Új hozzászólás Aktív témák

• Baliszoft

csendes tag

Vegso elkeseredesemben itt probalkozom. A fennti alaplappal szerelt gepem (Abit SR7-8X SiS648, iP4 2.4 Ghz, 512 Mb, Geforce Fx5600-128Mb, Maxtor Dmax9 80Gb HDD, Asus DVD, Plextor 716A DVD-RW, SB Live! + egy halokartya, Win98SE) egyszeruen nem hajlando DMA modban kezelni se a HDD-t, sem a DVD olvasot, illetve az irot. Gyakorlatilag sikerul bekapcsolnom a DMA-t, mindharom eszkozre, de ez egybol olvasasi hibakat general, teljesen hasznalhatatlanna teve ezzel oket. Altalaban a windoz elindul, neha persze fagy, neha egy-egy ablak hogy ez meg az nem tudott elindulni. Nagyobb zip, cab, install filek, CRC hibakat jeleznek, meg a ''lassu'' UDMA 2-es (jol tudom 66Mb/s ?) DVD olvasorol is!

Mindent megprobaltam! Pakolgattam a drive-okat ide, oda (mindegyik CS-re jumperelve). IDE kabeleket csereltem/vettem, teljesen feleslegesen. Letoltottem a legujabb drivereket, mindenhez. Ennek ellenere lehetetlen DMA modban hasznalni egyik IDE eszkozt sem, mert egybol ''felre olvasnak/irnak''. Eleg bosszus vagyok, mivel nemreg szereztem be egy (jonak mondhato) DVD irot, amely atlagban 8x-os sebesseggel lenne kepes rippelni, de a HD nem tudja felirni csak kb 2x-es sebesseggel. Ahogy engedelyezem a DMA-t megbolondul a gep.

Arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy ez az alaplap HULLADEK!
    Esetleg valakinek lenne barmilyen tanacsa (amit meg nem probaltam) szivesen fogadnam! Elore is koszi!

Új hozzászólás Aktív témák