Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• redstar_

csendes tag

válasz shad #55 üzenetére

Tudtam, hogy már jó lesz! Örülök neki hogy megoszthattam és nem kellett fölöslegesen eladnod a cuccaid.:)

• redstar_

csendes tag

válasz shad #53 üzenetére

Akkor már nem is fog;)

Örülök neki, hogy segíthettem!!!:)

• redstar_

csendes tag

válasz shad #51 üzenetére

Bocsi a késésért de 2 napja az ágyat nyomom és hányok fél óránként elkaptam valami nyavaját...

Ezért inkább kiraktam a filet, töltse le akinek kell. Benne van az eredeti is ha nem sikerüle elmenteni.

http://i.am.not.lame.hu/gagp30kx.zip

Várom a véleményeket.

[Szerkesztve]

• redstar_

csendes tag

Hali!

Én is megkaptam a BIOS beállításokat és nekem nem segítettek! Már egy hónapja van meg az Abit KV8 Pro-m és mióta megvan a jó öreg Radeon 9700 Pro-m furcsán viselkedik, mint ahogy mindenkinek az ATI kártyák a VIAK8T800 csipszettel szerelt alaplapokban. Tehát akármelyiket választod mindegyiknél ez a gond. MSI Asus Abit stb... :(( Egyikben sem megy!!!
    Olvastam rengeteg ittohoni és külföldi fórumot és SEHOL nem tudnak annál jobb megoldást annál, hogy vegyek őj lapot N-Force-al vagy cseréljem le a karim egy Gforce-ra. Mivel nem vagyok valami nagy Nvidia fan ezért eléggé húztam a számat és úgy döntöttem ha törik ha szakad akkor is rájövök, hogy mi a gond.
    Sokat lehetett olvasni BIOS-beállításokról Fast Write Off 4x AGP stb. Nos sztem az nem megoldás ha lebutítod a kártyád. Annak semmi értelme!
    A VIA fórumán is izzanak a billentyűzetek és mindeki keresi a megoldást de csak a sötétben tapogat mindenki... Sokan írták hogy nem a hardverek összeférhetőségével van gond hanem a driverek nem az igaziak. Később kiderült hogy igen ez a gond.
    Egyesek szidják az ATI-t hogy nem tudnak olyan kártyát építeni ami szabványos. De könyörgöm, minden más lapban miért megy akkor a kari?
    Mások az ATi driverek szidják amik szintén működnek.
    Ezért elkezdtem megnézni a VIA drivereket hátha azokkal van a gond. És igen. Ki kell, hogy jelentsem a ViA a hunyó és ők nem adnak már ki egy jó ideje normális chipset drivert. Ugyanis egyik fórumon írták hogy állítsam át a VIA CPU to AGP Controller driverét egy sima PCI to PCI híd driverre. Meg is tettem és innentől kezdve tökéletesen működött a kártya minden játékban, nem fagyott le, nem indult újra a gép nem szállt el a kép stb... Csak egy gond volt. Ha a videókártyád ezzel PCI-osként van kezelve egy csomó dolog nem működik rendesen. Pixelesek a textúrák nincsenek szűrések, a videókártya ezen részét nem használja ki egyik játék sem. Ez sem jó megoldás és elkeztem keresni egy másik driver ennek a drivernek a helyére. Felraktam a windows által ''ajánlott'' VIA CPU -> AGP-vezérlőt. A probléma ugyanaz volt mint a VIA-s driverrel. Utánanéztem ennek a Microsoftos drivernek, hogy hogy működik ez az egész: http://www.microsoft.com/whdc/device/display/agp/uagp.mspx .
    Kiderült, hogy az egész működéséért Athlon 64-es procival a GAGP30KX.sys file felel. Magyarul mikor felinstallálod a VIA CPU -> AGP-vezérlőt és megnézed az illesztőprogram részleteit akkor ezt a filet jelöli mega windows. Ezt a filet kicsit megbuheráltam és összejött a dolog!!!! Tegnap előtt hajnal óta 1 kerek egész napon át ment a gép rajta a Future Mark 2005el és egész nap tesztelt és mire hazaértem este NEM VOLT SE ÚJRAINDULVA SE KIFAGYVA SE SEMMI GOND a géppel. De mikor rögtön utána elindítottam egy NFSU:2-t és nem fagyott ki az első 10 mp után (mert a régi driverrel kifagyott) már éreztem hogy ez jó lesz.

Örülök neki, hogy megtaláltam a gyógyírt már megosztottam pár emberrel és azóta tökéletesen működik mindegyiküknek a gépe.

Most leírom pontosan mit kell tennetek:

Start menü>Vezérlőpult>Rendszer>Hardver Fül>Eszkökezelő>Rendszereszközök>VIA CPU to AGP AGP2.0/3.0 Controller>Tulajdonságok>
    Illesztőprogram>Frissítés...>Nem, most nem>Telepítsen listából....(halkadóknak)>Ne legyen keresés. Magam....>VIA CPU -> AGP-vezérlő>Befejezés.

Ezzel így még nem jó mert kell a módosított GAGP30KX.sys amit elküldök bárkinek kérésre.

Megkeresed a \WINDOWS\system32\DRIVERS\GAGP30KX.SYS-t és átnevezed GAGP30KX.SYS.BAK-ra.
    A tőlem kapott filet bemásolod a helyére és újraindítod a gépet és egyből indítod elfelé a tesztet vagy a gémet és örülsz, hogy nem kell hardvert cserélned:)

Remélem sok embernek segíthettem ezzel, használjátok egészséggel:).

Csak így utólag azért beírom a drivereimet:

Windows XP SP2, DirectX 9.0c
    ATi: wxp-w2k-ccc-8-082-041130a-019577c-english-only.exe
    ViA: VIA_Hyperion 4in1_v455vp1.zip

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés