- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Asztrofotózás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prego
senior tag
Sziasztok, lenne egy fura kérdésem:
Van egy ACER AL1714-es monitorom 1 darab pixelhibával (bal felső sarokban, nem zavaró), 2003-12-15 vásárlási dátummal. Most gondolkodom egy Samsung Wide 22" beszerzésén, és ettől megválnék.
Rokonom felajánlotta hogy megveszi tőlem, de nem akarom átverni, őszintén szólva sztem 25 ezret nem ér meg a készülék még úgy sem, hogy 4,5 éve 30% fényerőn használom, napi sok órában, szóval nem éppen egy kiégett készülékről van szó, az ő 14" GABA monitorjánál valszeg jobb.
Szerintetek mennyi lenne az ideális ár? -
Caco
csendes tag
Sziasztok!
Van egy trafóhibás AL1916 (ET1916P.040) monitor, és érdeklődnék, hogy tud-e valaki eladni trafót hozzá. Vagy egy helyet, ahol lehet alkatrészt venni ehhez a típushoz.
Köszi előre is a segítségeteket.
Üdv.:
caco
-
MichaelSD
őstag
az Acer P243Wd lehet kapni Magyarországon? Sehol nem találtam a neten.
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Van egy Acer AL1711-es TFT monitorom. Müködik, csak nincs megvilágítása a kijelzőnek, illetve néha felvillan. Ezekben is van valami inverter? Mennyire lehet javítani ezeket? -
snoopy
aktív tag
én ezt néztem ki magamnak. AL2023C
ha valakinek van tapasztlata vele, megoszthatja. -
2o1i
senior tag
Sziasztok!
Ilyen van valakinek: X203W [link]? -
Bocaa
senior tag
Vibrál a monitorom képe !!!!!!!!!!!X223w-a típus. mit lehet csinálni??
-
_Andrew_
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy olyan problémám van, hogy van egy Acer 19" widescreenes tft-m és ha ezt össze akarom kötni a notebookommal (acer 2920 12,1") akkor a monitor vibrál. A hordozhatóság érdekében vettem ilyen kis notebookot, de ha otthon vagyok akkor a monitorral szeretném használni...
Ebben intel x3100 videókártya van, és intel 965 chipset van feltelepítve a gépre (legújabb) A frissítést nem tudom feljebb venni, - mindig 60hz-en van. A monitor felbontása 1440*900 és ezt be is állítottam. A monitor driver is fel van telepítve rendesen.
Ui.: Windows Vista Home Premium 32 bit fut a gépen.Légyszi segítsetek.
-
samsungz400
csendes tag
sziasztok!
Acer P221W röl mi a véleményetek?
Esetleg valakinek van személyes tapasztalata ezzel a moncsival? -
bombadil
tag
Sziasztok!
Valaki a #32-reÉn is hasonló cipőben járok...
-
horvathpeter
aktív tag
És az CrystalBrite-s? Az X szériások azok? Én X193W-t akarok és nem tudom, hogy az az-e!
-
Bocaa
senior tag
Ma kaptam egy x223w-t eddig meg vagyok elégedve.A 17-22 colra átállás wááo volt.
Nem tudom hogy ez jó monitor de nekem megfelelel a 2500:1 kontraszt és 5ms és 170 a betekintési szög. -
horvathpeter
aktív tag
TFT
Amugy az X szériás Acereke CrystalBrite-sek? Mert a P széria az az!
Mert iylet akarok ! http://gepbolt.hu/cikkek/reszletek/pag_cikkreszletek.aspx?CIKKID=58737203Előre is köszi!
-
horvathpeter
aktív tag
Acer P193W 19" Wide személyes tapasztalat?
-
Ugocsa
csendes tag
Mivel Racecam barátunk zárta az 'Azonalli monitoros kérdések órája' topikot, így ide kell hogy feltegyem a kérdésemet:
Mi is pontosan a különbség egy TFT és egy LCD monitor között?
Bocsi az offért.
-
Brahma
csendes tag
Jómagam is egy Aceren gondolkodom mert az ár/érték arány nagyon incsiklandozó. Viszont a segítségetek kérném!
Az árgép (remélem szabad linkelni) oldalán mind a 2416Ws (http://www.argep.hu/product_369525.html), mind pedig a 2416WB (http://www.argep.hu/product_612938.html) 70e alatt kapható és folyamatosan esik még lejjebb. Ha jól értem (jól értem?) a különbség a panel típusában van. Tehát a 2416Ws-t érdemes akkor a kettő közül megvenni? Eltérő adatok vannak: a Ws fényereje nagyobb, 1ms-al lassabb viszont 178 fokos a látási szög, a WB esetében pedig 5ms és 160 fokos látószög van megadva, azaz nyilván eltér a két típus... MELYIKET VEGYEM?
Mellesleg jelenleg Samsung 913n (4:3-as) moncsim van, filmet nézek főleg és netezem, s ha ennek a (remek) minőségét hozza az Acer, akkor tökéletesen elégedett leszek. Hozza?
A másik kérdés: pár évvel le vagyok maradva a technikai tudásban. Milyen hátrányom származik ha sima VGA csatlakozós monitort veszek és nem DVI-set? Lehet h hülyén hangzik... de akkor ez a HDCP már valami közös TV-s PC-s szabvány? Vagy mi? Manapság a videókártyák ilyen kimenetesek? Vagy mi?
A lényeg: Ws vagy WB?
-
Valakinek vannak tapasztalatai más árkategriájú acer moncsikkal is?
-
Acer AL2216W - 22"-is wide DVI-s moncsi
végre leteszteltem rendesebben
-pixelhiba mentes
-a szinek szépek (alacsony fényerővel romlik a szinvilág, mintha kifakulna)
-tökéletesen éles kép
-a fekete nem annyira megnyerő (a kép bal szélétől 8cm-re egy cm széles sávban függőlegesen majdnem teljes magasságában világosabb csík van, ami szürkén már nem észrevehető)
-van még rajta két enyhén zavaróbb világos folt egy a képernyő legtetején ez is kb ott ahol a világosabb csík van, csak teljesen a keret mentén, ez kb 2-3mm széles lehet és amikor pl egy ablakot mozgatok és ott halad el az ablak felső szinátmenetes része, akkr elég hülyén néz ki, de mozgó képen és szines változatos hátteren nem látni, a másik ugyanilyen az a bal alsó sarokban ugyanaz ez is
-fps faxán m1 egyáltalán nem észrevehető a húzása (5ms), a jóöreg Unreal Tournamenttel teszteltem le (játszható sebességgel fut 1680*1050-es felbontásban), jó régi game
, sajna más fps nem bírja ezt a felbontást, szaggat mint állat, szal a többi fps-em csak kissebb felbontásan megy azok meg úgy homályosak... szal ha valaki ilyen moncsit akar játékra venni, az jobb ha számol egy izom masinával, akinek meg olyan izom gépe van, hogy egy mai dx9-es game elviszi ebben a felbontásban annak meg talán van egy kis többlet pénze, hogy egy fokkal jobb monitort vegyen
-természetesen ilyen képmérettel a tömörített videók (xvid, divx...) szar képűek, de ez nem a monitor hibája, csak ne lepúdjetek meg, ha ekkora moncsit vesztek...
-a monitor nem dönthető illetve nem állítható a magassága sem
-bazi fényes tud lenni most contrast 30 - brightness 20 -as beállítással használom ez is néha világos, de alatta már valahogy romlanak a szinek
az árát megéri Én asszondom... nemtom otthon mennyi volt, de itt egy minimállal volt csak drágább egy LG 19"-osnál, gondolom azért megérezni a képkülönbséget meg azt, hogy az LG 5000:1-es kontrasztal nyomul, nem 700:1-el...szal ha a képméret fontosabb a minőségnél akkor hajrá
erről ennyit... -
<Robi>
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap megérkezett az AL2223W monitorom!
A csucstermekek.hu-ról rendeltem, ahol pixelhiba garancia külön nincsen, így eléggé izgalmas volt amíg be nem kapcsoltam....... de szerencsére semmi probléma nincsen vele!
A tapasztalatok így egy nap után:
- eddig 19"-os crt-m volt, de még ezután is jóval nagyobbnak tűnik a 22" wide (a felbontás miatt),
- a képminőség nagyon király (max felbontáson)
- ezzel teszteltem: http://download.chip.eu/hu/download_hu_168217.html (hibamentes, tökéletes kép végig),
- filmek: a hatalmas felbontás miatt kicsit pixelesek a videók, de ha messzebről nézem, akkor már egész jó,
- játékok: (a gépem: barton 2500+; 1 GB memória; Radeon 9800 Pro) eddig csak 2-t néztem meg: a SOF2-t (ez ugye elég régi, sajnos nem tudja az új felbontásokat, de tűrhető), a másik: Hellgate London (ez már ismeri az 1680*1050-et, és teljesen jól megy), tehát a 2 játék tökéletesen megy, 1 hibát tudnék említeni: amikor hirtelen mozdítom az egeret, akkor néha "kettészakad" a kép egy pillanatra......Ezek alapján mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a szériát(AL...23W).
-
Most vettem egy AL2216W-t eddig ok... sztem olcsó és dvi-s
a feketéje nem az igazi, de eddig ennyi baja van, nomeg a magasság állíthatóság hiánya nem jó pontok, de olcsó és eddig jó... hamarosan jobban letesztelem
Tudtok ajánlani valami jó monitor beállító/tesztelő progit? Majd megnézek valami tft tesztet is a cikkek közt hátha írnak valami ilyen progit, de egyelőre nem ilyesmivel töltöm az időmet. -
klimokrisz
tag
Hello mindenki!
Van egy ilyen monitorom: Acer AL1916W
A monitor felső részén az elmúlt napokban vízszintes, 1-2 pixel szélességű, az egész képernyőn átnyúló világos csíkok jelentek meg
(én 3 darabot látok, egy nagyon erős, a másik kettő kevésbé domináns, de látható).
Szerintetek ez mi lehet? A monitoron még van garancia. Ezt vajon kifogják, cserélni vagy nem?üdv.: krisz
-
Plague1
tag
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni tőletek hogy a TFT monitorok mennyire alkalmasak játékra mivel olyant hallottam hogy lassú a válaszideje. Amúgy egy ilyenen gondolkodtam: Acer X193W LCD 5ms 300cd/m2 2000:1 16:10
-
CséZé
őstag
Hi!
Valaki tud az Acer x203w monicsjáról egy-két szót mondani? Esetleg megvehető? -
Gyuszi77
csendes tag
Az AL2623W nekem is izgatja a fantáziámat, jó lenne, ha olyan valaki tudna írni róla véleményt, aki használ ilyet.
A neten a következő teszteket találtam:http://www.testberichte.de/preisvergleich/level4_pc_magazin_81782.html
http://www.pcpro.co.uk/reviews/110697/acer-al2623w.html
http://www.trustedreviews.com/displays/review/2007/04/23/Acer-AL2623W-26in-Widescreen-LCD/p1A legutóbbi kicsit lehúzta, de ennyi pénzért nekem nem hiányzik a pivot, meg a magasságállítás. A HDMI bemenet sem létkérdés, egy egyszerű hdmi-dvi átalakítóval megoldható.
Viszont lenne egy kérdésem. Mi a különbség a ET.L810C.002 illetve a ET.G23WZ.003 kódszámú modell között? (azon kívül, hogy az egyiknél 6, a másiknál 5 ms frissítés van megadva) -
Van ez az Acer AL2623W – 26''-os monitor. PVA paneles és ocó
Lehet tudni erről valamit? -
_Roy_
tag
Hali! Nekem egy acer 1722-es (17"-os TFT) monitorom van. Az a helyzet, h most 2,5 év után jött elő egy olyan hibája, hogy vékony, 1 pixelnyi függőleges csíkok vannak rajta amik halványan el vannak szineződve, nem annyira vészes, pl fehér részeknél, nem, inkább a szinesebb képkeél, ami viszont zavaró, mert képeket szerkesztek, meg netezés közben is elég zavaró. Szóval dvi kábellel csatlakozik, de kipróbáltam a vga-t is, azzal is ezt csinálta, másik monitort is raktam a gépre, és az jó volt. Szóval most itt vagyok és nem tom, h mi a hiba oka. Ha valakinek van ilyen tapasztalata, megoldása, akkor azt szívesen fogadnám.
Köszönöm. -
Elydan
aktív tag
Sziasztok,
ma vettem egy acer x193w típusú monitort. Nem tudom,hogy a monitor hibája-e de néha,egy fehér vonalas vibrálás látszik a képernyőn egész szélességben. Amikor belépek az Ati catalystba és rálépek a Information center menübe,akkor ez a vibrálás folyamatosan van... Gyenge ehhez a felbontáshoz az X300-as karim? Vagy hibás a monitor?
Ha vkinek van ilyen típusú monitorja,kérem írja meg,hogy hogyan kell fizikailag a dölésszöget beállítani. Mert én ráraktam a talpjára,és azóta onnan nem sikerült elmozdítanom. Mondjuk nem is igen erőltettem,mert nem akarom,hogy eltörjön... -
Tizedes1
aktív tag
válasz
RoyalFlush #5 üzenetére
Harmadik éve használom a Acer AL1751A típust. Semmi pixelhiba. Analóg és digitális jelen keresztül is tökéletesen működik. A TN panel miatt az oldalaknál a szürkeség látható, de nekem csak a Thief játéknál volt zavaró. Filmnézésnél nem volt problémám. A kontrasztot és a fényerőt kb 15-re csökkentettem, mert nagyon fényes a képe félhomálynál ill sötétnél. fényes szobában is remekül látható a képe. Hangszórója az elvárt szintet hozza, keveset használtam. Utánhúzás egyáltalán nincs, színhűsége jó. Több tesztet is lefuttattam mint vételkor,mint időközönként és se konvergencia, sem más hiba nem jelentkezik.
nagy kár, hogy csak 17"Viszont jól kifogtam.
bár egy 20-22" TFT-re ilyen jó tulajdonságokkal szívesen cserélnék.
Üdv. -
<Robi>
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A közeljövőben fogok venni egy ilyen monitort: ACER AL2223W.
Kíváncsi vagyok minden pozitív és negatív véleményre (70-80 ezerért nem akarok olyan monitort venni, ami bármi miatt nem tetszik).
Eddig csak jókat olvastam és hallottam róla, de még kellene egy kis bíztatás.
BUÉK
-
C!Cq
csendes tag
ohh éstényleg
ott van hogy 160 as betekintési szög) =
aakor pedig hagyom, hacasknem találok valahol még régi pva-sat
ennél többet pedig nemszeretnék monitora költeni ugyh nézek inkább 22 est) =
szért köszööm -
C!Cq
csendes tag
egyébként a pcland.hu n árulnak több tipust
-
C!Cq
csendes tag
szoval azt hitem hogy csak a 2423 nál volt panelváltás!! most akkor ez a 2416ra is igaz?
-
koverg
csendes tag
Sziasztok!
Ebből el lehet dönteni, hogy milyen panellel van szerelve?
ACER MONITOR LCD 24" AL2423WD DVI 5MS
Cikkszám: ACR ET.F23WZ.D03Köszi a segítséget.
-
_az
senior tag
hi
acer-t használok 4 éve és tök elégedett vagyok vele
egyébként elég jó márkanév.
ami a laposodást illeti, egyrészt újabb játékok támogatják a 16:10-et, másrészt ez a diablo2-n nem segít.
én olyat láttam már monitoron, hogy váltani lehetett, hogy 16:10, vagy 4:3 módban működjön, utóbbinál a kép szélére került 2 fekete sáv, úgy hozta össze. fullosabb multimédiás monitoroknál ez valószínább...
-
tzoli986
tag
valaki tud az acer x193w tipusú monitorról mondani valamit.most az egyik nagyobb boltban van 40ezerért.kíváncsi vagyok,hogy megéri e az árát vagy mégis milyen.leginkább filmezni kéne és cod2-zni.köszi
-
ngabor2
nagyúr
nem tudom, hogy a monitor, vagy a vidkártya a hibás(abb) a következő problémában:
alaplap: via epia px, VIA VX700 északi híddal, amiben VIA UniChrome Pro II IGP van. ez ki van vezeetve DVI-re is. ez be van dugva egy Acer AL1715msd monitorba, ami bekapcsoláskor az "input not supported" felirattal örvendeztet meg. ami a legjobb, hogy a kép teljesen jó, csak ugyebár ez a felirat...
a google-t már kérdeztem, amit ajánlott, az nem jött be. azt ajánlotta, hogy a videót állítsam agp-re pci slot helyett. a hiba megmaradt. a csatlakozást is lehetett változtatgatni, de csak akkor adott a dvi-n jelet, ha azt dvi-re, vagy dvi + crt-re állítottam.
analóg csatlakozáson keresztül van kép, csak ha már van dvi, azt szeretném használni, mert élesebb, egyszerűbb.
-
RoyalFlush
őstag
Acer AL1751 típussal kapcsolatban van valakinek személyes tapasztalata ?
-
látom nem nagyon fut a téma
ayért mégis megkérdeném a dolgot...
általában milyenek az acer monitorok? tapasztalatok érdekelnének, mert itt (dániában) elég olcsóak ezek...
illetve egy másik kérdés ami nem is annyyira ide tartozik: a 16:9-es moncsikon hogyan oldható meg, hogy egy 4:3-as játék ne legyen lapos? (remélem értitek mire gondolok) pl diablo 2-t szeretem nagyon, aztán azt 800*600-ban lehet csak játszani(vagy 64ö-ben de ez ebböl a szempontból lényegtelen)... aztán attol tartok, hogy lapos lenne a karakterem feje... meg nyújtott a pálya... lehet valamit beállítani ezeknek a moncsiknak ilyen 4:3-as felbontásokra? (láttam már olyan eizo moncsikat amik tudtak olyat, hogy eredeti méretben futottak ha kissebb volt a nativ felbontás, azaz az 1024-es moncsin a 800*600 az nem lett kihúzva hanem megtartotta a képerrnyő az eredeti pixeleket, amitől ugyan kissebb lett a kép, de éles volt és nem torzult a kép)jó fura lett a fórum, nem láttam vagy június óta
-
regos
tag
sziasztok
2 napja vettem fent nevezett monitort.
szép is jó is tetszik is.annyi problémám lenne (nem nagyon értek hozzá),hogy max.felbontáson rebeg a kép picit.
gondolom a Hertz miatt (1680x1050 60Hertz)
drivert nem találtam hozzá,ha valaki tud segitsen már egy linkkel.
tudom Plug and Play,tehát nem kell driver.
de hátha számit valamit.
előre is kössz a hozzáértők válaszát. -
tempx
tag
A topic összevonás örömére megismételném a lezárt topikbeli utolsó hozzászólásomat:
Sziasztok,
Az ACER-nél az AL2423WB, tehát a TN paneles verzió a WA utódja, és a WA meg fog szűnni, vagy csak lesz kétféle párhuzamosan és az egyik drágább, másik olcsóbb lesz?
Hol érdemes a PVA paneles WA-t venni?
thx
-
ngabor2
nagyúr
a viszonylag nagyszámú, 1-1 típusra vonatkozó kis topik helyett érdemesebb egyetlen gyűjtőtopikba összefogni a dolgokat. soka sikert hozzá, induljon az összevont segítségnyújtás!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Torrent meghívó kunyeráló
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- DOOM - The Dark Ages
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- LG 27UP650P-W IPS Monitor! 3840x2160 / 5ms / 60Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR75Q-B GAMING IPS Monitor! 165Hz / 1ms / 2560 x 1440 / G-SYNC / FreeSync
- FÓLIÁS LG 32UR500-B VA Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync / 4ms
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple TV eladó
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest