- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Mini-ITX
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
WOLF1stein
tag
válasz
CaptainChaos #48 üzenetére
Nem akarlak idegesíteni, de hullaszaga van a winchesterednek.
De mielőtt temetnéd:
0. Kábelek ellenőrzése
1. A BIOS látja a vinyót?
2. POST-nál kiírja, hogy megtalálta?
3. Fizikailag működik? (Felpörög, van hangja?)
4. Másik sata porton megy, másik tápkábellel?
5. Szedd ki, tedd át a haverod gépébe, működik?UI.: ja, és a ramjaid nem tőlem vannak
-
WOLF1stein
tag
Szerintem egy BIOS beállítás lesz nálad a megoldás:
A lapod manuáljában, (amit mellesleg innen tudsz letölteni) ez áll a BIOS résznél:
Onboard VGA Selection
This allows you to enjoy the benefits of Surround Display feature. If you
select [Auto], the onboard VGA will be automatically disabled when you
install AGP 8X or PCI Express X 16 VGA card; the onboard VGA will be
enabled without the installation of any add-on VGA card. If you select
[Enabled], the onboard VGA will be enabled, and your first screen will
always be onboard VGA.(Ez különben igaz majdnem minden integrált lapra)
Ha így sem megy, akkor bejátszhat egy alaplap BIOS update. A manual elején van egy kompatibilitási lista, mely tartalmazza, hogy milyen kártyákat támogat a lapod, (azaz az ASROCK mivel tesztelte), ebben a listában van a te kártyádnál újabb is, uh szerintem mennie kell a 9600-zal.
-
CaptainChaos
tag
Hali!
Lenne egy sürgős kérdésem. MI A FA****X BAJA VAN A GÉPEMNEK?
Ez a konf:
Q-tec 400 W-os táp
MSI 915 P combo 2 lap
2 x 1 giga ram (ami tőled van)
HDD: 200 Gb maxtor sata-s
ODD: pioneer DVD-RW 112 D
VGA: MSI HD RX3850És maga a hiba jelenség:
Toltam a pro streetet. Minden maxon volt (nem tom számít-e ebben az esetben)
Utána szépen kiléptem a játékból, normálisan.A gép alapállapotban volt, tehát az asztal látszott.
se zene, se videó, se telepítés.
Kimentem kb. 2 percre, és mikor visszaértem fekete képernyő, és totál fagyi. Semmire nem reagált.Reset után meg már nem akart elindulni az XP.
Sőt, még a winxp telepítést se tudtam elindítani, mer ott is megállt, hogy "boot from CD"
De minezek előtt gond nélkül ment a gép 2 napig, Crysis meg Assassins Creed, mind1k lehető legjobb grafra belőve. (Mediumra)Kihúztam a DVD-t is, hogy a vinyó kapjon elég kakaót, de semmi.
Elkezdi a memótesztet, meg a biosba is simán bemegyek, de tovább nem tudok menni.
Rákötöttem egy IDE-s vinyót, amin nincs rendszer és szépen ki is írta, hogy a vinyón nincs rendszer. MI a FAAAAAAXXXXXX? HelpKicsi a táp? vagy a vinyó halt le? HD sentinel szerint 100 % os volt. NO BAD SECTOR, stb...
HELP ME!!!
-
Odi006
csendes tag
Sziasztok!
Némi problémával küszködök és tanácstalan marattam így a ti segítségeteket kérném az ügyben. van egy p4dual 915gl alaplapom elég régi típus tudom. A probléma ott van hogy a videokártyát valamiért nem érzékeli (ati radeon 9600 ) pedig áramot kap megy a ventilátorja is de valamiért képet nem ad csak az alaplap videokártyája és a Windows XP be n sem látom sehol a kártyát olyan mintha nem érintkezne de még is reagál és megy csak kép nincs meg a Windowsban nem látszik nyoma se szerintetek ez miért van?
Előre is köszönöm válaszaitokat!
Üdvözlettel Odi006. -
Meszike92
csendes tag
Hellosztok!ojan kérdésem lenne hogy é vettem egy
9600GSO 1gb-os videokártyát és beletettem a gépbe és a gép azt írja hogy 512-es a videókártya mi lehet a baj?:S:S
Előző kártyám az DDR2 es voltmost ez DDR3 as az lehet baj?:S
Alaplapom:ASUS P5K/EPU
Lécci valaki segitsen
Msn:meszaros920126@freemail.hu
kösz előre is! -
bognar110
őstag
Hellosztok én amikor bekapcsolom a gépet akkor sipol 4 rövidet aszt hiszem kikapcsolom a vganak a kábejét beljebb tolom bekapcslom és ugy jo de eszt mindig elkell játszanom valaki segítene milehet a gond ??
-
bund
csendes tag
Help !!!
Alaplap csere után nem ad ki jelet a videó kártya. Nem jelenik meg semmi a monitoron.
Segítség!!!
-
DiZasTeeR
csendes tag
Üdv. Srácok a következő problémám van. Nvidia Geforce 8600gts ( inno3d ) kártyám van, vistát használok, és a 163-asnál frissebb driverek esetén amikor ujraindítom a gépem a bootolás után, mikor már betölt az op, elsötétül a kép, majd no signallal kikapcsol a monitor, mintha nem lenne bedugva.
Tudtok ez ügyben mondani nekem valamit?
Láttam más fórumokon is hasonló problémákat, többnyire külföldieken, de megoldást ezidáig nem találtam. Remélem ti tudtok segíteni.szerk. Xp-nél működik frissebb driverekkel is.
-
McBJani
tag
Az előző lappal és vkarival nem csinált ilyet a monitor.A táp kb 3 hónapos.Én a videókarira vagy az alaplapra gyanakszom, de lehet, hogy nemtetszik neki, hogy egy kicsit húzva van a proci (Athlon XP TB 2400+@2133MHz 15x142 = 2600+).Az "új" alaplap miatt minden volt mozgatva.3DMark06-on átment.
És a barátnőmnél?Nála nem volt változtatva semmi.
Ja és nála 3 monitorral is ugyanúgy megmaradt a probléma! -
McBJani
tag
Helló mindenkinek!
Adott egy nem nagy gép:
2400+@2133MHz
AsusA7V880
256+512MB RAM
40+160GB Winyó
DVD író
ATI Radeon HD 2600 XT AGP DDR3
SB Live Creative 7.1 Digital Audigy SE 24 bit
Colorsit 420W-os tápMost lett benne cserélve a videókártya és az alaplap.Mind a kettőt használtan vettem.
Az lenne a problémám, hogy amikor kikapcsolom a gépet és mondjuk másnap bekepcsolom a monitor nem érzékeli, hogy a pc be van kapcsolva.Újraindítom és minden ok.Ezt nem csinálja mindig, tehát nem állandó probléma, de azért zavaró.Volt olyan is, hogy ment minden rendben, a monitor kikapcsolódott a gép újraindult és kék halál fogadott.Ez még csak egyszer fordult elő és újraindítás után ismét minden ok.Az előző probléma nem jelentkezett az előző alaplappal és videókarival.Barátnőmnek is ugyanez a gondja, hogy néha a monitor nem érzékeli a pc-t, de újraindítás után minden ok, pedig neki nem volt cserélve vagy kiszedve a gépből semmi.
Légyszives segítsetek!
Köszi! -
attesz5
csendes tag
Sziasztok!Van egy nagy problémám , azért írok ide , mert nem nagyon tudom hogy mivel lehet gond , én a videókártyámra gyanakszom , elég érdekes hangokat ad ki , ilyen sziszegős hangokat és akadozik minden , pl: Cod 2 - vel játszok és 40 FPS - em van meg ilyenek , és kegyetlenül szaggat , ha segítenétek megköszönném
-
gabe_
őstag
Ezexerint a sajátján kívül nem visel el másikat sem...
A TV kártyával ugyanezt csinálta, de clearbios jumper után valahogy aztán mégis sikerült működésre bírnom... -
gabe_
őstag
Na, próbálkoztam mégegyszer. Bármelyik pci slotba tettem a hangkártyát, nem volt hajlandó bekapcsolni a monitor. Illetve mikor megnyomom a szgép bekapcsológmbját, akkor ugye a videókártya ad egy jelet a monitornak, amitől az bekapcsol, de utána vissza is áll készenlétbe.
Az integrált hangot is letiltottam.
A Palette Snoop eddig is ki volt kapcsova, az irq beállításokhoz meg nem nagyon értek. Próbáltam állítgatni, de hiába. Van még egy olyan a biosban, hogy a nem használt pci slototkat kikapcsolja, azt is állítgattam, de semmi.
Kipróbáltam, hogy az agp vidkarit kivettem, és csak a pci sb maradt benne, bekapcsoltam, de nem sípolt a gép. Tehát ezekszerint azt hiszi a soundblasterről, hogy videókártya? (mert utána aztis kiszedtem, akkor már sípolt, hogy nem talál videókártyát...)
Pedig az van beírva neki, hogy először az agp-n keresse a videókártyát!!!!!
Én nem értem ezeket a gépeket... -
gabe_
őstag
Na, ma de. még egy próba a segítségek alapján. Amúgy a procim jelenleg nincs húzva, a hangkártya egy p2-esben szépen szól... 2 pci slotban próbáltam, a videókártya mellettiben, meg az uccsóban (itt vannak már kitörve a házon a pci hátlapok... )
-
Dastyka
csendes tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy az ASUS P4V800-X alaplaphoz megy az ATI RADEON 9600-as? Azt hallottam, hogy ez az alaplap elég kényes.
-
aXXon
őstag
sztem valami irq akadas lesz, probaltad masik pci slotban is? ha igen es ugy sem megy, akkor ugy gondolom, hogy az irq beallitasokkal kell majd valamit majmolodni, de hogy pontosan mit? azt ne kerdezd
abban sem vagyok egeszen biztos, hogy a biosban meg van lehetoseg ezek buheralasara, bar ugy emlekszem mintha lenne ra mod. esetleg probalj ki abban a slotban egy harmadik pci eszkozt es mindenfelekeppen a te eszkozeidet is probald ki egy masik lapban!!! jah es arrol sem szabad elfelejtkezni, hogy lehet hogy a pci sinek nem jok!! huuuuu, a legofnotsabbat majdnem kifelejtettem : nem huzod a procid? mert a tunning eltolhatja a pci frekit, aztan akkor lottek az egesznel!!!
-
gabe_
őstag
Hali!
Gondoltam, ebbe a topicba írom a problémámat:
Adott egy Abit IS7-E lap, rajta egy Sapphire Radeon 9600Pro videókártya az AGP-n. Namármost megpróbálok a gépbe egy PCI-os SB hangkártyát tenni, de mikor bootol, a videókártya nem ad jelet a monitornak, ami, készenlétről nem kapcsol be. Ha kiveszem a hangkártyát, akkor monden ok. Ugyanígy jártam a szintén PCO-os Tv karimmal is... A gép setupjában pedig átállítottam, hogy az elsődleges hely, ahol a videókártyát keresse, az az AGP legyen...
Próbálkoztam Clear CMOS-sal is, de ugyanaz a helyzet...
Tud valaki segíteni? -
mattheus
őstag
Megőrülök! A probléma folytatódik.....Sikerült szereznem még 1 PCI-os videokártyát (ATI Rage) 2 MB-s ez is, mint a Trio V2. A gép rendben elindult, a kártya típusát nem ismerte fel, de felállt a rendszer szabvány VGA vezérlővel. Semmi gond ismételten. Próbából ismét újraindítottam Windowsból a gépet és megint a betöltés kezdetekor egy rövid sípolás, és iszonyatosan lelassult a Windows betöltése.......de mondhatnám az is , hogy lefagyott. Klaviatúra és az egér ismét meghalt......CSak a RESET gombra reagált. Utána Scan disk .betöltés rendben a gép működik. Viszont felfedeztem egy érdekes dolgot. Mikor betöltődött rendesen a Windows és nem újraindítás parancsot adok hanem leállítást és miután Kikapcsolt magától és újraindítom a gépet NEM FAGY. De ha Windowsból újraindítást kezdeményezek akkor igen !!! Mi a franc lehet ez ?????
-
salazol
őstag
Szerintem okozhat ilyet a driver, mert az S3 kártyák nem arról híresek, hogy betűről betűre követnék a szabványt. Nekem már több oprendszer alatt okoztak gondot S3 kártyák szabvány driverrel. Pl. w2k telepítés után amíg nem rakom fel a drivert, a szabvány driverrel csíkoz össze-vissza a képernyőn, ikonokat kihagy, fél ablakokat ott felejt, meg ilyesmi.
-
erdoke
titán
Gyárilag Zalman passzív hűtéssel szerelik. Szerintem jó esélye van, hogy válogatják hozzá a GPU-kat. XT csak azért veri a Pro-t, mert magasabb órajelekkel dolgozik. Ha felemeled a Pro órajeleit az XT szintjére, nem sok különbséget fogsz tapasztalni. A tuningot pedig segíti a jó hűtés és az esetleges válogatás, ráadásul a zajszintje is jobb (házventi fújja).
-
salazol
őstag
-
mattheus
őstag
Az tudom, hogy nem vizsgál Scan Disk ütközést, csak az egészben az a furcsa, hogy ebben az esetben mindig(!) probléma mentesen feláll a Windows és használható. Ha nincs Scan disk, akkor rögtön fagy !!!!!!!!! Illetve ha DOS indító lemezzel használom a gépet sincs fagyás......
-
Zoltán
őstag
Ütközés nem feltétlen gond, hiszem a win98se és a winxp is meg tudja oldani, hogy ugyanazt az irq-t használja több cucc is. Ha az eszközkezelő nem írja konkrétam, hogy ütközik, akkor nem ütközik. Az usb tipikusan szeret 1X -es irq-t használni, ahol gyakran van vga. Szerintem se ez a gond.
Egyébként a scandisk nem is vizsgál ütközést.
[Szerkesztve] -
Die
csendes tag
OFF Segítenék ha tudnék! ON
-
mattheus
őstag
-
mattheus
őstag
Igen a BIOS-ban átállítottam PCI-ra. A drivert pedig XP esetében nem szedtem le rendesen és akkor azt gondoltam ez zavarhatott be, de mivel egy teljesen új HDD-t tettem be a gépembe és rá egy új operációs rendszert 98se-t, így ebben az esetben már nem lehet driver a ludas. Hacsak az nem, hogy a szabvány Windows driverrel megy a kari. Ugyanakkor amiatt vagyok kétségbeesve, hogy már a betöltés elején amikor szerintem még csak autoexe és a config.sys-el foglalkozik már akkor jelez az alaplapom (mármint hallom a sípolást)..........Mi lehet ez ????
-
Zoltán
őstag
Továbbá: nézd meg, hogy a speaker sipolása (hosszú, rövid, hányszor) az milyen hiba kódja. Az alaplap könyvében kell lennie.
Szerintem nem az alaplap a ludas, hanem vagy a beállítások rosszak, vagy a windows. (Vagy a kártya szavatossága járt le míg üzemen kívül volt)
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
A VGA PCI IRQ-ját nézd meg a BIOS-ban, ütközik-e valamivel. USB-s v. PS/2 az egér és a billentyűzet?
P.S: Szerintem csak akkor hajts 9600XT-re, ha fontos a legális HL2, egyébként a Sapphire 9600Pro Ultimate Edition-t vedd. Valsz teljesítményben is fogja hozni az XT szintjét. -
salazol
őstag
Mivel csak átmenetileg vanez a kártyád, a tulajdonságaiban kapcsolj ki minden hardveres gyorsítást. Ez egy csúszka valamelyik menüjében. Tetű lesz, de netezni jó.
Ettől meg szokott javulni a dolog. Nem biztos, hogy ez a megoldás, de egy próbát megér.
Szerk:
Képernyő tulajdonságai- beállítások - speciális - hibaelhárítás menüpont.
[Szerkesztve] -
mattheus
őstag
Sziasztok!
Átmenetileg, úgy hozta az élet, hogy meg kellett válnom a videokártyámtól (Gef2) és míg az újjabbat nem tudom megvenni (9600XT), beraktam egy S3TrioV2-t(PCI). Az alaplapom MSI K7N2 Delta-L és nem volt vele probléma ezidáig.Miután felismerte a Windows és újraindította magát és túl volt a memória ellenőrzésen illetve hardver eszközök felismerésén elkezdte betölteni a rendszert. DE már rögtön az elején a PC SPeaker egy halk sípoló hangott hallatott.......a betöltés folytatódott és a meglepetés akkor ért mikor a Windows betöltődött és nem reagált sem az egérre és sem a klaviatúrára.RESET következett......Scan disk ellenörzés Windows betöltés megtörtént ....MINDEN a legnagyobb rendben...nyoma sincs fagyásnak.....20-30 percig használtam......semmi gond...próbából újraindítottam....Sípolás ismét, Windows alatt használhatatlan az egér és klavi .....RESET......Scan Disk betöltődött a Windows.....ismét No problem.
tettem be egy másik HDD-t és teljesen új rendszert tettem fel. Most nem XP-t hanem csak 98 se-t A rendszer telepítéssel és a közben szükséges újraindításokkor semmi probléma nem volt. Viszont mikor megtörtént a Windows végleges konfigurálása azután ugyanaz a probléma jelentkezett mint XP alatt. A kérdésem az lenne, hogy érzésetek szerint az alaplapom döglődött be vagy a Videokártya rossz.....Az az érdekes az egészben, hogy DOS módban futtatva sosincs fagyás csak Windows környezetben. Illetve, hogy a AGP-s karimmal sosem volt ilyen problémám. Ha valakinek van valami ötlete az segítsen !!!!
köszi előre is !
Aktív témák
- Autós topik
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- Milyen SSD-t vegyek?
- Diablo IV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest