Új hozzászólás Aktív témák
-
Samott
addikt
En otthon elegedetten hasznalom, a ceges gepemet viszont cserelni kellene miatta. Es ott viszont panaszkodnak a kollegak, szoval igyekszem egyelore meguszni a dolgot.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
ricsip
addikt
ugyanebben az univerzumban 1 hete sem volt, h. a hwsw meg pont arról ír h. szarul halad a w11
https://www.hwsw.hu/hirek/66780/windows11-microsoft-adaptacio-lassusag.html
Ha a 2 semmirevaló bulvárbaromsagot átlagoljuk, akkor pont kijön h. nem van semmi
-
-
Pipó
őstag
-
félisten
Olvasd el a két cikket alaposan, és akkor kiderül, hogy egyiksem kamu, csak más szempont alapján választottak címet.
röviden: A Win11 nem terjed olyan gyorsan, mint a Win10 terjedt anno, de gyorsabban, mint amire az MS számított.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
traz75
tag
"így a Windows 11 sikeresnek tekinthető. Ezen valószínűleg a később érkező, AI-ra szabott frissítések segíteni fognak"
Szerencsés megfogalmazás.
Szart nem veszek, nem adok el. :) ui : minőségi trágya eladó :D
-
Predatorr
őstag
Ez is egy vírus, csak a covid ügyesebb.
„MI” beépítése előtt jöhet az update blokkolás.
Kíváncsi vagyok, mekkora részesedéssel bírna, ha a M$ a szoftvergyártókkal karöltve nem kényszerítené váltásra a felhasználókat. Szerintem 0.
A hardveres korlátokat nem igazán értem, 10 éves laptopra, más, támogatatlan gépekre is simán felraktam, és hibátlanul működik. Persze nem gyors."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Már annak is örülni kell, hogy legalább 2024 második felére majd kiszenvednek magukból egy LTSC kiadást a W11-ből, ezt mind ez idáig nem sikerült összehozniuk... A dolog szépséghibája, hogy a pletykák szerint addigra már W12 is kint lesz...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Semplar
őstag
„ugyanis a redmondi óriáscég a nagyobb újítások szempontjából már nem dolgozik a Windows 10-re"
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
ricsip
addikt
válasz Acélfarkas #11 üzenetére
a Linux DESKTOP kora... a Linux kora ugyanis már rég eljött: a világ okostelefon tapicskolóinak nagy része Androidot használ, ami Linux kernelt futtat. Szerver fronton is bőven vezet a Linux. Egyedül a desktop az, ahol a win10-win11 még elvanszorog az 1. helyen. De ahogy az idióták redmondban haladnak, a desktop vonal is el fog hullani teljesen pár (3-4) év múlva. Már most is jól haladnak ezen az úton.
[ Szerkesztve ]
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Francnak kell ezt a Windowsos baromságot mindig bedobnia valakinek. Most a következő 50 poszt trollkodás lesz.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Amilyen gusztustalan, eroszakos, sunyi modon eroszakoljak ra a nepre a frissitesen keresztul, nem is csodalom. Nem tech-ben jartas ismerosok also hangon fele hasznal ma mar win11-et, es egyik sem onszantabol, hanem mert feldobta az update-er, eleg alantas megfogalmazassal (valami frissits ha biztonsagban akarsz lenni szintu atbaszas), aztan nezett, hogy
a) mi a picsa tart ennyi ideig
b) mi a picsa tortent itt, miert vannak kozepen az ikonokAz egyetlen, ami ebben pozitiv, az az, hogy legalabb ugy nez ki, vegre sikerult nekik megoldani, hogy egy OS frissites ne vagja teljesen gallyra a gepek felet, hanem minden mukodjon utana is, ahogy addig.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Alusky
aktív tag
Eljön a Linux éve!!
trollolo
Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
Dragon3000
veterán
Nekem is többször feldobta és írta is nagy betűkkel, hogy Windows 11. Az ismerőseid inkább csak rá nyomtak a tovább tovább tovább gombokra olvasás nélkül és utána néztek, hogy mi van. Ha annyira nem tetszik nekik, akkor pár gomb nyomással vissza lehet térni win10-re.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Mondjuk itt pont az a helyzet, hogy mivel a PC-k egy része nem felel meg a hivatalos rendszerkövetelményeknek (TPM 2.0 és társai) és ezeknél ezért nem is ajánlja fel a Windows Update a Windows 11-re frissítés lehetőségét, hanem max. értesítést jelenít meg az inkompatibilis állapotról, ezért nem frissítenek sokan, amiről nemrég cikk is volt. De akkor ezek szerint még ennek ellenére is vártnál jobban terjed a Windows 11, a StatCounter szerint már majd 24% körül van 2 évvel a hivatalos megjelenés után, meg úgy hogy a Windows 10 Home és Pro kiadás még 2025 végéig aktívan támogatott.
Ez a "feldobta az update-er" ugye csak a rendszerkövetelményeknek megfelelő PC-ken van és ott jelenhet meg a gépház Windows Update menüben, valamint a teljes képernyőn értesítés, ahol az utóbbi valóban trükkös, de ugye ott van az utóbbi esetben is a "Windows 10-nél maradok" lehetőség és csak akkor történik meg az upgrade Windows 11-re, ha maga a felhasználó engedélyezi azt. + Ha esetleg "félrenyomott" és megtörtént a frissítés Windows 11-re, még akkor is van lehetősége 10 vagy akár 60 napig közvetlenül visszaállni a Windows előző verziójára, vagyis a Windows 10-re.
Tehát a felhasználónak 2x, előtte és utána is van lehetősége ignorálni a Windows 11-re frissítést ha annyira nem akarja, ha ezekkel nem él és mégis telepíti + használja is utána aktívan és nem vált vissza Windows 10-re, akkor viszont felesleges utólag előadni a de hát ő nem akarta mesét.Az nem újdonság, hogy egy in-place upgrade után megmaradnak a személyes fájlok, telepített programok és beállítások, ez már a Windows 10-re váltásnál is így volt, meg ott is a funkciófrissítéseknél. Sőt, egy ideje az egyes verzióváltásoknál csak egy kis méretű engedélyező csomag (eKB) települ, ami aktiválja az új verziónak a havi kumulatív frissítésekkel már telepített összetevőit, új funkciót és ezért seperc alatt kész a verzióváltás. Windows 11-nél a 23H2 is csak egy eKB lesz 22H2-re, a Windows 10-nél pedig már a 2004 - 22H2 verziók óta ez van.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Dragon3000 #18 üzenetére
Igazabol mivel mukodik, le se szarjak.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
válasz King Unique #19 üzenetére
Laptopfelhasznalo mind. Es relative uj gepekkel. Szoval ilyen akadaly nincs.
Mondom, minden mukodik, itt nem arrol van szo, hogy sirnak rajta, hanem siman arrol, hogy nem volt szandekos a muvelet."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
csizo13
tag
Nem tudom mi olyan nagy dolog van windows régi, új kiadásokban, amikor a 11 megjelent frissítettem, az megy.
Gondolom régen minden jobb volt, 95, 98, XP. -
traz75
tag
válasz Dragon3000 #27 üzenetére
Miután feltelepedett, már ki lehet kapcsolni a secure bootot, nem problémázik.
Szart nem veszek, nem adok el. :) ui : minőségi trágya eladó :D
-
Sirus86
tag
Nekem csak az a bajom ezzel az eroltetett hw igenyekkel, hogy a kornyezeti termeles majd oriasi lesz, mikor a cegek kenyszer-kelletlen a gepeket a kukaba rakjak. Es mindez Biden kormanya miatt, akik kenyszeritettek MS-t, hogy csinljanak valami a Ransomwerek vegett. Azota meg mar a TPM2 is siman kijatszahato. Unodrito.
És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!
-
kubista85
csendes tag
szuper rendszer, stabil, semmi gond nincs vele. elobb-utobb a legelterjedtebb lesz.
-
Predatorr
őstag
Frissítettem a windowst, akadozik az egész rendszer, közben soxor fullon teker a cpu (83°C, ami max stress tesztben), jobb gombra nem jönnek elő a helyi start menük, intéző sem nyílt gyors elérésben, csak kb. 5p múlva, egyszerre 8, foxban halott a yt, hiába engedélyezek mindent neki. Visszatettem a korábbi partíciót, minden flottul fut, csak a naprakész winben tömörített állományok hibásak mind.
Olyan szépen blokkolom a 23H2 update-et, hogy a Holdról is lássék."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
King Unique
titán
válasz Predatorr #36 üzenetére
Nem olyan régen upgrade-eltem több PC-n Windows 10 1909-ről 22H2-re, Windows 10 22H2-ről Windows 11 22H2-re, korábban Windows 11 21H2-ről 22H2-re, de nem igazán sikerült tapasztalni ezeket, mármint nem akadozik a rendszer hanem ugyanúgy gördülékenyen működik, nem teker sokszor fullon a CPU, jobb gomba illetve kattintásra simán előjön a tálcán a Start menü és a kereső, egyből megnyílik a fájlkezelő, fájlkezelőben rendszerint megmaradt az "ez a gép" beállítás mert ugye a "gyors elérés" az alapértelmezett, Firefoxban működik a YT videók lejátszása, stb. Szóval működhet ez így is és általánosan nem feltétlen az a jellemző, amit leírtál.
A 23H2 funkciófrissítés a Windows 11-nél hivatalosan még meg sem jelent a Windows Update-en a nagyközönség számára, vagyis érdekes mit kell azon blokkolni, meg ha még nem is lett telepítve és kipróbálva, + ha Windows 11 22H2-re első körben úgyis csak opcionális frissítésként ajánlja fel a Windows Update.
[ Szerkesztve ]
-
ergoGnomik
tag
válasz Predatorr #36 üzenetére
Néhány napja szembe jött valahol egy hír, hogy a Microsoft a W11-eken a szoftveres BitLocker implementációt kapcsolja be, csak nem emlékszem ez milyen kontextusban merült fel. Viszont azt írták, hogy ez viccesen a maximális teljesítmény nagyjából 45%-ára veti vissza a gépeket működés közben. Nem állítom, hogy biztosan ez okozza nálad is a nehézségeket, de egy ötletnek szerintem nem rossz ezt ellenőrizni.
-
Predatorr
őstag
válasz King Unique #37 üzenetére
Látom, a szövegértés nem nagyon megy.
A verzió figyelmen kívül hagyása mellett neked az sem tűnt fel, hogy 23H2 helyett kiadták a moment 4-et, ami lényegében ugyanaz.
Nyilván a 23H2-t még a megjelenés előtt kell blokkolni, hogy ne is akarjon telepedni, de logikát már nem is vártam.
A fő, hogy a te világképed rendben legyen, írtál valami teljesen másról.ergoGnomic: Bitlocker aktív nálam mindig, korábbi verziókon is. Nem kapok pénzt a windows fejlesztéséért, szóval nem keresgélem a hibák okát, hanem blokkolom a frissítéseket, aztán 3 hónap múlva rápróbálok.
[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
King Unique
titán
válasz Predatorr #39 üzenetére
Na várjunk csak, a fórumtag leírja hogy a Windows 11-re frissítésnél szépen megmaradtak a telepített programok, beállítások, stb. és megfelelően működik minden utána is, erre te leírod hogy nem úgy van ám az, mert esetedben utána ilyen-olyan probléma volt, ahol erre én leírom hogy esetemben is kb. azt sikerült tapasztalni mint a másik fórumtagnál, majd utána jön a hőzöngés és még te akarod hülyének nézni a másikat, holott csak a másik fórumtag állítása lett megerősítve, meg hogy általánosan nem feltétlen az a jellemző, amit itt előadsz.
Akkor most kinek nem megy itt a szövegértelmezés, ki magyarázza félre a dolgokat? Evidens a leírtak alapján."23H2 helyett kiadták a moment 4-et, ami lényegében ugyanaz."
Az eleve ismert információ, hogy a 22H2 verzióhoz kiadott Moment 4 frissítőcsomag, ott a KB5030310 "D" kumulatív frissítés és KB5030509 konfigurációs frissítés, valamint a legújabb KB5031455 "D" kumulatív frissítés olyan új funkciókat adott hozzá a rendszerhez, amik a 23H2 verzióban is megtalálhatók.
Ellenben az érdekes állítás, hogy "23H2 helyett kiadták a moment 4-et", holott a hírek szerint már kint vannak a Microsoft szerverein a 23H2 telepítők (ISO-fájlok), csak egyelőre késik a hivatalos megjelenés."Nyilván a 23H2-t még a megjelenés előtt kell blokkolni, hogy ne is akarjon telepedni, de logikát már nem is vártam"
Mármint azt akartad írni, hogy többek között még a Windows Update működésével sem vagy tisztában, mert ugye támogatott Windows 11-verzióknál egy új funkciófrissítést első körben mindig csak opcionálisan ajánlj fel a Windows Update - ahogyan anno 21H2-re a 22H2-t is - és ezért nem szükséges azt külön blokkolni, pont ezért fals a logikád, ami az előző válaszban már le lett írva világosan.
A "blokkolom a frissítéseket, aztán 3 hónap múlva rápróbálok" megint sokatmondó, pláne hogy havonta csak 1x vannak automatikusan települő kumulatív frissítések és nem 3 havonta hanem havonta szokás frissíteni, + szükség esetére létezik legutóbbi kumulatív frissítés eltávolítása opció, rendszer-visszaállítás, képfájlba mentés és visszaállítás is, stb.
Nem, nem írtam másról, hanem a témához kapcsolódóan a saját tapasztalatomat írtam le, megerősítve a másik fórumtag tapasztalatát, amit neked valamiért nem sikerült megfelelően értelmezni, viszont az már egyéni probléma, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
User64476
őstag
Nem a win 10 az utolsó Windows ami innentől rolling release?
-
NandoXXL
senior tag
válasz King Unique #40 üzenetére
Egy férfi sört iszik min5%, nem unikornisos gyümölcsöst! Windowsból is 10-et használ, a pandáknak való 'trendi' 11-et le sz..rja, az almát meg megeszi! (vagy pálinkát főz belőle) Remélem a cica harc itt véget ért.
#41User64476 lehet ezek után sokaknál az lesz, igaz ezt másképp gondolta MS
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Dr. Akula
félisten
-
King Unique
titán
Egy valamirevaló felhasználó nyilván nem ilyen bugyuta logika mentén választ operációs rendszert, szerencsére. De persze annyi logika azért akad benne, hogy mindig a legújabb Windowst kell szapulni egyseknek, amikor a Windows 10 volt az aktuális, akkor azt és 7-est kell használni, most meg a 11-et és 10-est kell használni, világos.
De sebaj, nem lepődtünk meg ezen, meg ha már a témához nem sikerült normálisan hozzászólni, akkor nyilván max. csak ilyenekre futja.[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
-
Necroman_Mk2
őstag
Amin nem csodálkozom, mert a W10 egy elfogadottabb rendszer lett, mint a közvetlen, főverziós elődje (W8 és W8.1) Viszont a 2020 utáni hardverekre már simán fölmegy a W11, amihez hozzájön, hogy ne felejtsük el, hogy a pár évvel ezelőtti pandémiás korlátozások megtolták a laptopok eladását.
#37 King Unique Help!
Van egy régi gépünk, amin a W10 20H2 verziója van, elvileg a legutolsó biulddel ( 19042.2965). Pár napja megpróbáltam updatelni a 22H2-re, de egy nagyon-nagyon hosszú processz és kék képernyő végén kírta, hogy nem sikerült. Tudnál tippet adni, mi lehet a gond? Megj: régi, HDD-s laptop, a net is nehézkesen megy rajta."Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Garfield.37
tag
Én már azzal is elégedett lennék ha végre sikerülne egy olyan windowst készíteni, amely rendben működne is.
Üdv : Garfield.37
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest