Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sityuka89
tag
Sziasztok! Van a kislányomnak egy hp Compaq 8200
Elite fekvőházas számítógépe.Ez lenne a problémám, hogy az alaplapon lévő kis LED világít zölden, viszont bekapcsoláskor nem pörög fel semmi.
Képet sem ad, lehetséges, hogy táp hibás?
Illetve kipróbálás szempontból nem lehet valahogy rácsatlakoztatni normál méretű ATX-es tápot?Előre is köszönöm a választ.
-
MZsoltee
veterán
válasz
karfiol007 #17 üzenetére
Másik talppal próbáltad? Kábelek rendesen a helyükön, nem sérültek?
-
karfiol007
csendes tag
Sziasztok,lap X670e-plus, cpu: 7800x3d, psu rog 850g,ram 2x 16 gb g.skill 6000mhz cl30. Ha a processzor tápot kap, akkor éppen csak megnyekken az alaplap, a táp máris lekapcsol,de az alaplapi világítás megy tovább, csak semmi nem műxik, a ventik sem. Ha lehúzom a 2x8pin procicsatlakozót a lapról, akkor a ventik mennek.Mivel lehet a probléma? Ez a táp előtte egy másik konfigban hibátlanul teljesített...
-
Sivic
csendes tag
Szóval lehet, hogy ez a fehér kábel a bibi?
Hát laikusként én is ebben látom a feszültséget...
Egyébként ez a táp ATX 2.0 kompatibilis... Hogy mik vannak mi?
Feltehetően abban a fehér vacakban van valami, ami az én alaplapomnak kell,
de a semmi másnak nem kell...
Viktor -
elttiL
senior tag
Hüjje kérdés: nincs valamilyen olyasmi, hogy ha a ház oldala nincs fent, akkor nem indul a gép-? mondtam,hogy hüjje kérdés
-
Slax
senior tag
-
Sivic
csendes tag
Nos!
Nemtudom mennyire voltam világos...
Adott az alaplap, ami simán működik 4 másik táppal.
Illetve adott a nexus táp, amivel pedig simán megy 3 másik alaplap.
Egy dologra gondoltam még, hogy ez a ház vízhűtéses, és hátha a biosban
bent maradt, hogy figyeli-e a cpu fan-t vagy nem... de az is disabled..
De még ha rákötöttem egy cpu ventit, akkor sem nyekkent meg...
Egy érdekes különbség van. A Nexus táp alaplapra csatlakozó bigyójánál
a hiányzig egy madzzzag. A 2 piros után egy szünet van,
míg a másiknál egy fehér...
Viktor -
maross
nagyúr
szvsz hozzaer valamihez. szedd ki a lapot, fel a haz tetejere, ala valami szovetet vagy dobozt, bele vidkarit procit ramot, aztan gemkapcsos modszer.
egy ''bug'' amivel mar sokat szoptam: cmos clear jumpert neha a masik allasban felejtik a gyarban/boltban, es igy a lap meg se nyekken.. -
LukE
veterán
olyan nincs, hogy egy lappal nem kompatibilis a tap.
Huzz le minden csatlakozot, keress egy gemkapcsot, fogd meg a nagy ATX csatit, keress 1 zold es egy fekete drotot. A gemkapcsot egyenesitsd ki, es kosd vele ossze a fekete es zold kivezetest. Ekkor be kell kapcsolnia a tapnak. Ha nem, akkor ott valami gaz van.
Egyebkent akkoris, olyan nincs, hogy inkompatibilis lap-tap... -
Sivic
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy most vettem egy Nexus Breeze házat, amihez van egy NX-4090 -es tápegység.
Na ezzel a táppal nem megy az alaplapom. Egyszerűen meg sem nyekken. De a zőőd led sem villan meg az alaplapon, meg semmi.
Ugyan ezzel a táppal, viszont megy az összes többi alaplap, illetve az összes többi táppal megy ez a szutyok ASUS A7N8X-E Deluxe alaplap.
Aki ezzel foglalkozik srác is csak annyit mondott, hogy ilyent ő még nem látott, de megkérdezett 2 másik ''szakembert'' akik szintén csak azt tudják mondani,
hogy nem tudják miért, de nem megy...
A google-n annyi mindent kerestem...
de semmi...
Viktor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elindult a Splitgate 2 nyílt bétája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Építő/felújító topik
- ZIDOO médialejátszók
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Futás, futópályák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest