- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
egy bash scriptem egy while ciklussal szalad végig egy mappán, és végzi el a feladatát.
lehet valahogy előre tudni, hogy hány elemen fog dolgozni?
ki szeretném íratni, hogy pl a 130-ból a 15. mappán dolgozik épp'. utóbbi nyilván nem gond. előbbire viszont nincs ötletem -
Lenry
félisten
sziasztok
nem feltétlenül konkrétan scriptre volna szükségem, inkább segítsetek kitalálni egy algoritmust, amivel meg tudom oldani a következő nyűgömet. persze ha valaki azonnal ír rá nekem egy bash-scriptet, az sem zavar
adott egy mappa, így néz ki
különböző projektek korábbi verziót tartalmazza, amikor új változat készül egy projektből, akkor a korábbi az itt látott séma alapján projektnev_n+1 formában idekerül.
jellemzően az utolsó kettő változatra szokott szükség lenni, ezért a régebbieket törlöm (természetesen minden rendszeresen archiválásra kerül), az utolsó kettő itt marad.
hogyan magyarázzam el a számítógépnek, hogy ezt csinálja meg helyettem?
-
Lenry
félisten
furcsa, ha megírtam külső szerkesztővel, akkor nem jó... megírtam mcedittel és jó
tudtok segíteni, a Felhasználó név kiíratásában? (nem azonosító, a kettő nem ugyanaz, pl: Lenry, és Lengyel Richárd) a finger parancs írja mindkettőt, valahogy abból kellene mondjuk awk-val kiszedni csak a nevet
előre is köszi
-
Lenry
félisten
vííí...
ez a topik pont jól jön:
előszöris, ez miért nem fut le?#!/bin/bash
whoami
who
echo $SHELL
cat /etc/shells
cat /proc/cpuinfo | grep "model name" | head -1
free
innen a harmadik feladat megoldása volna (még messze nincs kész), de egyszerűen "Nincs ilyen fájl vagy könyvtár" üzenettel el se indul
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Zalman M4 A-Data 750W
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest