- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tabletekre is megérkezett a One UI 7
- Steam Deck
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FrezeR
senior tag
Nekem sincs ötletem miért csinálja ezt de azt tudom, hogy XP telepítésnél is meg kellett adni neki a külön driver-t. Az oldalról amit linkeltél nem tudok leszedni semmit, mert mindenre csak kiszolgáló nem jeleníthető meg a válasz
A többi lehetőséget pedig megnézem még.
Mindenesetre köszönöm -
gV
őstag
fogalmam sincs milyen drivert kérhet a win7 mivel nekem sosem kért, pedig jópár változatot telepitettem AB9-re, de itt van az összes driver ami kellhet a laphoz [link]
am véletlenül nem pata vinyora rakod? mert akkor a jmicron drivere kellhet neki illetve a biosban tedd a vinyokezelést ide modra ha esetleg ahci modban lenne
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok!
Ilyen lapom van és...
Windows 7-et szeretnék telepíteni de a legelején kér valami illesztő programot és nem tudom, hogy mi az pontosan és hol keressem. Feltúrtam már a netet driverek után próbáltam jó párat de semmi nem jó neki
Tudnátok segíteni ebben?Köszi
-
bonat
senior tag
ha valakit érdekel eladó a lapom
[link] -
Haart
addikt
Sikeresen sikerült elindítani egy E3200-as prockót is, tehát ezt is viszi. Pipálva.
(23-as bios)
-
Hubsz
csendes tag
Oh ,bocsi, lehet gáz vagyok, de uGuru-t nem találtam a cd-n, esetleg valaki leírná mi is ez a cucc? És hogy hol tudok egyet beszerezni.
UI : Olyan választ nem kérek,hogy googleba, mert van sok benne...
Köszi előre is:
Hubsz
-
gV
őstag
-
Hubsz
csendes tag
Sziasztok!
Lenne olyan problémám, hogy ha vista van a gépemen akkor sokszor be se bootol a gép, és valami ismeretlen eszközt ír mindig..
A win7 telepítő meg befagy telepítés közbe..Szol maradtam xp nél,de már jó lenne haladni a korral.
Konfigom: C2D E6700 ~ 2,6 Ghz ; 4gb ram ; Abit ab9 alaplap ; Gigabyte 8800GT OC .
Ha valakinek már előfurdúlt ilyen vagy tud megoldást kérem írja meg
, Köszi!
Hubsz.
-
gV
őstag
válasz
Perry-sama #2129 üzenetére
C1 miatt előbb megáll az indulási folyamat minth csipoghatna hosszan a memoriáért vagy 3 rövidet a vga hiányért, már ha a speaker egyáltalán müködik és rávan dugva a lapra
nálam pl 1 másik lapnál mikor kivettem a memoriákat szintén nem csipogott, lévén már a proci incializálásánál (lap lcd-je azt irta ki) megállt az egész, be is bizonyosodott h rossz volt a proci
am sajnos ha akarnál sem tudnál új Abitot venni mivel már nem gyártanak alaplapokat
-
Perry-sama
tag
válasz
--Disztroj-- #2128 üzenetére
Erm miért is? Ha nincs benne a cpu-n kivül semmi akkor ugye csipognia kellene különbözö idönként, jelezbe a felhasználónk, hogy valami gáz van és ugye erre van is egy kódlap vagy mi amivel azonosíthatjuk a hibát. de mindegy már, elegem lett az abit-ból, új lapot kell uyis vennem, de az biztos hogy soha többet abit.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Perry-sama #2127 üzenetére
Hát nem fog csippani az életben ha csak a cpu van benne
-
törölt tag
válasz
Perry-sama #2125 üzenetére
Szia!
A C1 az az alap memória keresésnél van, ha jól tudom. Nem sípol, mikor ott megáll?
-
Perry-sama
tag
Hali. Lenne egy kis problémám, remélem tudtok nekem válaszolni. Nos a közelmúltban vettem egy új procit, egy e7400asat, majd mikor beleraktam a lapomba (Abit AB 9 Quad GT) bekapcsolásnál nem csinált semmit. Nem hajtotta meg a lapot. Egyik ismerősöm javaslatára, mindent lehúztam a lapról, csak a proci maradt, még az elemet is kivettem, majd "pihentettem egy jó 20 percig", remélve hogy magáhoztér, de sajna nem. Ekkor visszaraktam a régi procit, hogy megnézem, hátha az új procinak van a baja, de már AZZAL sem megy a lap. Valaki tudja hogy mi lehet a baj, mert nekem lövésem sincs.
Előre is köszija és C1-es hibakód.
-
pmheros
őstag
újabb tapasztalat:
M0 -ás E5200 -as SLAY7 proci viszont simán megy a AB9 Pro lapomban a 23 -as beta bios -szal.
Tehát akinek ilyen lapja van , az cpu vásárlás előtt jól nézze meg milyen steppinges a megvenni kívánt cpu, mert az R0 -ásokat nem szereti a lap. -
pmheros
őstag
Megosztanám a tapasztalatom:
R0 -ás E5300 nem megy AB9 Pro -val 23 -as beta bios (nem win -ből frissítve)
Hiba kód: 87 Gépkönyvből kikeresve: NET PC: Build SYSID Structure
Kíséretében 1 hosszú, és 3 rövid sípolás
Konkrétabban a gép felpörög de az eszközöket már nem listázza, bios -ig sem jutok el, a kép sötét marad -
HUNNIA1920
őstag
válasz
bubu1981 #2121 üzenetére
Hát ha már ennyi mindent kipróbáltál és kicseréltél benne, akkor szerintem az alaplapot is próbáld meg kicserélni. Az összes cuccot tedd át egy másik alaplapra. Ha ott is csinálja, akkor elképzelhető, hogy a proci. Ha ott nem, akkor az alaplap. Lehet az áramellátással vagy a hűtéssel van gondja. Vagy még a táp is szóba jöhet.
-
bubu1981
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Egy ideje olyat csinál a gépem, hogy bekapcsolás után olyan 8-12 órán keresztül hiba nélkül megy majd elkezd szaggatni. Először csak a hang kezd pattogni majd olyan 15-18óra elteltével már az egér és minden más is. Van 2 progi a Virtual PC és a Mozilla Firefox amit ha bezárok akkor megfagy a gép egy pillanatra vagy pár másodpercre, sőt ha több óra után zárom be valamelyiket akkor előfordul, hogy teljesen megfagy, ilyenkor elkezd a proci 100%-on pörögni és semmire se reagál. A Virtual PC-nél van, hogy használat közben is megfagy. Semmilyen más progival nem produkálja ezt a fagyást csak ezzel a kettővel. Először azt hittem az oprendszer halt be de már 3× újratelepítettem 2 különböző vinyóra 3 különböző windows-t (Vista x86 SP2, Vista x64 SP2, Win7 7600 RTM x64) de semmi se változik. Mikor ez a fagyás történik az alaplapi hibakódkijelző semmilyen hibát nem ír ki csak marad az FF, valamint még az egerem led-je (A4Tech XL-750F) ilyenkor addig kialszik amíg nem reagál a gép. Gondoltam vírusra is, több vírus, spyware és trójai írtót lefuttattam de egyik se talált semmit. Gondoltam valami más progira is de már akkor van, hogy pár másodpercekre fagy mikor az alaplapi drivert elkezdem feltenni közvetlen telepítés után. Az eszközkezelőben és az eseménynaplóban sincs semmi ami valami komolyabb hibára utalna. Próbáltam már cserélgetni a billentyűzetet, egeret, memóriákat, vinyót, frissítettem BIOS-t 16-ról 22-esre, kitakarítottam a tápot de semmi változás. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek az alaplap hibásodott meg vagy valami más lehet a bibi, esetleg mit lehetne tenni. A gép szabvány órajeleken megy tuning nélkül.
A konfigom: Abit AB9, Intel Pentium D930, 3GB Kingmax 800Mhz DDR2, Inno3D GeForce 8600 GT, Samsung 250GB sata HDD, Samsung SH-S223F sata DVD, Technisat Skystar 2 PCI műholdvevő, Asus A-45GA 450W táp.
Előre is köszi a segítséget.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
HUNNIA1920 #2119 üzenetére
Közben sikerült megoldanom az előző problémát.
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Abit AB9-Pro alaplapot és a BIOS alaphelyzetbe állítása után ezt az ablakot kaptam:
" ** This version supports only Hard Disk and CDROM drives **
Please wait. This will take few seconds.Controller not set for operating in AHCI mode
AHCI BIO not installed ".Egy ATA - s winyó és egy DVD van benne. Mi lehet a gond?
-
Gomi_Wilde
csendes tag
Kezdem a jó hírrel: sikerült!
Rossz hír nincs, de fény derült pár apróságra. Az E8xxx procikhoz kell a 23-as béta BIOS mindenképpen. Én kis naív felraktam a 22-est mielőtt beraktam az új procit, hogy az majd úgyis elég lesz, de nem. Szóval ha valaki új procit rak be, és netán C1-es hibakódot kap, akkor mindenképpen frissítse a bios-át. Persze előtte én is a porra gyanakodtam, és éjjel melóból hazaérve, kikaptam az alaplapot a házból (nem kivehető tálcás...), és kitakarítottam amennyire tudtam, és továbbra is C1-es hibakód volt. Utána gV kolléga életmentő segítségével frissítettem a biost, vagyis frissítettem volna, de akkor jött a 0D hibakód.... mint utána olvastam az a billentyűzetre vonatkozik PS/2 porton. kihúztam a csatiját, majd félig visszadugtam (tehát nem koppanásig), onnantól kezdve tökéletesen indult a rendszer. Majd frissít, régi proci ki, új be, bios reset, és tökéletesen működött minden. Remélem ezzel másnak is tudtam segíteni
-
Vigneau
félisten
válasz
Gomi_Wilde #2115 üzenetére
Szerintem szedd szét a gépet, lehet csak nem érintkezik jól valami. Nekem is volt hasonló bajom ezzel a lappal, de a takarítást meghálálta. Néha egy apró porcica felettébb bosszantó fennakadást tud okozni.
-
gV
őstag
válasz
Gomi_Wilde #2115 üzenetére
nem sok jót jelent
probáld meg azt h kiveszed az elemet 5 perc után visszateszed, hátha
-
gV
őstag
válasz
Gomi_Wilde #2112 üzenetére
a 22-es bios tetted fel? mert az nem jó, egy béta bios-t kell fellrakni, a 23-ast h a 45nm-es procik mennyenek [link]
evvel viszont nem megy az ahci, de ez kibirható
-
Gomi_Wilde
csendes tag
már a procit is kivettem, mindent kitakarítottam, visszaraktam, és továbbra is C1. Akármelyik modult bárhova teszem a négy hely közül, mindig ugyanaz... És eléggé fontos lenne a gép mostmár. Még csak kipróbálni se tudom másik rammal, vagy ezeket másik gépben...
-
Gomi_Wilde
csendes tag
na akkor most kiabálok segítségért! Megtörtént a proci csere. E6320 ki, E8400 be. Bios frissítés már megtörtént a csere előtt, most raktam össze a gépet, és C1 hiba.... ha kiveszem mindkét ramot, akkor is C1, ha bent vannak akkor is C1, ha csak az egyik, vagy másik foglalatban, akkor is C1. Ilyenkor mi következik?
-
tzoli986
tag
válasz
Gomi_Wilde #2109 üzenetére
és akkor most hogy állsz?
300as fsb sem megy?
különben nekem hosszú sípolásokat akkor produkált amikor a memóriával volt baja.
nem lehet,hogy a memória beállításoknál nem stimmel valami?
vagy nézd meg,hogy milyen kódot ír a kis kijelzőn.az is segít valamit. -
Gomi_Wilde
csendes tag
-
tzoli986
tag
válasz
Gomi_Wilde #2101 üzenetére
most nem bántásból,de ez elég amatőr...
a tuning az nem úgy megy,hogy egy perc alatt beállítod valamire amit mondanak és úgy jó.
nincs két teljesen ugyan olyan processzor.fokozatosan elkezded emelni az órajelet és teszteled,hogy stabil e.ha már nem vagy vissza veszel az órajelből vagy adsz neki egy kis +feszültséget,de csak ésszel.
a másik dolog,hogy a cpuz amit neked kiír a képen az simán alap állapot.
ha nincs használva a processzor a feszültséget automatikusan visszaveszi 1,16 V-ra a szorzót pedig 7-ről 6-ra.ebben nincs semmi egyszerű energiatakarékosság.javaslom,hogy indíts el valamit ami használja a processzort(pl apró fájlokat tartalmazó mappát kezd el rar-ba tömöríteni) és közben nézd a cpu-z-t.a fesz fel fog ugrani 1,32-re a szorzó pedig 7-re.
ha így próbáltad és úgy nem jó akkor pedig valami gáz van.azt javaslom hogy mielőtt biost frissítgetsz cmos törlés és kezd előlről a tuningot lépésekben és ne egyből 400as fsb-n.
lehet,hogy nem is bír annyit szerencsétlen processzor.az én 6320am 350-ig stabil alap feszültségen.és azért a fesz emeléstől sem kell csodát várni.akkor azt emelnék a gyártók... -
Gabás
addikt
válasz
Gomi_Wilde #2105 üzenetére
egy biosfrissítés nem ártana, mert a procid sokkal későbbi kiadású, mint a lap. A legújabb bios asszem a 22-es, újabb valszeg nem lesz
-
Gomi_Wilde
csendes tag
Ez az állás jelenleg..
-
Gabás
addikt
válasz
Gomi_Wilde #2102 üzenetére
memóriabeállítások rendben? először próbáld talán automatikusan, SPD információk alapján, és a procit is auto feszültségre, utána fokozatosan emelhetsz
-
Gomi_Wilde
csendes tag
7x300-al se indul el a gép.... Sőt azóta CPU-Z folyamatosan azt írja hogy csak 6-os szorzóval megy a proci és az alap 1,86-os órajel jelenleg csak 1,6......
-
Gomi_Wilde
csendes tag
Sziasztok. Nemrég kaptam egy beállítás tanácsot Abit AB9 és E6320 pároshoz: FSB 400, fesz 1,35, mem 1:1 arányban. De hiába próbálom beállítani ezeket az értékeket, indulásnál a gép csak hosszan sípol és nem hajlandó elindulni. Ha kisebb fsb-t írok be akkor is ugyanez a helyzet... ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- 4 GB Samsung DDR3 - 1333mhz notebook ram
- ASUS P7H55-M alaplap + i3-540 proci
- Eladó Gamer PC félkonfig : Asus UEFi HDMi-s alaplap/Core i7 k-s proci/hűtés !
- Eladó PC félkonfig : Gigabyte UEFi alaplap + intel Core i5 processzor + hűtés !
- Eladó Gamer félkonfig : ASRock Gaming Fatal1ty alaplap/16GB DDR4 RGB/i7 6700/hűtés !
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest