- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autóhifi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
LLKobe #12321 üzenetére
Nem ismertem az oldat, de nekem is így tűnt, hogy lakberendezők. Igen, a Thinket minden más tesztben dícsérik, de mindig van benne egy "de",. Az elérhető árúak közül nekem úgy jött le, hogy a Zody és az Amia amik igazán ergonomikusak, és nincs, vagy alig van "de". A BTOD az micsoda? Az gyártó, vagy portál? És a Lamia a sajátjuk?
A Zodyn néztem, szinte minden cserélhető. Mivel sok volt ott a boltban, de fedett háttámlájú jó színben csak egy, így nem válogattam. De amúgy se tudtam volna mit nézni. A textil mindegyiken tiszta, kemény, nem kiült, a gázrugó és a többi funkció működik, kinézet 1A, újszerű.
Ennek ellenére, akárcsak használt autónál, bele nem látsz, nem tudod minek mennyi van hátra. A gázrugó csere 40 ezer Ft körül van, megkérdeztem, de az ebayen van olcsóbban is, megnéztem. A szivacs kemény, feszes, de gondolom az sem örök, azt mennyibe kerül cserélni? Kapható egyáltalán? Az mondta az eladó, hog a Haworthban minen alkatrész egyedi, saját, nincsenek kompatibilis, univerzális alkatrészek. A kerekek se azok? Azok mennyit bírnak, érdemes néha olajozni? Esetleg máshol, forgáspontokon, bowdenek? Van esetleg karbantartási útmutatója (service manual)? Gondolom erre szerkezetileg nem jellemző, hogy idő után lötyögni, nyikorogni kezdenek az alkatrészek, imbolyog alattam a szék.
A textilbevonantot hol lehet beazonosítani? Néztem a konfigurátort, de nem igazán egyértelmű melyik van az enyémen. Ahogy néztem, elég nagy árkülönbségek vannak az egyes textilek közt. Ez pusztán kíváncsiságból érdekel, elégedett vagyok vele. (Bár a boltban a hálós hátúnak jobban tetszett az ülőfelülete, a textil, de nálam a teli hát praktikusabb, mert nyáron mögöttem van a klíma.)
A széken találtam egy cetlit, valami leltár féle, GE, rajta a dátum 2001. Ez lehetséges??? A szék 2001-es és még így néz ki??? Akkor ebben még 20 év simán benne van. Bár lehet, hogy egy 40 kilós titkárnő ült rajta, heti kétszer, félnapos munkaidőben...).
És ez már ilyen régi modell? Akkor nincs benne a "tudomány legújabb állása"?
(Ami nálam inkább előny, az évek előrehaladtával szinte exponenciálisan nő a műanyag alkatrészek, és a lebomló. pontosabban "tervezetten elavuló" anyagok aránya mindenben.)Egyelőre próbálgatom, hogy kéne ülni. A 4D karfa zseniális, a hátradőlés határolása is, ennek a feszítése viszont lehetne egy kicsivel még erősebb. Habár...
Összességében nagyon tetszik!
És piros pont a Multibútornak is, választék, minőség, kiszolgálás minden rendben. Sajnos a húsvéti akcióról lemaradta, áprilisban 95 volt a Zody, most 109. Előbb is széteshetett volna a székem... -
Wolfskin
őstag
Itt egy érdekes teszt/rangsor, a top10 székről, amit érdekes módon a Steelcase Think vezet, és a Zody a 10., de szerintem sokkal inkább lakberendezési szempontból lettek megítélve. Én a Thinkért mentem és Zodít hoztam el, pedig majdnem dupla ár. De egyszerűen más kategórioa.
A Think ülőfelülete jó, sokkal jobban berúgózott, amikor ráültem, de ezen kívül nagyon kicsinek találtam. Mintha egy gyerek szék lenne. (183cm vagyok és kb 110kg). Ebbe nagyon belejátszott, hogy a karfa fix volt rajta (és rossz helyen)Egy szóval úgy tudnám leírni, a Thinkre ráül az ember, a Zodyba beleül.
Ez megy egy másik giga teszt, 60 széket elemezne ki, ez is elég ionformatív. Ennek itt az összefoglalója:
-
Wolfskin
őstag
válasz
LLKobe #12304 üzenetére
Igen.
Bővebben elmente Multibútorhoz elhozni a Thint.
De ha már ott voltam, kipróbáltam egy Zody.
Végül aztán elhoztam.
A Zodyt.De olyat, aminek van háttámla védője, nyáron hátam mögött van a klíma, talán jobb lesz. ennek az ülőlapja is más, ez olyan szövöttes anyagból van. kicsit négyzetrácsos a cérna, a másik olyan homogénebb, strukturált, "kristályos" felületű volt. erről van tapasztalat, hosszabb távon melyik a kényelmesebb, tartósabb.
Kicsit volt egy kis "vásrálásutáni-magatartásom" , nem kellett volna-e megvárni egy Amiát 85-ér, mert most épp nincs, de azzal nyugtatom magam, hogy akkor még egy hónapot kellett volna lehúznon abban a gémer székben..
A Thinknek sajna nem volt állítható a karfája, és az ülőlapja kényelmes volt ugyan, de úgy éreztem magam benne, mint a ballagási öltönyömben. Szűkösen. Aztán beleültem a Zodyba és akkor már tudtam....
Van esetleg valakinek egy használati utasítása, hogy kell szakszerűen ülni benne, meg melyik gomb mire való? Mielőtt megnyomnám a katapultot...
-
Wolfskin
őstag
válasz
Piftuka #12300 üzenetére
Ezek nyilván használt ára és nettó. A legolcsóbb valahol 27 környékén volt.
Redditen találtam egy összehasonlítást (Zody vs Thin V2)
1- A Think kevésbé állítható. Ez azt jelenti, hogy a Zody ágyéki része sokoldalúbb. Gondoljunk arra, hogy bizonyos esetekben állítható ágyéka van, de nem mindig.
2. Zody háta magasabb és támogatóbb.
3. A Zody tartósabb vastagabb alkatrészeinek köszönhetően, amelyek fémből készülnek, így nem törhetnek könnyen. Think esetében több alkatrész műanyagból készül.
3. Zody ülésmélysége jobb, a párna pedig jelentősen jobb.
A kérdés csak az, hogy jobb-e annyival, hogy majdnem dupla ár. 56 vs 109Az is megerősítve, hogy az Amia kényelmesebb, mint a think, az viszont robusztusabb, masszívabb, elegánsabb (ha az számít).
-
Wolfskin
őstag
válasz
LLKobe #12294 üzenetére
Igen? Nekem a Think videók alapján nagyon masszív, minőségi darabnak tűnt. A v1-en ráadásul levehető a párna (cserélhető, tisztítható).
Pár tesztben, beszélgetésben összehasonlítják őket, a Think nem annyira kényelmes ülőfelület hosszabb távra, a háttámlája miatt nem jön be egyeseknek (csak háló, pálcák stb), az Amia pedig nehéz, mint egy tank /Hummer, a Leap és a Gesture általában jobbak, de azok kifeszítik már a büdzsét (200+) Nekem mér a Zody is soknak tűnik, nem hinném, hogy kétszer olyan jó lenne, mint a Think.
De holnap elmegyek és kipróbálom, ezek most kaphatók.
Eddig még soha nem volt normális székem, gondolom ahhoz képest bármelyik egy álom....
A háttámla magasság ezek közül melyikben állítható? A Let's Be-ben láttam egy videón, hogy igen, a többi nem? -
Wolfskin
őstag
Hosszan tartó türelemmel viselt, ócska, no name székek után úgy döntöttem, veszek egy rendes ergonomikus irodai széket. Megnéztem pár tesztet hirdetést, és az alábbiak kristályosodtak ki:
• Stteelcase Lets Be (30)
• Steelcase Think, (60)
• Steelcase Amia (85) - (pillanatnyilag nem kapható)
------------------------------------
• Haworth Zody (109) (picit túl van a fájdalomküszöbön)Azárt lehetőség szerint a netto 50 körül használt kategóriát célozni ám meg. ezek közül melyik az, a mi leginkább ajánlott/ nem ajánlott, és milyen szempontok szerint? esetleg ezeken kívüli?
Ami nekem fontos, a teherbírása (120kg az abszolút minimum, nem vagyok annyit, de ), strapabíró (elég kellemetlen ülő vagyok, fészkelődők, pózokat váltok, szóval nem egy szék tört már derékba alattam, kereket csorbult ki, háttámlák roppantak meg stb.), és kényelmes, sokféleképp állítható. Úgy gondoltam egy fémkeretes lenne az ideális jelült.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ AKCIÓS RTX 3080 10Gb GDDR6 PC DDR5 10 Magos 14. Genes Intel Core I5-14400/16GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV
- ÚJ RTX 3070TI AKCIÓS! DDR5 10 Magos 13.Genes Intel Core I5-13400/16GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV
- ÚJ ASUS AKCIÓS! DDR5 10 Magos 13. Genes Intel Core I5-13400/16GB/512Gb Nvme SSD/RTX 2060 6GB/2ÉV
- ÚJ AKCIÓS! DDR5 10 Magos 14. Genes Intel Core I5-14400/16GB/512Gb Nvme SSD/GTX 1660 Super 6GB/2ÉV
- Új Lenovo Thinkpad T16 G2 (Gen2) AMD Ryzen 7 PRO 7840U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest