- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
laleeee
őstag
Nem hiszem hogy az aliexpress disputeokat robotok vagy algoritmusok ellenőrzik. Néha tényleg elég unintelligens válaszokat és döntéseket hoznak,de szerintem hibás termékekről szóló videókat és képeket csak emberek tudnak elemezni.
-
válasz
zeus_2k14 #45996 üzenetére
Legegyszerűbb ok az ha megsérül a csomagolás, esetleg olyan szállítási konténerben volt amelyben találtak a vámosok problémás csomagot akkor felbontják de nem küldik ki az országból a többit sem, mert az egység csomag már nem az.
Rá kell kérdezni az eladóra hogy újból elküldi-e vagy visszaadja a pénzt és a válasza függvényében megy tovább a dolog. -
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
BUÉK!
Olyan kérdésem lenne, hogy miért lett vissza utasítva a szállítás? Minden oké volt, erre nézem,tegnap vissza utasítva lett.
Egy sapka lett rendelve December 19.-én, nem nagy tétel, durván 2.000 Ft.. De akkor is..
Semmi üzenetet nem kaptam az eladótól. Miért lehet ez?
Képet csatolok : [kép]Köszönöm
Gergő
-
petymek
senior tag
Törökország (török postai szállítás) vámmentes?
-
v-man
őstag
válasz
SkyLine3000 #45984 üzenetére
Éjfél után én is próbáltam venni a mobilappon, jött a hiba, azt hittem nincs egyenleg a webkártyán, bár úgy rémlett ennyinek kéne lenni. Reggel beléptem, van is a szükséges pénz, mondom akkor kifizetem gépen (PC, böngésző), ott sem engedi. Próbaképp vettem egy másik terméket, azt simán elsőre engedte. Vettem még egy darabot az elsőnek próbált apróságból (2 usd alatti), az megint nem. Végül kifizettem mindkettőt paypallel. Fura mindenesetre.
-
Én személy szerint óckodom ezen oldalakon való rendeléstől!
Bár lehet velem van a baj! -
lacoka55
tag
Sziasztok egyik rendelésemnél dec 04 Hand over to airline Zhengzhou volt az utolsó bejegyzés ma változott végre Dec 31 Linehaul Arrival Liege, Belgium mikor érhet ez ide
-
Vebber
tag
Egy utolsó ebben, a másik kártya mezei OTP maestro, annál nem lettek megcsinálva a szükséges dolgok ehhez a telekódos dologhoz, telefonszám sincs megadva. Így is érdemes lehet vele próbálkozni? Megmondom őszintén, korábban egyszer prtóbáltunk élni az új felhasználó reggel és kuponokkal, miközben nem volt új (tudom, sajnálom), ott ahogy fizetésre került a sor az Alin már másik fióknál használt kártyával, azonnal törölték a rendelést, majd a fiókot is. A kártya egyébként akkor sem volt soha elmentve. A név, cím is más volt, egyedül a kártya volt már korábban másik fióknál használva, mégis kiszúrták.
A rendelésekhez kuponok is lettek használva, van valami türelmi idő, mielőtt nem fizetés miatt törlődik a rendelés?
-
válasz
Vebber #45981 üzenetére
Nem, fizethetsz más kártyájával is. Csak ne jegyeztesd meg.
Srácok AliExpressen nem kell a jóváhagyás és az OTP a hunyó. De ne legyen már sok OTP off, nem győzöm átrakni, ha írni akartok róle tegyétek már elev OFF-ra.
Most fizettem itt Erste bankkártyával és nem kellett jóváhagyás.
-
SkyLine3000
addikt
Feleségemnél ugyanez a hiba. Nem tud fizetni az otp-s kártyával. Két napja még tudott fizetni, ma már nem. Akármit próbál, semmi. Persze csinálni ilyenkor nem lehet semmit, jön a 7vége, stb.
-
Vebber
tag
válasz
Flashy #45980 üzenetére
Éjfél előttig, korábban nekem is működött mindig úgy, hogy semmilyen kódot nem kért és ment a fizetés, az után is, hogy ezt kódos dolgot bevezették novemberben.
Ilyenkor mi van? Van amire előleget fizettem, nem keveset, és nem tudom a különbözetet kifizetni.Valószínűsítem, te is próbálgatni fogod. Kérlek jelezd már ha nálad működni kezd.
-
lacoka55
tag
Sziasztok Boldog újévet Kívánok mindenkinek
kaptam egy értesítést az OTP-től hogy internetes bankkártyás vásárláskor a telekódját is meg kell adni ezt idáig nem kérték ez fog vonatkozni a kínából történő vásárlásra is ? hogyan tovább ? -
Flashy
veterán
válasz
Vebber #45978 üzenetére
én is az előbb próbáltam és nekem is ugyanez. én végigcsináltam minden azonosítási beállítást, a magyar webshopos vásárlásokra már régóta kéri a plusz megerősítést appon keresztül és működött is, de kínából bármit rendelhettem eddig, sokezer forintnál is simán egy kattintásra átment a fizetés kettős azonosítás nélkül. paypalon keresztül ki tudtam fizetni az aliexpresses vásárlást (appos megerősítés nélkül). az a vicc, még egyet akartam rendelni, az 98 cent lenne, de a paypal 1 dollár alatt nem enged, úgyhogy azt most nem tudom kifizetni egyelőre
-
válasz
Vebber #45978 üzenetére
Ez egy bank miatti hibaüzenet. Az is oka lehet hogy a jóváhagyó akármi nem fut végig vagy el van baltázva a kártyás fizetési rendszerük és eleve az egész nem működik.
Az OTP általános tájékoztatásának a legalján ott van, hogy magát ezt a védelmet a elfogadóhelynek kell beaktiválni, de ez EU-s szint és ha nincs aktiválva akkor a banki oldalnak nem kell működnie.
Eleve gyanús volt nekem amikor olvastam azokat a beállítási dolgok ráerőszakolását az ügyfelekre, míg a többi bank csak jelezte a változást mert azoknál normálisan működik minden különösebb felhasználói beállítás nélkül.
Nem tudsz nem OTP kártyával fizetni? -
Vebber
tag
Igen minden be lett állítva, néhány napja rendeltem is vele banggoodról.
Most fizetésnél Ali mindig hibát dob.
Jól értem, hogy Alihn nem is kellene ez a kódos marhaság?
Pay Pal fiókom van már jó ideje, de nagyon ritkán használom, így nincs rajta állandóan kártya regisztrálva. Most szerettem volna az OTP kártyát hozzáadni, de az sem működik. Ott megkérdezi a kódokat, de hiába gépelem be, nem működik kb. 15 próbálkozásra sem.
OTP-nél senkit nem lehet ma elérni. -
Vebber
tag
BUÉK minden kedves fórumosnak.
Eseleg van arról információ, hogy OTP kártyával miért nem lehet fizetni éjfél óta? Tudom, hogy bevezették a telekódot. Azonban Ali nem irányít át , nem lehet sehol a biztonsági kódokat megadni. Pay Pal pedig nem engedi társítani az OTP mastrcardot, állandóan az a vége, hogy eltávolította a kártyát, így Alin Pay Palon keresztül sem megy a fizetés. -
válasz
HollyBoni #45966 üzenetére
Teljes EU.
Nyavikoltak néhány gyenge teljesítményű kereskedelmi cég lobbistái, aztán hazugságokkal tarkítva sikerült végig vinni. Úgy tálalták hogy ez az EU-s vám szabály kiskapu, ami nyilvánvalóan baromság, mert ami egy törvényben van leírva az nem lehet az.
Minden állam a fogyasztási adón keresztül szereti sarcolni az embereket, mert nagyon egyszerű, itt csak a mohóság mértéke a változó. Természetesen hogy eltöröltették és örülnek neki. +bevétel. -
válasz
HollyBoni #45964 üzenetére
Arról hogy eredetileg a mai naptól lett volna az hogy eltörlésre kerül 22 €-os vám- és áfamentes határ és minden EU-n kívülről jövő küldeményre vámeljárás és áfa kiszabása történik értéktől függetlenül. Akár az 0,1 $-os dologra is.
Ez lett elhalasztva idén július 1-ig. -
Sziasztok
Vissza nézek kicsit. Segítségre lenne szükségem. Xiaomi routert szeretnék venni ax3600-ast. Február közepére kell. Nyilván olcsón áfa és vámmentesen. Kínai verzió kell nem global az nagyon fontos. Köszi -
válasz
Redneck #45961 üzenetére
Van még félév hátra, folyamatosan változhatnak addig a megoldási lehetőségek és sok mindentől függ, mert lesznek olyan változások is amelyek most nem kaptak figyelmet, pl az EU-s vámolási folyamatok változásai.
Logikusan lehet gondolkodni abban hogy lesznek EU-s raktárbázisok, lehet hogy az AliExpress fog ilyet biztosítani az eladóinak (bizonytalansági tényező az Alibaba elleni kínai vizsgálatok eredménye).
Az is előfordulhat hogy eleve Áfás árat fizetünk már.
Remélhetőleg jól függ működni a NAV online vámolási rendszere (ennek nem lenne akadálya, csak egy kis technikai fejlesztés kell, de erre már van pénz is biztosítva.
Itt a Magyar Posta a bizonytalansági tényező, mert elméletben nekik csak egy értesítőt kellene küldeni, mi levámoljuk magunknak, befizetjük az Áfá-t és várjuk a csomagot.
Mivel nem végez vámeljárást azt nem kell fizetni, de nem tudni hogy az eddig ingyenes értesítőt nem-e fizetőssé teszik, mert kitelik tőlük és hogy a szállítási és kézbesítési kapacitás miként fogja követni a mindent vámolni kell dolgot. Kérdéses még hogy miként kell igazolni feléjük hogy kifizettük az Áfá-t.Például a mától élő és eddig meg sem említett külföldi irányú postai díjak emelkedése és a kézbesítési minőségi mutatók csökkentése nem pozitív irányú fejlemény.
Megint sarcolják a magánügyfeleket, mert ahogy a díjszabáson látszik, akkor olcsóbb ha elektronikus feladójegyzéket használsz, amit cégek tömeges feladására találtak ki és így kényszerítik az embereket arra hogy használják a az ePostakönyv alkalmazásukat (ingyenes) de akkor is be kell vinni a küldeményedet a postára és lényegében minden eddig is megcsinált tevékenységet elvégzik a küldeménnyel. 1 db küldeményről van szó, nem 100 db feladásáról. Ugyan mit nyernek ha ez elektronkusan van könyvelve. Majd tesztelgetem, de a vámolási oldluk is gagyi, még mindig (1,5 éve) nincs kijavítva az a hiba hogy a termék értékét egészre kerekítve lehet beírni és deviza esetén van jelentősége a 44,86 $-nak nem 45-öt fizettünk érte ami már Áfa köteles, persze a szállítási költségnél akár 0,01 $-is beírható. -
Redneck
nagyúr
Köszönöm, majd nézegetem!
Megmondom őszintén nekem ez a 21,37 Eurós rendelés a legdrágább eddig, remélem nem lesz fennakadás. Eddig minden megjött, mondjuk inkább fizettem a "megbízhatóbb" szállításért.Szerinted mi várható az EU-s törvénymódosítás miatt? Szerintem csak annyi hogy az EU-ban még drágább lesz minden (lévén az adott terméket, a kereskedők is a kínaiaktól veszik) de pörög tovább a kínai vásárlások száma. Annyi változás lesz, hogy az EU-s tagállamoknak is csurran-cseppen egy kis áfa.
-
válasz
Redneck #45959 üzenetére
Megjelenik mindkét helyen, de ezek pontosabbak a követéshez.
Parcelsapp.com linkje. Pontos nyomkövetés, ha több szállító van a folyamatban akkor látható a másik nyomkövetési szám is.
Postal.Ninja linkje pontos nyomkövetés
-
Ne beszélj már hülyeséget, megkértem hogy nézz utána hogyan történik a bankkártyás fizetés, nem tetted meg és mondod a magadét.
Ha lesz rá időd tájékozódj. Köszönöm.
Kiindulásnak:
A bankkártyás fizetési műveletek előfeltétele, hogy a kártyát kibocsátó bank bankkártyát bocsásson az ügyfél rendelkezésére. A bankkártya az ügyfél, mint fizető fél kezdeményezésére a POS terminálon keresztül indítja el a fizetés folyamatát, a kártyának a kedvezményezett (eladó) által történő lehúzásával. A kártyaművelet következő szakaszában az elfogadó (eladó) engedélyezi a kártyabirtokos jóváhagyását követően a tranzakciót, majd továbbítja az elfogadó (eladó) bankja felé. Az elfogadó bank továbbítja az elszámolási rendszerbe a tranzakció adatait, amely kiszámítja a bankközi nettó pozíciókat, és erről értesíti a kiegyenlítő bankot. A kiegyenlítő bank megterheli a bankkártyát kibocsátó bank számláját a nettó tartozás összegével, a kibocsátó bank pedig a saját ügyfele számláját a fizetés összegével. Ezt követően történik meg az elfogadó bank számlájának a jóváírása a nettó követelés összegével. Az elfogadó bank a kereskedő számláján írja jóvá a megvásárolt áru ellenértékét.
Esetleg ez még -
ToMy_
tag
válasz
Laza... #45953 üzenetére
Igen, a kártyaszám egy számlaszámhoz tartozik. De a kártyaszám változik időnként, a számlaszám meg nem.
És a visszairányú tranzakció nem a számlaszámra megy, hanem a kártyaszámra.
Ez nem okítás, hanem pontosítás. Ez volt a kérdés, és ez a válasz arra a kérdésre.A fórumba beletett energiát nem vitatom el V/ fórumtárstól, és igen, én is elismerésre méltónak tartom, viszont a lehető legpontosabb megfogalmazást az ilyen helyeken is mindennél előbbre valónak tartom. És ebbe beletartozik az is, hogy "számlára vagy kártyára".
És az is, hogy az
" Mivel PayPal-os a fizetés, a vissza pénz könyvelését azonnal láthatod, valójában az eladó a neki érkezett pénzt egy az egyben refundként visszatudja küldeni, tőled nem kell információ hogy hova hiszen ott a PayPal-os vásárlási tételnél a refund gomb."
állítás nettó valótlan az Aliexpress-es paypallal fizetett tranzakcióknál, ami szintén pontosításra szorult.Ja igen, és annak is megvan bája, hogy általában egy fórumos vita során mindig jönnek a sidewinderek, akiket senki nem kérdezett, valamint érdemben nem is tesznek hozzá semmit a vitához.
-
Laza...
addikt
És a kártyaszám nem egy szla számhoz tartozik?
Van valami bája annak, hogy egy olyan embert próbálsz okítani, aki sem időt, sem energiát nem sajnál arra, hogy több ezer embernek naprakész infóval szolgáljon, ezredjére is türelemmel leírja mindig-mindig ugyanazt, és mindezek ellenére aki "beletalál" a vénájába, azzal is tud normálisan viselkedni. Irigylem a hidegvérét, annyi szent
-
ToMy_
tag
válasz
laleeee #45951 üzenetére
Az Aliexpress csak a pénzügyekhez kapcsolódó dolgokkal foglalkozik.
Nem "ő" küldi neked az árut, és nem "neki" kell küldenie a visszárukat.
Könyvelt küldeményként kell küldeni, praktikusan a becsomagolást is érdemes dokumentálni.
Viszont a visszaküldés költsége több ezer HUF is lehet, súly/méret/jelleg stb. függvényében, és ezt neked kell fizetni, úgyhogy érdemes elgondolkodni, hogy érdemes-e.
Paypal-os fizetésnél lehet ilyen:
[link]
de ezt még a vásárlás előtt kell aktiválni, illetve nem vagyok benne biztos, hogy Aliexpress-es vásárlás visszaküldésénél is ez simán működne. -
laleeee
őstag
És amúgy ha visszaküldök egy terméket,azt az AliExpressnek küldöm vissza vagy a kereskedőnek? Mert akkor a kereskedő így le tudja tagadni hogy megkapta
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mesterséges intelligencia topik
- Filmvilág
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Hobby elektronika
- Peugeot, Citroën topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest