-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyulazsolti #25648 üzenetére
Rendben van, de nem duplázza mert 1 db az 0,60+0,08 így lesz 0,68, 2 db az 1,2+0,15 így az 1,35 lesz a böngészőn keresztül fizetve. 0,16 lenne a dupla, de 0,15
Nagyobb lesz a csomagolás és a súly ezért díjszabási kategóriát is válthat, vagy eleve olyan aalcsony az ár, hogy ezzel kompenzál valamit.
Ha mobil app-on fizeted akkor valóban marad ennyi, de eleve 16 %-al olcsóbb és ezért a mobil app kedvezményt valószínűleg levette.
De az ilyen kis értéknél az ilyen kedvezmény általában nem több 0,05-nél.
Ennél például a 0,68 $-ból mobil app-on 0.67 $ lesz. -
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Rendelnék egy ilyet, illetve kettő darabot. Az rendben van, hogy a szállítás, 0,08$-t is megduplázza?
Nem az összeg miatt kérdezem, hanem hogy ez így működik?Még kettőt nem rendeltem semmiből.
Meg fentebb olvastam, hogy PC-n berakom kosárba, és telefonon fizetnék olcsóbb lenne, de nekem ez sem jön be.
-
elistvan
őstag
Rendletem egy telefon akkut. PBAA212092441 azonosítót kaptam az eladótól (seller shipping metod) semelyik tracking oldalon nem találok bejegyzést. Már itt kéne lennie. Mi a teendő?
-
-
rekop
senior tag
Üdv! Az lehetséges hogy regisztráció nélkül rendeltem valamit? Igazából kettő email-el is regisztrálva vagyok, de egyikben sem látom a rendelésem. A számlámról levette a pénzt, de nem látszik sehol ez a rendelés. Már nem emlékszem, hogy melyikkel voltam belépve(ha be voltam egyáltalán) de email sincs a vásárlásról.
A másik kérdésem, hogy akartam venni akksit, illetve a pénzt le is vonta de egyből "Status:
Closed, We can't process your order at this time due to potential security reasons...." üzenetet adta. Ilyenkor visszautalják majd a bankkártyámra a pénzt? Ez mennyi idő szokott lenni általában? Köszönöm! -
-
cubix
tag
Igen, nem rég feltűnt a topikban egy Vanuatus TN, érdekelne, hogy honnan szedte kínában azt az azonosítót... Igazából elvileg sehol se szabadna működnie, hogy U-s ragszámra elfogadják a tracking historyt, mivel nincs posta aki trackelné őket. Hírtelen sajnos nem emlékszek, hogy valahol is a vásárló kapott volna igazat ilyen esetben(YW és társai féle fake tracking) ha nem érkezett meg a csomag végül.
-
Rendben van pontatlan a megfogalmazásom. használhatják az UPU példa szerint sima küldeményazonosítóként, én nyomkövetéses küldeményre gondoltam, amikor azt írtam hogy nem használják.
De a lényeg az, hogy nem lehet követni, mert nincs hozzárendelve más szolgáltatás, ami ezt eredményezné.
Így az értelmezésem szerint nem nyomkövetésiszám, mert mind az amit nem lehet követni. Ezért a bejegyzéseket, főleg a megérkezést nem lehet hivatalosnak elfogadni.
De ez is egy Kínából jövő küldemény azonosító volt: UA102129241VU Nem hiszem hogy járt volna Vanuatu-n -
cubix
tag
UPU S10 szerint egész pontosan:
post item:
– if a letter is insured, then its service indicator is in the range VA–VZ, regardless of the other characteristics of the item;
– if not, if it is registered, its service indicator is in the range RA–RZ, regardless of the other characteristics of the item;
– if not, then:
if it is tracked , its service indicator is in the range LA–LZ, or
if it is an M bag, its service indicator is in the range MA–MZ, or
if it is an IBRS, its service indicator is in the range QA–QM.
If it is not any of the above and if it contains goods and requires an S10 identifier its service indicator is in the range UA–UZ.
(Forrás: UPU.INT, pdf 12. oldal, 5. számozott oldal)
Tehát akkor használják, ha semmi többletszolgáltatás nincs kérve, de S10 azonosító kötelező. -
válasz
gyulazsolti #25636 üzenetére
Nem arra írtam hogy átverés, arra hogy miért adnak meg egy nyomkövetési számot több embernek.
A csomagodra vonatkozóan azt írtam, hogy még van ideje megérkezni. De felesleges nyomkövetési oldalon nézni, mert ez nem igazi nyomkövetési szám, csak egy küldeményazonosító, nem követhető annak ellenére hogy látsz bejegyzést.
Ami U-val kezdődik az sem posta nyomkövetési szám hiába hasonló a forma, a posták nem használják ezta betűt. Ez egy Yanwen valami. Náluk meg nagyon "rugalmas" a bejegyzések kezelése. De a csomag címkén ott lesz, viszont sosem akkor érkezik meg amikor ők azt írják, 10-21 nappal később. Nálunk ezeket nem tekintik könyvelt küldeménynek. Nem is azok. -
AMD Power
titán
Megjöttek az első megrendelt cuccok. Egy táska kivételével aminek a belső cipzára nem jó , azon kívül minden nagyon szép és jó. 3 hét után jöttek meg a cuccok.
-
válasz
DIEGO15 #25631 üzenetére
Köszi.
Erre kérte még azt a 0,1 $-t?
SunYou Economic Air Mail 30-50 days US $0.19
Miért nem lehet 0,29Hát aki benyalja ezt a fagyit. Javaslatom az ahol ilyet láttok attól ne vásároljatok pofátlan lehúzás, valószínűleg valami AliExpress-t átverő dolog.
Mondjuk ez is ingyenes szállítás (Free Shipping) és mivel sok ilyen hirdetése van kevesebb jutalékot számolnak fel neki, ő meg ezt szállítási költségként ráerőszakolja a vevőkre, menjen a p..ba. -
Goose-T
veterán
Még most rendeljen mindenki gyorsan az Aliról, mert napokon belül lecsap a Mangkhut szupertájfun Kínára, aminek még az USA-ban rettegett Florence hurrikán is csak csókolommal köszönhet. Ezekben az órákban éri el a Fülöp-szigetek partvidékét, de onnan tovább halad a dél-kínai ipari területek felé, ahonnan az Alis termékek zöme érkezik.
-
válasz
DIEGO15 #25625 üzenetére
Milyen szállítási módot választottál? És hogyan gondolta kifizetni? Küld számlát?
Ezt elméletben úgy tudja megcsinálni hogy törli a vásárlást, aztán vesz fel Magyarországra 0,1 $-os díjazású szállítást aztán megveszed újból.
Én elküldeném neki -bár nem tudom hogyan- ezt a 10 centet, aztán tennék észrevételt az AliExpressnél. -
DIEGO15
őstag
Találkozott már valaki olyannal, hogy vásárlás után közli az eladó, hogy fizessek még 0,1$-t, mert túl messze lakom hozzá képest?
-
atyca
senior tag
Azért vannak még csodák..
10.02 rendelt Vention kábelem tegnap megérkezett.
11 nap,új rekord.
Anno a japán zsebkésem futott hasonló időt. -
válasz
gyulazsolti #25619 üzenetére
átverés.
-
válasz
gyulazsolti #25617 üzenetére
Bármit beírhatnak. Az a probléma amikor ugyanazt az igazi nemzetközi postai nyomkövetési számot ír minden magyar vevőnek, aki az adott héten rendelt nála.
Az ország különböző pontjain lakó vevők közül 1 átveszi, a többi meg reklamál a postánál, hogy miért vitték másik városba a csomagját, ami persze a fenti ok miatt nem igaz. -
válasz
gyulazsolti #25613 üzenetére
Mivel ez nem igazi nyomkövetési szám, bármi lehet. Van még ideje ideérni.
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Ez a rendelésem, most ment egy kört helyben és újra elindult? Augusztus 14.-én rendeltem.[kép]
-
walakyb
tag
Az a baj, hogy tobb eszkozzel is probaltam, MI8, MI5S, MI4C, és 3 töltővel is, 2 GoComma QC3 töltőfej, valamint egy Blitzwolf 6-os elosztó. Az MI8-ba fél óra alatt kb 17% ment, az MI4C-t valami 7 óra alatt töltötte fel 0-ról. Tudom, hogy nehéz bizonyítani, és arra is felkészültem, hogy bukta a dolog (még jó, hogy csak 1et vettem). Tudok csinálni videót, akár fostalicska felbontasban is, de arra is ra lehet fogni siman, hogy kamu...
Nagyjabol annyi van rairva, hogy Speed QC Cable for Huawei Type-C. Viszont, ha nekem megmutatja, hogy a huaweinek kulon type-c szabvanya van...
Ugy nez ki, kabel ugyileg maradok a Blitzwolf AmpCore-nal a Banggoodrol, abban meg nem csalodtam, csak ez most megtetszett... -
válasz
walakyb #25608 üzenetére
Legalább valami képet tegyél már mellé bizonyítékként, ha egy mobilos minőségű videó nem jön össze. Csak úgy bemondásra kétséges a végeredmény. Meg arra is számolj, hogy esteileg vissza kell küldeni. Az saját költséged lesz.
Meg azt is nehéz igazolni hogy ez kábel hiba, mert más is benne van a töltési láncba, azzal is lehet kompatibilitás probléma. A leírás szerint támogatott az az eszköz? -
walakyb
tag
Rendeltem a multkori akciobol par baseus terméket, amik 3 napja megerkeztek (eleg gyorsan). Viszont az 5A-s Type-C kábel lassabban tölt még a nem QC kompatibilis kábelemnél is. Eddig 2x írtam az eladónak, semmiféle válaszra nem volt hajlandó. Nyitnám a dispute-ot, de fotó/videó nélkül nem engedi. kérdés, csinaljak egy videót, ahogy töltöm vele a telefont? azert ehhez szerintem egy 10 perces se igazán elég, nameg kicsit körülményes is a dolog.
-
laleeee
őstag
Sziasztok ,első vásárlásom az AliExpressen nem sikerült túl jól. Megrendeltem egy terméket de nem azt küldték, hanem az olcsóbb változatát. Van az Alinak is hasonló vásárlóvédelmi rendszere, mint az ebaynek ? Kihez forduljak ?
-
Beni2360
félisten
válasz
Digitalpimp #25599 üzenetére
Na ma kaptam egy rövidke választ: I'm sending you a bar. Ha jól értelmezem akkor meghív valamire egy bárban. Most akkor kérjek tőle repülő jegyet?
-
Ha van a mobil kedvezménye akkor mindig azzal fizetek, a böngészős oldalon nézelődöm, beleteszem a kosárba majd a mobil app-ba belépve fizetem ki.
Vagy írod minden alkalommal az adatokat és minden fizetésnél megy a Neten az adat és a kártya ellenőrzés vagy eltároltatod, n nem a böngésződben, hanem az Aliexpressen. Mivel csak belépés után és fizetéskor kerül elő így védve van, de ha nem Maestro kártya akkor beregisztrálod az AliPay-re és csak egy 6 jegyű biztonsági kód kering láthattalanul a fizetéskor.
Az a feltörés sztori kamu. Egy vásárlás értékeléséhez minek írna be valaki ilyet? Értelmetlen.
Szerintem elég sok pénzt költenek a biztonságra, nem ingyenes webshop motort használnak. Ha feltörték volna, akkor az talán nagyobb mennyiségű embert érintene.
Általában nem az AliExpressről szereznek bankkártya adatokat
De nem tudom hogy ez a Play áruház mi is lenne.
Azt tudom hogy 6 éve vásárolok az AliExpressen és még nem törtek fel, nem is olvastam ilyenről.
Egyébként sem lenne probléma, a bankokon keresztül a jogtalan vásárlás ellenértékét visszakapjuk bárhol történik ez. Némileg változott az ezzel kapcsolatos jogi szabályozás.
Persze a kártyára azért illik vigyázni. -
w333
félisten
Üdv. mindenkinek most fedeztem fel hogy mobil alkalmazással olcsóbbak a termékek, azt szeretném kérdezni hogy érdemes használni ? illetve a bankkártya adatait mentsem vagy sem ? mert valami olyasmit olvastam Play áruház értékelések között hogy ellopták a bankkártya adatait valakinek ... igaz lenne ez vagy csak valami "user error" -ról van szó ? köszi !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Hobby elektronika
- Honda topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Eladó steelseries arena 9 rgb 5 1 szinte új!!!
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest