Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• LámaZ

addikt

válasz dabadab #1027 üzenetére

Köszi!
    Akkor nekem is van, és nemrég egy szerelő le is olvasott valamit róla.
    Lehet, hogy én is csinálok majd ilyent.
    Ha esetleg leírnád valahol a kellékeket, a használatot (akár egy blogban), tedd be ide a linket.

• Sanya

nagyúr

válasz dabadab #995 üzenetére

novo 7 fire hibák:

Nos, a korai szériákban egy firmware hiba miatt elhaláloztak bizonyos FIRE gépek touchscreenjei, a hiba szoftveres volt, amennyire én kivettem. Akkor azt tanácsolták, hogy csak USB-ről töltsük a gépeket. A töltés közben touchscreen piszkálást tiltották.

A jelenleg érkező firmware-ekben ez a hiba javított, valamint a legújabb firmwarek javítják a hibát ( a romlott touchscreenből jó lesz).

Az első szériás gépek QM kijelzővel, míg a maiak TM kijelzővel érkeznek. Színbeli minimális különbség van a QM javára, de: A maximum és a minimum közötti köztes fényerő beállításakor egy magasfrekvenciás zajt hallottál a hangszóróból.
    TM kijelzővel ilyen gond nincs.
    Jelenleg csak TM kijelzőst kapni.
    A legújabb firmware-ek megoldották ezt.

A korai fimware-ek esetén bekapcsolt állapotú, de kikapcsolt kijelzőjű gépek néha 1-2 roppantó hangot hallatott a hangszórókból. Ennek megjelenése teljesen random.
    A legújabb firmware-ek megoldották ezt.

Elérhető custom firmware-ek:

Nos, a gyári kínai firmware nem annyira rossz, csak ugye zavaró a sok kínai halandzsa, meg felirat, számunkra eléggé "kínai".

Vannnak próbálkozások custom firmware-re, 4.1-es jelly belly-t ráhákolni, de mindegyikkel már a kiadás napján vannak problémák: bluetooth szakadások, tükrözött kamera (vagy hátlapi, vagy a moddolt cm10-ben előlapi), stb.

A legígéretesebb PAT által módosítgatott firmware, mely talán a 16-os béta verzióig jutott, de ő eleinte csak annyit csinált, hogy kihajingálta a kínai szoftokat az eredetiből s azok angol verzióira cserélte. eleinte működött, de amikor mélyebben belenyúlt, akkor jöttek elő az igazi hibák: bluetooth gondok, wifi gondok, stb.

Jelenleg a gyári fw lenne a legjobb, ha vki kihajingálná belőle a kínai szoftokat és rootolt formában bocsátaná a népnek :)

Az angol fw-vel rendelt FIRE-n pont ilyen szoft van :)

Hogy ajánlanám-e?

Igen. 40-45.000 forintért teljesen vállalható kis gépet kapsz, amelyet a nagyok 100.000+ -ért árulnak, s kész.
    A processzora egészen gyors, a pu-ja is szintén gyors. ami meglepő, s kifejezetten jó, a konkurensek, és a nagyok előtt van az I/O műveletek kifejezetten gyorsak, ezzel rendkívül gördülékennyé teszi a dolgokat.

videolejátszásban a killa sample kockásodik elég erősen, de a normálisan kódolt fullhd filmeket viszi, s ki tudod rakni minihdmi-hdmi kábellel tv-re.

• sticky35

tag

válasz dabadab #995 üzenetére

Nekem új szállítmányos Fire van (20121016 S/N), hardver problémám nincsen, a gyári FW-t meg lecserlétem gyorsan CM10-re, az is jól szuperál, szeretem.

Új hozzászólás Aktív témák