Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
Sziasztok!
Alpenföhn Nodrwand nem upgradeelhető AM4 foglalatra? -
Giot
addikt
válasz
Merlinclub #865 üzenetére
Árra kb mennyire számolhatunk?
-
Giot
addikt
Nagyon komolyan néznek ki az új hűtők.
Remélem lesz teszt is az ő szereplésükkel. -
Giot
addikt
Régen meg akartam már kérdezni, de most erre jártam és eszembe jutott.
Jelenleg egy GrosClockner hűtőm van gondolkodtam cserén. Maradnék márkán belül de van egy kis gond. A Gros-t el lehet forgatni. Most a hátlap felé fújja a levegőt. Viszont nézegettem egy két tesztet más Alpenföhn CPU hűtőkröl és azokat csak fixen lehetett szerelni, ami azt jelenti hogy a ház teteje felé nyomja a levegőt.
Melyik Alpenföhn hűtő az elforgatható? Erről van valami információtok? -
Giot
addikt
Üdv!
Srácok lenne egy kérdésem. Van egy GrosClockner hűtőm az Alpenföhn-től. Még nyáron vettem. De most újra elkezdtem méregetni a hőfokot. Egy Phenom2 940BE procit hűt. Prime stress test-ben 3.2Ghz-en, feszemelés nélkül természetesen, 58C° környékén tudja megfogni. 3db 12 cm-es venti felelős a légcseréért.
Nem sok ez szerintetek? Mik a tapasztalatok? -
Giot
addikt
Nálam nagyon mezsgyén fért be a Luxo X142-be. És igaz hogy nem kellett hátlapi merevítő miatt kiszerelnem a lapot a Gross miatt de végül csak meg kellett bontanom mivel nem fértem hozzá a lefeszítő fülhöz. Most már szét nem szedem egy darabig.
-
Giot
addikt
válasz
Krisinto #522 üzenetére
Ja értem de ha annyi hát annyi nincs mese a HW is azt az eredményt hozza.
Egyébként mint ahogy írtam is eddig elégedett vagyok vele.
Kicsit fotogén ventilátora közeli képen, ahogy az Alpenföhn matrica áll. A poén hogy működés közben készült a kép tehát épp 1400rpm-el forgott.
-
Giot
addikt
A venti már korábban megérkezett. De most volt időm komolyabb tesztre.
A hűtő: Alpenföhn Gros-Clock'ner Blue Edition
Tesztkörülmények (a teszt felszerelt oldallappal készült) :
Processzor: Phenom2 940 B.E. 3.4Ghz
Tesztprogram: Prime95Ez körülbelül -10C a HyperTx2-höz képest. Voltak zűrök a hűtő körül (elhajlott bordák, nem működő ventilátor) de a végeredményt tekintve ezek feledhetők.
-
Giot
addikt
válasz
Krisinto #517 üzenetére
"Kíváncsi leszek,hogy a gyári ventivel mennyit produkál"
Látod erre én is mivel a Coolink Swif2 egy nagyon jó halk és nagy légszállítású venti. Igaz most az egyébként ház aljában lévő friss levegőt biztosító venti teljesít szolgálatot a hűtőn. Tehát most kevesebb fresh air jut a házba. Ez pld a VGA-nal minimum +5C sajna. Szóval úgy gondolom ha visszakerül a házventim talán, javulni fognak a hőmérséklet értékek a CPU esetében is. -
Giot
addikt
Szívás szívás hátán eljutottam odáig hogy beszereljem a hűtőt. Nagy keservesen alig fért bele a házikóba. Erre mikor bekapcsolom látom hogy nem indul a venti.
Kikapcs vezetékeket átnéz újra start nem indul. Persze az összes venti startol csak az nem.
Nagyszerű. Leszedtem a ventit a bordárol és rábiggyesztettem az 1ik Coolink Swif2-őt. Most azzal megy.Prime95 izzasztás:
Phenom2 940 B.E. 3.4Ghz-en max 66.5C.
Nem is tudomigaz a szobámban is 25-30C között lehet.
-
Giot
addikt
válasz
Krisinto #505 üzenetére
Ez így van! Nem lehet tudni hogy milyen állapotban érkezik.
Érdekes dolgot tapasztaltam az általad ajánlott programmal kapcsolatban. Elindítottam majd amikor ki léptem a tesztből a processzor továbbra 100%-on volt terhelve újra kellett indítanom a gépet hogy visszatérjen a terheletlen állapotba.
-
Giot
addikt
Alpenföhn tulaj lettem. Ma délelőtt érkezett meg a Bluemonsta
nevezetesen egy Alpenföhn Gros-Clock'ner Blue Edition bemutatódarab. Az én esetemben a "bemutatódarab" szimplán használtat jelentett mert bár a ventilátor szépen meg volt tisztítva a hűtőbordákban jól látszott a finom por réteg. Amit persze orvosoltam egy erre szakosított ecsettel. Viszont ami bosszantott az az hogy egy két helyen meg voltak hajolva a hűtőbordák ezt vissza kellett hajtogatnom.
Na ennyi a negatív remélem, mivel még nem költözött be a gépembe.
Viszont kérdésem lenne. Mivel szoktátok megizzasztani a CPU-t? Találtam egy ilyet hogy CPU stability teszt de elég negatív véleménnyel vannak róla. (VGA-nál a Furmark-ot használom erre a tevékenységre)
-
Giot
addikt
válasz
WolfheartGR #322 üzenetére
Értem kösz az infókat kollégák!
-
Giot
addikt
válasz
Krisinto #314 üzenetére
AZ adatlapomon lévő procit szeretném megcsavarni 4Ghz-környékéig persze csak tesztek erejéig (Vantage). Egyébként nem limitáló tényező a VGA-nak.
Igaz a 4Ghz es órajelekhez már elkél a feszemelés emiatt a melegedés is nagymértékben növekszik. Tehát ezzel kellene megbirkóznia ennek az Alpenföhn hűtőnek.
..............Ja kis tuning most is van 3.4Ghz feszemelés nélkül és itt még a CM Hyper TX2 is szépen meg tudja hűteni. -
Giot
addikt
Üdv Urak!
Ezzel az Alpenföhn hűtővel van valakinek tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Könyvajánló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest