- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- ASUS ROG Ally
Aktív témák
-
n_gy_k
aktív tag
Hali!
Egy barátom nevében kérdezek rgys-mást: nem nagyon szokott játszani csak hónaponta egyszer-kétszer, de akkor egész nap egyfojtába! (pl.: Doom 3, Fifa 2005, Sims 2.....) De mostanában egyre kevesebbet. Na ezek után szerintetek milyen videókártyát vegyen a barátom?Jelöltek ezek lennének nagyrésze Apronet-es meg PH!-s:
-Innovision 3D Tornado GeForce 4 Titánium 4200 ViVo (TV-in/out) 128Mb/128Bit_15e
-Innovision 3D Tornado GeForce 4 Titánium 4400 TV-out 128Mb/128Bit_20e
-Abit Siluro GeForce 4 Titánium 4600 TV-out 128Mb/128Bit_20e
-MSI GeForce 4 Titánium 4600 Videó bemenet TV-out 128Mb/128Bit_25e
-PowerColor ATi Radeon 8500 TV-out 128Mb/128Bit_8e
-HIS Excalibur ATi Radeon 9000Pro TV-out 128Mb/128Bit_10e
Ezek a kártyák kapnának vizet + voltage mod-ot + BIOSZis és megy ameddig megy!
-Tyan Tachon 9700Pro TV-out +DVI 128Mb/256Bit_37e
-PowerColor 9800SE TV-out +DVI 128Mb/256Bit_31,5e
Ezek is kapnának vizet, de semmi tuning meg egyéb!
[Szerkesztve] -
Loretto
veterán
vki tudna nekem egy linket ahol le van irva rendesen és érthetően(remélem párosulhat e két kritérium) hogy hogy müködik egy kari. shéderek texturázó egységek stb stb. felépítés gyártási eljárások.
tudom nagy falatnak tünik de hátha.kicsit szeretnék jobban képben lenni ebben a tmában. -
n_gy_k
aktív tag
Szerintetek a következő DirectX-ek között: (néhai játék talán!)
DirectX 8.1 melyik a legjobban húzható kártya max. 35e,
DirectX 9.0 melyik a legjobban húzható kártya max. 35e?
[Szerkesztve] -
TrollBalint
addikt
Hát lehet tényleg megérett a cserére (ha NFS-ezni akarsz), mondjuk általában még javitanak a demon. És mit értesz szaggatásaon? mert van egy két hely ahol nálam akad, meg másnál is, és arra jutottunk, hogy rossza ademo...
Majd ha kijöne a teljes akkor látod meg úgyis igazán -
uzsz
senior tag
Hát nem akarom elontani a kedved, de nem hiszem hogy jobb lesz adot konfigon a teljes, mint a demó. Aztán lehet hogy tévedek és még optimalizálnak rajta kicsit a gyerekek. De igaz, ami igaz, a kártyád lehet hogy megérett egy cserére.
Ugyanakkor ha a sima NFSUG jól futott ennek is kell, lévén, hogy nálam pl jobban fut. Szóval ha az előző jó volt, ez nem akkor lehet hogy vmilyen szoftveres kaki van. -
ftc
nagyúr
Lehet hogy egy gagyi kérdés,de irom:
Miért nem tudom huzni 9500Pro Radeonomat.Mindig visszadob VPU recoveryval vagy Kék ablakban a GPU végtelen ciklust futtatot,ha huzni akarom.Táp kicsi lehet neki már?egy 250W-os van a gépben. -
netkoo
senior tag
Sziasztok
Az én karim Asus Ti-4800 128mb Tv out.Szerintetek jo lesz az NSFU 2 höz?A demo nál néha szaggat 640x480 on és nics beállitva az antia -
TrollBalint
addikt
kösz, hát ha nem igazán gyorsul akkor nem bánkodom, hogy ki van kapcsolva
-
uzsz
senior tag
válasz
TrollBalint #36 üzenetére
fastwrite-nak valami olyasmi lényege van hogy mielőtt beír valamit a memóriájába, v onnan kiadja a gpu-nak a cumót, előtte leellenőrzi a karesz vmilyen szempontból, a fastwrite on -esetén ezt az ellenőrzést kihagyja így minimálisan növexik az adatátvitel a kártyán.
Valamikor tanultam, hogy mi is ez, már csak ilyen ködösen jön elő.
Az biztos, hogy valamilyen adatellenőrzés zajlik, ha a fastwrite off-olva van. -
Clay
senior tag
válasz
TrollBalint #36 üzenetére
Valami gyors VGA mem kezeléssel kapcsolatos dolog,azon kívül ,hogy az új kártyák némelyike (Radeon család, Nvidia 6xxx) lefagy, sok jelentősége nincs. A cucc nem lesz jobban tuningolható vagy gyorsabb.
-
TrollBalint
addikt
A fast write mit jelent? Mert alapban le van tiltva a biosban, engedélyeztem és kifagy tőle a windows-om. Radeon 9600pro -m van, és a legújabb catalyst (4.10 asszem)
-
uzsz
senior tag
Azt hallottam ez a minden kérdést +válaszoló topic.
A kérdésem a következő:
VAn egy radeon9600np-m és szereném aktiválni a nem látható +8pipe-ot.
Hogy lehetne ezt megtenni?
Előre is köszi. -
Clay
senior tag
Nekem 9800Pro-val volt kisértetiesen hasonló problémám,Néhány játéknál lefagyott (újra kellett indítani a gépet),
majdnem elsírtam magam. A megoldás ami nálam bevált BIOS : AGP Freki : 66MHz , Fast Write : Disable !!!!! Állítolag ezek a nagy kártyák különösen érzékenyek ezekre a beállításokra
.
-
biboistvan
tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem:
Kaptam (nem vettem!) egy gépet, alapvetően minden rendben van vele, DE integrált lószar VGA kártya van benne, ez még nem lenne baj, DE kibontottam a gépet (ami új!) és nincs benne AGP sín... no comment... a BIOSban viszont szerepel, hogy van benne... az XP eszközkezelőjében viszont már csak AGP hídról beszél... Mi a tököm az a híd? Átalakítja az AGP-t PCI-nak?
Előre is kösz a választ! -
Brae
őstag
Sztetek egy Ti 4200-at kihajt egy celeron d 2500 mhz?
-
Balloon
csendes tag
Killerman!
Szintén zenész vagyok, Connect 3D X800XT PE 256Mb DDR3 DVI+VIVO,a COD United Offensive vel FAGY,a Star Wars - Battlefront al FAGY!
Viszont voltam én is LAN partyn egy régebbi játékkal James Bond-Nightfire val nyomtuk,de tökéletesen ment 8órán keresztül fagyás nélkül!
Elindítottam a 3D MARK 2003 at este lefekvés előtt Loop módban,kiváncsi voltam,hogy reggelre kifagy e ,de SEMMI reggel is ugyanúgy ment ahogy este elindítottam!
Én mondjuk a 8.02 es Drivert raktam fel most legutoljára azzal,de próbáltam már a 8.062 est is ami jelenleg a legújabb CATALYST DRIVER az ATI honlapján,mondjuk én a 8.07 es Driver még nem is tudtam letölteni sehol amit Te feltettél,de ha Te mondod biztos létezik majd utánanézek!
Ezek szerint nem csak nekem fagy az X800 am,ez valahol megnyugtató,nem kell hadakoznom a kártya cseréért,mert már arra gyanakodtam hibás szériát fogtam ki,legalábbis nagyon remélem csak tényleg a Driverrel van gond!
Ami még gondom,hogy iszonyat meleg a kártya főleg a Ramok,de nem rakhatok rá normális Zalman hűtést mert akkor oda a 2év gari,na mind 1!
Amúgy 3D Mark 03K val AMD Athlon 64 3000+ al Abit Kv 8pro alaplappal 2*512 400 as Ram 11822 pont!
Amúgy láttam a legújabb ATI kártyákról szóló híreket,amik januárban jönnek 13500 pontot igérnek vele! 1000-1500 pont diferenciáért nem érdemes odalenni a Pixel Shader 3.0 meg nem nagyon hat meg megmondom őszintén ezért választottam ezt a kártyát,remélem helyrejönnek a gondok vele és azt is remélem,hogy valóban ''csak'' driver gond!
Szerintetek a Connect 3D az jó választás???? -
[O.o]nnen
csendes tag
áhh nekem való topik
kérdésem: mitől lehetnek ilyen bajai 1 videókarinak (siluro ti-4200, 128mb, 8*agp)
Bővebben: link
hűtés: 8cmes házventi, rambordák
nincs tuning
eddig ment jól, winben is érthetetlen fagyások, kép elmegy... (3d-ben nem is mozgott vagy egy hónapig, mostmeg jó...)
driver alap fw
előre is köszi
linkeket sikerült kijavítani...
[Szerkesztve] -
Clay
senior tag
Szerintem is a 9800Pro jobb választás ,de az időállóság kb. a 6800GT-nél kezdődik, de az min. 2x annyiba kerül. Ezeknél a kártyáknál már NEM mindegy milyen vas van alatta,hiába raksz egy gyengébb gépbe erős VGA-t,nem fogod tudni kihasználni,és a játékok nem úgy fognak futni, ahogy elvárható lenne!!!
-
mg105
senior tag
Sapphire Radeon 9600 Pro Advantage 128 Mb / Value,TV,2 év gar./ 27,490 Ft,-
szerintetek ez a kari megéri a pénzét? az advantage ugye az, hogy ez egy sima 9600, de alapbol fel van huzva prora. de mi az a value? köszi
ui.: a karit a kékhalacska árlistályán néztem
ha tudtok, mondhattok ennél jobb karit (atit, nem használtat) 30k ig! -
Neck
veterán
Hy
Mennyiért tudod?
Mert szerintem ez a kártya minden csak nem időtálló!
Se nyers erő, se új featek, ami nem volna nagy baj, de a nyers erő hiánya viszont baj!
Ha nem 6-os GeForce akkor inkább semmi nVidiáéktól. Bár inkább semmi...
Per ME ATI fan, nem megkövezni...
Vegyél egy 9800Prot, olcsóbban megkapod szerintem és jobb kártyát veszel mint ez a f*s. Időtállónak nem időtálló, ha valaki időtálló kártyát akar, akkor meg kell várnia a dec-jant, mire jönnek az új ATIk. Vagy vegyél egy X800pro-t amiben be lehet kapcsolni a 16 pipe-t. Az nem aranyáron időtálló. De egyébként...
És szerintem ha ilyen árkategóriát nézel akkor nem kapsz időtálló kártyát. Mondjuk a 9800pro még mindig a legjobb választás... -
n_gy_k
aktív tag
Szevasztok!
Szerintem is van értelme ennek a topiknak, de még nincs nagy híre!
Na az lenne a kérdésem, hogy lehet, hogy veszek egy új videókártyát, de nem tudom, hogy elég lesz-e a közeljövő nagy játékaihoz? (Pl.: Half Life 2, Need For Speed Underground 2 vagy a már meglévő játékokhoz Doom 3..., általában minden maximumon van 1024*768*32-ben, AA-t és AF-et nem nagyon szoktam használni, mert a mostani kártyám FX 5200ULTRA nem éppen a csúcs kategóriába tartozik.)
A kártya amit vennék egy Asus V9950ULTRA 256MB/256BIT TV-out +DVI.
Itt van:Bővebben: link
Szerintetek mennyire lesz időtálló?
Kössz!
[Szerkesztve] -
deathunter
csendes tag
Köszönöm a segitséget mindenkinek!
-
Clay
senior tag
-
somé
őstag
válasz
deathunter #18 üzenetére
Az FX az 5200-as?ATI-t vegyél,de ügyelj,hogy 128bit-es legyen...
-
Viktor77
titán
válasz
deathunter #18 üzenetére
FX mi?
-
deathunter
csendes tag
hali!
van egy nagy gondom!!!!!nem tudom melyik videó kártyát vegyem +!!!!!!!
az egyik egy Ati Radeon 9200 128Mb-os,a másik egy Geforce FX 128Mb-s aszem
most a kettő közül melyiket vegyem meg!!!!!!!!!!előre is köszike a segitséget!!!
-
MarKoo
addikt
Nah akkor máris lenne egy feladvány!
Kicseréltem a VGA-mat egy Gigabyte X800Pro-ra melyen alapból megy a 16 pipeline. Eleinte fagyás gondjaim voltak, de rájöttem, hogy a rossz driver miatt. Felraktam a 8.07-es drivert és tökéletesen ment minden, addig amíg fel nem raktam a Netframe 1.1-es szervizcsomagot (nem biztos, hogy összefüggés vana kettő között, lehet hogy csak véletlen) és azóta kifagy a CoD-om 5-10 perc után, de akkor is csak akkor ha ott ülök előtte, ha nem mozgok, akkor semmi. Légyszíves segítsetek mert közeledik egy LAN-party és addig szeretném neten is tolni. -
Sárpac
nagyúr
Én észrevettem, hogy az MSI 6800GT nem a legjobb vétel!
A ''volt'' tulajoknak egyforma hiba adódott égett szag füst és no kép! -
DragonR+
aktív tag
-
faster
nagyúr
Próbáld meg esetleg az Atitools-ot.
Bővebben: link -
Lord Zero
addikt
lehet, h a moderátorok dolgát megkönnyítjük, de a userekét biztos nem
ha vkinek egy konkrét kártyáról van kérdése, szerintem először tuti, h az adott kártyának szánt topicban kérdezi meg, és valószínűbb, h hamarabb is kap választ
túl sok a kártya és még sokkal több a kérdés, h gyűjtőtopicja lehessen
szerintem -
Yutani
nagyúr
Először csodálkoztam a 32 biten, aztán ahogy néztem, rájöttem a megoldásra: 64 bites a memória 2 RAM IC-vel (2*32 bit), viszont ezen csak 1 db van, így csak a teljes szélesség fele megy csak. Ez óriási gagyi!
Azért ha azt vesszük, akkor még az FX5950Ultra is a GF256 leszármazottja...
[Szerkesztve] -
Neurox
csendes tag
-
Neurox
csendes tag
Hali!
Van egy 9600pro-m, töltöttem le hozzá radeonatort, mert kiváncsi lennék mit lehetne kihozni belöle.Csak az a bajom hogy nemengedi hogy huzzam.Inaktiv az egész??
Mit tegyek hogy mennyen? -
faster
nagyúr
Az a vicc, hogy ez egy ugyanolyan NV18, mint ami a GF4MX-ben van, csak átnevezték MX 4000-re. És lehet, hgy továbbél PCI-Express buszon is PCX 4300 néven. És ez a chip a továbbfejlesztett memóriavezérlő és élsimítást leszámítva tudásra ugyanaz a chip mint az NV10 aka Geforce256!, ami 1999-ben jött ki! Na, ez a vicc!
-
faster
nagyúr
Beírom ide is, hogy szörnyülködjetek:
Bővebben: link
Inno3D Geforce 4 MX 4000 64MB 32Bit!!!
A mark1-ben 2712 pont! Egy Geforce2MX400 64 bit lehagyta (eredmények a 2. oldalon) -
MarKoo
addikt
Üdv, mindenkinek!
Úgy gondoltam nyitok egy olyan topicot, ahova mindenki leírhatja videókártyával kapcsolatos kérdéseit/észrevételeit..... Így nem kell mindig új- és új topicot nyitni, csak azért, hogy megtudjuk mi a baja a vga-nknak, vagy csak tanácsra van szüksége, ezzel megkönnyítjük a moderátorok dolgát is, mert 1, vagy remélem sokkal, de sokkal több felesleges topiccal kevesebb lesz.Szal, hajrá!
Annyi kérésem lenne, hogy No flame és ha valaki valami hülyeséget kérdez, mert nem tudja, akkor Nem leugatni!
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest