Új hozzászólás Aktív témák
-
redstar_
csendes tag
-
redstar_
csendes tag
Ja és 1.9es BIOS verzió van a lapon!
-
redstar_
csendes tag
Hali!
Én is megkaptam a BIOS beállításokat és nekem nem segítettek! Már egy hónapja van meg az Abit KV8 Pro-m és mióta megvan a jó öreg Radeon 9700 Pro-m furcsán viselkedik, mint ahogy mindenkinek az ATI kártyák a VIAK8T800 csipszettel szerelt alaplapokban. Tehát akármelyiket választod mindegyiknél ez a gond. MSI Asus Abit stb...Egyikben sem megy!!!
Olvastam rengeteg ittohoni és külföldi fórumot és SEHOL nem tudnak annál jobb megoldást annál, hogy vegyek őj lapot N-Force-al vagy cseréljem le a karim egy Gforce-ra. Mivel nem vagyok valami nagy Nvidia fan ezért eléggé húztam a számat és úgy döntöttem ha törik ha szakad akkor is rájövök, hogy mi a gond.
Sokat lehetett olvasni BIOS-beállításokról Fast Write Off 4x AGP stb. Nos sztem az nem megoldás ha lebutítod a kártyád. Annak semmi értelme!
A VIA fórumán is izzanak a billentyűzetek és mindeki keresi a megoldást de csak a sötétben tapogat mindenki... Sokan írták hogy nem a hardverek összeférhetőségével van gond hanem a driverek nem az igaziak. Később kiderült hogy igen ez a gond.
Egyesek szidják az ATI-t hogy nem tudnak olyan kártyát építeni ami szabványos. De könyörgöm, minden más lapban miért megy akkor a kari?
Mások az ATi driverek szidják amik szintén működnek.
Ezért elkezdtem megnézni a VIA drivereket hátha azokkal van a gond. És igen. Ki kell, hogy jelentsem a ViA a hunyó és ők nem adnak már ki egy jó ideje normális chipset drivert. Ugyanis egyik fórumon írták hogy állítsam át a VIA CPU to AGP Controller driverét egy sima PCI to PCI híd driverre. Meg is tettem és innentől kezdve tökéletesen működött a kártya minden játékban, nem fagyott le, nem indult újra a gép nem szállt el a kép stb... Csak egy gond volt. Ha a videókártyád ezzel PCI-osként van kezelve egy csomó dolog nem működik rendesen. Pixelesek a textúrák nincsenek szűrések, a videókártya ezen részét nem használja ki egyik játék sem. Ez sem jó megoldás és elkeztem keresni egy másik driver ennek a drivernek a helyére. Felraktam a windows által ''ajánlott'' VIA CPU -> AGP-vezérlőt. A probléma ugyanaz volt mint a VIA-s driverrel. Utánanéztem ennek a Microsoftos drivernek, hogy hogy működik ez az egész: http://www.microsoft.com/whdc/device/display/agp/uagp.mspx .
Kiderült, hogy az egész működéséért Athlon 64-es procival a GAGP30KX.sys file felel. Magyarul mikor felinstallálod a VIA CPU -> AGP-vezérlőt és megnézed az illesztőprogram részleteit akkor ezt a filet jelöli mega windows. Ezt a filet kicsit megbuheráltam és összejött a dolog!!!! Tegnap előtt hajnal óta 1 kerek egész napon át ment a gép rajta a Future Mark 2005el és egész nap tesztelt és mire hazaértem este NEM VOLT SE ÚJRAINDULVA SE KIFAGYVA SE SEMMI GOND a géppel. De mikor rögtön utána elindítottam egy NFSU:2-t és nem fagyott ki az első 10 mp után (mert a régi driverrel kifagyott) már éreztem hogy ez jó lesz.
Örülök neki, hogy megtaláltam a gyógyírt már megosztottam pár emberrel és azóta tökéletesen működik mindegyiküknek a gépe.
Most leírom pontosan mit kell tennetek:
Start menü>Vezérlőpult>Rendszer>Hardver Fül>Eszkökezelő>Rendszereszközök>VIA CPU to AGP AGP2.0/3.0 Controller>Tulajdonságok>
Illesztőprogram>Frissítés...>Nem, most nem>Telepítsen listából....(halkadóknak)>Ne legyen keresés. Magam....>VIA CPU -> AGP-vezérlő>Befejezés.
Ezzel így még nem jó mert kell a módosított GAGP30KX.sys amit elküldök bárkinek kérésre.
Megkeresed a \WINDOWS\system32\DRIVERS\GAGP30KX.SYS-t és átnevezed GAGP30KX.SYS.BAK-ra.
A tőlem kapott filet bemásolod a helyére és újraindítod a gépet és egyből indítod elfelé a tesztet vagy a gémet és örülsz, hogy nem kell hardvert cserélned
Remélem sok embernek segíthettem ezzel, használjátok egészséggel.
Csak így utólag azért beírom a drivereimet:
Windows XP SP2, DirectX 9.0c
ATi: wxp-w2k-ccc-8-082-041130a-019577c-english-only.exe
ViA: VIA_Hyperion 4in1_v455vp1.zip
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- RAM topik
- Android szakmai topik
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest