- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
guest
veterán
Sziasztok!
Kb 2 napja szívok egy 5ALI61 -es lappal, a videokártya ASUS V3800TVR Deluxe (TNT2 TVin/out+vr szemü), az opr. Win ME. Már fel tettem a 1.80 és 1.83-as AGP drivert is de sajna 3D-be rögtön fagy. 2D-ben instabilan, de megyeget és TV-t is lehet nézni vele:). Nem tudok detonátort használni, mert akkor a TV in/out nem menne. Tehát szerintem túl nagy lehet az áramfelvétele ennek a kártyának. Találtam valami AGP Utility 140 nevű programot de az akárhogy állítom csak rosszabb lesz. Tehát én azt gondolom hogy akinek megy TNT-vel TNT2-vel annak azért megy mert a sima (in/out) nélküli kártyák nem fogyasztanak annyit vagy ők ATX-es táppál használják nekem ugyanis AT-ssel nem megy renedesen. Szóval a VR-szemüveget asszem berakom a szekrénybe. A kártya dobozán egyébként tényleg ott a matrica hogy ALI chipsettel nem ajánlják :(. Ti mit gondoltok tegyek fel Win2000-et vagy 98-at vagy ATX-es táp?
Zombie -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #29 üzenetére
Ize, ez valasz volt reszedrol...
Akkor az indulasnal erdemes nezni, vagy aida, vagy mittomen. Elvileg alaplap gepkonyveben is benne illik lennie. -
guest
veterán
Hoppá,
elfelejtettem mondani, hogy a lapon a ramslotok melletti kis bordás kütyü eléggé melegszik az mx óta, így hűteni kell. Állítólag akár le is éghet a cucc...
köpet -
guest
veterán
Hi!
Egy 99' márciusi ali61-em van bios ver 1.3, 1x agp és udma33. Ami ment benne eddig:
savage4 - kellett némi küzdés, mert mindig 2x agp módban akart menni, de le lehetett beszélni róla (ali agp control center progi).
vanta - csont nélkül, csak akkor fagyott meg, ha bekapcsoltam a sideband addressinget.
NVidia cuccokhoz kell a nvmax 2.xxx ver progi, ahol a system részben ajánlatos beixelni a supersocket7 compatibility (level 1) és az ali motherboard comp. részeket. Az újabb nvmaxok ezeket már nem tartalmazzák sajna, haljon meg, aki ali-s lapot használ...
gef2mx (eagle) - 12.41 whql detonator teljesen problémamentes, viszont 22.xx, 23.xx nincs kép. A savage után felüdülés, hogy 32 bites szinekkel is jól fut valami s3tc nélkül is. Q3 800*600/32bpp minden maxon (+fsaa 2x) tökéletes, pedig K6-400 van csak alatta.
Próbáltam anno egy inno3d mx200-at is, gond nélkül feltelepült det 12.90-el és ment a 3d is (d3d).
Szóval ha nekem ment, Neked is mennie kell. Érdemes a bios agp beállításait összehangolni a win beállításaival (agp control center), bekapcsolni a k6 feature-it (write combining, write allocation) és hadd szóljon. Bár vigyázni kell, az újabb agp driverek akkor is a 2x agp módot erőltetik, ha a chip nem tud ilyet, ekkor szokott fagyni, hibázni sokat.
Sok szerencsét...
köpet -
Zéé
csendes tag
válasz
Adrian Mole #18 üzenetére
Az alaplap verzióját!!!
-
Adrian Mole
senior tag
Na, szoval megy minden.
Alapok a kovetkezok:
Acorp alaplap, Savage4 noname kartya.
Win98
AGP drver 1.81
Erre jon BIOS frissites a videokartyahoz, facman fele tweak es driver, aztan 31, 33, 35 verzioju driverekbol egy nagy mix. DirectX 8, es megy minden. Ha ilyen marad, megerte vele szivni. -
guest
veterán
Használtan milyen árba van?
-
adiana
csendes tag
A legujabb 1.8-as AGP driverrel most mar Nekem is megy az ASUS V3000 (riva128) ami eddig komolyan fagyogatott. Ugy tunik ezzel a driverrel sikerult megoldani az ALI-Nvidia kompatibilitasi problemat, majd belerakok egy MX400-ast is, kivancsi vagyok azzal megy-e (a driver letoltheto a www.acorp.com.tw cimrol). Igazabol most nincs ilyen gondom, vettem jo ocsoe egy V3-3000-t.
-
jenicel
tag
Hi! Nekem is Acorp 5ALI61-esem van, sőt a környezetemben még legalább 3 embernek. A többségük V3 2000 AGP-t használ minden gond nélkül. Egy embernek TNT2-je van, az is megy gond nélkül. Őszintén én még nem láttam videókártyát összeveszni ezzel a lappal, bár ha mások mondják, akkor biztos úgy van.
Az én ajánlatom, amivel biztos nem lesz gond, az a V3. -
hoborg
csendes tag
A ''megfelelo'' helyett a ''legujabb''-at kellett volna irnom.
-
hoborg
csendes tag
Nekem is eppen 5Ali61-es alaplapom van, es egy TNT2-es videokartyam. Ha megfelelo AGP driver-ed van, ezt letoltheted az Acorp honlapjarol, akkor semmi problema sem lehet vele. Legalabbis nekem meg soha nem volt. Win98-am van.
-
Zéé
csendes tag
Hi!
Kicsit off leszek:
Van egy 5ALi61-em, de nem tudom megállapítani a verzióját! Hogyan lehet ezt megállapítani? -
Adrian Mole
senior tag
A rencer nálam is a kezdésben megjelölt, illetve most éppen Savage4. Nekem mindennel nagy gáz van (w98 fagyás, w2000 egyéb gondokkal együtt csőd).
D3D képességekről van valakinek infoja? -
hi
tag
En ezidaig probaltam mar az 5ALI61-et Savage4-el es TNT2-vel is. Elsore az igaz, nem mukodott,de miutan felraktam az 1.80 Ali AGP drivert utana semmi gond nem volt vele. Sot, mitobb mai napig igy mukodik ez a 2 konfig. TNT2 eseten erdemes tobb detonatort kiprobalni!
Mindenesetre olyan krtyaval probalkozz, amelynek nem tul nagy az aramfelvetele, mert az esetleg problemat okozhat. -
Yutani
nagyúr
Nekem is volt 3 évvel ezelőtt Acorp 5ALI61. Az még az első példányok közül lehetett.
Lényeg a lényeg: Diamond Viper V330-cal hibátlanul működött, ami ugye nVidia Riva 128 chippel van szerelve. Ez tuti megy benne.
Ja, és megy benne az SB Live! is. De ez más téma... :)) -
bundee_rk
csendes tag
Halihó!
Nekem is 5ALi61-esem van és ráadásul annak is a legelső változata. A Savage+D-met akartam egy TNT2Pro-ra lecserélni, de már ott behalt, ha felbontást akartam váltani. Kicsit visszavettem a bios beállításokon, akkor 2D-ben ment jól, de 3D-ben egyből behalt.
Próbáltuk egy GF2MX400-al is, na az már kifeküdt drivertelepítés közben...
Úgyhogy bánatomban megvettem bele haveromtól a Gainward Voodoo Banshee-jét, amivel királyul műxik, csak hát ugye az már régi darab...
Viszont az engem is érdekelne, hogy ATi kártyával próbálta-e már valaki. Egy haveronak vaami régebbi Rage chipsetes van benne, még a Rage128 előtti chippel, az megy benne királyul. Én még az Xpert2000Pro-val próbálkoznék meg.
A legnagyobb baj az, hogy még ha beviszed a géped valamelyik üzletbe, akkor is tutibiztos hogy csak GeForce2 van nekik raktáron, azt annyi... -
Edgeri
senior tag
Hi!
Hasonlóan beszoptam tavaly én is. Vettem egy TNT PRO-t a fent említett alaplaphoz. Elindult, minden ok volt, de a 3d tesztnél nyomott mindig egy reset-et a gép. Visszavittem és közölték hogy a kártya jó. Megkérdezték milyen alaplapom van, majd mondták, hogy az ALI chipshettel nem féf össze, de a dobozán is rajta van (megnéztem, egy matrica van rajta, hogy nem ajánlják ALI chipset-es alaplaphoz). Nekem OEM verziót adtak ergó ezt én honnan tudjam mikor nincs hozzá matricám, hisz még doboz se volt hozzá amin rajta legyen :))
Idegességemben vettem egy savage4-et, azzal nem akadt össze. De szerintem a savage4 kevés dologgal akad össze, cserébe viszont lassú :))
Tehát egy biztos: savage4 32 MB-vel elmegy. A többivel nem tudom :( -
Z_A_P
addikt
Udv Vales!
Leirom tapasztalataimat!
5ALI61 lapom volt+ k62-450. Ujabb revizio (2* AGP+ UDMA 66). Szoval vettem bele egy TNT2-pro-t.
Gepemen volt w98+w2000.
Feltettem akkori aktualis AGP drivert.
W98: bejon,megy szepen. OK. nezzunk 3d-t: fagy.
Fagy mindig 3d-ben. 2D: 100%! 3D: 0%. (fagyas :100%)...
Nezzunk w2000-et: az AGPdriver nem telepult fel rendesen. Nem szamit, nezzuk: 2D: ok! 3d: OK!!??!!
Tokeletesen ment a 3D (3dmark2000,quake 2,stb...)
Hmmm, nezzuk: win2000: PCI modban mukodott a kartya! Vissza W98, van az ALi-nak egy AGP utility programja,ahol van egy olyan mezo: PCI-mode. Be-X-elem, ujraindit, innen TOKELETESEN ment minden 3d-ben is w98 alatt is.
Honap ido mulva feltettem NVMAx-ot (tweaker progi,de nem biztos,hogy ez a neve).
Van egy ilyen opcioja: ALI socket7 compatible mode (valami ilyesmi, lehet 2 opcio is van ra).
Be-X-elem, ujraindit. ALI AGP Utility, AGP mode ON, ujraindit ==> megy! Futott AGP modban is jol.
Azota eladtam a lapot.
Egy ismerosom vette meg. O vett bele egy ASUS GF1-et bele. Az install progija a vid. kartyanak feltelepiti a CD-n adott ,legujabb AGP drivert!
Es ezzel nala rogton ment tokeletesen!
Szoval: legujabb AGP driverrel probalkozni, ha nem megy, PCI mode. (mertem, 3d mark-ban szinte nem volt kulonbseg az AGP-PCI mod kozott). -
Vales
csendes tag
A Savage4-et mások sem ajánlották, bár az egyik haveromnál működik 5ALI61-gyel, viszont sok játék ezt nem támogatja:DDD
-
adiana
csendes tag
Sokan panaszkodnak, hogy csak 1X-es AGP van rajta, de ez NEM igaz, nalam 2X-es van. Szerintem beallitas kerdese, vagy esetleg revizo, de nalam igenis mukodik. Vagy csak BIOS verzio, nekem a legujabb 3.66-os van fen, es ha jol emlekszem van egy ''Enable 2X AGP'' pontom is, de a lenyeg, hogy mukodik a 2X-es (bar haszna semmi).
-
guest
veterán
Nekem is csak 3dfx-es kártyákat bírja, geforce-kal próbálkoztam, de mindig lefagyott tőle! Egyébként csak 1X-es AGP van rajta!
-
Panther
HÁZIGAZDA
Nekem is Voodoo3 AGP van, és tökéletesen ment az előző lapommal is, amin ALi M1641 North Bridge volt talán... de tuti ALi volt. A South Bridge asszem M1543 lehetett. Na mindegy, az alaplap neve PCChips M726MRT volt, ez tuti. Lényeg a lényeg hogy tökéletes működött minden, azóta is így van (a mostani KT7A-ban is).
S3 Savage4-et semmiképp ne vegyél, azt akarták rámsózni a V3 helyett, amikor Bansheeről váltottam, mert azzal egy elég érdekes probléma volt, éspedig: Amíg nem volt fenn a drivere, a windows felállása után szinte azonnal befagyott. Azaz nem is lehetett felinstallálni. Ezt (nagy nehézségek árán) egy Trident ISA-s 256k RAM-os vidkartyaval sikerult athidalni :)) -
adiana
csendes tag
A teszteket elvegeztem az legujabb AGP driverrel is (www.acorp.com.tw), a 3dfx-eknek nem volt ra szuksege, a tobbi meg azzal sem ment. (bar most az ASUS van benne, ennek meg nem probaltam AGP drivert adni).
Egy a lenyeg, szemelyes tapasztalatom szerint es mindenfele utanolvasasbol kiderult, ez az alaplap Nvidia chippekkel NEM mukodik eggyut (bar ugy latszik van kivetel). valaki probalt Ati-t, olyan meg nem volt benne? -
adiana
csendes tag
Nekem 3dfrx-en kivul semmi nem ment benne
Amivel probalkoztam:
- 3dfx Voodoo3 2000 PCI hiba nelkul
- 3dfx Voodoo3 3000 AGP hiba nelkul
- Diamon Voodoo Banshe AGP hiba nelkul
- Savage4 Win is szarakodott,a kartya frissitesi frekijet akarta hasznalni, nagy felbontasban minden bootnal szetesett a kep
- Noname GeForce MX win,quake3,3dmark2000 szepen ment, barmi mas 3d alkalmazas csontrafagyas
- ASUS V3000 AGP (Riva128 chip) win megy, barmilyen 3D-nel csontrafagyas
En egy hasznalt Voodoo3 3000-et (esetleg 2000-et) ajanlanek, 8000-12000eFt-ert megkapod. -
biker
nagyúr
nekem Elsa Gefoce 2GTS-volt benne, 1xagp, 1.72-es aliagp driverrel, és ment rendesen.
3d2001 default 1200(hmhm)
3d2000 default 2900
k6-2+ 500mh@550 128sd -
guest
veterán
Nekem GeForce2 Mx400-as volt de előtte töltsd le a legújabb AGP drivert és 3dMark2000-ben 1800 pont ja 128Mb Ram és Voodoo3 2000 PCI 1000 pont 3dMark2000-ben
-
karib
addikt
Szerintem olvasd el a 6 videokártyás tesztünket. Én egy Ge256-ot ajánlanék, szerintem mennie kéne. Az, hogy a TNT2-vel nem fér össze, nem tudom. Lehet, hogy azóta már kijött új BIOS, új alaplapi driverek, stb. Ezeknek mindenképp nézz utána először.
Az meg, hogy hányszoros AGP-t tud, tök mindegy. Ide-oda kompatibilisek. Nincs semmi szükséged a 2x v. 4x AGP-re sem, mert mindegyik lassú és amúgyis a kártyán lévő RAM-ot használod majd. -
Vales
csendes tag
Szasztok: Nekem Acorp 5ALI61 alaplapom van, amivel az Égadta Világon semmi bajom sincs. Viszont a közeljövőben szeretnék venni valamilyen 3D-s kártyát, hogy a munka mellett játszahassak is végre. Azonban több boltban azt mondták már: hogy a most kapható AGP-s 3D-s kártyák nem működnek az 5ALI61-gyel, mert a Riva TNT2 a chipset-tel nem fér össze, a Geforce2 MX-eknek meg lassú az alaplapon lévő AGP, ami a többség szerint 2x de egyesek szerint csak 1x. Olyat is hallottam, hogy próbálgatni kell de ebben a boltok csak úgy vannak benne, ha beviszem a gépemet és ők próbálkoznak. Nos ez körülményes és nem is bízom meg a szervizekben. Bizonytalan és szomorú vagyok :(((((( Ha valaki tud segítsen, hátha akad valaki, akinek van ilyen alaplapja és jobb fajta AGP-s kártyája. Új alaplapra+procira nincs pénzem és egyébként nem szívesen válnék meg tőle, mert meg vagyok vele elégedve és abenne lévő AMD K6-2 500 procival is.
Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest