Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
7
addikt
Update: köszönöm a kiindulási alapot, megvagyok az átnevezgetéssel. Magamra specializált paraméterek vannak benne
#!/bin/bash
for i in *html
do
ident=$(ls "$i" | sed -r 's/_.*html//g')
date=$(cat "$i" | grep -E -m1 '(Mon|Tue|Wed|Thu|Fri|Sat|Sun), .* 20[01][567890] at .* (AM|PM)' | cut -d ' ' -f 2-4 | sed -r 's/,//g' | sed -r 's/(at)//g' | sed -r 's/:/./g' | sed -r 's/ /-/g' )
partner=$(cat "$i" | grep -m2 "<" | sed -r 's/.*dorp.*//g' | grep "$lt;.*>" | sed -r 's/<|>//g' | sed -r 's/[@|%]/_/' | sed -r 's/[@|%]/_/g' | sed -r 's/_msn.*//g')
#echo "$partner"_-_"$ident"_-_"$date"
mkdir "$partner"
mv "$i" "$partner"/"$partner"_-_"$ident"_-_"$date".html
done -
7
addikt
Sziasztok!
Az utóbbi napokban estem át egy mailmigráláson, aminek során az eddigi masszívan gtalkra használt mailcímemet töröltem, de előtte lementettem HTML formátumba a beszélgetéseimet. Mivel ezt scripttel csináltam, ezért a filenevek nemigen értelmesek.
Amire szükségem lenne, az egy olyan script, amivel a html-ben található szöveg alapján átnevezhetném a beszélgetéseket.
Értsd: A HTML file-ok tartalmazzák a következő sort: "Chat with XY". Szeretném ezt az XY-t kiemelni és hozzácsapni a filenév elejéhez.
Tehát ha eddig az volt a file neve, hogy 1234_54321.html, akkor a script lefuttatása után legyen az, hogy XY_1234_54321.html.Kérdésem, hogy tudnátok-e segíteni legalább abban, hogy hogyan induljak el.
Például fogalmam sincs róla, hogy egyáltalán hogyan tudok tömeges átnevezést végrehajtani, valamint hogy tömeges átnevezésnél hogyan adhatok meg olyan változót, amivel kiegészíthetem a fileneveket. -
7
addikt
Bár későn láttam meg, és már biztos vége a vizsgádnak, legközelebbre:
#!/bin/sh
clear
echo
echo
cal -y
sleep 10
clear
echo "Befejeztem!"
sleep 5De igazából ezt kisujjból vágnod kéne, ha Linux környezetben tanultok. Ezt nemhogy vizsgafeladatként, még normál dolgozat feladataként se nagyon raknám be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Xiaomi Redmi 14C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest