tolták tovább marketplace-re meg apróra....na azoknak a nagy köszi, így tovább....utánad a vízözön. -
Köszönjük meg az okos modinak, aki megcsinálta nekünk ezt a topicot.
-
Sundesz
addikt
válasz
marvin_BP #844 üzenetére
Ebben lehet logika, tényleg sokan úgy árulnak, hogy náluk sincs a termék. De ez a -5% szerintem meg kevés, hogy elgondolkozzak egy bontott terméken. -10% az talán lehetne a középút, ami már nem éri meg a neppernek sem. Amúgy voltak jó ajánlatok ha az ember magának akart vásárolni, így nincs.
-
marvin_BP
tag
válasz
Mr.Csizmás #843 üzenetére
Sztem is ez lehetett inkabb a gond, nem annyira a masodpiac. Az inkabb, h amit nem tudott eladni, azt 30. Napon visszakuldte, meg eleve olyan utanvettel vette, hogy sokszor nem is tett bele sajat penzt, tehat az alzanak sok kezdett lenni a kintlevosege. De ez is csak egy elmelet...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #840 üzenetére
Ja, meg lehet köszönni 1-2 jóembernek, akik mindenáron ingyen reklámot akartak az alzának, meg felpörgetni a bontott szekciót... eszük annyi, mint egy marék lepkének... majd most mindennek a bontott ára annyi lesz, mint eddig az új volt jár a kex...
Tényleg azt hiszitek, hogy nekik nincs emberük aki követi itt a dolgokat...?!
-
fege87
csendes tag
Milyen véletlen egybeesés, hogy valami hosszú ideje működött, aztán hirtelen ph-n megjelent egy alza felbontott topic és nemsokkal rá vissza is vágtak a kedvezményből.
-
Colinka
tag
hát nem nagyon kapkodják el a dolgokat, ma szinte alig vittek el valamit. Lehet hogy másodlagos piacra nem akarnak teríteni de idővel képtelen lesznek lentebb vinni az árat, vagy rajtuk marad a sok cucc
-
Aidan85
aktív tag
Kingston FURY 64GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black 46790
-
fcbarca
őstag
válasz
PainKiller13 #832 üzenetére
GIGABYTE UD750GM van nekem. Az sem olyan rossz. 4070 nem kapcsol ki
-
fcbarca
őstag
Nekem megjött a legendás rx 6800, de coil whine-os. Sikerült hozzákotni m.2 keresztül a laptophoz, működik is, de 3dmark alatt elszall, kikapcsol. Más kártya működik gond nélkül. A táp egy 750 wattos gigabyte
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
Zsmester89 #828 üzenetére
1.820 Ft-tal olcsóbb volt az ADATA, kerek 39.000 volt, Hynix A-Die, a G.Skill is Hynix volt de 0.0 stepping, kinézetre nekem jobban bejön az ADATA. Tuningolni nem akarom, nekem a lényeg, hogy stabilan működik a 6Ghz-es CL30-as EXPO profil.
-
Sundesz
addikt
válasz
Zsmester89 #828 üzenetére
LGA foglalatú (benne vannak a tüskék) az AM5 is, tehát ugyanannyira rizikós mint az Intel. Az AM5 és LGA 1700 procik kevésbé rizikósak, mert azokon nagyon nincs mit elronatni, ellenben az alaplap foglalattal. Arról nem is beszélve, hogy csomószor hiányosak a csomagok.
Nekem volt olyan G.Skill ramom, rendben van az. Gondolkoztam ADATA-n én is.
-
Zsmester89
őstag
válasz
BaKeSZ87 #822 üzenetére
Hogy-hogy e mellett tetted le a voksod? Egy ilyen van várakozóban (bontott alzás) március 10-e környéki kiszállítással, meg van egy G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO RGB AMD EXPO szállítás alatt...nem tudom, melyik legyen, mindkettő expo, a G.Skillt többen dícsérik, de az XPG 20 hónappal több garival jönne.Mindkettőnél 8e-t fognék az új árhoz képest.
Amúgy az akciók tényleg soványak már...egy MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI van 71-ért, ami az akciós jelenlegi alzás árnál 10-el olcsóbb, a tapasztalatok alapján a lapok neccesek bontottan (csak az Intel??), proci új lesz, azzal nem kockázatnék.
-
Colinka
tag
az elmúlt 3 napba én se láttam best dealt, múlthéten azért volt egy pár még, legutóbb pénteken. De pl ma nem nagyon kerültek fel pl telefonok. Énszerintem több helyen van árazás is. pl Amit én vettem jó árba az Szlovákiából jött (dobozon e-mail: bratislava).
-
BaKeSZ87
őstag
ADATA XPG 32GB KIT DDR5 6000MHz cl30 53.000 helyett felbontott 50.000. Ugyan ilyenem van, anno felbontottként vettem 40.000-ért. Ilyen kis kedvezményért nem éri meg kockáztatni, főleg, hogy máshol alapból kerülnek annyiba a termékek mint így felbontottan.
-
Lackki
őstag
válasz
Willhunting #816 üzenetére
várható volt, főleg hogy vannak akik direkt kreálnak maguknak felbontottat...
-
C64
őstag
Én 1 hónapja rendeltem egy ilyen leakciózott cuccot, majd 16 nap elteltével közölték, hogy mégse kapom meg és törölték a megrendelést. Járt már így valaki?
Először meg voltam lepődve, hogy telnek a napok és nem küldik, de mondom jólvan, majdcsak meglesz, minden nap néztem az e-mail fiókom, mikor küldik, de semmi. Nagy csalódás ez!! -
Sundesz
addikt
Fura, most felkerült pár felbontott VGA, ami csak 5%-al olcsóbb az újnál. Eddig 15-20% közötti kedvezmény volt. Lehet feltűnt nekik a virágzó másodpiac?
-
csurenzoo
aktív tag
Sapphire Pulse 6700XT 128590.- (ez lehet a halott felbontott vagy coilwhine-s ?
)
-
csurenzoo
aktív tag
Kingston FURY 32GB DDR4 3200MHz CL16 Beast Black 23690.-
-
pehaa
tag
válasz
csurenzoo #803 üzenetére
Én is rendeltem már tőlük anno egy i5 10400f processzort. Két szivacs közé volt befőttes gumizva egy karton dobozban. A probléma csak az volt, hogy elég hamar megadta magát. Simán visszaadták az árát. (Azért nem cserélték, mert addigra már drágább lett a processzor.)
Természetesen megrendeltem máshonnan egy BOX verziót. -
Atke
senior tag
válasz
Zsmester89 #793 üzenetére
Korrektek, és beszerzik amit rendelsz,csak győzd kivárni. Én egy lapot rendeltem 3 hétig jött, de ORBITÁLIS kedvezményt kaptam rá. szóval ha nem SOS, akkor nyugodtan, van utánvét...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- JVC Autós Fejegység /// Újszerű // Számla + Garancia
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Új F Speed ZTECH Z-02 elektromos robogó 2 év jótállással
- Kona Hei Hei 26"-os szuperkönnyű versenykategóriás összteleszkópos mountain bike eladó
- 16" Brock alu felni Continental TS830P 205/60 téli gumi szett, 5x120
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest