Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _stick_

    őstag

    Sziasztok!
    Lassan fél éve, hogy belevágtam az akvarisztikába, több/kevesebb sikerrel. Leírnám nektek, hogy áll most a rendszer, ha valamit rosszul csinálok, vagy mást javasoltok, kérlek írjátok meg. Az Ő írása az iránymutató és ez az akváriumunk. A 26°C-os vizet egy betta és két platti lakja. Egy nap egyszer kapnak enni, és csak annyit, hogy mindet megegyék. Napos oldalon, árnyékban van az akvárium, 6 órát megy a világítás. Hetente egyszer 10L vízcsere, minden cserénél neptun bioenzim és növénytáp az adagolásnak megfelelően. Hetente egyszer felporszívózom a mélyebb helyeket, meg ahol megakad a trutyi. A halak alapvetően jól érzik magukat és egészségesek, a növényekkel vannak gondjaim.
    Az crypto és az átokhínár nem bírta, szép lassan elüvegesedett az összes és kipusztult. Van két kis és egy nagy anubias, amik igazából nem változnak, ami nem gond, bár a kicsik nőhetnének. Tervezek egy amazonasi kardfüvet is, de előtte kicsit rendezni szeretném az alga helyzetet. AZ összes anubiason vannak barna foltok. Takarításkor le szoktam dörzsölni a nagyját, de folyamatosan romlik. A talaj fehér színű leginkább a mélyebb helyeken barna foltokkal. Neptun alga ölővel kezelem, de nem hoz eredményt. Főleg a fénycsőhöz közeli anubias (betta ágya) barnul gyorsan.

    A héten átállok a heti 2x10L cserére. A szetthez kapott szűrőt, már javasoltátok korábban lecserélni, ami tervben van, de egyelőre ebből a szettből szeretném kihozni amit lehet.
    Délután küldök majd képeket is, addig is köszi! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák