-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Scannerrel behúztam egy dokumentumot,aminél egy lila szín (pecsét)elment bordóba.Teljesen hülye vagyok a photoshophoz,ugyhogy ha meg tudjátok mondani, hogy hogyan kell a színt vissza venni úgy, hogy a lap többi részén lévő fekete betűk,illetve fehér háttér ne változzon?
Próbáltam az élesítés/színégetéssel,de nem akart sikerülni...
Előre is köszönöm a segítséget!
Dodo
Ps:
Vagy a scanner beállításait kellene változtatnom?Ha igen, hogyan?[ Szerkesztve ]
-
Adams007
tag
válasz kapcs-ford #4250 üzenetére
Hello!
Szerintem meg kellene növelni a színek élénkségét (Vibrance), valamint egy kicsit a kontrasztot is lehetne növelni. Nekem így sikerült kb hasonló eredményt elérni. -
Dexter68
addikt
válasz kapcs-ford #4250 üzenetére
Én a Levels (Ctrl+L) vagy a Curves (Ctrl+M) csatornánkénti állítgatásával szoktam ilyen esetekben dolgozni.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
z0d1AK
nagyúr
most a portable cs2-t használtam, mert az angol, de már vagy 3x szivatott meg azzal, hogy 3-4 óra munkája veszett kárba, amikor meghülyült, és kilépett, lefagyott, vagy egyszerűen nem csinált semmit.
én hülye meg nem mentettem, mert 5 perc, mire elment..| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Dexter68 #4257 üzenetére
kezelésben, illetve egyebekben semmi hibát nem találtam, jól ment, minden funkció megvolt, ami nekem kellett.
csak ez volt a bajom, h behalt
bár nem tudom, h nem-e azért, hogy pendrive-n volt a psd file, és esetleg amiatt, de nemtom| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Dexter68
addikt
nincs vele semmi baj, csak halott.
pont mint a kék norvég.Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
ToBeY
nagyúr
Van egy fényképem,aminek sárgás-világos barnás lettek a színei.
Hogyan lehetne a színeket "helyre rakni"? -
Met
nagyúr
Valaki szokott itt filmet nyomtatni levilágításhoz (szitázás, tamponozás)?
Van egy HP Laserjet 1005-ös nyomtatónk, ennél szeretnénk egy kicsit jobbat, mert néha a vékonyabb betűket szögletesen nyomtatja. Ami olyan grafika azt úgy is levilágítatjuk nyomdában...
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Mappa
addikt
Hali
hogy tudnék ennek joval sötétebb hátteret csinálni mert igy vakít nagyon ..probáltam már de nem vagyok valami nagy ps guru...valaki esetleg tud benne segíteni???
nem kötelező megadni
-
tibi72
aktív tag
Sziasztok!!
Egy kérdés: CS4 ben ha ki jelölök valamit és meg nyitom a menü sórt vagy afejlécn a menü sort ,ütemesen áttlácoan filog vibrál.Nem stabil a menü sor.A képen nem látszik de pl.ilyen esetben.Csak akor szünik meg ha ki kapcsolom a GPU-alkalmazást.
Hogy lehetne meg szüntetni a problémát,hogy ne kelljen ki kapcsolni GPU-alkalmazást.
Köszönöm elöre is!! -
qwertly
addikt
Sziasztok nem vagyok egy adobe szakértő ,alapvető képszerkesztéshez elég nekem a ACDsee is,de most olyan gondom van amely valószínűleg kevés a program tudása.Készített a barátnőm egy fotót a város főteréről de egy emberke sajnos rossz helyen volt rossz időben és bele lóg a képbe,vagyis ül egy padon .Mi képen tudnám kiretusálni az emberkét,ne csúfítsa már el a fotót ,vagy esetleg miképpen induljak el.
-
őstag
Sziasztok!
Adott egy kép egy személlyel akinek túl világos lett a képen a haja. Hogyan tudnám kicsit sötétíteni? Köszi -
MODERÁTOR
qwertly: Clone Stamp Tool (S) vagy Healing Brush Tool (J) segítségével eltüntethetőek az ilyen fajta nem kívánt képi elemek. Youtube-on találhatóak a használatáról videók. Esetleg aki ráér itt a fórumon (és nem nagy meló), akkor megcsinálja neked a képet.
dave93: Nemrég volt itt egy kép, amin egy lány volt látható és az ő haja színét kellett módosítani. Fordított volt a helyzet, mert barnából kellett szőkét varázsolni.
Maszkolással megoldható, de erre is vannak tutorialok. Példa
Haj sötétítésHarrrr!!!!
-
őstag
Nagyon szépen köszönöm!
Másik kérdésem hogy van egy olyan képem amin két személy áll, mellettük egy üveges bárszekrény. A lényeg hogy a bárszekrény üvegén látszik a vaku, visszatökröződik, nagyon zavaró. Ezt mivel hogyan lehetne eltávolítani? Egy hasonló lépésről lépésre cikk vagy videó kellene nekem mert még csak most kezdek photoshoppolni -
E-Max
tag
Sziasztok!
Van egy képem, nemrég csináltam, és ki kéne valahogy szedni mögülem a hátteret, csak fehér kéne legyen.
Ha valakinek lenne erre egy pár perce, nagyon megköszönném!
A képet priviben átküldöm, hogyha tud segíteni valaki!Fontos lenne, úgyhogy kérlek segítsetek!
Előre is nagyon köszönöm!# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #
-
Peethy
őstag
Sziasztok! Még nincs teljesen kész az alábbi képem, amit egyik ismerősömnek készítettem névnapjára Ha lennétek szívesek kritikával illetni, azt megköszönném A főbb kérdéseim:
1, A szöveg kissé olvashatatlannak tűnik, nyomtatva lesz (nem itt, hanem majd elviszem vhova, szakmabeliekhez), nem tudom, hogy ez egy A/4-es méretnél megmarad-e. Ha esetleg tudtok jobb megoldást az Outern Glow-nál, akkor az jó lenne. A betűtípushoz ragaszkodnék, ez már így is félkövéren van, nem tudom, hogy miképp lehetne még kövérebbé tenni.
2, Ha nyomtatni viszem, akkor érdemes CMYK-ba átrakni?
3, Bármilyen egyéb észrevétel, minél gyorsabban
Köszönöm!
szerk: pont a képet hagytam ki Itt van: [link]
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
dave93: Az ilyen képek ilyen szempontból nagyon problémásak. Le kell vágni azt a részt, ahol a vaku megcsillant, mást nem lehet vele. Az üveg mögötti dolgok nem nyerhetőek vissza, a visszatükröződés kiégeti azt a részt.
E-Max: Körbevágni szépen, aztán Delete. Ha úgy adódik bármelyikünk megcsinálja.
Peethy: Egészen jól néz ki szerintem, egy Copy General-ban A4-es méretben fényes (vagy matt) keményebb lapra nyomva jól mutatna. A virágos brush kicsit mintha túl lenne méretezve (pixeles lett), de A4-es méretben szerintem nem lesz olyan feltűnő.
Outer Glow helyett lehet még azt is csinálni, hogy duplázod a Text layert (amin a szöveg van), az eredeti alá teszed, Gaussian Blur-t ráengedsz (ízlés szerint, akár több lépcsőben is megcsinálhatod), valami világos Overlay-t erre a mosódott rétegre ráteszel (pl. sárga), aztán olyasmi lesz, mintha világítana. Mint pl. ebben a tutorialban.
Nyomdához nem értek, azt majd a többiek megmondják hogy kell.
Harrrr!!!!
-
Peethy
őstag
Valószínűleg azért ilyen, mert duplikálva volt a layer és kettő szöveg volt, mind2-n volt Outer Glow, az egyiken igaz kisebbre vettem, így legalább kiscit vastagabbak lettek a betűk. Ez a bluros megoldás meg nagyon jól néz ki digitálisan, szoktam is alkalmazni, de egyszer kipróbáltam nyomtatásban és nagyon csúnyák lettek az átmenetek. Egyébként már megkapta az illető (kis javítások után), és örült neki, szerencsére Ő nem ért a Photoshophoz, így nem nagyon veszi észre az apróbb hibákat Azért köszönöm a segítséget
-
Bikerman
aktív tag
ezen a képen a végtagoknál, és ahol bajosak a pixelek, azokat hogy lehetne elsimítani? ha esetleg megcsinálnátok, azt megköszönném...
ragazzi della curva...
-
muveszur
addikt
Sziasztok! Most kezdek ismerkedni a Lightroom-mal és a Photoshoppal... Mind2höz van egy gyorstalpaló DVD-m jönak tűnik az alapok elsajátításához.
A kérdésem a következő lenne... Szerintetek a két program közül melyikkel kezdjem? És Photoshop-hoz tudnátok linkelni olyan tutorial oldalakat, amiket Ti is ajánlatok?
Köszi Nektek![ Szerkesztve ]
-
¤Envy¤
aktív tag
Üdv...
Telepítés közben ezt a hibaüzenetet kapom:Mi lehet a gond?
-
luw2win
őstag
Hali!
Ezt szeretném megcsinálni.[link]
de elakadtam, PS CS4-el munkálkodom.Ezt már nem tudom elérni, mindent ugy csinálok mint ahogyan kellene.De valami nem frankó.
Click on the RGB channel to return to normal. Go back to your Layers Palette and create a new Solid Color Adjustment layer. Make the color white.
A rétegen viszalállitom az RGB channel-t normálra, és csinálok egy uj réteget, és fehérré teszem a Solid Colorba,
De a rétegem csak egy nagy fehérség... és akárhogyis csinálom nem válik ilyenné a ház.
Köszi a segítséget
ÜDv: Máté.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
No-kia
addikt
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
FÖNÖK
tag
hi!
maszkolás tudományát próbáltam elsajátítani, de nem igazán sikerült.
ha a két képet belehúzom a programba a második eltűnik pedig elméletileg ott van.
hogy helyezzem egymásra a két képet?''fekvenyomásnál a helytelenül megválasztott súly az este könnyen diszkóbalesethez vezethet''
-
MODERÁTOR
Nem tűnik el egyik réteg sem. Ha van egy képed megnyitva, arra ráhúzod a másik képet, akkor az eredeti kép alulra kerül, az új pedig rá (a tetejére). Feltéve ha a két kép színprofilja egyezik (RGB-re nem lehet ráhúzni Indexed Color-t).
Az új réteg Blending Mode-ját át kell állítani a megfelelőre (pl. Muliply vagy Soft Light). Az Opacity és a Fill tetszőlegesen állítható...[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
z0d1AK
nagyúr
Valaki itt nem dolgozik/főnökösködik grafikus vagy videós stúdióban Debrecenben, vagy közvetlen környékén?
vagy ha ismerőse van, az is jó lenne!
elég sürgős volna!!!
köszi| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
FÖNÖK
tag
ok köszönöm
de nálam csak egy háttér (réteg) van. ha lenyomom a "v"-t hogy arrébb húzzam altta nem látni a képet, valamit rosszul csinálok.
először nyissak új réteget és abba húzzam bele a második képet?''fekvenyomásnál a helytelenül megválasztott súly az este könnyen diszkóbalesethez vezethet''
-
flash-
veterán
Sziasztok!
van egy problémám.
Egy 530x150 es üres lapra szeretnék 4 kis méretű (150 magas,132,5 széles egyenként)képet beilleszteni photoshoppal,de kezdő vagyok,és nem megy.
le tudná írni valaki pontról pontra hogy hogy csináljam?
kéremköszönöm előre is
-
z0d1AK
nagyúr
új lapként megnyitod az adott felbontású üres lapot. erre ráhúzod egyesével az adott képeket, melyeket előtte szintén az adott méretre igazítottál, egymás mellé teszed, elmented és kész
De ehhez majdnem hogy a paint is elég....[ Szerkesztve ]
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
csimav
őstag
Hy!
Tudna valaki csinálni nekem egy avatart?
150px × 112px Manchester Unitedes háttér és csimav felirat kellene rá.
Nagyon szépen köszönöm előre is.Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
csimav
őstag
Kösz
Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
Orb1337
tag
Üdv,
Magyar nyelvű photoshopon van, a kérdésem a következő: adott egy nagymennyiségű képhalmaz, minden képre azonos logót szeretnék rakni. Melyik paranccsal tudnám ezt meg megvalósítani. Automatizáláson belül a kötegelés talán? -
CarrGomm
aktív tag
Hello.
Van egy olyan gondom, hogy a Liquify szűrőben bármivel próbálok torzítani, alig látok valami változást. Van egy total training videóm, amiben viszont ahogy huzogatja a kurzort egyből látható a változás és sokkal nagyobb mértékben, mint ami nekem látszik. Minden beállítás a szűrőn belül megegyezik azzal, amit a videóban használ az illető, mégse ugyanazt a hatást érem el vele. Ha leokézom akkor viszont látható a torzulás, amit okoztam, de cseppet olyan, amilyennek szeretném, mivel hogy nem látom közben a változást.
Tudja vki mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
-
Orb1337
tag
válasz Orb1337 #4298 üzenetére
Na megvan hogy kell több képre rátenni egy fix valamit, leírom hátha valakit érdekel a közeljövőben:
Műveletek menüt jelenítsük meg (Alt+f9)
Új művelet, majd megszerkesztjük az amit minden képen szerepeltetni szeretnénk, Parancsfájlok/képfeldolgozónál kiválasztjuk a kreált műveletet és jópár perc múlva elis készülnek képeink
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen SSD-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EAFC 25
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Philips LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- iPhone topik
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest