- Forrmell.enn
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
bambano #2589 üzenetére
"ugyanabból a gyökérből csinálod meg a fájlneveket, mint ahonnan a tar-t indítod"
Ennek az értelmezésével picit gondban vagyokEddig azt hittem, Linuxon csak egy gyökér van (a "/").
Abszolút útvonalat adtam meg, mindkét tömbben. A tömörítendő folderek tömbjében van pl.: "/home/"
És ehhez kapcsoódik a kivételek tömbjében: "/home/juliska/tmp", hogy ennek a usernek a tmp foldere ne kerüljön bele. Belekerül.Most alapvetően leszűkítettem 1-1-re a tömbök tartalmát, ameddig ez nem megy, a többi elemet hiába teszem bele:
declare -a directories=(
"/home/juliska"
)
declare -a excludes=(
"/home/juliska/tmp/*"
)
dirlist=$(printf "%s\n" "${directories[@]}")
exclist=$(printf -- "--exclude='%s'\n" "${excludes[@]}")
tar ${exclist} -czf ${path_archive} ${dirlist}Ez eddig a commandom, ami mindenféle hibaüzenet nélkül végrehajtódik, el is készül a tar file, de a tmp folder ugyanúgy ott figyel benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest