Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bubee82

őstag

válasz Integra #90 üzenetére

Jó kérdés.

Megkérdeztem barátnőmet (akinek a képeket is köszönhetjük és ő inkább mikrobis) h mi a véleménye róla: valószínűleg itt csak egy marketingfogásról van szó. A Bifidus essensis (vagy Actiregularis) csak egy fantázianév igazából. A Danone "szabadalma". Gyaníthatóan semmi különös, csak egy Bifidobaktérium (a sok közül). Nem valószínű h különleges tulajdonságai lennének a többi termékhez képest.

Mellesleg bnőm diplomadolgozata kapcsolható ide és érdekességképpen említeném, h pár - a piacon jelenleg kapható - terméket megvizsgálva azt a konklúziót lehet levonni, h aminek benne kell lennie (probiotikumok, élőflóra), az benne van.

Egyébként én ettem már párszor, és nagyon finom, de valahogy túl krémes. Nem az a "valódi" joghurt konzisztencia és íz jellemzi. Megnéztem az tápanyagtartalmát és meglepődve tapasztaltam h a "standard" joghurtokhoz képest magasabb a szénhidráttartalma. H ez most miért van azt nem tudom, de eléggé eltérő pár dologban.

Sajnos a védett szabadalmaknak ez a "hátránya". A mi szemszögünkből. Nem lehet mögé tekinteni. Vagy elhisszük és kipróbáljuk, vagy nem.

Új hozzászólás Aktív témák