Hirdetés
- Socket AM4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAM topik
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
idegen lény
addikt
válasz
idegen lény #4749 üzenetére
Felhívtam az IKEA-t. Kiderült, hogy online valóban nem lehet házhozszállítást kérni Family kedvezménnyel. Most mehetek bringával Észak-Pestről Budaörsre, hogy megvegyem, és majd csak onnan kérhetek házhozszállítást. Itt tartunk 2020-ban.
-
Poiro7
senior tag
válasz
idegen lény #4747 üzenetére
-
idegen lény
addikt
válasz
idegen lény #4744 üzenetére
Az értékelések között írta is Eliza11, hogy "Az ülőfelület bőr része sajnos viszonylag hamar elkezd hullámosodni/ráncosodni a használat miatt és a szivacsrész is kissé összepréselődik (összemegy) egy idő után a súlytól."
-
Dr. Akula
félisten
válasz
idegen lény #4743 üzenetére
Nem. Igaz nem vagyok tulaj, de már kipróbáltam.
-
idegen lény
addikt
válasz
HELLAFLUSH #4729 üzenetére
Markus: "Szivacs: Poliuretán hab 35kg/ cu.m." Most akkor mi van?
-
Matete
újonc
Sziasztok!
A vírus óta napi 14 órákat töltök az asztalnál ülve, így ideje lenne valami normálisabb széket vennem. 183 cm/65 kg-hoz kéne valami 60-70 ezer körül, de ha számít annyit, akkor 80-ig el tudok menni. Elég szélesek a vállaim és gerincferdülésem is van, ez talán befolyásolhat valamit. Gamer székeket nézegettem, főleg mert ebben az árkategóriban talán azoknak volt a jobb egonómiája, de nem ragaszkodom hozzájuk. A lényeg, hogy a sok óra minden nap ne okozzon akkora problémát a későbbiekben...
Sajnos nem nagyon tudtam kipróbálni eddig, mert vagy nem voltak elérhetőek az üzletekben székek, vagy bezártak, mint az Office Plaza. Erre tudtok valami megoldást? -
-
Biga123
addikt
válasz
idegen lény #4735 üzenetére
Ha figyelmesen végigolvasod, van olyan opció, h nyomtatás . ;)
-
xjj
csendes tag
50k körüli összegért lehet kapni értelmes (nem 1 év alatt tönkremenő) széket?
-
idegen lény
addikt
válasz
HELLAFLUSH #4729 üzenetére
Igen, sok esetben így van, de azért ezt nem mondanám ökölszabálynak.
Öt éve harmincezerért vettem a JYSK-ből egy TAMDRUP széket. Sok baja van már, meg csúnya is, de jelenleg is ebben ülök, mert még mindig ugyanolyan kényelmes, mert nem szivacstöltetű, hanem memóriahabos, az meg nem lapul ki soha. Előtte egy TEXAS székem volt, nem is volt szivacs benne, viszont a gázlift hamar megadta magát. Az azelőtti székemen meg a karfák repedtek el. Mindig a leggyengébb pont adja meg magát először. De a Markusról sem hiszem, hogy olyan hamar ellaposodna a tíz év garanciájával, pedig az is jóval száz alatt van, és most még akciós is. Azért gondoljunk már bele. Nincs mindenkinek ennyi pénzre székre. Egy családnál 100000Ft/fő azért nem kis kiadás lenne. -
HELLAFLUSH
őstag
Alapvetően az olcsó székek legnagyobb problémája a szivacs (hideghab) sűrűsége amit kg/m³-ben mérnek.(pont mint a matracoknál amin alszunk)
A legtöbb olcsó széknél ez a sűrűség átlagosan ~25kg/m³, nem több...ezért van az, hogy pár év után kagylósra van ülve mert ennyi idő alatt már elveszti a tartását.
Nagyjából 50kg/m³ felett lehet jót venni, ez már közel van olyan tartós mint egy prémium autó ülése ami 300e km után sincs kiülve!
Vegyünk példának egy olcsó PU bőr széket aminek nagyon puha az ülőfelülete a rossz sűrűségű habnak(szivacsnak) és a nem megfelelő alátámasztásnak köszönhetően...ez miatt extrém terhelésnek/gyűrődésnek van kitéve ami miatt pár év után szétfoszlik a bőr és persze a tartását is elveszti az ülőfelület..
Sajnos nagyon sok gyártó fel sem tünteti a hab sűrűségét, mert ezen spórolnak a legjobban.
Tapasztalatból írom, hogy inkább egy normális széket vegyetek
(igen sajnos a jót meg kell fizetni ami kb 100e-Ft-tól kezdődik) mint, hogy egy olcsót ami hamar tönkre megy és a gerincedet is tönkreteszi.
Higgyétek el megér annyit a minőség és gerincetek is meghálálja! -
idegen lény
addikt
válasz
KaitouP #4727 üzenetére
A legjobb benne az, hogy ezt ki lehet próbálni, ellentétben a másikkal. Van belőle szövet változat is, ha valaki fél a műbőrtől. A garancia viszont csak egy év, ebben a Markus verhetetlen. De nem mindenkinek jön be a Markus. Nem vagyunk egyformák, más a testfelépítésünk.
-
KaitouP
nagyúr
válasz
idegen lény #4724 üzenetére
Egyébként ez nem is rossz pár évre. A 130 kg teherbírás (már ha igaz) és az acélláb mindenképpen bizalomgerjesztő, talán van benne több is, mint 2 év.
-
KaitouP
nagyúr
Egyébként szerintem pontosan az van amit mondtál, minőségben az a BlitzWolf meg az itthon eMAG-on, Alzán kapható noname förmedvények kb. egy szintet képviselnek, azt már a saját belátásodra bízom hogy ezt úgy állapítod meg hogy "egyformán jók" vagy "egyformán szarok". Az viszont biztos, és abban abszolút igazat adok a topik Noblechairs rajongóinak, hogy az ilyen BlitzWolf meg egyéb, olcsónak és nagyon jónak tűnő székek maximum 1-2 évig lehetnek jók, utána meg jelentkezhetnek mindenféle problémák.
-
Vesporigo
aktív tag
Esetleg van valakinek Gembird Scorpion széke? Ha igen, mik a tapasztalatok róla? Visszakerestem a topicban, de véleményeket nem találtam erről a székről. Boltok véleményei között jókat írnak róla, kb 40k-ért hozzá lehet jutni. (Jah igen, 183cm magas vagyok és 80kg.)
-
Telda
addikt
Sziasztok!
A BlitzWolf BW-GC1 székről van valakinek tapasztalata?
Eu raktárból 30e lenne.
[link] -
Nikla
tag
Sziasztok,
Itthonra keresünk normális székeket - nekem ez azt jelenti hogy nem gémer váll előrehajtógató szárnyascsoda, nem spinalis, hanem "rendes" irodai. Kinarps, steel case, herman - ezek amikben ültem cégesen, jók voltak
- viszont alig találtunk...
Használt is jöhet
Ikea markus, Jysk és bármi ami bőr, műbőr vagy nem lélegző felület kilőve.Hálóst és állítható lumbart szeretjük nagyon
- valamint én kifejezetten 3d karfa mániás vagyok, mert valahogy fura a felkarhosszom, így ami nem tökölősen állítható az nem jó
Ami még fontos lehet, hogy én 120kg vagyok - asszony nem
Keret 90/db
1) tudtok tippet adni? - nagyon sok márka jött itt szemben a topicban amiről még életemben nem halottam - és obv az nem azt jelenti hogy rossz
2) multibutor.hu - val van bárkinek bármi tapasztalata?Millió hála előre is
-
gebro
aktív tag
Üdv.
Ez a Noblechairs eladó az ahol a 14 ker.-ben ki is lehet próbálni a székeket?
Már jó ideje keresek egy megfelelő ergonomikus széket. Megnéztem az ajánlott Markust az IKEA-ban, de az üllőfelület rövidnek tűnik nekem, persze kényelmes volt, de mégsem fogott el az az érzés, hogy ez kell nekem. Inkább megtoldom a keretet ha tényleg olyan jó lesz ez Noblechairs mint ahogy itt többször is olvastam. Na meg az a magyar szétszerelős link is elgondolkodtatott ebben az ügyben. -
atee
őstag
Számlával garanciával kapható. Rengeteg elégedett vásárlóval. Innentől kezdve nem tudom miért véleményes?
Nem az Ázsia center parkolóban környékez meg vele mint egy parfümmel...
Az pedig teljesen egyértelmű, hogy nincs jobb vétel jelenleg a kategóriában! Ilyen áron ilyen minőséget nem tudsz mást!
A dizájn teljesen szubjektív ugyan, de nem tudnának olyan DXracert mutatni amelyik jobban tetszik mint egy akármilyen Noble. -
4nick8
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #4710 üzenetére
Semmivel nem jobb az anyaghasználat. Visszafogottabb design jóval kisebb választék.
A DXracer igazi bőr székei nem jönnek Europába.
Senkinek nincs olyan nagy teherbírásu (Tank) és olyan magasaknak való széke (Sentinel) mint a DXracernek.
A Work pedig bármilyen székkel pariban van kényelem szinten. -
válasz
Noblechairs itt sokkal olcsóbb a hardveraprón és megbízható eladó.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
én AKRacingről váltottam a Noblechairs Epic valódi bőr változatára és hatalmas a különbség az Epic javára.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Egy 4 éves olcsóbb Jysk széket szeretnék lecserélni valami strapabíróbbra, főleg, hogy az utóbbi időben egyte több időmet töltöm rajta.
Régóta szeretnék egy DXRacer széket, de olvasgatva a fórumot, Noblechairs széket mondják többen tuti választásnak. Néztem róla egy gyors összehasonlítást, és ott azt írták, hogy a noble a felárért jobb anyagokból dolgozik.
Tényleg van ekkora különbség a 2 között? Jobb annyival a noble, hogy azt jobban megéri venni?
Köszi! -
xylevi
tag
sziasztok, nezelodtem szekeket, kerdeztem is itt mar egyszer...probaltam az Ikea-ban a Markus-t, de azt ereztem, hogy rovid az ulofelulet melysege, ami ugyebar 47 centi az adatlap szerint...aztan bejott a kepbe, kvazi ajandekkent egy ilyen ( [link] ), amit ma kaptam meg...adatlap szerint 45 centi ulesmelyseg, gondoltam adok neki egy eselyt, de nagyon rovid ez nekem...most az a kerdesem, hogy van valahol, legalabb egy kozepesen belott tablazat vagy kalkulator, hogy hany cm magassaghoz milyen ulesmelyseg a jo? 184 centi vagyok...nezegettem itt az apron az Epic-et 85ert, de nem talaltam konkret infot az ulesmelysegrol, egyik oldalon 22.2colt lattam, az 56 centi, letezik, hogy ilyen mely az ulofelulet? vagy beneztem valamit? koszi elore is a segitseget
-
mrviceguy
tag
Helyesen így hangzik: itthon is szedtek már szét Noble széket, fizetett hirdetés keretein belül
-
atee
őstag
válasz
HELLAFLUSH #4703 üzenetére
Itthon és szedtek már szét Noble széket. Igaz nem ennyire barbár mód.. és kárpitos "szakértővel" [link]
-
HELLAFLUSH
őstag
esetleg ha valakit érdekel, hogy mi a különbség egy olcsó és drága szék között az itt megnézheti [Olcsó szék vs Noblechairs Epic boncolás]
-
Moromel
csendes tag
Köszi a megerősítést! Szerintem az ICON lesz, valahogy az jobban tetszik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest