Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
éN79
addikt
Mázlista!!!

Urak!
Most egy hírtelen rögtönzött C: partició ''ghostolás'' (csak mert nem a ghostal csináltam, de szinte mindegy) után is meg-meg zakkan a gépem. A művelet elött kb. 10x fagyott tökre a win betöltése után a rendszer, bármilyen alkalmazást akartam elindítani.
A burnyák ATI féle CLI Application (Command Line Interface) van amikor már rendszerfelállás után, de ha akkor nem, akkor a Control Center elindításakor tuti hogy hibaüzenettel örvendeztet meg, hogy így meg úgy, és ezért leáll, ergo a CC se működik. Most ez így egy gyakszi ''új'' rendszer után nem éppen megbocsátható a részemről!
A SpyTreminatort uninstalláltam, azt hittem az a baja, de kuka így is. Kezdem unni, hogy néha rájon a bolondóra és akkor makacs, mint egy ... -
Lotusz
tag
nalam tokeletesen mukodnek az elso ket slotban

-
PPSH
őstag
hi emberek nekem a ket elso foglalatban nem indult el a gep dual-ban ugyhogy at kelett pakolni a memoriat a 3.-4. slot-ba.itt minden hibatlan nincs ujraindulas satobbi

-
éN79
addikt
válasz
Vigneau
üzenetére
Gyengébb nem? Ha ők a gyengébbek (lelki terrorizmus, pedig már az ENSZ is foglalkozhatna a családon belüli fenyegetettség eme formájával
/na jó ez szigorúan vicc volt!/) akkor milyenek lehetünk mi nekik. 
daa-raa: nem kell azt eltávolítani, távozik az magátol is.

Sunyi gépem az előbb fogta magát és már megint kikapcsolt. Már vagy egy hete nem csinálta ezt.
Azóta ORTHOS blend tesz szaladgál rajta, de azért aggasztó, hogy szórakozik velem. -
Vigneau
félisten
-
éN79
addikt
válasz
Vigneau
üzenetére
Asszony végre valahára megnézte, mi is az a PH!, amiért annyira odavagyok.
Csakhogy a régi arcomat eképpen jellemzte kérdésében: ''te vagy ez a mérges bácsi''?
Ezek után jobbnak láttam a valóságnak megfelelőbb avatart találnom, és mivel nem vagyok valóban mérges
(kínai meg mégúgyse), ellenben hajam már nem éppen Kóbor János v. Balázs Pali mérteivel vetekszik, úgyhogy megtaláltam magam a kopasz úriember személyében. 
Aztán vagy két év múlva talán nekem is összejön egy személyreszabott avatar, mint Őkelemének, aki talán nem véletlenül és egész pontosan megérdemli a mostani ''rangját''.
OFF, én beszéltem!
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
Vigneau
üzenetére
Ja, és a garival se lesz gondja az embernek.
Mondjuk ez a Silent Otes is jobban szereti ha 23 fok van a szobában, mint amikor 30 volt.
Néztem a nagybordát abban a dög melegben, hát eléggé égette a kezem, ha befért volna a VGA alá a kezem, akkor se mertem volna odatenni, mert még most is vakarhatnám le róla a sűlthúsit. -
TibiVan
tag
válasz
_Blank_
üzenetére
Énis az otes hütés miatt vettem az sli változatot szerintem megéri én 2000Ft tal fizettem érte többet és ha pl. ultrát veszek akkor a legolcsobb pasziv hütö 1000Ft és akkor nem is lennék nyugot mert nem hiszem hogy az lehüti a forofejü nf4 et viszont van ami lehüti csak az már 4000Ft [link] és igy már nem is éri meg a dolog szerintem.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
Terrorista
üzenetére
Én próbáltam Ubuntut használni XP helyett, de az ATI kártyát mégannyira se szeresse a Linux, mint az NVIDIA-t.

Sajna én se tudtam semmit csinálni, legalábbis semmi olyat, ami megoldotta volna a próblémámat.
A hűtőre visszatérve: SLI az valóban hangtalan, és nagy melegben is stabil volt a gét, bár azért az se volt mondjuk hűvös.
-
_Blank_
senior tag
válasz
Terrorista
üzenetére
Aham..köszi. Nekem fontos a csend, lehet maradok akkor az Sli-s lapnál. Sőt..nem akarok még szívózni külön a chipsettel. A hőcsöves megoldás meg csak jobban beválik, nem melegszik annyira.
-
Terrorista
senior tag
válasz
_Blank_
üzenetére
A chipsethűtő kb. 4 hónap után elkezdett nekem kerregni, akkor megolajoztam és bírta még 1-2 hónapig. Utána meguntam a hangját és vettem ré egy zalman nbj42-t. De ezzel sem vagyok megelégedve mert baromi forró. A ház oldallapját le kellett vennem mikor volt 1-2 forró nyári nap. Nem bírta el a hőt és be-be lassult az egész gép. Most egy plusz házventivel el-el megy a hüvősben.
Tervezem a cserét egy aktív hűtőre, ami nagyobb, halkabb vagy pár oldallal arrébb említettek vmi thermalright hőcsöves passzívbordát, lehet kipróbálom majd.
Szóval ha van 1 kis pénzed akkor inkább sli-t vegyél azon passzív hőcsöves borda van, az legalább nem zúg.
[Szerkesztve] -
_Blank_
senior tag
Akinek Ultrája van. Mennyire hangos a chipsethűtő? Valami passzív bordával használja valaki?
-
Terrorista
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki közületek debiant a gépén? Ha van ilyen az szóljon már mert már 2 napja kínlódok, hogy felmenjen az nforce driver+ nvidia vga driver!
Egyszerűen a debian nem ismeri fel az alaplapi hálókártyát. A driverek meg nem mennek fel.
Előre is köszönöm! -
éN79
addikt
válasz
vincent4000
üzenetére
Na belefért egy újraindítás:
A tökéletesség igénye nélkül:
CAS Latency Time: 2.5
RAS to CAS: 3
RAS Precharge Time: 3
Min RAS Active Time: 6
Ezeket próbáld meg alkalmazni. -
éN79
addikt
válasz
vincent4000
üzenetére
Most el kell mennem, de ha visszajöttem és senki nem válaszolta még meg, akkor meglátogatom a BIOS-omat, úgyis rég jártam nála, mert sajna nem nyomom fejből a rövidítéseket.
-
éN79
addikt
válasz
vincent4000
üzenetére
Na, örülök hogy működik normálisan az OS.

A másik egy kis progi, ami a boot optimailzálására szolgál, néha meg lehet ejteni, ha már sok szutty összejött a gépeden.
[link] -
vincent4000
tag
válasz
vincent4000
üzenetére
Már megy rendesen, az ip-t meg a többit kellett beállítani manuálisan.
-
vincent4000
tag
OK. Miután betöltötte a progikat amik a windows-al együtt jönnek be rendesen működik, ezért furcsa a dolog, miért csak ezek lassultak be? Na mindegy akkor töredezettségmenetesítés meg az a másik amit írtál. Azt hol kell? -a bootoptimalizálást
Azt írja, hogy nem kell töredezettségmentesíteni, azért menjen?
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
vincent4000
üzenetére
Elvileg nem kéne belassítani a rendszered az új BIOS-nak. Próbálj meg egy C partició töredezettségmentesítést, bootoptimalizálást.
-
vincent4000
tag
Megtörtént a biosfrissítés, és hát nem tudom mi van. A windows bejön gyorsan, de a tálcán lévő dolgokat, mint a zonalarm a logitech driver meg ilyenek rohadt lassan jönnek be. Újraindítottam, kikapcsoltam, c-most reseteltem meg minden,de ugyanolyan maradt. Valaki tudna segíteni?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
vincent4000
üzenetére
Töltsd le az abit oldalálról a legújabb flashmenu-t[link].Felrakod és one clik liveupdate.Majd vársz és imátkozol ne most legyen áramszünet
-
éN79
addikt
válasz
vincent4000
üzenetére
Az alaplap CD-jén találsz egy flash programot (abit flash ha minden igaz), azzal Win alatt szépen meg lehet oldani az új biosra való átállást. Az abit honlapjáról leszeded a legújabb, a te lapodhoz kapcsolódó bios verziót, behívod a flash programba, aztán ha végzett, csak újra kell majd indítanod a géped.
[link]
Megnéztem a CD-t: ABIT Utility/FlashMenu.
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
válasz
vincent4000
üzenetére
Lehet probléma,szal tedd fel a legújabbat szerintem
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
vincent4000
üzenetére
itt is megkerdem milyen biosod van fent?
-
nesa
veterán
válasz
vincent4000
üzenetére
A HT szorzot autorol rakd 4X re es akkor megy tovabb,ha nem akkor passz.
-
nesa
veterán
Olyan gondom van hogy visszaraktam a procit 200fsb-re es mikor felalna a win ujraindul
viszont ha emelem az fsb PL 225 re akkor rendesen indul es nincs semmi gond....ez most piszkal, valakinek volt ilyen gond?? -
rétisün
veterán
válasz
vincent4000
üzenetére
az enyémben (KN8 sli) 290-es fsb simán ment, szóval birnia kéne. asszem a chipsetnek és a HT frequency- nek (vagy mi, most nem emlékszem pontosan) is adtam egy kis plusz feszt.
-
vincent4000
tag
Hello! Nem igazán megy a tuning a KN8 Ultrámmal, nektek mekkora fsb-t bír? Az enyém meghalt 235-nél, igaz nem biztos hogy a lap hibája, de sztem a többi bírná.
-
törölt tag
válasz
TibiVan
üzenetére
Letölteni innen tudod: [link]
BIOS besütéséhez pedig ott van pl az alaplapi CD-n a FlashMenu.
Bootoláskor kiírja a képernyő alján a lap azonosítóját. Az utolsó kötőjel utáni két karakter a BIOS verziószáma. De egyébként ez emlékezetem szerint benne van a kézikönyvben.
[Szerkesztve] -
TibiVan
tag
Hogyan kell bioszt fleselni és honnan tölthetem le csak gyárit szeretnék használni semmi kokányt.
Ja és hol lehet megnézni a jelenlegi bios verzioját?
[Szerkesztve] -
TibiVan
tag
Hy
Abit KN8-SLI lapom van és mostanában olyat csinál hogy ha ki van huzva vagy áramszünet után nem indul csak a 4-5. CMOS resetre kezd butolni addig csak csipog.
Tapasztalt már valaki efélét?
Mi lehet a megoldás??
-
válasz
üzenetére
Én a nem használt portokat letiltom bioszban. Csak egy soros portra van szükségem, de az viszont kell. Bár már látom sorsom, hogy előbb-utóbb kereshetek egy PCI (PCI-E?) foglalatos soros port kártyát... Ez van, haladni kell a korral.

Másrészről viszont, nem előre deklarált IRQ-i vannak a soros-párhuzamoz portoknak, amik akkor sem szabadulnak fel ha letiltom vagy nem is léteznek az alaplapon? -
nesa
veterán
válasz
sosperecek18
üzenetére
Szerintem finyas a lap baris nekem az volt
eloszor samsung ramot vettem el se indult
aztan valami harom betuset nevet mar nemtudom az is szar vot de az legalabb elindult de nem volt jo . Ami csont nelkul jo bele az INFINEON ,KINGSTON es VERITECH.
En a kingston mellet vagyok 400 as de nekem 265Fsb gond nelkul megy. -
törölt tag
Én viszont kifejezetten örülök, hogy végre nem pusztít el feleslegesen három darab IRQ-t mindössze három port (két soros és egy párhuzamos). Egy USB vezérlő mindössze egy IRQ-t igényel, és 127 eszköz köthető rá, emellett még sokkal gyorsabb is.. Van némi különbség.
A lapon, mint csigi is írta nincsen x4-es PCI-E foglalat, csak x1-ek. Ezekbe pl tunerkártyát, RAID- vagy hálózati vezérlőt lehet jelenleg csatlakoztatni (egyelőre ez a választék). Illetve egyes Abit lapokon PCI-E csatlakozású az ''integrált'' hálózati vezérlő. -
sosperecek18
őstag
Hello egy kérdésem lenne, megjött a lapom Kn8 sli, holnap jön egy 3700-as San Diego, ami elvileg alapfeszen viszi a 2700mhz-et!
A kérdés:
Már nem marad sok pénzem igy rendeltem 2db Supertalent memóriát 512/400-ast, ezekkel menni fog rendesen a lap ,nem finnyáskodik?
Előre is köszönöm! -
PPSH
őstag
most jott meg az uj lapom
nagyon jo kis cucc es megerte az arat,csak azt a nagy nyomtato csatlakozot hianyolom rajta
es attol fuggetlenul elindul sima PCI-os kartyaval nem expressesel,es a kis PCI 4x portba miket lehet csatlakoztatni? -
PPSH
őstag
meg VGA sajna nem lesz bele de van egy mezei PCI-os kartyam
majd azzal probalok everestet merni esetleg,hogy mi a kulonbseg az ULI chipset kozott es az nForce 4 SLI kozott 
-
PPSH
őstag
hello emberek holap en is tag leszek egy KN8 SLI-vel
sok jot hallottam errol a laprol azert is valasztottam ezt.es amugy is az ABIT nagyon korrekt minosegu lapokat csinal 
-
bozont
veterán
válasz
üzenetére
És az Ultra mennyiben különbözik az sli-n kívül? Pontosabban tuning és stabilitás terén van-e különbség az SLI-s laphoz képest,vagy igazából ilyen téren nincs különbség?
Eddig az SLI-t akartam megvenni,de most hogy látom már az Ultran is silent otes van,elég lenne az is.
Meg,ezek a lapok hogyan viszonyulnak a Kingston value ramokhoz? -
törölt tag
válasz
mikk2000
üzenetére
Persze, hogy nincs. Az Archive-ban van, mivel már jó fél éve nem gyártják.
Egyébként elméletileg már a KN8 Ultra is csak SilentOTES hűtéssel van gyártásban, csak a képet nem cserélték még ki az oldalon: [link]
Vigneau: 2x7300GT olyan mint halott embernek a csók. Értelmetlen. Inkább vegyen az ember egy normális teljesítményű VGA-t.
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
-
mikk2000
őstag
Még egy kérdés, az nvidia firewall-ról sok rosszat olvasni, rengeteg hibát okoz, ki lehet kapcsolni teljesen?
-
mikk2000
őstag
Sziasztok,
KN8SLI és Apacer 2x512MB DDR500 memória szereti egymást? Valakinek tapasztalat?
KN8SLI az passzív, ami szimpatikus, viszont nyilván a tuningot visszafogja...mégis mennyire?
Ahogy nézem a proci feletti bordát lehetne ventivel hűteni, erről valakinek tapasztalt?
Köszönöm! -
Lotusz
tag
izé... hol lehet biosban visszavenni a ramokat?

-
nesa
veterán
Van itt meg valaki??
-
rétisün
veterán
sztem vedd meg bátran, személyes tapasztalat alapján tudom ajánlani. stabil, tuningban is ott van, (most 280-as fsb-vel hajtom, de a régi procimmal 290-en is ment frankón) ugye alapból abszolút hangtalan, mi kell még? az a lényeg, nforce driverek közül elég a hálókártya-drivert feltenni, többi felejtős...
-
PPSH
őstag
valaki tudna velemenyt mondani az ABIT KN8 SLI-s alaplapjarol?
mert ugy gondolom hogy ilyet fogok most venni 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Igaz De az akkor még nem volt 

aztan meg betettem a masodikba es csak sipogott az inditasnal es no kep 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

/na jó ez szigorúan vicc volt!/) akkor milyenek lehetünk mi nekik.

viszont ha emelem az fsb PL 225 re akkor rendesen indul es nincs semmi gond....ez most piszkal, valakinek volt ilyen gond??