Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Powerbank topik
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- iPad topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Seagate
WWN: 5000C50089E2DE8F
SN: W771B7VH
ST1000LM014
PN: 1EJ164-076
FW: LVD5
DATE: 15414 Site: WU
L P/N: 5h20h24607Ez a 2.5" sshd egy lenovo gepben volt. Tulaj szerint a windows frissitette magat, majd egy folyamatnal megakadt, orak utan sem mozdult. Ekkor a gep bekapcsologombjat hosszan nyomva kikapcsolta a gepet. Utana lenovo bios logo utan nem jutott a gep.
Ekkor jelentem meg en. Probaltam biosba belepni, de nem reagalt a gombokra. Kivettem a hdd -t, utana mar be tudtam lepni.Hozza kototottem az en gephez usb -s tokkal, nem porog fel benne.
Utana beleraktam a gepembe, de ott se porog fel, a bios sem latja.Barmi otlet, javaslat? Hova tudna vinni az adatokat lementeni? A kurton kivul.
Elore is koszonom!"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
válasz King Unique #9310 üzenetére
HDsentinel utan linuxon (is) neztem a particio tipusat, ott is raw illetve unknow volt.
GetDataBack Simple -t probaltam eloszor, az csak merevlemez gyokereben levo fajlokat listazta, a mappakat, illetve azok tartalmat nem.
R-Studio hosszu orakig scannelte a meghajtot, majd majdnem egy oraig tartott neki kilistazni a fajlokat, de megtalalt mindent. A legolcsobb ajanlatt, az 50 dollaros r-studio fat is kezeli az ext4 -et, es szepen le is mentette minden adatomat. Koszonon az ajalnlast!"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
Manjarot hasznalok (linux, ssd -n van a rendszer, nem ezen a hddn). Egy ujrainditas utan nem akart elindulni a rendszer, a hdd re panaszkodott. Kiszereltem a gepbol (dell e6440, aliexpresses atalakitoval az odd helyen), beraktam egy usb tokba, es radugtam egy win10es gepre. Ott a hd sentinel 8 gyenge szektort jelzett, illetve adatmento, particionalo programok nem indultak el, mig a hdd a gepre volt csatlakoztatva.
A hd sentinelben elinditottam egy hdd javitast ( vegig olvassa a winyot, hibas szektorok tartalmat jo helyre masolja). 9 ora alatt szepen lefutott, csak a legelso “blokkban” voltak gondjai, azokat “javitotta”.
Mostmar megnyilnak particionalo, adatmento programok, de raw particiot latnak, ext4 helyett.
Mivel tudnam helyreallitani az ext4 particiot? Csak 1db volt rajta, mindenfele varazslat (titkositas, lvm) nelkul."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
válasz liksoft #8983 üzenetére
Először macrium reflectet próbáltam, de az első százalék után hibával elszállt. Ha bekapcsoltam, hogy skippelje a bad sectorokat, akkor ugyan nem dobott hibát, de ugyancsak az első százaléknál annyira lelassult a másolás, hogy 8-9ezer órát írt hátralévő időnek.
Próbáltam az általad javasolt programot, de az nem látta a megfelelő particiót (gondolom a bitlocker kavarhatott be neki).
Végül a HDD Raw Copy Tool -tal sikerült másik winyóra. 2 óra alatt végzett egy 250 -es merevlemezzel."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
Bad sectoros winyó klónozására (akár képfájlba, akár másik hdd -re) mi a legjobb program?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Egy maxtor diamon max 22 -es típusú 500gb -os merevlemez az egyik napról a másikra meghalt, bios -se látja. Kábel csere volt.
Olvastam neten, hogy ez egy típus hiba, méghozzá firmware hiba, amiben több maxtor és seagate hdd érintett. Garancia nincs már rá, de azért megpróbáltam felkeresni a gyártót, hogy ha már ekkora balf..., hogy hibás merevlemezeket dobnak piacra, akkor legalább ingyen mentsék le az adatokat, de a seagate oldalán egy e-mail címet sem találtam, végül a seagate support twitter oldalára írtam, ahonnan a seagate adatmentő honlapját linkelték. Itt sincs e-mail, csak telefonszám. Van külön szám "Czech Republic, Denmark, Hungary, Lithuania, Romania, Sweden and Rest of Eurozone " lakóinak, de eddig nem mertem felhívni, több okból sem: nem tudom mennyibe kerülne ez a hívás, és nem tudom milyen nyelven beszélnének velem. Angolt írásban jól értem, de kizárt hogy telefonon keresztül érteném, és mégkizártabb hogy tudnék érhetően beszélni.
Közben találtam DIY módszereket: [link] és [link]. Ezekről vélemény? Az elektronika kuka, így szerintem sokat nem vesztenék, ha megpróbálnám.
Bármi tipp, ötlet?
Előre is köszönöm!Szerk.:
A winyó adatai:
SN: 9QM2HYWH
PN: 9GT154-325
FW: MX15 (ez megfelel a seagate féle ST15 -tel)
STM3500320AS
500GB[ Szerkesztve ]
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Ez lenne a problémám.
Bárkinek bármi ötlete, tanácsa?"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Spórolós topik
- Powerbank topik
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SEAGATE Game Drive M.2 SSD for PS5 1TB, M.2
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest