- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rea0422
csendes újonc
Sziasztok!
Láttatok már olyat, hogy Eo számmal indult csomi, FedEx-es számra vált? Ali Standard Shipping a szállítás. -
lacoka55
tag
-
válasz
lacoka55 #62944 üzenetére
Azt írtad hogy jelezted feléjük a problémát, akkor arra szoktak reagálni, adhatnak igazolást is, de pont ezt írtam hogy kell jegyzőkönyv amit elküldesz az eladónak. Beszélni kellen velük.
a futár mondta hogy jelezzem ezt a központjuk felé kitöltöttem az EO vissza igazoló email-jét ebben is jeleztem hogy sérült volt a csomag
-
lacoka55
tag
ez a sérülés nagyobb erő behatás miatt következett be ez egy kemény falú műanyag cső ha ráállok akkor sem horpad be kézzel nem bírom meghajlítani valamit végig húzhattak rajta vagy kicsúszott a vége a konténerből és beakadt valamibe
írtam az eladónak küldtem képeket neki nagyon rendesnek tűnik ezt válaszolta
You asked the local post office to issue a certificate that the package was damaged in transit
I will compensate you
már csak az a kérdés hogy az EO-tól tudok e valamilyen igazolást kérni és hogyan vannak képek róla a futárnak is mutattam látta hogy sérült a csomag [kép] -
Bluesnail
csendes tag
Ha esetleg kell a statisztikához:
Ali saver shipping, ECSCCA... számmal.
2022.09.21. Rendelés
2022.09.30. Budapest
2022.10.13. Kézbesítés
(SMS értesítés nem jött, mert kihozta a postás) -
válasz
lacoka55 #62936 üzenetére
Az EO címkét a logisztikai cégnél is rátehetik egyébként, én is itthon teszem rá a postai címkét és azután viszem be a postára, ha ráülök a csomagra a bevitel előtt az még nem postai hiba lesz, szóval ez nem bizonyíték arra amit írsz.
Nem csak EO lehet a okozója, de persze nekik sem kellett volna átvenni szállításra, de úgy is megítélhették hogy belül nem valószínű a sérülés és csak átvették.
De ahogy jeleztem ennek nincs jelentősége majd a feladó lerendezi a kártérítést a szállítóval. Te az eladónál megreklamálod, elküldöd a szállító igazolását a sérülésről és az eladó javaslata szerint jársz el. Vagy ad valami kedvezményt vagy visszaküldöd és visszakapod a kifizetett pénzt.
Vagy kiegyenesíted és nem foglalkozol a dologgal tovább. -
lacoka55
tag
válasz
stomi61 #62934 üzenetére
Szia igen talált ez egy 43 colos LG-hez kell egy fórumon írták hogy idővel leesik a ledről az a sárga színszűrő réteg és ezért lesz ilyen kékes árnyalatú
ezt a sérülást én sem értem ez egy kemény műanyah cső mintha beakadt volna valahova a cső vége és megtört volna egy kicsit vagy valami átment volna rajta
minden esetre ez az EO-nál történt mint látható a képen az EO cimkénél a cső vége felé van a sérülés össze nyomódott behorpadt elég nagy erőhatás kell ehez -
LouiS22
veterán
-
-
válasz
peestike #62930 üzenetére
Sajnos legfeljebb negatív értékelést tudsz adni ha AliExpress Standard lett jelölve és az általad írttal lett küldve és az árkülönbséget kérhetnéd, de nem sok haszna lenne, de ez mások szerint is nem fizetős postai, azért írtam a szállítási módoknál így: Cainiao Standard For Special Goods - Nyomkövetés biztosítva, EU-s postai azonosító. és nem mindig lassú.
Dupla áfa nincs, mert ugye visszakéred azt, amit az AliExpress-nek kifizettél. -
peestike
senior tag
Nem akku, fűrészlapok. Még mindig olyan 50% az ár az ittenihez képest. Az ali appja szerint Cainiao Standard For Special Goods a szállítás. Az express one nekem kényelmes, munkahelyre minden nap jár, nem kell postára szaladgálni, dupla áfa, meg a plusz pénz. Meg persze elég gyors is. Holland postás cuccom azt se tudom már, hogy mikor jött utoljára.
-
válasz
peestike #62928 üzenetére
Szokott ilyennel jönni az Ali standard, ez holland, EU-s nyomkövetési szám elméletben nem kell a 399 Ft-ot fizetned mert nem kell vámolni.
A megérkezés után tudsz reklamálni, de a visszaküldéses dispute okoknál és lehet hogy azt határozzák meg hogy küldd vissza és az nem 399 Ft lesz, ha azt kellene fizetned. Neme igazán éri meg veszkődni és ez nem postaköltség különbség hanem vámolás kezelési díja azt nem lehet megreklamálni. 6 $ körül van egyébként a könyvelt küldemény, csomag induló ára a szállítóknál.
Ugye nem valami akksis csomag? Mert azoknál ezzel szokták küldeni. -
peestike
senior tag
Posta költség vissza térítésére tudok esetleg dispute-ot nyitni?
Kifizettem 6 usd-t pluszba Aliexpress Standard Shipping-re. Külön ráírok az eladóra, hogy ezzel küldje. 3 napig semmi reagálás, közben kapok LS.... NL nyomkövetési számot. Gondolom a magyar posta a minimum 399-et le fogja gombolni rólam.
Köszönöm szépen! -
lacoka55
tag
Én szóvá tettem a futárnak hogy ez sérült nem bontottam ott ki rögtön
a futár mondta hogy jelezzem ezt a központjuk felé kitöltöttem az EO vissza igazoló email-jét ebben is jeleztem hogy sérült volt a csomag
nem tudom hogy mi okozhat ijen sérülést rajta mintha beakadhatott volna a cső vége valahova és kissé meghajlott volna kemény falú cső
az hogy viágít e és nem fognak lepotyogni a prizmák róla még nem próbáltam de én nem ilyen göbe ledekért fizettem 6600ft-ot -
válasz
lacoka55 #62924 üzenetére
Ha átvetted sérülten és azt nem kifogásoltad rögtön, akkor nem. De neked az eladó felé kell minden ilyet jelezni, (kérsz jegyzőkönyvet a sérülésről és elküldöd az eladónak) mert az alap az hogy a feladó reklamálja meg a szállítónál. Te pedig az eladótól kérsz kártérítést.
De ez kiegyengethető egyszerűen, gondolom világít, más hiba nincs. -
lacoka55
tag
Sziasztok
Megjött ma a várt csomagom de így még nem jártam nem tudom hogy mi a teendő ijenkor
rendeltem az aliról tv háttérvilágításhoz led csíkokat az EO hozta ki de a csomag sérült volt az eladó ezeket egy kemény falú műanyag csőbe csomagolva küldte amin komoly benyomódás sérülés látszik és a benne levő led csíkokból is több darab elgörbült
a sérülés egyértelműen az EO-nálkeletkezett mert pont az EO cimkéjénél látszik a sérülés a címkét ők még az épp csőre tették rá
lehet e valamilyen kártérítést kérni tőlük vagy hogyan tovább ? [kép] [kép] -
Nem igazán. Az szokott lenni ha fizetsz némi pénzt akkor át lehet ütemezni az átvételt. Gondolom azt a számot amiről küldték ha hívod akkor mindig foglalt vagy nem veszik fel és eleve nem is létezhet a nyomkövetési azonosító így. Mert akkor mutatná a MP kereső is ha postai.
-
válasz
Hamann7er #62915 üzenetére
Annál egyszerűbben nem tudom írni mint ahogy idézed az Összefoglalót. Bruttó ár a képernyőn - 27% ha a szállítási ország Hungary-ra van állítva.
Az AliExpress-n USD legyen a deviza mert ha HUF akkor többet fizetsz, tegnap írtam.
A 150 € az most sajnos 145,85 USD így a bruttó 185 USD lehet maximum -
ecaddsell
aktív tag
válasz
Hamann7er #62915 üzenetére
Ha az áru+szállítás nettó értéke mindenféle levonások (pl. kupon) után is meghaladja a 150 EUR limitet akkor az Ali nem vonja le az ÁFÁ-t (ezt látod is a fizetésnél, Price Adjustment) és azt neked kell majd nálunk kifizetni (a szállító cégnek pl. DHL, posta stb). Mindig az ÁFA a nagy tétel, a VÁM ha van is nagyságrendileg kb. 5%.
-
Hamann7er
újonc
Sziasztok!
Kinéztem valamit az Alin amit nagyon szeretnék megrendelni, viszont eddig nem volt dolgom 150 euró fölötti küldeménnyel. Sokat keresgéltem hogy most mit is jelent ez a 150,1 euró fölött megfizetendő kereskedelmi vámtarifa + 27% áfa megfizetése. Az AliExpressen ugye az Included VAT vételeknél kifizetem a vételárral együtt az áfát is. Most akkor csak a kereskedelmi vámtarifát kell megfizetni, vagy az áfát is áfázzák? Lehet hülye kérdés de totál belekavarodtam
Illetve találtam egy ilyen leírást az AliExpress használatával kapcsolatos oldalon:
Az ÁFA és vámalap a vételár és szállítási költséggel együtt értendő. A vámmentességi 150 € értékhatárnál az adott termék nettó árát kell figyelembe venni, ha a vásárlási helyen áfá-val növelt ár van megadva. Ez magyar 27 % áfa esetén 190,5 €.
Ha ez így van, akkor nincs semmi gond mert Included VAT jelzéssel 69.000ft a cucc, viszont ha levonom belőle a 27%-ot az csak 50.370ft lesz, és a mostani euró árfolyammal számolva az bőven a 150 eurós értékhatár alatt lenne. Így nem merem megrendelni nehogy valami orbitális összeget ráfizettessenek nekem...Ha valaki le tudná írni mi is az igazság, annak nagyon örülnék.
Köszönöm szépen előre is a segítséget! -
rushty
őstag
Van egy, ami kínában ragadt track szerint.
3 tételes.
Nem az első sort választottam, hanem a második, harmadikat (vegyesen). Na az egyiknél:
Refund amount: 0 -
-
Szerelo 1
újonc
Csak figyelmeztetni akarok mindenkit, hogy százszor gondolja meg hogy rendel e valamit is tőlük!
2022.03.01 leadtam egy meg rendelést és útaltam a pénzt is. És még sémi. Az üzenetemre nem is válaszolnak, csak egy gépi üzenet, hogy rögzítettek. És egy pár nap múlva felveszik velem a kapcsolatot. Majd be ugrottam másodszor is de csak egyszer volt Budán kutya vásár!!! -
válasz
interstate76 #62909 üzenetére
-
interstate76
addikt
-
válasz
interstate76 #62902 üzenetére
Több vásárlást tudnak kombináltan szállítani, az összértékük kell hogy meghaladja ezt az értéket és akkor a gyorsabb kombinált szállítás lesz ha közel egyidőben futnak be a csomagok a logisztikai központba.
És kérlek ne forintra állítva fizess, reggel ellenőriztem az árfolyamokat és a következő derült ki.
Ha $-ban fizetsz kártyával piaci árfolyammal (Wise, Revolut) 440,244 Ft/ 1 USD, ha ez PayPal egyenleg (kártya nélkül) 464,33 Ft/ 1 USD árfolyam, az AliExpress USD/HUF árfolyam meg 451,6 Ft. -
interstate76
addikt
Sziasztok!
Jó ideje nem rendeltem Aliról semmit, de most kellene 1-2 dolog. Az itt leírtak még megállják a helyüket?Már látom az összefoglalóban a szállítási módoknál, bocsi!
"Free Shipping
Estimated delivery on Dec 12
Estimated delivery on Nov 15 for orders over HUF 4,398.21, Combined Delivery via "szállítási mód"Ha ilyet látok, akkor a Combined Delivery-re vonatkozó szállítási mód lesz érvényes a 4.398,21 Ft alatti rendelések esetén is?
-
vandor01
senior tag
válasz
vandor01 #62821 üzenetére
na ujraindult a nemzeti unnep utan!
15-day delivery on € 10,00
azert erdekes hogyan mukodhet ez.....
nem csak automatikus es Ai altal vezerelt okos ketyerekkel
futoszalagokkal tarolo rekeszekkel operalhatnak!
van itt boven human kezekkel mozgatott muveletek is!
mert ha vmi atcsuszik a rendszeren? akkor ott human error lehet?egy helyre fokuszaltam a Fenggang Town -on keresztul szalado csomiaimra!
a legoregebb sept 29 volt [link] onnet kezdve mintha megfogtak volna az unnepek alatt keletkezoket is..... de volt ami kicsuszott a kontrol alol es vigan jott tovabb osszecsomizas helyett! pl ez Okt9 [link] vagy ez Okt1 [link]aztan a ebbol Fenggang Town ni "Inbound success in consolidated warehouse"-bol
2 db osszecsomizott cucc indult azonos idoben...
3db es egy 6db -os pedig nyugottan lehetett volna egy 9db-os csomag is.....csiszolodik alakul a rendszer meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Háztartási gépek
- Ukrajnai háború
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest