- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Gaming notebook topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
astrojoe12
tag
válasz
Silentfrog #35816 üzenetére
Attól hogy pezseg az ecettől, még nem biztos, hogy ki fog oldódni az akvárium vízben. Ez függ attól, hogy milyen formában van jelen a mész, a víz ph értékétől és az ammónia mennyiségtől. Úgy tudom, az ammónia jelenléte és a magas ph lúgos közeg, nem reagál rá a mész, de alacsony ph és nulla ammónia savasítja a vizet, reagálhat rá a mész. De attól is függ, milyen formában van jelen, lehet hogy simán nem oldódik ki savasabb közegben sem.
Például a mész tartalmú "magyar szikla" nevű dekoráció is pezseg ecet hatására, de egyáltalán nem változtatott a vízem paraméterein. Ezt sokáig mértem és nem tudtam vátozást kimutatni ph 6,8 és ammónia 0 mellett. Semelyik paramétert nem tolta el mérhető mértékben.
A kavics az ellenpélda. Ha a természetből származik, nem tudhatjuk, hogy milyen anyagú szemcsék vannak benne. A váci Duna ágból hozott mosott, szűrt, forrázott kavics aljzat keményítette a vizemet. A szlovákiából származó bányászott kavics szintén keményítette.
Ezt sokan vásárolják és nem kell félni tőle. Pezseg az ecettől, de nem keményít és nem ázik ki a mész:
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Artemisz ART-230L-EL "A" Minősített Laptopszéf
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest