Új hozzászólás Aktív témák
-
Van már olyan szolgáltatás (MI) ami egy megadott youtube podcast videóból (adott link) csinál szöveget/leiratot? Vagy ezt bármelyik chatgpt megcsinálja nekem?
-
Van annak értelme, hogy együtt használjunk egy ChatGpt előfizetést (csak kipróbálni)?
Eddig arra jutottam, hogy a jó promptoláshoz előzetes feltételeket, szituációkat érdemes beadni és akkor kapunk helyesebb választ. De az előfizetéses konstrukció megőrzi az előző szitukat.
Mindig töröljem, ha elkezdem használni? Azzal kinyírom a másik ember felépített szituját? Vagy ez lényegtelen? -
válasz
Mp3Pintyo #1088 üzenetére
Köszönöm. Megnéztem pár videódat. Elsőre a Samba lehetne jó lokális futtatásra, mivel csak Word és Excel lenne amivel dolgozni kell és csak magyarul beszélnek.
Azt nem tudom megállapítani, hogy pl 20 felhasználó és a nagyobb modell esetén mekkora gép kellene? Mi az a kicsi meg nagy memória?
Egyáltalán alkalmas-e több felhasználó általi használatra ugyanazon adatbázissal ha egy gépen fut?
A doksik jogtiszták,. Jó részük nyilvános is (pl. EU-s pályázattal kapcsolatos szerződések) mert előírás, hogy ki kell tenni a Netre. Mások bizalmasak (pl. költségvetés). -
Amióta itt jártam, konzultáltam egy szakértővel és meghallgattam egy előadást az AI kisvállalkozásokban történő felhasználásáról.
A problémámra azonban továbbra sincs megoldásom. Minden példa arról szól, hogy max. egy tucat dokumentum felhasználásával/feltöltésével problémákat oldanak meg, adatokat szintetizálnak (csak ezekből a doksikból), rendszeresen elvégzik ugyanazt a feladatot újabb doksikon.
Amit én keresek, hogy milyen konstrukció a megoldása - egyszerűen fogalmazva - pl. annak, hogy van egy könyvtáram és az AI látja a könyveim tartalmát is és én "bármit" kérdezhetek tőle a könyvek tartalmáról.
Nem a teljes megoldást kérdezem, hanem, hogy mi kell hozzá?
- Saját szerver + tárterület a "könyveknek"?
- AI szolgáltatás és egy védett tárhely a Neten ahol tárolom a "könyveket" és megengedem az AI-nak, hogy belelásson? Ha ez mi lesz a login/jelszó párossal? Hogy adom át, hogy ne jusson ki a Netre? -
válasz
DarkByte #841 üzenetére
Így van. Csak most jutott időm. Lehet az is, hogy kell hozzá fejlesztés, de azt sem mi fogjuk megcsinálni, hanem megcsináltatjuk.
A kérdés, hogy lenne-e praktikus haszna? Csak azért, hogy ilyenünk is legyen, nem fogunk bele semmibe.
Amúgy azóta is olvasom ezt a topikot, meg a linkeket amiket itt találok.
Sok menő dolgot találtam, de praktice használhatót még nem. -
Máshol kérdeztem. Ide irányítottak.
Egy kis segítséget kérek. Kis brainstorming kellene.
Azt a feladatot kaptam, hogy nézzek utána, hogy kb. 20 fős projektmenedzser cégben, hogyan tudnánk használni a ChatGPt-t és/vagy társait. Csak ötletelés, de hátha valamelyikőtök már találkozott konkrét feladattal.
Nem kódolunk és nincs komoly IT a cégben. Sok doksit állítunk elő (levelek, jegyzőkönyvek, emlékeztetők, rengeteg fotó videó), sok tervet nézünk, sok dokumentumot kezelünk különböző felhőkben. Használunk pár kormányzati portált.
Rengeteg határidővel dolgozunk, ahol nem egy időpillanatban kell tenni valamit, hanem rendszeresen b*tatni másokat, hogy határidőre meglegyen az eredmény.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Remek áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! i7-1185G7 /32 GB /1TB SSD/TOUCH/15."/
- MSI geforce rtx 4070 ventus 2x OC 12GB
- AKCIÓS áron eladó HP ZBOOK Power G8 WORKSTATION! i7-11850H/32GB/256SSD/15,6"FHD/IPS/GARI
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest