- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
éN79
addikt
Na megérkeztem.
A jó dolgok: a lap gyönyörű, a heatpipe eddig tökéletesen működik és tökéletesen hangtalan
, a deszka egyszerűen űberkirály.
Sata II-es Samsung vinyómra a Win telepítés bekapcsolástól számítva a Win végleges felállásáig egy 20 gigás rendszerpartició teljes formázása (tehát nem a gyors NTFS formázás mellett) alkalmazásával mintegy 19 kemény percet vett igénybe.
Szép és szuper a lap!
Viszont!
1: SimonMágus tanácsát megfogadva a memóriákat kattanásig benyomva SE volt hajlandó elindulni a gép, ha a memók az 1-2 slotban voltak (sípolt mint a bolond), a 3-4-ben meg működik.
2: A telepítés default beállítások mellett történt, de a Biosban beállítottam, hogy a cpu hűtő 40 foknál induljon el, addig 80%-on menjen (ha jól értelmeztem ezt a beállítási lehetőséget). Elindult a telepítés és kb. 3 perc után szépen elkezdett sípolgatni a rendszer, mindez addig tartott, amíg le nem húztam a speakert az alaplapról. Feltelepítés után kikapcsoltam ezt az opciót, azóta nem ad ki sípolást, ha 40 fok fölé megy a proci.
3 És a slusszpoén: baromira örülvén annak, hogy igen kevés viszontagság árán sikerült feltelepíteni a rendszert + SP2 is felkerült a megfelelő driverek után, gondoltam nézzük a widgeteket, amik a proci terheltségét, memóhasználatot, duálmag működési terheltségét jelzik. Na meglepődtem: dualcore monitorozásánál csak EGY indikátor jelent meg.
Gondoltam feldobom az AMD progiját, ami erre szolgál és ezt a csodálatos üzenetet kaptam:
''Your system is equipped with multi-core processors, however support is not enabled in your OS and/or BIOS. AMD Power Monitor can not display information on all processor cores.''
A bios, a CPU-Z, az Everest, a Rendszer/Hardver Eszközkezelő és a CBID is X2-nek látja a procimat, mégis csak egy mag megy benne. (megnéztem olyan alkalmazásokat, ami használja a két magot, valóban egy műxik.)
A tippem a következő volt: bios update (de ez mára kiderült számomra, hogy az 1.4 (11.11.2005), tehát a legfrissebb), vagy a laphoz mellékelt lemezen található driver nem jó (a readme file-ban a következő található: AMD Athlon™ 64/Sempron™/Turion™ 64/Opteron™ Processor Driver
Version 1.2.2
(Windows® XP, Windows® Server 2003)
REQUIREMENTS:
1) AMD Athlon™ 64/Sempron™/Turion™ 64/Opteron™ systems with ACPI 2.0 processor performance control objects
2) Windowsâ XP or Windowsâ Server 2003
Itt mintha nem szerepelne az X2
Ma letöltöttem az AMD honlapjáról az X2-höz elméletileg tartozó drivert (bár a verziószám mintha ugyanaz lenne), este otthon feltelepítem, de ha ez se jó, akkor lövésem sincs.
Valaki esetleg tippel rendelkezik?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bittorrent topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Trollok komolyan
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Anime filmek és sorozatok
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Corsair NAUTILUS RS LCD-Modul, Display, Kijelző
- Samsung Galaxy Z flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Dell XPS 15 9500 - 15,6" hibás kijelző, i7 10750H, 8GB RAM, Nvidia GTX 1650 Ti 4GB VGA
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L-K - i7-1260P I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 8GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, a deszka egyszerűen űberkirály.